Nyt kaivataan hyviä reseptejä!

Liittynyt
14.5.2003
Viestejä
735
Eli ehdinkin jo avautumaan tästä asiasta YK:n puolella.

Nyt on alkanut nyppimään kaurapasta/t.makaroni/riisi -paistijauheliha-ketsuppi kombo.
Jokainen ateria pitää niellä veden kanssa, joten ruokailut ei kauheasti kiehdo.

Jälkkärinä on joka aterialla 200g raejuustoa jonka kanssa ei ole mitään ongelmia.

Riisi-kananrinta-currykastike olis helvetin hyvä, mutta kananrinta maksaa niin pirusti, että sillä herkutellaan vaan dieetillä.

Olen myös syönyt voiperunoita paistiksen kanssa ja on hyvvee, mutta toi perunahan ei ole kovin hyvä hiilari.

Joten kysymys kuuluu: Mitä hyviä kyytipoikia keksitte paistikselle?

Paistis on mun ruokavalion perusta, joten siitä en luovu. :D




Ps. jouduin tuossa pari viikkoa sitten syömään paistista KAURAHIUTALEIDEN kanssa kun en kauppaa enään ehtiny. Ja voin sanoa, että älkää kokeilko sitä kotona!!!!! :urjo:


-edit-

Älkääkä sanoko, että käytä searchia!!!
Kirjoitin kenttään "Paistijauheliha" ja löysin n.560 viestiä joissa puhuttiin vaan pelkkää paskaa... ;)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Originally posted by paistijauheliha
...mutta toi perunahan ei ole kovin hyvä hiilari.

"Kovin hyvä"???!1?! **ttu peruna on PAS-KAA. Syöt pelkästään sen lihan ja hörppäät rypsäripullosta päälle. Heittele ne riisit puluille.

No joo, voihan sitä pastaa syödä vähän, mut vähintään pari tuntii ennen treeniä.
 
No itselleni voisi maistu tietenkin spagetti bolognesekin, et sitä tuolla maininnut.

Mutta heitä siihen sekaan vaan pussi herne-maissi-paprikaa ja sitten kaadat viel kipollisen raejuustoa ja teet mössöä. Valkosipuli antaa hyvin makua.
 
En tiedä teistä mutta itse syön ainakin kaiken mitä jääkaapista irti saan, en pahemmin laske kaloreita enkä muuta. Vedän 2-3 protskudrinkkiä päivittäin aamu,ilta,ennen nukkumaanmenoa. Syön paljon rasvaista ruokaa.. Kunnon maalaisruokaa :) pituus 183cm ja paino 92kg. Paino nousee ja rauta myös! Syökää SAATANA! SYÖKÄÄ!!
 
Re: Re: Nyt kaivataan hyviä reseptejä!

Originally posted by Taha
"Kovin hyvä"???!1?! **ttu peruna on PAS-KAA. Syöt pelkästään sen lihan ja hörppäät rypsäripullosta päälle. Heittele ne riisit puluille.

No joo, voihan sitä pastaa syödä vähän, mut vähintään pari tuntii ennen treeniä.

Kyllä musta vähän tuntuu, että hiilaria pitää saada kun on insua kierrossa.. :rolleyes: Muuten ehdotus hyvä.. ;)
 
Re: Re: Re: Nyt kaivataan hyviä reseptejä!

Originally posted by paistijauheliha
Kyllä musta vähän tuntuu, että hiilaria pitää saada kun on insua kierrossa.. :rolleyes: Muuten ehdotus hyvä.. ;)

Ok. Mut jätä se peruna pois. Tumma riisi on hyvää.

Mä en tajuu, miten sä oot joutunu syömää jauhelihaa kaurahiutaleiden kanssa. Eikö olis kantsinu tehdä burgereita ja syödä kaurapuuro vaik jälkkärinä ja makeutetuna tms? Vai oliko ruokakaappi oikeesti niin tyhjä?
 
Re: Re: Re: Re: Nyt kaivataan hyviä reseptejä!

Originally posted by Taha
Ok. Mut jätä se peruna pois. Tumma riisi on hyvää.

Mä en tajuu, miten sä oot joutunu syömää jauhelihaa kaurahiutaleiden kanssa. Eikö olis kantsinu tehdä burgereita ja syödä kaurapuuro vaik jälkkärinä ja makeutetuna tms? Vai oliko ruokakaappi oikeesti niin tyhjä?

Jep! Tyhjä mikä tyhjä. En nimittäin ehtinyt lauantaina salin jälkeen enään kauppaan..

Kaapissa oli vaan lihhoo ja kurkkua. :(

Mutta eihän paistis ja kaurahiutaleet sentää samalla lautasella olleet.. Ensin kaurahiutaleita..mussunmussun... sitten paistia...mussunmussun...kaurahiutaleita.. jne..

Tumma riisiä on kaapissa. Hyi helvetti miten pahaa.. :(
 
aika hyvä resepti.

iske kattilaan pari ruokalusikallista oliivi/rypsiöljyä. sitten virrat hellaan. joukkoon semmosta curry tahnaa kuin sambal oelek, tai jotain vastaavaa. annat sen sulaa sinne joukkoon. TÄYSJYVÄriisiä siihen päälle ja sitten sekoittelet sitä siinä sen ajan että se nappaa vähän väriä. anna sen tiristä vähän. sitten päälle tupla määrä vettä riisin määrään nähden. anna kiehua kokoon. (niin kauan että vesi on haihtunut) kannattaa hämmentää loppua kohden ettei pala kattilaan. heitä vielä vaikka vähän parsaa joukkoon ja suolaakin näin helteellä. mun mielestä hyvää ja hiilaritkin on paremmasta päästä.
 
Chili con carnehan syntyy noista raaka-aineista helposti. Sipuli ja jauheliha pannulle, kun ruskistettu niin sekaan valkoisia papuja sekä mausteita, mielellään tuoretta chiliä, mutta saahan sitä toki purkissakin. Sitten vaan sekaisin riisin kanssa ja avot.
 
Paukkuraudan hampurilaispihvit sipulin kanssa.
On muuten hyvää.

resepti:

"Hampurilaiset
Tässä olis Paukkuraudan hampurilaisresepti jos haluu herkutella.
Ei mitään dieetti ruokaa.

Elikä ensin hommataan naudan vähärasvaista jauhelihaa. Niistä sitten muotoillaan pihvin muotoisia. Noin 200 grammaa on ihan hyvä yhteen pihviin. Sitten muotoillut jauheliha "klöntit" laitetaan teflonpannulle ja paistetaan marinaadikastikkeen kanssa. Huom. ei tarvi mitään kananmunia eikä jauhoja pihveihin, vain marinaadia paistamiseen. Mä oon käyttänyt Felixin chilin makuista marinaadia jossa energiaa 90kcal/100g. Marinaadia ei tarvi paljon laittaa, riittää kuin hiukan sivelee sillä pihvejä että ne paistuu hyvin eikä pala.

Sitten kun pihvit on valmiit, otetaan vuoroon sämpylät. Kannattaa ostaa mahdollisimman isoja XL-hampurilaissämpylöitä. Niitä sitten lämmitetään pannulla vähän aikaa että pinta tulee hiukan rapeaksi. Sitten loppu onkin ittestä kiinni mitä haluaa väliin laittaa. Mä oon laittanut yleensä viipaloituja tomaatteja, jäävuorisalaattia, sipulia ja hiukan jotain ultrakevytmajoneesia.

ps.pitää muistaa että kunnon aidoissa hampurilaisissa pihvi on aina leveämpi kuin sämpylä, että se tulee vähän sivuilta yli."
 
Oletko kokeillut nuudeleita? Nykyään kaupoista saa rasvattomia ja proteiinipitoisia aitoja nuudeleita, esim. munanuudelia. On vähän kuin spagettia mutta paremmat ravintoarvot.
 
Suosittelen, että menet lähimpään kirjakauppaan ja ostat sieltä jonkin hyvän keittokirjan tai jonkin kastikekeittokirjan. Katsot sieltä kastikkeiden teko-ohjeita ja käyt ostamassa kaupasta tarvittavia mausteita. Keittokirja kuuluu jokaisen punttaajan vakiovarusteisiin...:thumbs:

Niitä kastikkeita on todella helppo tehdä. Aikaa menee jotain 10 minuuttia. Ne tekee samalla, kun ruskistaa jauhelihaa ja keittää riisiä/pastaa. Meneehän siihen kastikkeeseenkin tietysti hieman rahaa, mutta niillä saa ruuasta NiiiiN hyvänmakuista, että se kannattaa!!! Ja joka päivä voi tehdä vaikka erilaisen kastikkeen. Lisäksi, kun on todennut jonkin kastikereseptin todella hyväksi, sitä voi tehdä kerralla enemmän, laittaa ylimääräisen jääkaappiin ja sen voi sitten vain lämmittää kätevästi seuraavalla kerralla.
Ja tytötkin tykkäävät, kun osaa polttaa pohjaan jotakin muutakin kuin perunat...:D

Itse vedän tällä hetkellä itsetehtyjä jauhelihapihvejä sekä kaurahiutaleita, joihin on sekoitettu maitoa, mustikkakeittoa ja ananasta/appelsiinia. Syynä tähän on laiskuus ja helppous. Ei mene kauaa, kun sekoittaa nuo keskenään...:david:

edit- Mutsi teki aina joskus himassa jauhelihakeittoa. Se oli kyllä mielettömän hyvää. Laittoi siihen perunoita, makaronia, selleriä, purjoa, sekavihanneksia, paistettua jauhelihaa, lihaliemikuution ja varmaan joitakin mausteita(en muista mitä, mutta keittokirjasta sekin selviäisi)...
:worship:
 
Löysin kaupasta ihan hyviä vähähiilarisia nakkeja. Nimeltään ovat Poutun HerkkuNakki, ja tiedot ovat seuravaanlaisia per 100g:

1050kJ / 250kcal, prot 12g, hiilih 0,5g, josta laktoosia 0, rasvaa 22g + suolaa yms

Aika hyvä nakki ketoosimiehille. Samanlaista on myös valkosipulilla maustettua mutta kerran erehdyin sitä ostamaan ja toiste en erehdy ;)

Ainiin, ja lihapitoisuus on 70%
 
Tuli noista keittokirjoista mieleen, että oiskohan jollain nettisivuilla hyviä reseptejä? Eli jos tiedät sivustoja, niin jaa tietosi :whip: .

nimim. jauheliha/tonnari + riisi
 
Originally posted by Korydon
Löysin kaupasta ihan hyviä vähähiilarisia nakkeja. Nimeltään ovat Poutun HerkkuNakki, ja tiedot ovat seuravaanlaisia per 100g:

1050kJ / 250kcal, prot 12g, hiilih 0,5g, josta laktoosia 0, rasvaa 22g + suolaa yms

Aika hyvä nakki ketoosimiehille. Samanlaista on myös valkosipulilla maustettua mutta kerran erehdyin sitä ostamaan ja toiste en erehdy ;)

Ainiin, ja lihapitoisuus on 70%

Nam nam, maistuu varmaan keuhkot ja utareet hyvälle.
 
www.finfood.fi

Sieltä löytyy mm. tällainen:

4 dl tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 kesäkurpitsa
1 porkkana
1 sipuli
1 paprika
1/2 purjo
tilkka öljyä
2 rkl Worchesterikastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl chilikastiketta
2 tl basilikaa
1 tl kirveliä
ripaus yrttisuolaa
maun mukaan chili-mausteseosta
ripaus muskottia

Esikäsittele ja pilko kasvikset. Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä. Lisää pilkotut kasvikset ja freesaa niitä hetki.
Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, worchesterikastike, soija- ja chilikastikkeet. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää mausteet, sekoita ja tarkista maku.
Kun kasvikset ovat pehmeitä kastike on valmista. Vältä turhaa sekoittamista, jotta kasvikset eivät "survoontuisi".


--

On hyvää, kotona koettu ja mun diettaileva bodaava mieheni syö sitä myös hyvällä ruokahalulla.

JOs haluat sinne lihaa sekaan ni paistat eka sen jauhelihan ja sitten heität joukkoon kasvisten freesaamisen jälkeen ennen tomaattimurskaa sun muita.

Mä jätin tuon wochesterkastikkeen pois, mutta oli silti hyvää :)
 
Originally posted by alumiini
Suosittelen, että menet lähimpään kirjakauppaan ja ostat sieltä jonkin hyvän keittokirjan tai jonkin kastikekeittokirjan. Katsot sieltä kastikkeiden teko-ohjeita ja käyt ostamassa kaupasta tarvittavia mausteita. Keittokirja kuuluu jokaisen punttaajan vakiovarusteisiin...:thumbs:

Niitä kastikkeita on todella helppo tehdä. Aikaa menee jotain 10 minuuttia. Ne tekee samalla, kun ruskistaa jauhelihaa ja keittää riisiä/pastaa. Meneehän siihen kastikkeeseenkin tietysti hieman rahaa, mutta niillä saa ruuasta NiiiiN hyvänmakuista, että se kannattaa!!! Ja joka päivä voi tehdä vaikka erilaisen kastikkeen. Lisäksi, kun on todennut jonkin kastikereseptin todella hyväksi, sitä voi tehdä kerralla enemmän, laittaa ylimääräisen jääkaappiin ja sen voi sitten vain lämmittää kätevästi seuraavalla kerralla.
Ja tytötkin tykkäävät, kun osaa polttaa pohjaan jotakin muutakin kuin perunat...:D

Itse vedän tällä hetkellä itsetehtyjä jauhelihapihvejä sekä kaurahiutaleita, joihin on sekoitettu maitoa, mustikkakeittoa ja ananasta/appelsiinia. Syynä tähän on laiskuus ja helppous. Ei mene kauaa, kun sekoittaa nuo keskenään...:david:

edit- Mutsi teki aina joskus himassa jauhelihakeittoa. Se oli kyllä mielettömän hyvää. Laittoi siihen perunoita, makaronia, selleriä, purjoa, sekavihanneksia, paistettua jauhelihaa, lihaliemikuution ja varmaan joitakin mausteita(en muista mitä, mutta keittokirjasta sekin selviäisi)...
:worship:

Herra alumiini on hyvä ja tulee tänne meille kokkailemaan..

Selailin noita reseptilinkkejä, ja ei tullu muuta ku helvetinmoinen nälkä! ikinä ole jauhelihapihviä tehny.. miten paljon sitä kanankullia siihen soossiin tulee laittaa?

Noista resepteistä ainakaan mitään selvää saanu..? :D

-edit-

Noiden MAKUPALAT -ohjelman kokkien reseptejä kannattaa sitten tutkiskella varauksella.

Muistan kun kyseinen ohjelma joskus vuosia sitten alkoi, niin molemmat oli hoikkia poikia..varsinkin se tumma kaveri.

Nykyään molemmilla kunnon kananheltat leuan alla ja pesurumpu paidan alla.. :D


-edit-

Ja juu, selkis se kananmulkun määrä..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom