Movement harjoittelu ja monipuolinen treeni osana kamppailuharjoittelua (Suomalainen näkökulma)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raton
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Jos puhutaan harrastajatason treenauksesta niin en näe kovinkaan paljon ideaa tehdä movement-treeniä tai mitään muutakaan oheistreeniä vaan lajin kannalta paras tulos saavutetaan maksimoimalla lajiharjoittelun määrä, joka muutenkin jää liian pieneksi. Ehkä jonain lajitreenin osana voi sitten tehdä noita jonkin verran, mutta ei erillisinä treeneinä.

Se on sitten tietysti toinen asia että harrastajat eivät useinkaan optimoi kehitystään lajissa ja meilläkin käy kehonhallintatreeneissä porukkaa, joilta ei suju edes perustekniikat kunnolla.

Kovin mustavalkoinen näkemys tuokin. "Harrastajatason treenauksessa" ohjelmointiin vaikuttaa paitsi motivaatio, niin myös aikataulujutut. Kehonhallintapilipalit sijoitetaan seuroissa usein viikonlopulle, jolloin sitten harrastajatasolla on paremmin aikaa ja mahdollisuus reenata kuin viitenä arki-iltana. Toisaalta ei movement- tyylinen kehonpainoharjoittelu varmasti myöskään lajitekniikan oppimista hidasta. Itse koen että suurin osa monipuolisista voimaharjoittelulajeista, oli kyseessä sitten kymmenottelu tai crossfit, tukevat pystyottelureeniä ihan hyvin. Jos työntää kuulaa pitkälle, niin myös takasuora lähtee pienellä säätämisellä terävästi. Jos potkaisee futista pitkälle, niin pienellä säätämisellä alapotkut lähtevät terävästi. jne.
 
Näin juuri. "harrastajatasoa" ahdistaa tehdä viikonloppuna mitään hyödyllistä tai tuottavaa, kuten käydä töissä tai tehdä lajiharjoittelua. Jos taas viikonloppuna onkin mahdollisuus johonkin hauskaan ja erilaiseen kuten movement, jooga ja zumba juttuihin, niin "harrastajataso" jaksaa innostua. Itse koen että viikonloppuna on hyvä vetää harrastajien kevyimmät ja hassuimmat reenit, ja kisaryhmän kovimmat ja brutaalimmat reenit.

Ja yhä alleviivaan ominaisuusharjoittelun tärkeyttä kaikessa urheilussa. Kunto, voima ja liikkuvuus kehittyvät kun niitä kehitetään. Lajireeneissä hakataan toisinaan päätä seinään fyysisten riittämättömyyksien edessä (jalka ei nouse korkeaan potkuun tai kunto ei kestä paria minuuttia) kun fyysinen pullonkaula olisi korjattavissa parin kuukauden fyysisellä täsmäharjoittelulla. Fysiikkareenit oikein toteutettuna myös huoltavat lajireenistä jumista kehoa.
 
Back
Ylös Bottom