NHL-Kausi 2007-2008

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja nyce
  • Aloitettu Aloitettu

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Liittynyt
18.3.2003
Viestejä
1 725
Tälle kaudelle ei vielä avattu omaa NHL-ketjua, joten nyt Play-Offsien hitaasti lähestyessä on viimeistään korkea aika tehdä sellainen. Viime kaudella ainakin finaalivaiheessa NHL-ketju oli vilkas, toivottavasti tämä ei jää nyt minun yksinkirjoitteluksi.

Minulle NHL on ollut tiukan seurannan kohde jo pitkälle toistakymmentä vuotta. Alkuun (aika kauan ennen internettiä) seuraaminen oli pitkälti tekstitv:n ja jenkki-lehtien varassa. Television NHL-Weekly oli viikon kohokohta sekä uusia NHL-lehtien numeroita odotettiin ilmestyviksi kirjakauppaan aina kuin kuuta nousevaa. Nykyään seuraaminen on helppoa internetin sekä television kautta. Tällä kaudella tähän mennessä olen katsonut jo viitisenkymmentä NHL-peliä.

Minulle ehdoton NHL-suosikki on ollut Washington Capitals, siitä lähtien kun 80-luvun lopulla sarjaa ryhdyin seuraamaan. Joukkueen (perustettu 1974) tähänastiset suuruuden vuodet sijoittuvat kultaiselle 90-luvulle, jolta näin nopeasti muistellen kaikki 3 divisioonan sekä se yksi konferenssin voittokin ovat. Tuolloin runkosarjassa Capitals jyräsi, mutta Play-Offseissa meno tyssäsi. Yksi ja ainoa Stanley Cup-finaalisarja vuonna 98 päättyi Capitalseilta 4-0 tappioon Detroitille. (Joukkueessa pelasi tuolloin myös muuan Esa Tikkanen). Joukkueen yhtenä tavaramerkkinä ja ihailuni aiheena 90-luvulla oli raudanluja puolustus, joukkueessa pelasivat tuolloin mm. nimet Calle Johansson, Sylvain Cote, Scott Stevens, Al Iafrate. Suosikkipelaaja oli slovakialainen maalitykki Peter Bondra # 12, joka Capitalseissa tulokaskauttaan lukuunottamatta iski jokaisella kaudellaan vähintään 21 maalia. 50 maalin rajan hän ylitti kahdesti ha runkosarjan paras maalintekijä hän oli kahdesti: kausilla 1994–1995 ja 1997–1998, jolloin hän jakoi maalikuninkuuden Teemu Selänteen kanssa. Maurice Richard Trophyä Bondra ei kuitenkaan kertaakaan saanut (sen jakaminen aloitettiin 98-99-kaudella. Yhdeksi upeaksi meriitiksi Bondran uralla voi vielä mainita Slovakian johtamisen MM-kultaan vuonna 2002 Globenissa. Sitä mestaruutta juhlin lähes kuin Suomen omaa. Paljon on muistoja kertynyt vuosien mittaan sekä paljon hienoja pelaajia on pelannut Capitalseissa mm. Denis Maruk, Rod Langway, Mike Gartner, Dale Hunter, Al Iafrate, Scott Stevens, Sergei Gonchar, Phil Housley, Adam Oates, Jaromir Jagr jnejne...

Capitasien nykyinen joukkue kiinnostaa myös muitakin Aleksander Ovechkinin takia. Ovechkinia on pidetty yhtenä maailman lupaavimmista pelaajista Sidney Crosbyn ohella ja viimeistään tällä kaudella hän on osoittanut olevansa yksi NHL:n tulevaisuuden supertähdistä. Washingtonissa mennyt usean kauden ajan raju rakennusvaihe, jossa kerätään ja hiotaan nuorukaisista (esim. Semin, Bäckström, Green) Ovechkinin ympärille tulevaisuuden huippujoukkuetta. Tällä kaudella joukkue alkanut näyttää jo varteen otettavalta ja mahdolliselta Stanley Cup-voittajalta seuraavien tulevien vuosien aikana. Capitals-fanille Ovechkinin jatkosopimus on ollut ehdottomasti yksi kauden suurimmista uutisista: 13 vuotta ja 124 miljoonaa dollaria. Sopimuksella joukkueen kansikuvamies sekä tuleva ikoni saatiin joukkueeseen luultavasti loppu-urakseen...

Yleisesti NHL:ssä tämän kauden aikana on puhuttanut mm. Scott Niedermayerin sekä Teemu Selänteen paluut kesken kauden. Siirtorajalla tehtiin mielenkiintoisia kauppoja, joskin mitään divisioonien voimasuhteita mullistavia mega-kauppoja ei tapahtunut. Muutama joukkue vahvistui merkittävästi esim. Pittsburgh (Hossa) sekä Sharks (Campbell). Heidän lisäkseen yksi siirtojen voittajista oli ehdottomasti Washington hankkimalla naurettavilla hinnoilla mm. konkarihyökkääjä Sergei Fedorovin sekä Montrealista Christobal Huetin.

Tällä hetkellä Itäisessä konferenssissa taistelu PlayOff-paikoista tiukempaa kuin aikoihin: Toronto noussut varkain mukaan taisteluun, Sabres valumassa hienon joulu- ja tammikuun jälkeen alamäkeä sekä myös Bostonilla on hankala. Bruins, Flyers, Sabres, Capitals, Panthers ja Leafs ovat kuuden pisteen sisällä ja taistelevat kahdesta paikasta. Kyseisillä joukkueilla vielä paljon pelejä toisiaan vastaan, joten tilanne pysyy mielenkiintoisena ja äärimmäisen jännittävänä varmasti aina viimeisiin peleihin asti. Itäisen konferenssin voitosta taistelevat tiukasti: peliään kauden mittaan koko ajan parantanut ja Brodeuriin luottava Devils, alkuvuoden lamastaan toipuva Senators, tasaisen hyvin pelannut Saku Koivun kipparoima Canadiens sekä Crosbyn poissaollessa Malkinin huippuvireen kantamana Penguins.

Lännessä konferenssin vie aika varmuudella, lähes koko kauden tasaisesti jyrännyt Red Wings, vaikka ovat kärsineet loukkaantumisista (mm. Lidström, Rafalski sekä Holmström). Mielenkiintoisen seurattavan Detroitista tekee upean kauden pelannut Valtteri Filppula, joka on vakiinnuttanut paikkansa venäläistaituri Pavel Datsyukin laidalla. Toisena lännessä jatkaa lähes voittamattomasti viime aikoina pitkän vieraskiertueensa pelannut Joe Thorntonin johtama Sharks. Myös lännessäkin viimeisistä Play-Off-paikoista tapellaan tiukasti.

Tämän kauden maalipörssin voiton ilman ihmeitä vie Capitalsin Alexander Ovechkin ja ensimmäisen kerran sitten Mario Lemieuxin, runkosarjan maalipörssin voittaja tulee tekemään yli 60 maalia (uskallan jo sanoa niin). Pistepörssissä tällä hetkellä venäläiskaksikko Ovechkin ja Malkin ovat omalla kymmenluvullaan ennen Iginlaa ja Lecavallieria.

Tästä jatketaan. Ensi yönä viisi peliä. Capitals kohtaa Trashersin, toivottavasti voittaa sekä samalla Sabres kylvettää Caneseja. Capitalseilla vielä pieni sauma divisioonan voittoon...

Edit: sorry, alustus venyi, toivottavasti joku jaksaa lukea…
 
Itte olen Colorado miehiä. Viime kaudet ei oo oikeen natsannu kohalleen, oikeestaan voi sanoa et Royn lähdettyä on hiljasta ollu.

Mutta jos tällä kaudella sitten, kun vanhasta kööristä on taas palannu joukkueeseen Forsberg ja Foote. Eiköhän sentään pleijjareihin tällä kaudella ylletä.

Theodorekin on taas alkanu päästä pitkästä aikaa siihen vireeseen mitä oli Vezina vuotena.
 
Viime vuonna tein playoff-ketjun ja aioin tehdä tänäkin vuonna mutta nyce kerkes eka :).
Itse kannatan Minnesota Wildia, jossa pelaa suomalaisista Bäckström, Koivu ja Nummelin. Tällä hetkellä Minnesota johtaa NW-divisioonaa, joka on tasaisin divisioona NHL:ssä. Ainoastaan Edmonton ei ole kahdeksan joukossa lännen konferenssissa.

ottelut/pisteet
Minnesota Wild 73/86
Vancouver Canucks 73/84
Calgary Flames 73/84
Colorado Avalanche 74/84
Edmonton Oilers 74/79

Minnesota pelaa yhtä lukuunottamatta kaikki loppupelinsä oman divisioonansa joukkueita vastaan, joten helppoja matseja ei ole tiedossa. Myös muut divisioonan joukkueet pelaavat monta peliä oman divisioonan joukkueita vastaan.

Minnesotan paras pistemies on Marian Gaborik tehoilla 36+35=71. Toisena on Pierre-Marc Bouchard 12+47=59. Koivulla tehoja on vain 10+24=34, koska oli loukkaantuneena 2 kuukautta. Nummelin on päässyt pelaamaan todella vähän. Numppa on pelannut välissä laiturina loukkaantuneiden tilalla ja onkin ihan hyvin onnistunut. Ensi vuonna Numppa palaa Sveitsiin. Niklas Bäckström on pelannut hieman huonommin kuin viime vuonna, mutta viime peleissä on Nikke pelannut todella hyvin. Viimeisen 9 pelin tilastot ovat 1,73GAA ja 94,3%.

Minnesotan ongelma viime peleissä on ollut maalinteko. Todella tiukkoja ja vähämaalisia pelejä on ollut paljon, johtuen huonosta viimeistelystä ja huonosta tuurista. Vastustajan maalivahdista on tehty joka ottelussa tähti. Pelejä on hallittu selvästi, mutta silti vastustaja on päässyt helpohkosti tasoihin ja jatkoajalle.

Seuraavaksi Minnesotalla on vieraskiertue, jossa se kohtaa San Josen, Vancouverin, Calgaryn ja Edmontonin. Näistä pitäisi saada 4-6 pistettä niin olisi hyvä. Calgary on ollut erittäin vaikea vastus Minnesotalle etenkin kotonaan, joten tästä voitto olisi todella tärkeä. Ensi yönä on San Jose vastassa ja San Josea vastaan viime kerralla Minnesota hallitsi peliä, mutta joutui taas rankkukisaan ja hävisi. Onneksi playoffeissa ei ole rankkukisoja :D.

Washingtonia on tullut fanitettua idän puolelta juuri Ovechkinin takia. AO:n peliä on ilo katsella ja toivon että hän voittaa pistepörssin ja saa ainakin 60 maalia tehtyä (58 tällä hetkellä). Toivottavasti myös Washington pääsee playoffeihin vaikka matkaa sinne on vielä.
 
New Jersey Devils pelaa ihmeen hyvin tuollaisella joukkueella. Puolustuksesta ei löydy yhtään tähtipakkia ja hyökkäys on liigan alempaa keskitasoa. Tässä syy miksi Brodeur on maailman paras pelaaja.

Suomalaisten kauteen olen vähän pettynyt. OJ pelailee vähän heikommin kuin viime kaudella, SKoivulla perus 60 pisteen kausi, vaikka parempaa pystyy. Kipper ollut ihmeen heikko, vaikka taso on noussut paljon.

Yllättäjiäkin löytyy kuten Filppula, joka on tulevaisuuden huippuhyökkäjä. MKoivu ollut myös parhaimmillaan loistava.
 
Suomalaisten kauteen olen vähän pettynyt. OJ pelailee vähän heikommin kuin viime kaudella, SKoivulla perus 60 pisteen kausi, vaikka parempaa pystyy. Kipper ollut ihmeen heikko, vaikka taso on noussut paljon.
Yllättäjiäkin löytyy kuten Filppula, joka on tulevaisuuden huippuhyökkäjä. MKoivu ollut myös parhaimmillaan loistava.

Tuo on muuten totta. OJ ja Saku on mun mielestä molemmat vähän seurojensa vankeja, hieman eri tavoin. Olli pääsee melko hyville tehoilla rajujen minuuttien ja ylivoiman ansiosta, mutta Florida on mikä on, tavallaan potentiaali tulee hyödynnettyä, mutta ei se yksin riitä. En ole hirveän montaa Montikan tv-peliä nähnyt, mutta mun mielestä Saku oli ihmeen flegu noissa. Tuntuu, ettei se C rinnassa pelasta ihan kaikkea, edes Montrealissa, vaan paikan vaihto olisi sielläkin poikaa. Vanhempi Koivu pelaa kyllä pleijareissa yleensä kautta paremmin, että saa nähdä miten tänä vuonna, kun joukkue tuntuu olevan aika hyvässä kuosissa kokonaisuudessaan. Voi tulla hyvääkin. Eikä sillä, ei mies huonosti pelaa, mutta semmoinen terävyys ja terrierimäisyys oli ainakin noista peleistä poissa. Se, mitä muistaa esim. Suomen matseista, kun rinnalla oli Lehtinen ja Selänne, oli meinaan jätkässä virtaa. Tuleekohan sekin jo vanhaksi... :itku:

Noista nuoremmista jampoista, että molemmat on kyllä aivan jäätävän napakassa kondiksessa. Koivun loukkaantuminen haittasi vähän pisteiden ja varmaan itseluottamuksen muodossa, mutta pitää ihailla sitä varmuutta, käsiä ja pelikäsitystä, mitä noilla molemmilla jätkillä on. Pelaavat hurjien ukkojen kanssa kovia minuutteja, eikä tunnu missään. Pinnoja ja voittoja tulee tasaisesti. Toivottavasti pysyvät terveinä.
 
Tuo on muuten totta. OJ ja Saku on mun mielestä molemmat vähän seurojensa vankeja, hieman eri tavoin. Olli pääsee melko hyville tehoilla rajujen minuuttien ja ylivoiman ansiosta, mutta Florida on mikä on, tavallaan potentiaali tulee hyödynnettyä, mutta ei se yksin riitä. En ole hirveän montaa Montikan tv-peliä nähnyt, mutta mun mielestä Saku oli ihmeen flegu noissa. Tuntuu, ettei se C rinnassa pelasta ihan kaikkea, edes Montrealissa, vaan paikan vaihto olisi sielläkin poikaa. Vanhempi Koivu pelaa kyllä pleijareissa yleensä kautta paremmin, että saa nähdä miten tänä vuonna, kun joukkue tuntuu olevan aika hyvässä kuosissa kokonaisuudessaan. Voi tulla hyvääkin. Eikä sillä, ei mies huonosti pelaa, mutta semmoinen terävyys ja terrierimäisyys oli ainakin noista peleistä poissa. Se, mitä muistaa esim. Suomen matseista, kun rinnalla oli Lehtinen ja Selänne, oli meinaan jätkässä virtaa. Tuleekohan sekin jo vanhaksi... :itku:

Noista nuoremmista jampoista, että molemmat on kyllä aivan jäätävän napakassa kondiksessa. Koivun loukkaantuminen haittasi vähän pisteiden ja varmaan itseluottamuksen muodossa, mutta pitää ihailla sitä varmuutta, käsiä ja pelikäsitystä, mitä noilla molemmilla jätkillä on. Pelaavat hurjien ukkojen kanssa kovia minuutteja, eikä tunnu missään. Pinnoja ja voittoja tulee tasaisesti. Toivottavasti pysyvät terveinä.

Sakun huonohko kausi johtuu siitä, että hänet laskettiin kakkosketjun sentteriksi. Rooli on selvästi pienempi ja ketjukaverit ei ole huippuluokkaa.

Jokinen pyssyttelee kuitenkin 35 maalin tahtia, joten mitään katastrofaalista ei ole todellakaan tapahtunut. Ei niistä pisteitä aina voi tulla. Paremmassa joukkuuessa OJ tekisi takuulla yli 100 pistettä.
 
Sakun huonohko kausi johtuu siitä, että hänet laskettiin kakkosketjun sentteriksi. Rooli on selvästi pienempi ja ketjukaverit ei ole huippuluokkaa.

Jokinen pyssyttelee kuitenkin 35 maalin tahtia, joten mitään katastrofaalista ei ole todellakaan tapahtunut. Ei niistä pisteitä aina voi tulla. Paremmassa joukkuuessa OJ tekisi takuulla yli 100 pistettä.

En oikeastaan tarkoittanut, että Saku pelaisi huonoa kautta, vaan että miehen esitykset ovat vähän fleguja, huom. niistä matseista, jotka olen nähnyt. Ja toivonkin, että pleijareihin hommaan tulee uutta kipinää. Tai sitten olen vain nähnyt väärin. :)

OJ:stakaan en tarkoittanut, että mies tekisi mitenkään vähän pinnoja, vaan potentiaali tulee käytettyä nimenomaan tehojen valossa, mutta mitäs niillä 1+1-tehoilla tekee 2-4 -tappiossa. Paremmassa joukkueessa tehot myös leviää laajemmalle, 100 pinnaa on nykyänärissä kovat tehot, jopa krospyille ja ovetskineille...
 
91 pinnaa viime kaudella Floridassa on sen verran kova suoritus, että uskoisin 100 pinnaa tulevan parempien ketjukaverien kanssa. Pisteethän eivät kuitenkaan kerro läheskään kaikkea pelaajasta.
 
Ovetsini sai sitten 60 maalia täyteen ensimmäisenä pelaajaana 12 vuoteen, joku Mario Lemiuxi ja Jaromir Jagr sai viimeksi 60 maalin rajan rikottua.
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Ovetsini sai sitten 60 maalia täyteen ensimmäisenä pelaajaana 12 vuoteen, joku Mario Lemiuxi ja Jaromir Jagr sai viimeksi 60 maalin rajan rikottua.

Jep, kaudella 95-96 edellisen kerran tuo raja rikkoutui, Pavel Bure tosin pääsi lähelle 01-02 kaudella 59 maalia.
 
Olen nyt toista viikkoa Thaimaassa -> en ole jaksanut koneella juuri ylimaaraista viettaa ja tanne kirjoittaa. Tietysti tulokset aina paivittain seurannut tarkkaan ja hotellihuoneen satelliitti-telkusta kurkkinut ne pelit joita urheilukanavat nayttaneet... (yksi suora peli, muut uusintoja). Hirmuisessa NHL-kuumeessa Washingtonin ja muutenkin tiukkojen tilanteiden takia niin ehka hyva tama tilanne. Koto-Suomessa katsoisin yot lapeensa peleja, selaisin NHL-forumeita roikkuen lopun hereillaoloajan netissa -> Parisuhde olisi koetuksella :rolleyes:

Viime yona Capitalsille hyva voitto Caneseista, tosin pisteen antaminen Carolinalle saataapi kostautua jatkossa. Pelissa Ovechkin pääsi nokikkain Wardia vastaan ja teki kauden 61. maalinsa. Samalla Ovechkin teki historiaa ollen nyt eniten maaleja yhden kauden aikana tehnyt Washingtonin pelaaja. Canesin Colen tasoitus oli kylla kyseenalainen ja tilanne sekava -> sita tutkittiin videoltakin useita minuutteja (hylata se perkele olisi pitanyt), mutta tuomari hyvaksyi maalin.

Omituista sinaansa, etta Washington voittanut 10 neljastatoista viime pelistaan ja siita huolimatta välimatka viivan oikealle puolelle ei lyhene oikeastaan ollenkaan. Nyt taas voitto, mutta kun samaan aikaan annettiin piste Carolinalle ja sekä Boston että Philadelphia napsivat kaksi pinnaa, ei välimatka käytännössä kaventunut muuta kuin oman divisioonan piikkipaikalle. Talla hetkella kahdesta pisteesta huolimatta Bruins tuntuu olevan se joukkue, joka on valimassa alaspain. Nyt Boston on kahden pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena, mutta Capitalsin loppuohjelma on kylla helpompi kuin Bruinsin...

Washingtonin jaljella olevat ottelut:

Tampa Bay (A), Florida (A), Carolina (H), Tampa Bay (H), Florida (H)

Bostonin ottelut:

Toronto (H), Ottawa (H), Buffalo (A), New Jersey (A), Ottawa (A), Buffalo (H)

Uskomattoman tiukkaa on, ei perkele... Toivottavasti Caps vaan jaksaisi edelleen. Alkaa varmaan olemaan jengi jo aika lopussa, kun käytännössä veitsi kurkulla ovat pelanneet tosi pitkään.

Meni pelkastaan Caps-analyysiksi, sorry...
 
Niinhän se menee että siinä playoff viivan tuntumassa olevat joukkueet napsivat niitä pisteitä loppukaudesta enemmän, kuin nämä jo "turvallisilla" vesillä olevat. Ite uskon vahvasti kyllä capsien playoff paikkaan ja, kun oikeen hurmoksen saa päälle voi olla todella kova sana pleijareissa.
 
Tama menee Capitalseilta aivan killeriksi. Joukkue ja etenkin Ovechkin tehnyt kaikkensa, jotta PlayOff-paikka tulisi. Ovechkinille Art Ross, Hart Memorial ja kaikki pystit perkele...

Tilanne ennen juuri paattyvia peleja:

3 Carolina Hurricanes 79 42 31 6 90
4 New Jersey Devils 78 43-28-7 93
5 Ottawa Senators 79 42-29-8 92
6 New York Rangers 77 40-26-11 91
7 Philadelphia Flyers 79 40-28-11 91
8 Boston Bruins 78 40-28-10 90
------------------------------------------
9 Washington Capitals 79 40-31-8 88

Tulevat tarkeat pelit:

30.3 NYR-PIT 1-3, BOS-BUF 1-2 OT
31.3 PIT-NYR
1.4 NJ-NYI, CAR-WSH, MON-OTT
2.4 BOS-NJ, TBL-CAR, PHI-PIT
3.4 NYR-NYI, TBL-WSH, OTT-TOR, BUF-MON
4.4 NYI-NYR, NJ-PHI, FLA-CAR, BOS-OTT
5.4 BUF-BOS, FLA-WSH
6.4 NYR-NJ, PIT-PHI

Helvetti, Boston sai Buffalolta pisteen...
 
Pientä päivitystä luoteis-divisioonasta

x - Minnesota Wild 80 43-28-9 95
Colorado Avalanche 80 42-31-7 91
Calgary Flames 79 40-29-10 90
Vancouver Canucks 79 39-30-10 88
Edmonton Oilers 80 40-34-6 86

Eli Minnesota on varmistanut playoff-paikan ja on lähellä koko divisioonan voittoa. En ole tarkemmin tuota selvittänyt että mikä ratkaisee sijoitukset tasapisteissä mutta yhdellä voitolla Minnesota ainakin varmistaa divisioonan voiton. Vielä on 2 peliä jäljellä ja vastassa on kotona (to) Calgary ja vieraissa (su) Colorado, jonka Minnesota voitti viime yönä kotona 3-2 jatkoajalla.

Viime peleissä Minnesota on alkanut pelaamaan todella hyvin, kauden tärkeimmällä hetkellä :). Nyt vaan toivotaan että Calgary kaatuu torstaina ja divisioonan voitto varmistuisi. Tällä hetkellä playoff-vastustajaksi ensimmäisellä kierroksella näyttäisi tulevan Calgary, Dallas, Colorado tai Vancouver. Dallas (voitot runkosarjassa 1-3) ja Calgary (voitot runkosarjassa 1-6) näyttäisi olevan vaikeammat vastustajat runkosarjan pelien perusteella.
 
Tilanne Idässä ennen yön pelejä:

3 Carolina Hurricanes 79 42 31 6 90
4 New Jersey Devils 78 43 28 7 93
5 New York Rangers 79 41 27 11 93
6 Ottawa Senators 79 42 29 8 92
7 Philadelphia Flyers 79 40 28 11 91
8 Boston Bruins 79 40 28 11 91
9 Washington Capitals 79 40 31 8 88
10 Buffalo Sabres 79 37 30 12 86

Nyt menossa kriittinen CAR-WSH-peli, toinen erä hieman yli puolenvälin ja 2-1 Capseille. Huh huh, ei tässä nukkumaan uskalla.

Edit: Semin 3-1 PPG!

Edit2: 3-1 johdossa erätauolle...

Nyce sanoi:
Tulevat tärkeat pelit:

30.3 NYR-PIT 1-3, BOS-BUF 1-2 OT
31.3 PIT-NYR 1-2 OT
1.4 NJ-NYI, CAR-WSH, MON-OTT
2.4 BOS-NJ, TBL-CAR, PHI-PIT
3.4 NYR-NYI, TBL-WSH, OTT-TOR, BUF-MON
4.4 NYI-NYR, NJ-PHI, FLA-CAR, BOS-OTT
5.4 BUF-BOS, FLA-WSH
6.4 NYR-NJ, PIT-PHI

(Päivitetty tulokset)


Eli Minnesota on varmistanut playoff-paikan ja on lähellä koko divisioonan voittoa...

Minnesota yllättänyt minut, viimeiset 10 peliä 6-2-2, ja ovat olleet vielä pääsääntöisesti oman divisioonan joukkueita, jotka tappelvat kynsin ja hampain viimeisista pisteistä.

Viime peleissä Minnesota on alkanut pelaamaan todella hyvin, kauden tärkeimmällä hetkellä :)

Ja PlayOffeihin löytyy nyt kunnon telaketjukenttä: Boogaard, Fedoruk, Simon... ;)
 
Upean kutkuttava loppusuora menossa runkosarjasta. Joka aamu tulee pompattua sängystä suoraan koneelle katsomaan miten matsit meni, lukemaan raportteja ja tekemään omia spekulointeja pleijaripaikoista :D

Itse en ole fanittanut mitään joukkuetta ala-asteen jälkeen, mutta aina tulee lähinnä oltua altavastaajien puolella suosikkeja vastaan. Harmi, ettei Washingtonin hieno loppukiri välttämättä riitä, vaikka voittaisi molemmat jäljellä olevat ottelunsa, joiden pitäisi olla sinänsä aika helppo homma (Tamba ja Florida). Carolinalla täysin sama loppuohjelma kuin Capseilla, joten eipä taida Capsit divisoonan voittoa viedä. Bostonilla ja Phillyllä on vielä varaa hävitäkin yksi matsi ja silti pysyä Capsien edellä. Phillyn ja Bostonin loppuohjelmat aika vaikeita, saa nyt nähdä miten käy. Tasapisteissä Capsit onneksi menee edelle Bostonista ja Phillystä.

Lännessä vähän petyin, kun Nashville ohitti Vancouverin. Nashvillellä vielä kotimatsi St. Louisia vastaan ja vierasmatsi Chigagossa. Vancouverilla kotimatsi Edmontonia ja Calgaryä vastaan, tiukaksi menee tämäkin.

NHL:n divisioonasysteemissä on omat puolensa (matkustelu, jännitys jne.), mutta en pidä sitä oikein tasapuolisena. Jotkut divisioonat aika eri tasoisia kuin toiset ja joukkuet alkavat priorisoimaan otteluita, jolloin joistain peleistä muodostuu läpihuutojuttuja odotellessa vain sitä seuraavan päivän divisioonapeliä. Esimerkiksi Carolina on pitkään roikkunut kolmantena itäisessä, vaikka sen pisteet hädin tuskin oikeuttavat kahdeksan joukkoon.
 
Itse en seuraa niin paljoa Nhl:ää, mutta aina olen tykännyt Anaheimistä, koska pienenä sain (n.5 vuotiaana) sain Anaheim ducks lippiksen eli n.11 vuotta sitten nii sitten kun aloin seuraamaan jääkiekkoa n.9v aloin kannustamaan Anaheimia ja Hifk:ta :D se viime vuoden mestaruus oli todella huippu juttu!! olin aivan sekaisin :D toivottavasti Anaheim jatkaa siitä mihin viime vuonna jäi, mutta näyttää vähän huonolta nyt,koska on todella paljon kovia joukkueita nyt kuten: Detroit ja Pittsburg, mutta mestaruutta lähdetään hakemaan
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom