- Liittynyt
- 22.4.2002
- Viestejä
- 2 063
Pistin nyt vähän provosoivan otsikon mutta lukekaa loppuun asti.
Se että en itse ole liiemmin välittänyt palautusjuomista tai niiden hiilareista ei varsinaisesti liity asiaan. Yksi uusin tutkimus näyttäisi että koko hiilareiden GI arvon tulkitseminen on väärältä pohjalta tehty.
GI arvon määritys perustunee pelkästään mitattuihin verensokerin nousuihin. Sitten on oletettu että korkea GI = korkea insuliinin eritys ja tätä sitten on sovellettu palautusjuoman hiilareissa. Tavoiteena tietysti suuri insuliinin eritys ja sitä myöten ravinteiden imeytyminen lihaksiin.
Uudessa tutkimuksessa oli mitattu korkean ja matalan GI:n ravinnon vaikutusta (GI 151 ja 54) ja sitä miksi korkean GI:n ravinto nostaa paljon verensokeria ja matalan GI:n taas vähemmän. Tulos oli että matalan GI:n omaava ravinto nosti insuliinitasoja 75% suuremmiksi kuin korkea GI ravinto !!!
"
Glycemic Index of Different Breakfast Cereals is Not Due to Glucose Entry into Blood But by Glucose Removal by Tissue (Schenk et al.)
...meaning that both cereals were digested and absorbed at the same rate.
How, then, might the glycemic index have been different? Well, the Rd from the blood was much faster in the all bran group, meaning that the reason that the glucose concentrations in the blood were lower with all bran was not that it was slower to digest and absorb.
How could this be? Well, enter our friend insulin. Since insulin concentrations were 75% higher immediately after the low GI, all-bran meal, it stands to reason that the blood glucose cleared out much more quickly in this group. Therefore the reason the high GI corn flakes group had a larger rise in blood glucose is because they got a smaller insulin response and a slower clearance of the blood than the low-GI group"
2003 OEP (Ontario Exercise Physiology) Conference.
http://www.t-mag.com/nation_articles/249frig.jsp
Ja eikös tämä löydös tarkoita sitä että palautusjuomien hiilarit pitäisi korvata nimenomaan hitailla (matalan GI:n omaavilla) jolloin saataisiin parempi insuliinivaste??
Toisaalta tuon perusteella GI on huono ilmoittamaan insuliini vastetta ja sen rinnalle pitäisi saada "insulliini indeksi" hiilareille.
Kipinkapin rukiista ruisleipää syömään jos insuliinivastetta ajatte takaa ;)
Tuosta herää tietysti kysymys että mikä hitaassa hiilarissa on se joka aiheuttaa suuremman insuliinin erityksen jos kerta molemmat versiot imeytyyvät verenkiertoon yhtänopeasti. Kuidut? muut ravinteet?
Se että en itse ole liiemmin välittänyt palautusjuomista tai niiden hiilareista ei varsinaisesti liity asiaan. Yksi uusin tutkimus näyttäisi että koko hiilareiden GI arvon tulkitseminen on väärältä pohjalta tehty.
GI arvon määritys perustunee pelkästään mitattuihin verensokerin nousuihin. Sitten on oletettu että korkea GI = korkea insuliinin eritys ja tätä sitten on sovellettu palautusjuoman hiilareissa. Tavoiteena tietysti suuri insuliinin eritys ja sitä myöten ravinteiden imeytyminen lihaksiin.
Uudessa tutkimuksessa oli mitattu korkean ja matalan GI:n ravinnon vaikutusta (GI 151 ja 54) ja sitä miksi korkean GI:n ravinto nostaa paljon verensokeria ja matalan GI:n taas vähemmän. Tulos oli että matalan GI:n omaava ravinto nosti insuliinitasoja 75% suuremmiksi kuin korkea GI ravinto !!!
"
Glycemic Index of Different Breakfast Cereals is Not Due to Glucose Entry into Blood But by Glucose Removal by Tissue (Schenk et al.)
...meaning that both cereals were digested and absorbed at the same rate.
How, then, might the glycemic index have been different? Well, the Rd from the blood was much faster in the all bran group, meaning that the reason that the glucose concentrations in the blood were lower with all bran was not that it was slower to digest and absorb.
How could this be? Well, enter our friend insulin. Since insulin concentrations were 75% higher immediately after the low GI, all-bran meal, it stands to reason that the blood glucose cleared out much more quickly in this group. Therefore the reason the high GI corn flakes group had a larger rise in blood glucose is because they got a smaller insulin response and a slower clearance of the blood than the low-GI group"
2003 OEP (Ontario Exercise Physiology) Conference.
http://www.t-mag.com/nation_articles/249frig.jsp
Ja eikös tämä löydös tarkoita sitä että palautusjuomien hiilarit pitäisi korvata nimenomaan hitailla (matalan GI:n omaavilla) jolloin saataisiin parempi insuliinivaste??
Toisaalta tuon perusteella GI on huono ilmoittamaan insuliini vastetta ja sen rinnalle pitäisi saada "insulliini indeksi" hiilareille.
Kipinkapin rukiista ruisleipää syömään jos insuliinivastetta ajatte takaa ;)
Tuosta herää tietysti kysymys että mikä hitaassa hiilarissa on se joka aiheuttaa suuremman insuliinin erityksen jos kerta molemmat versiot imeytyyvät verenkiertoon yhtänopeasti. Kuidut? muut ravinteet?