Myslileipä, järjettömän hyvää!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu

Mike

ATG
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
97 287
Kaupunki
Helsinki
www.perheleipurit.fi

Pakko tehdä ketju tälle leivälle, meidän talous on ihan koukussa tähän. Päivässä meni 2,5 x 450g tuota.

Kyse on siis Perheleipureiden Myslileivästä, tämä on siis niin hyvää että jää koukkuun. En tiedä mikä tästä tekee näin hyvää, mutta kyllä maittaa tässä taloudessa. Suosittelen kaikkia testaamaan ko. leipää omalla vastuulla. Kyse on siis vehnäpohjaisesta leivästä, jossa on kokonaispainosta 16 gemmiä mysliä.

Ravintoarvot:

Myslileipä, 450g

Ainekset:

Erikoisruokavaliotiedot:
Kananmunaton

* Energiaa kJ / 100g: 1184
* Energiaa kcal / 100g: 282
* Proteiineja / 100g: 10,9
* Hiilihydraatit / 100g: 48,6
- joista sokereita / 100g: 6,0
- joista laktoosia / 100g: 0,6
* Rasvaa / 100g: 6,8
- josta tyydyttyn.rasvah. / 100g: 0,8
* Ravintokuituja / 100g: 3,1
* Natriumia / 100g: 0,3


PLMyslileipa.jpg
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sitten kun kaipaa vaihtelua niin leipoo ite, vuokaleipätaikinaan ei tarvitse sotkea käsiään (jos on traumatisoitunut sämpylän pyörittelystä joskus kotsantunnilla) ja aikaa menee vajaa 3 minuuttia, sitten kohotus ja uuniin. Ja itse päätät onko nesteenä vesi - maito - piimä (rahkamössö?), onko rasvaa tilkka vai puoli pulloa rypsäriä (rasvaton sämpylä on kuiva mutta leipä voi olla tosi vähärasvainen ja silti syötävä) ja onko pullajauhoa vai jotain maukkaampaa: sämpyläjauho, hiutaleet, leseet, mysli, pähkinärouhe, auringonkukansiemen...

1 pss kuivahiivaa + 8 dl sämpyläjauhoja + iso tl suolaa + iso tl sokeria + 2 kourallista auringonkukansiementä + vähän ruislesettä (lapset ei tykkää) + 5 dl lämmintä vettä + puristus margariinipullosta; kohotus ja kippaus aika pieneen paistovuokaan, paisto +200C (ohjeessa luki 15 min mutta menee kyllä pitempään). Vuokan voi öljytä pullasutilla, niin ei tarvii siihenkään sotkea käsiään. Tuo on aika tuhti leipä, ei mitään hötöpullaa. Ja semmonen korni yksityiskohta, leikattavuus paranee kun jäähdyttää käärittynä pyyhkeeseen.
 
Myslileipä on niin hyvää!:haart: Etenkin itsetehtynä. Ja juuri paistettuna, päälle vaan jotain margariinia tai tuorejuustoa, nam!
 
Jep, oon maistanu tota ja sitä on aika helppo vetää koko leipä kerralla, jos niikseen tulee. Johtuu varmaan siitä, että se maistuu mukavasti sekavasti sekä suolaiselle että makealle yhtä aikaa. Mut vältän sitä kuin ruttoa, etten söis sitä koko leipää kerralla. Maku kyllä äärimmäisen herkullinen.
 
Kyseistä leipää on kaloripäivien aamuina haettu paikallisesta kaupasta heti ovien avauduttua useamman vuoden ajan. Varsinkin tuoreena niin hyvää, että purkaamattomat kuljetuslaatikot on käytävä läpi jos leipää ei hyllyssä vielä ole. Tohon kun laittaa levitettä ja oltermannia päälle niin velat muuttuu saataviksi.
 
Hmm...Tosta KatiP:n ohjeesta innostuneena taidankin tänää kokeilla tehdä itse myslileipää, johon laitan myös soijajauhoja. :D

Meiltäpäin ei nimittäin taida tuota Miken maitsemaa myslileipää löytyä. :(
 
Tietääkö joku saako jostain Jyväskylästä moista leipää..... Ite en ole törmänny
 
amf, ainakin Seppälän Prismasta (ja luultavasti melkein kaikista muistakin ainakin hieman isommista marketeista).
 
Ei oo koskaan tullut vastaan, täytyy joku kauppareissu vilkasta löytyykö täältäpäin
 
Äh, se siitä. Saa olla tosi hyvää leipää että viittii turvota ja mennä hengettömäksi :D

Sama täällä. Kerran erehdyin ostaa ja jumatsuikkeli että oli hyvää. Sitten alko vähän korvia ja kurkkua kutittaa ja tajusin, että kappas, hasselpähkinäähän siellä. Bonuksena noissa on melkein kaikissa myös omenaa, että hyvä setti allergiselle :thumbs:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom