nyt vaihtui tonnikala sardiineihin

Liittynyt
13.4.2004
Viestejä
276
Laitoin eilen palautuateriaan ruodottomia (boneless) John West sardiineja tomaattikastikkeessa. Oli erittäin hyvän makuista ja tosiaan käytännössä täysin ruodotonta. Kala on erittäin mureaa, jopa suussa sulavaa, mutta ei kuitenkaan sellaista epämiellyttävää mössöä kuin tonnikalahiutaleet. Purkissa olevasta tomaattikastikkeesta saa mukavasti kostuketta riisiin. Purkin sisältö on muistaakseni 95 grammaa ja etiketin mukaan siinä pitäisi olla noin 15 g proteiinia ja rasvaa muistaakseni 1,5 grammaa. Täytyy sanoa, että todella helposti tuli 15 grammaa protskua ja maku ja koostumus hakkaa 6 – 0 tonnikalan. Euromarketissa ainakin on myynnissä, nyt en valitettavasti muista hintaa….koittakaa ihmeessä!!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Noitahan pitää syödä kolme purkillista, että päästään tonnikalan kanssa samoihin proteiinilukuihin. Yhdessä tonnikalapurkissa on noin 40g proteiinia. Jos jättää tomaattikastikkeen veke niin proteiinimäärä tietenkin lisäntyy.
 
Finelin mukaan prot. 20g / 100g. (keskiarvo.)

jos hinta ei ole paha niin pitää kokeilla koska tonnikalan maku ei innosta enää yhtään.
 
En nyt väitä, etteikö sardiinit olisi hyviä, niitä ne on, mutta kaikkihan tietää, että tonnikalahiutaleet on saatanasta. Hiutaleet on niitä perkausrippeitä. Jos haluaa hyvää säilyketonnikalaa niin fileepaloja!
 
tpt sanoi:
En nyt väitä, etteikö sardiinit olisi hyviä, niitä ne on, mutta kaikkihan tietää, että tonnikalahiutaleet on saatanasta. Hiutaleet on niitä perkausrippeitä. Jos haluaa hyvää säilyketonnikalaa niin fileepaloja!

Tölkkien 'filee' ainakin on niin saatanan kuivaa. Pakastetuista filepihveistä saa hyviä, kun paistaa ne pannulla...
 
lidlissä on aivan loistavia tonnikalafile purkkeja,hieman alle euron purkki ja 36g prot./140 grammassa eli purkissa,jotain rainbowta tai eldoradoa en syö kyllä ikinä,haisevatki ihan vehkeeltä:urjo:
kerran ostin cittarista X-tra tonnikalaa 50 snt purkki,oli ihan tummaa ja aivan saatanan pahaa...roskiin meni!
lidlissä liha on vaaleaa,ei yhtään suolaista.sehän onkin FILETTÄ!!
 
zztop sanoi:
lidlissä on aivan loistavia tonnikalafile purkkeja,hieman alle euron purkki ja 36g prot./140 grammassa eli purkissa,jotain rainbowta tai eldoradoa en syö kyllä ikinä,haisevatki ihan vehkeeltä:urjo:
kerran ostin cittarista X-tra tonnikalaa 50 snt purkki,oli ihan tummaa ja aivan saatanan pahaa...roskiin meni!
lidlissä liha on vaaleaa,ei yhtään suolaista.sehän onkin FILETTÄ!!
Täytyy varmaan kokeilla tota filettä. Ostin sieltä kerran paloina, ja vittu hiutaleita ne oli. Niin huonolaatuisia paloja en oo ennen nähnyt. Laitoin kissoille, eikä niillekään kelvannu. :D En oo uskaltanu kokeilla tota filettäkään, kun en tiedä mitä se on. Täytyy kokeilla. Jotain delfiiniä se kuitenkin on...
 
Mulla on monesti heittänyt ihan häränpyllyä ne tunat myös. Vissii rainbowin purkkeja tais olla ja kun ostin paloja niin tuli hiutaleita ja toisinpäin.. Kiva siinä sitten aina arpoa että kumpaa tällä kertaa ostais :)
 
Powerhousu sanoi:
Täytyy varmaan kokeilla tota filettä. Ostin sieltä kerran paloina, ja vittu hiutaleita ne oli. Niin huonolaatuisia paloja en oo ennen nähnyt. Laitoin kissoille, eikä niillekään kelvannu. :D En oo uskaltanu kokeilla tota filettäkään, kun en tiedä mitä se on. Täytyy kokeilla. Jotain delfiiniä se kuitenkin on...

Lidlin tonnikalafileiden laatu on ainakin minun mielestäni huonontunut oleellisesti viimeisen vuoden aikana. Ennen ostin noita isoja satseja ja purkit oli täytetty kunnollisilla, isoilla ja vaaleilla paloilla. Viimeksi kun ostin satsin, niin sisältö muistutti enemmänkin tummaa hiutalemössöä kuin filepaloja. Makukin oli jotenkin "kalamaisempi". Pthyi. Eli ennen kuin ostat tuota 30 purkin satsia, niin kokeile yksi ja vedä omat johtopäätökset.

Abban filepalat on kyllä hyviä mutta sairaalloisen kalliita. Nykyisin ostan vain Pirkka tonnikalapaloja vedessä. Hyvälaatuisia ja vaaleita paloja kohtuuhintaan.

Joo, meni hiukan ohi aiheen...
 
Kyllähän perus tunahiutaleet on aika puista syötävää. Tulee muuten aika herkkuvälipala kun ottaa tekee Fazerin esipaistetun moniviljapatongin, sitten väliin tökkii tunapurkin ja sinihomejuustoa, vielä vähän salaatinlehtiä messiin niin:kuola:
 
Sardiini on kyllä normaalisti niin suolaista että hyi :urjo: ,en sit tiedä jos toi tomaattisose jotenki miedontais sitä makua niin voishan sitä kokeilla..
 
almerigo sanoi:
Tölkkien 'filee' ainakin on niin saatanan kuivaa. Pakastetuista filepihveistä saa hyviä, kun paistaa ne pannulla...

Juu, eihän sitä kukaan kuivana syö :urjo: . Sekaan ryspäriä tai pellavasiemenöljyä. Purkeissa oleva öljy on semmosta hirveeä radioaktiivista auringonkukkaöljyä.

:offtopic:
Makaronilaatikon sekaan vaihtelun vuoksi tonnikalaa tomaattikastikkeessa tai niitä sardiineja ja jo on :kuola:
 
Tonnikalaan vaihtelua saa myös siitä, jos ostaa Rainbow:n (?) lohta purkissa. Aika jänkkää tavaraahan se on, mutta kun laittaa silmät kiinni ja lohta naamaan niin kyllä se ainakin tonnikalan pieksee.
Sardiinit on juuri hyviä tomaattikastikkeessa, tosin liian kalliita.

Ei tällasellä köyhällä pojalla ole varaa mtn vaaleaa tonnikalaa ostella. Lidlin hiutaleita vain... Tosin Euroshopperin hiutaleet on jo liian kova pala minullekin.
 
Rainbowin tonno paloina vedessä, puristetaan kannella kaikki vedet veke, kaadetaan tölkkiin reilusti rypsäriä tilalle ja tökitään haarukalla tonnopalat hiutaleeks sinne tölkkiin ---> tonno hiutaleina öljyssä (hiutaleet parempaa ku se mössöpaska, jota sinne valmishiutaletölkkeihin isketään ja öljy on hyvä laatusta ja maistuukin paremmalle)
 
-Marchi- sanoi:
Tonnikalaan vaihtelua saa myös siitä, jos ostaa Rainbow:n (?) lohta purkissa. Aika jänkkää tavaraahan se on, mutta kun laittaa silmät kiinni ja lohta naamaan niin kyllä se ainakin tonnikalan pieksee.

Makunsa kullakin. En muista oliko rainbow'n lohta, mutta hirveelle se ainakin maistu ja lisänä vielä traumat koulusta: SEmmonen kokonainen mötkylä säilykelohta liisterimäisessä kalakeitossa :urjo: Sain ainaki protua sinä päivänä kouluruasta!
 
itekki kerran sain käsiini jossain säilykelohta,merkkiä en muista,mutta tempaistuani sen auki siinä, saatana,sojotti kalan se ranka liekkö selkäruoto tai vastaava..en edes maistanut,ku luulin sitä joksikin jätelastiksi,mutta se jälkikäteen kuultuna kuuluu siihen!!!
sen ruokailu yrityksen jälkeen olen AINA kaupassa kiihdyttänyt askelia kyseisten tuotteiden kohdalla...pysyttelen tuoreessa lohessa jota paistelen uunissa,ilman rankoja tai peltipurkkeja!
 
Joo, ne lohet on laitettu medaljonkina (ruotoineen kaikkineen) sinne purkkiin, eli ihan asiaan ne kuuluu. Luulis sen rasvan olevan ihan hyvvää ku on lohesta tullut...
 
Mä siirryin tonnikalasta pakasteseihin. 400g:n paketti kustantaa 1.7 ööröä ja sisältää 72 g protskua, 0 hh ja 0.3 rasvaa. Sopivasti maustetta päälle ja uunin kautta lautaselle ja hjuvaa on. Tunaa tulee jo korvista.....
 
Faroe:n seidissä (400 g) on 76 g proteiinia, en muista hintaa. Saatan vetäistä sellaisen pakkauksen naamariin joskus illalla ennen nukkumaanmenoa.
Rainbown vaalea tonnikala paloina vedessä on ok. Siinä ei ole makuhaitaksi asti yleensä suolaa ja proteiinia on 36 g.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom