Deleted member 20129
Mutulla nyt tulee mieleen että tuohon menisi aivan liikaa aikaa ja vaivaa, ellei tuo pari sataa litraa ole kertaeränä.
EHEC on yleistynyt huimasti koska lehmille ei syötetä niiden luonnollista ravintoa vaan viljaa, soijaa, maissia yms ja tämä muuttaa suoliston bakteerikantoja. EHEC ei ole lehmille haitallinen mutta käytännössä pakottaa maidon menemään meijerin kautta. Aiheesta voi etsiä tutkimuksia jo 15 vuoden takaa...
Tosin samaa mieltä tuosta, että tän maan talous ei millään maidon myynnillä siitä parane.
Eli offtopikkia menee niin että soi. Mutta vielä naulaani arkkuun mä tässä koputan siis: Ite kun oon tosiaan käyny parilla maatilalla noita lehmiä ihmettelemässä, niin tosiaan se raakamaito saadaan "kraanasta" siitä masiinasta mihin se lypsykone sen maidon lypsää. Eli jos saatas vähän suurempia määriä liikenteeseen olisi kuitenkin investoitava johonkin pullotuskoneeseen. PKS- seudulle toimitti eräs tuota raakamaitoa ja siinä tuli vastaan ongelma siitä, ettei sitä saanut siis pullotettua tarpeeksi, ei saanut tarpeeksi laajaa levikkiä jne jne. Eli lopputulos on kuitenkin se, että tuottajalle on melkeempä helpompi tuottaa myyntiin sitä raakamaitoa se 2500 tai oli sitten 1000 tai 10 000 litraa kuin koittaa ottaa maksimia tuotannosta irti. Ja kuitenkin aika kallista pitää omassa kylmiössä "odottamassa asiakasta" se pari litraa sitä maitoa. Ellei siis ole kone ja pysty tekemään 23 tunnin työvuorokautta putkeen 364 päivää vuodessa.
Sama tossa lehmän ruokinnassa, tarttee niin paljolti tilaa se "luonnonmukaisempi ruokinta", ettei riitä pinta-ala tässä lähistöllä missä se massa ihmisiä on.
Mutta se tästä aiheesta omasta puolesta. Ei korjaa taloutta ei. Kulutus taasen korjaisi, kun kulutus nousisi ruoan suhteen = syödään enemmän ja tuhlataan enemmän ruokaan (prosentteina tuloista)(ottamatta kantaa siihen mistä se ruoka tulee ja mikä ketju sen myy).

kuin olla ja osaa, mutta en nyt mitenkään voi jättää tätä tähänkään.