Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Poom arvoja voi suorittaa 4 poomiin asti. 4 poom ikärajana on muistaakseni 22 vuotta (en ole mistään asiaa tähän hätään tarkistanut) Näin oli ainakin jokusen vuotta sitten.
Nuo 7 vuotiaat thaikku nassikat aloittavat lajin harrastamisen vaippa iässä, se voi olla osiltaan syynä korkeahkoon vyöarvoon. Tosin läheskään kaikki kukki tkd:n dan arvot ei ole Kukkiwonin virallisessa rekisterissä.. koskee myös Suomea. Uskon silti, ettei lahjavöitä täällä myönnellä.
Maailmalla etenkään noissa hujahajalajien alkuperämaissa ei varmastikaan vyön arvostus ole lähellekkään sitä luokkaa kuin täälä pohjolassa. Koreassa on miljoonia mustia vöitä, järjellä ajatellen se varmasti laskee vyön arvostusta sikäläisittäin. Otteleminen on periaatteessa kukkiwonin säännöillä kiellettyä ilman mustaa vyötä.
Eikä mustavyö sinällään kerro mitään harrastajan opettaja-lahjoista tai edes vaadita välttämättä mitään opettajan uralle lähtemistä, mikäli seurassa valmennuspuoli vain toimii. Kieltämättä kyllä se lähtis vituttaan rankemman kerran, jos alettais vaatia jotain seuratreenien vetämistä ja omat treenailut vois unohtaa. Toinen onkin se, jos jossain 1dan mustan vyön kokeessa kysytään miten olet valmis kehittämään lajia vyön saatuasi? Ei kai tässä ny mikskään messiaaksi olla ryhtymässä.. :jahas:
Menee kyllä vähän OT mutta mutta. Eli ku tossa prolileri kirjoitti että suomessa olisi vaikeampi saada vöitä jne. Niin kyllä mä uskon täysin tohon. Muistan lukeneeni useaan otteeseen sitä kun on maailmalla ihmetelty suomalaisten kovaa tasoa BJJ valkovyö skaboissa. Niin uskoisin että sama juttu pätee tässä asiassa, puhumattakaan mistään mustasta vyöstä. Musta se on todella hyvä juttu että on korkeat vaatimukset eikä mitään semmosta että "No sä olet käyny nyt 170 treeneissä ja osaat nää 10 tekniikkaa, ole hyvä tässä sulle korkeampi vyö!" tyyleistä.
Voi johtua myös siitä,kun nuita brasseja käy täällä suht harvakseltaan kuitenkin,meillä esim. 2 kertaa vuodessa,missaat sen yhen graduoinnin ni joudut taas odottelemaan väh. sen puoli vuotta ennen mahdollista uutta vyötä,vaikka kuinka kova olisit tasoltas.
Voi johtua myös siitä,kun nuita brasseja käy täällä suht harvakseltaan kuitenkin,meillä esim. 2 kertaa vuodessa,missaat sen yhen graduoinnin ni joudut taas odottelemaan väh. sen puoli vuotta ennen mahdollista uutta vyötä,vaikka kuinka kova olisit tasoltas.
Tuli muuten mieleeni, että oletteko koskaan törmänneet tapaukseen, jossa graduoitava oppilas olisi kieltäytynyt uudesta arvosta? Esimerkiksi kieltäytynyt ottamasta vastaan BJJ-sinistä, koska ei koe itse olevansa sitä tasoa tai haluaa vielä kilpailla valkoisissa?
Kenzu: Ajjaa ...
Eiköhän tuohonkin kysymykseen vaikuta ennemmin vyökokeen pitäjän persoona, sen hetkinen mieliala, kuun asento, horoskooppi ja eilinen iltapala ennemmin kuin tavoiteltava vyöarvo.. :jahas:
Tiedän kyllä erään nimeltä mainitsemattoman hlön, joka mielellään kyselee dan kokeissa tämööttisii jännii kysymyksii. Itse en hlö kohtaisesti ko henkilön missään vyökokeessa ole ikänä käynyt, eikä tartte mennä.
..mutta kuulimpahan vaan erään vyökokelaan tilitystä dan kokeen jälkipyykkinä ko kysymyksestä.
Kun tuota asiaa omalle kohdalle miettii, jos ny tommosta sattuis kysymään niin vastaisin kyllä aika todenmukasesti, että en millään tavalla. Ihan vain periaatteellisessa, mielessäni asiaa tarkemmin pohdittuani vastaisin ehdottomasti näin.. tai sitten ehdoton _en osaa sanoa_.
Enpä minä tässä nyt millään tavalla hae mitään hae mitään provoa.
Tuo on nyt vain tuollainen jännä yksityiskohta, minkä satuin kuulemaan, joka on vain kaikessa tyhmässä yksinkertaisuudessaan pistänyt mietityttämään.
Se vain onkin lopulta varsin mielenkiintoinen eettinen kysymys.
vyön tärkein merkitys on takin kiinni pitäminen
Ei näitä kannata liikaa mystifioida, vyön tärkein merkitys on takin kiinni pitäminen ja kaikki vyöt ennen mustaa ovat kuin pikkulapsille jaettavia kannustuspalkintoja, "hyvin sä vedät" ;) Natsoista nyt puhumattakaan.
Kah, aattelin toista kun brassit näyttävän ottavan joitakin asioita lajistaan vakavammin, on esim. näitä tiimisäätöjä, että on tarkkaa jos "vastapuolen" opissa käy. Ja onhan teillä niitä vyönsaanti perinneruoskintojakin, mikä viittaisi siihen että siihen naruun ei suhtauduta ihan pelkkänä naruna.