- Liittynyt
- 18.9.2006
- Viestejä
- 82
Onhan ketoosista täällä käyty ennästäänkin jo todella paljon keskustelua, mutta en löytänyt kysymykseeni suoraa vastausta.
Aloitin tammikuun 1. päivä elämäni ensimmäisen ketogeenisen dieetin. Kolmas päivä alkoi päänsärky ja minut valtasi saamaton olo. Ei siis mikään ajattelua vaativa toiminto ottanut onnistuakseen. Ajattelin olotilan johtuvan ketoosista. Edessäni olevan hirvittävän ja todella hektisen opiskelusuman takia päätin jättää vakavamman ketoosi-kokeiluni keväämmälle, popsin hiilareita ja oloni parani.
En kuitenkaan halua suunniteltua dieettiä kokonaan unohtaa joten olen päättänyt vetää tammikuun lowcarbilla. :whip:
Kysymykseni on: Mitens on lowcarbilla rasvan imeytyminen? Järjen mukaan se on aivan yhtä suuri kuin "normaalilla" ruokavaliolla (tottakai katto tulee vastaan riippuen hiilarien nautitusta määrästä. Ymmärtääkseni hiilihydraatit nostavat kehon insuliinitasoa joka puolestaan varastoi rasvan. Eli rasvaa saa olla kierrossa sikana hiilarit määrää läskin kertymisen).
Onko lowcarb runsaalla rasvalla siis yhtä tyhjän kanssa? Ja onko olemassa mitään sääntöä kuinka paljon esim. 80kiloiseen pojuun imeytyy 100grammasta rasvaa jos hiilihydraattia on määrä x?
Itseasiassa olen kyllä varma että asian ratkaisu on todella monisyisempi kuin mitä minä nyt annan ymmärtää, mutta jonkinlaisen tavis-koonnoksen voisi fiksut tähän vääntää. Ja nyt kun kerrankin uskallan tänne jotain omasta mielestäni järkevää laittaa niin tottakai kohta tossa alapuolella on linkki aikaisempaan keskusteluun :curs:
Aloitin tammikuun 1. päivä elämäni ensimmäisen ketogeenisen dieetin. Kolmas päivä alkoi päänsärky ja minut valtasi saamaton olo. Ei siis mikään ajattelua vaativa toiminto ottanut onnistuakseen. Ajattelin olotilan johtuvan ketoosista. Edessäni olevan hirvittävän ja todella hektisen opiskelusuman takia päätin jättää vakavamman ketoosi-kokeiluni keväämmälle, popsin hiilareita ja oloni parani.
En kuitenkaan halua suunniteltua dieettiä kokonaan unohtaa joten olen päättänyt vetää tammikuun lowcarbilla. :whip:
Kysymykseni on: Mitens on lowcarbilla rasvan imeytyminen? Järjen mukaan se on aivan yhtä suuri kuin "normaalilla" ruokavaliolla (tottakai katto tulee vastaan riippuen hiilarien nautitusta määrästä. Ymmärtääkseni hiilihydraatit nostavat kehon insuliinitasoa joka puolestaan varastoi rasvan. Eli rasvaa saa olla kierrossa sikana hiilarit määrää läskin kertymisen).
Onko lowcarb runsaalla rasvalla siis yhtä tyhjän kanssa? Ja onko olemassa mitään sääntöä kuinka paljon esim. 80kiloiseen pojuun imeytyy 100grammasta rasvaa jos hiilihydraattia on määrä x?
Itseasiassa olen kyllä varma että asian ratkaisu on todella monisyisempi kuin mitä minä nyt annan ymmärtää, mutta jonkinlaisen tavis-koonnoksen voisi fiksut tähän vääntää. Ja nyt kun kerrankin uskallan tänne jotain omasta mielestäni järkevää laittaa niin tottakai kohta tossa alapuolella on linkki aikaisempaan keskusteluun :curs: