Miten valmistat munakkaasi?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Arcus
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
29.1.2007
Viestejä
58
Olen yrittänyt etsiä ohjeita erilaisten munakkaiden tekoon sivuilta mutten ole löytänyt yhtäkään. Modet lukottakoon tämän jos sellainen on jo olemassa, tai näkevät sen tarpeelliseksi.

Eli kysyisinkin erilaisia ohjeita ja tapoja valmistaa munakkaita. Itsellä on alkanut nuo perinteiset pekonilla ja makkaralla höystetyt munakkaat hirttämään jo siihen malliin kiinni että uusia ideoita kaivattaisiin. Enkä halua tietenkään rajoittua pelkkiin munakkaisiin, vaan voi myös antaa ohjeita keitetyille munille, paljaille munille, tai muutenvain munaruokien / herkkujen tekoon. Tulipa muuten helvetin härski lause :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Nautin munakkaani kuumana ja kosteana.
 
Tonnikala-chili munakas tai tomaatti-aurajuustomunakas toimii aina.
 
No munia tietty läjä nälästä riippuen ja sitte sekaan kaikkee mitä kaapista osuu käteen, ainaki fetaa, chiliä, suolaa, pippuria, tomaattia. Toi nyt vaihtelee kyl ihan joka kerta kun aina ei kuitenkaa ole samoja aineita kaapissa.. :hyvä:
 
Mä ite lätkin aina kaikki munat vaan aina sheikkeriin, vähän makkaraa yms. paskaa mukaan, mitä kaapista löytyy. Pannulle aina sopiva määrä ja hyvää tulee... En tiiä sitte onko toi munakas, mutta hyvää on kyllä :thumbs:
 
Mainostetaan nyt vielä sen verran että tämä on "Miten valmistat munakkaasi?" topic, ei "Miten nautit munakkaasi" :D

Juu mutta kiitoksia ohjeista, voisikin kokeilla jotain noista tässä kohtapuoliin :kuola:
 
Jalopenoa! paljon munia! (=riippuu tosissaan siitä paljonko mättöä tekeepi) ja valkkaria! sekotettuna kulhoon vai mihin ikinä sekoitattekaan ja sitä vispailet hetken. Sitten siitä pannulle annostelemaan sopivat lätyt! :rock:

Joskus lisäillyt vielä jotain ylläreitä mm. Oliiveita :haart:
 
Tässä nyt haettiin ilmeisesti enemmänkin raaka-aineita kuin valmistustekniikkaa? Munakkaaseen sopii melkein mikä vaan, viime aikoina on tullut käytettyä paljon aurinkokuivattua tomaattia ja vuohenjuustoa. Tokihan jonkunlainen kinkku on aina kiva lisä.
 
Usein näin:
Pari munaa
Pari rkl maitoa/vettä
Suolaa,pippuria,paprikajauhetta

Sekaan jotain näistä erikseen tai yhdisteltynä:
Paprikaa
Nakkipalasia/kinkkusuikaleita
Sipulia ja valkosipulia
Juustoa (tulee todella hyvää munakasta jos laittaa raastettua juustoa sekaan)
Pinaattia (harvemmin mutta sekin hyvää!)
 
2 munaa, iso loraus kermaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia, tomaattia, pakastepinaattia, kanaa/nakkia/pekonia/tonnikalaa/silakkaa/poroa, juustoa (Edam toimii parhaiten, mutta jos haluan jotain maukkaampaa juustoa niin lisään sen sitten vasta kypsän ruoan päälle, esim. homejuustot ym.), kaikki sekaisin ja isossa keraamisessa kulhossa mikroon pariksi minuutiksi välillä sekoittaen. Sitten sekaan chiliä tai cayennepippuria, valkopippuria, mustapippuria ja ruususuolaa. Voita pistän sekaan vähän jos muistan, sillä saa voideltua sen kulhon hyvin.
 
Itse syön "voimamunakasta".
- 5 kananmunan valkuainen ja 3 keltuainen
- Loraus rasvatontamaitoa
- Mausteita chili, pippuri, valkosipulijauhe ym

Sekoita ainekset keskenään ja kaada kuumalle paistinpannulle.

Kun munakkaan pinta on hieman hyytynyt laita päälle:
- Purkki (200g) tonnikalaa, josta on neste valutettu pois
- Purkki raejuustoa

Nautitaan ruisleivän ja rasvattoman maidon kanssa.
 
Tässä nyt haettiin ilmeisesti enemmänkin raaka-aineita kuin valmistustekniikkaa? Munakkaaseen sopii melkein mikä vaan, viime aikoina on tullut käytettyä paljon aurinkokuivattua tomaattia ja vuohenjuustoa. Tokihan jonkunlainen kinkku on aina kiva lisä.

No nussitaan sitten sitä pilkkua ja mainitaan että on tuolla "miten porukka vetää raejuustonsa" threadi ja meikälle tulee ainaki mielikuva että kysytäänkö siinä jotta vedätkö esim haarukalla vai lusikalla sitä raejuustoa.

Ja hyviä ohjeita on jo tullu, itse kokeilin eilen nakata purkin tunaa sekaan ennen paistamista, pakko myöntää että haju oli etova mutta ihan maistuvaa tavaraa sitten kuitenkin tuli. :thumbs:
 
Jep niinku aijemmin jo mainittu, munakkaaseen voi lisätä melkeinpä mitä vain :P tai mitä jääkaapista löytyy.
Ite pistän sekaan yleensä aina valkosipulia, tomaattia, juustoo, makkaraa ja jotain pienä maustetta kuten pippuria tai tilliä päälle.
Sitten kun löytyy oliiveja, paprikaa, jalopenoa, fetaa, yms,...
Niin eikä unohdeta rasvamaitoa :)
 
5 kananmunaa, joista vain 1 keltuainen. Mausta suolalla ja pippurilla ja loraus maitoa joukkoon. Pari rivakkaa sekoitusliikettä, niin että keltuainen sekoittuu ja mausteet tasaisesti. Pannu kuumaksi, jotain rasvaa pannulle ja kaataa munamössön siihen pannulle. Mieluiten iso pannu. Lämpöä äkkiä hiljasemmalle ja odotellaan, kunnes lätty on kiinteä. Sitten toiselle puolelle valkosipulifetaa (vähärasvaista) ja kinkkua siipaleina ja kääntää tyhjän puolen täydenpuolen päälle. Sitten hiljaisella lämmöllä odotellaan sitä hetkeä jolloinka feta alkaa hiukan sulamaan. AIjai nam nam.
Omelet on valmis ja ei muuta kuin ääntä kohti.
Aikaa menee vähän ja väliin voi laittaa mitä vain.
 
Vakiosetti :

3 munaa ja maitoa loraus.
Pannulle paistumaan hetkeksi yks pilkottu sipuli sekä Snellmannin pippurista kinkkua myöskin pilkottuna. PLus puolikas valkosipuli. Sitten se munamaitosötkötys perään.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom