Nopeat ja hitaat proteiinit?

Liittynyt
12.10.2006
Viestejä
22
Mitä ero on niin kutsutuilla hitailla ja nopeilla proteiineilla? Milloin minkäkinlaista protskuu pitäis nauttii? Mistähän löytyis tietoo tai jotain listoja proteiinien laaduist, ja et onks ne hitait vai nopeit?

Tarkotan nyt tavallisest ruuast, rahkasta, tonnikalast ja muust sellasest saatui protskui.

Kiitos jo etukäteen vastauksist :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No maitoruoissahan on pääsääntöisesti kaseinaatti prodea(hidasta). Ja muutenkin ruoissa, vaikka itse siitä saatavat proteiinit eivät olisi hitaita, niin ne pääsevät kehon köyttöön hitaasti, koska ruokaa täytyy sulatella yms. Ja lihasta,kalasta,maitotuotteista proteiinit imeytyvät paremmin kuin esim kasviksista,viljasta yms. Koska eläinperäisissä proteiineissa aminohappo koostumus on "täydellisempi". Kalasta saat paljon arginiinia, maitotuotteista glutamiinia.

http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/04_proteiinit.shtml

Tuolta voit löytää jotain ja suosittelen tutustumaan esimerkiksi Jhulmin kirjoituksiin aminohapoista :)
 
jos oikein muistan niin...
hera on nopeasti imeytyvaa proteiinia (etenkin hydralisoitu hera) siksi sita kaytetaan heti reenin jalkeen esim palautusjuomissa,
muuten maitotuotteiden ja elainperaiset protskut eivat ole kovinkaan nopeita ja niita normaali aterioiden yhteydessa
ja sitten tosiaan ne kasvikunnan protskut esim soija taisi olla niita hitaimmin imeytyvia joita kannatti muistaakseni nauttia sekaisin maitoprotskujen kanssa esim ennen nukkumaan menoa eli niita hidasvaikutteisia lepoproteiineja jotka vaikuttaa sitten lihaksen kasvuun tjms.
toivottavasti ei nyt ihan metsaan mennyt, korjatkaa viisaammat jos ihan hulluja turisen, mutta nain se suurinpiirtein taisi menna :)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom