- Liittynyt
- 25.8.2008
- Viestejä
- 11
Perkeles, tuli sama viesti toiseen kertaan...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Miten mieltä olette näistä vaihtoehdoista tulevaisuutta ajatellen. Elektroniikka vai rakennustekniikka? Kyseessä siis amk:n insinöörikoulutus.
Kiinnostusta löytyy kyllä molempiin, mutta nykytilanne ei näytä kummallekaan kovin hyvältä. Miten 5v päästä?
Riippuu kummasta tykkäät. Rakennustekniikka vaan mielestäni paljon mielekkäämpää. Molemmissa duunia riittää kyllä kuhan jaksaa tehdä ja osaa hommansa. Sikäli en ymmärrä tuota lausetta että nykytilanne ei näytä hyvältä, duunia riittää niin perkeleesti.
Tuntuu että nykyään kaikki haluaa olla opettajia, media-assistentteja, ravintola-alalla, fysioterapeutteja jne, ei paljoa löydy tunkua rakennustekniikkaan, vaikka koko ajan rakennetaan ja korjataan.
Kai kaveri meinaa, että ku nytki taantumassa rakennusinsinöörit oli aikalailla ensimmäisiä insinöörejä, jotka sai monoa ja edelleenki taantuman jäljiltä on työttömiä rakennusinsinöörejä vaikka kuinka paljon. Niin ei se rakennusinsinöörin koulutuskaan nyt niin hehkee oo vaikka monesti toitotetaan että on ukkoutuva ala ja kaikille on töitä. Ja rakennustekniikka on tässä viime vuodet ollu amk-puolella suosituimpien tekniikan alojen joukossa, että on sinne ny silti tunkua, vaikka moni fysioterapeuteiks ja medianomeiks tahtooki
Rakennus-alasta sen verran et rakennusinsinöörejä tuntuu olevan paljon ja tunkua koulutuksiin paljon mutta rakennusMESTARI joka kanssa on amk opinto on jo asia erikseen. Tuntuvat rakennusmestarit jo puhuvan työmailla et rakennusmestari on sukupuuttoon kuoleva laji. Tänne aion ainakin itse hakea enkä suinkaan insinööriksi. Ja näillä on kyllä työssäkin paljon eroa. Yleensä insinöörit istuvat kopissa ja laskevat yms kun taas mestarit on siel työmaalla hoitamassa käytännössä asiat. Onhan kyllä rakennusmestari puolelta tosi vähemmän valinnanvaraa mutta uskon et näin pitkällä tähtäimellä voi olla jo mestareillakin hyvä palkka 5-10v päästä kun taas kortistossa istuvat insinöörit...
Kirjanpitäjäksi pääset ihan merkonomin papereilla. Ja KTM on siis kauppatieteiden maisterin tutkinto, joka on siis myös kammoksumasi yliopistotutkinto, johon menee se laskennallinen viisi vuotta. Tilintarkastajista suurin osa on kauppatieteiden maistereita jo ihan siitä syytä, että KHT-tutkinnon (keskuskauppakamarin hyväksymä tilintarkastaja) suorittamiseksi vaaditaan muun muassa ylempi korkeakoulututkinto ja tietty määrä laskentatoimen, oikeustieteiden ja muita kauppatieteiden opintoja. Tradenomeilla tulee tosin olemaan jatkossa alalle hiukan helpompi pääsy, kun tilintarkastajajärjestelmää tullaan lähivuosina uudistamaan. Lisääntyvän sääntelyn takia alalla tulee toki töitä riittämään, mutta tilintarkastajayhteisöissä on aika raaka sisäinen kilpailu ja vaihtuvuus on noissa yrityksissä todella kova.Onko kenelläkään uusia ideoita?
Kuulemma kirjanpitäjistä on pulaa, siihen ei vaan mitään tiettyä koulutusta, se olisi kai tradenomi tai KTM. Ja tilintarkastajat repivät googletuksen perusteella paljon parempia palkkoja. Mitenköhän noita hommia pääsisi tekemään? Vai voiko sinne edetä tradenomi/KTM? Oli mietinnässä kanssa sossun työ, siihen vaan vaaditaan n. viiden vuoden yliopisto-opinnot mikä ei välttämättä kauheesti jaksais innostaa.
Toisaalta, oon niin kylläsynyt tähän vuorotyö&alipalkattuihin hommiin että ehkä jopa jaksais sen viisi vuotta pakertaa...