Näinhän ne byrokraatitkin ajattelee, ymmärtämättä että maatalous yrittäjyys sisältää viljelyä, korjausta, eläinten hoitoa, lumen aurausta, traktorilla siirtotöitä, rakentamista jne. Jokaiseenko tarvitaan lupa?
Suomi nousuun, hip hurraa.
Niin. Mihin sitä mitään tulilupiakaan tarttee? Kyllähän nyt hitsaaja hitsata osaa. - Ei tartte aina vetää tommosta utopista ääripäätä esille.
Dopey: Itsekin siis käyttänyt raakamaitoa, isä elossa ja vetäny sitä nuorena litratolkulla. Kuitenkin on eri juottaa sitä lapsillensa, kun se tulee suoraan siitä 10 metrin päästä.
Nyt kun aletaan sitä myymään enemmän, tulee asiakasvastuu esille - aina löytyy joku joka sitten sitä 50km lämpimässä autossa kotiin vie ja maito juoksettuu. Kauhea kitinä jne. Tuottajalle turhaa kulua ja siitä sitten pahimmillaan päästään oikeuteen asti puimaan sitä maidon happanemista.
Ja toinen kummastuksen aihe sinulle, että miten asiakas on valmis maksamaan maidosta nykyistä enemmän vaikka ruoka on mukamas sitten liian kallista? Vai meinaatko siis, että tätä tämmöistä raakamaitobusinessta pitäis sitten tuloerot (eli ylin 20% vaihtaisi raakamaitoon) elossa ja saisi volyymit kasvamaan? Vai että sen volyymin kasvu pitäisi menot pienenä ja se laskisi sitä raakamaidon hintaa?
Ja onko siis (nyt kysyn kun luultavasti siis tiedät vastauksen) joku maatila, jolle tuo 2500 litran maksimimäärä olisi niin pieni että heillä olisi realistinen mahdollisuus tuupata 10 000 litraa sitä vuodessa ulos?
Niin ja noista kuluista. Vaikkei olis mitään byrokraattisia kuluja, niin kyllähän mainostus, työntekijät, hävikki, asiakastyytyväisyyden hakeminen jne. jne. tuo kustannuksia liiketoiminnan laajetessa (=volyymin äkkinäinen kasvu tässä asiassa).