• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Millaista oli 90-luvulla? - Virallinen nostalgiaketju

Liittynyt
28.7.2007
Viestejä
6 324
Muistaako joku semmosen ohjelman kuin "Suomen paras"? Siinä oli kaikkia Suomen parhaita, mm. jotain nudisteja ja puusta karhuja veistävä seppä ym... Ei ollut muistaakseni kauhean pitkäikäinen ohjelma :D
 
Liittynyt
29.3.2013
Viestejä
1 904
Hyvät, pahat ja rumat, siinä oli muuten yksi suomalaisen tv-viihteen parhaita ohjelmia ja yhdenlainen edelläkävijä. Muistelen, että Kauko Röyhkä olisi ollut siellä haastateltavana sen kohutun muka satanistisen levynsä jälkeen ja häneltä tietenkin kysyttiin siitä. Hän vastasi äärimmäisen kuulisti jotenkin niin, että "Joo, tein tosiaan saatanan kanssa sopimuksen. Oli puhe, että minusta tulee rikas, mutta saatana petti minut täysin. Olen edelleen pennitön, mutta pillua kyllä tulee mielin määrin.". :D
Röyhkä vaan on siitä toope, että se menee myöhemmin paljastamaan pelkästään trollaanneensa. Amatööri! Eikä edes itse keksinyt tuota satanistijuttua vaan joku muu ehdotti sitä sille, että oisko jotain metkaa kuultavaa, olisit vaikka saatananpalvoja. Joo.

HPR:n edeltäjä tai vastaava konsepti taisi olla sellainen ohjelma kuin Suoraan Suomeen.
 
Liittynyt
27.4.2012
Viestejä
6 504
Ikä
25
Kaupunki
Tampere
Meneekö liekkipipo enemmän -00 alkuun kuin 90-luvun loppuun? Mulla oli ainakin 2000-luvun alussa kauhee hinku saada liekkipipo samalla myös skeittaaminen oli muodissa niinkuin myös skeittikengät, micmac merkki, suomi hip-hop, nää kyllä taitaa olla enemmän 2000-lukua. Ei viitti nyt 2000-luvun alulle tehä omaa threadia on sen verta tuore ja kun löytyy 90-luku ja 80-luku kohta tulee vanhat parrat sen jälkee pistää 70-luvusta ja viä vanhemmat 60-luvusta :D

90-luvulla oli perhanan hyviä sarjoja jopa suomessa mm. kyllä isä osaa ja team ahma mainoksetkin oli jotenkin parempia.
 
Liittynyt
21.1.2003
Viestejä
2 527
Kauko Röyhkä olisi ollut siellä haastateltavana sen kohutun muka satanistisen levynsä jälkeen ja häneltä tietenkin kysyttiin siitä.
En muista oliko se just HPR jossa Röyhkä tuon satanistiläpän ekaa kertaa heitti mutta jossakin haastattelussa vuosia myöhemmin Röyhkä totesi että rupesi jossakin vaiheessa tuon Jumalan lahja -levyn jälkeen pikkuhiljaa ihmettelemään kun yleisö keikoilla alkoi koostua vain mustiin pukeutuneista tytöistä... :D Ei alunperin tajunnut että kukaan voisi ottaa juttua tosissaan mutta Suomen kansan tyhmyyttähän ei koskaan kannata aliarvioida... :D

HPR:ssä joskus -93 hujakoilla oli kova juttu kun Rantalainen ja Sarasvuo nyrkkeili keskenään kohtuullisen tosissaan. :D
 

Seagram

Eläkeläinen
VIP
Liittynyt
23.2.2005
Viestejä
8 842
Ikä
42
Amiga 500, skimbaaminen ja tietty x-files. X-files oli niin ysäriä. Illalla hiirenhiljaa sika paukuissa ensin keittöön tekeen hirveet mässyt ja sitten telkkarin ääreen. Hiljaa siksi ettei porukat herää. Täytyy myöntää että välillä rupesi mielikuvitus liitään kun siellä pimeässä kökötin ihan tillin tallin :wtf:. Taisi olla torstai kun ne tuli, en oo saletti.
 

Kiddo

In Conspiracy With Satan
VIP
Liittynyt
3.5.2010
Viestejä
507
Ikä
34
Joku taisi mainita jo napapaidat. Mullakin oli 11-vuotiaana sellainen, kaverin kanssa ostettiin kumpikin samanlaiset. Niissä luki "Wine me, Dine me, 69 me". Reippaasti kuljettiin ne päällä pitkään tietämättä mitä niissä oikeasti sanotaan. Hävettää vieläkin.
 

Mopsy80

Hopeless Gage
Liittynyt
22.7.2012
Viestejä
7 111
90-luvun napapaitoja voinen syyttää siitä, että tunsin itseni niin läskiksi, siis vielä läskimmäksi kuin 80-luvulla! Ei silti että olisin kehdannut niitä koskaan käyttää ja paljastaa pötsini...
 
Liittynyt
17.12.2010
Viestejä
3 156
Markka-aikaan vielä ja 90-luvun alussa oli nämä alkuperäiset pokeriautomaatit. Mulla oli amiga 500:lle hyvinkin aidon oloinen pokeripeli, ja nyt kysynkin olisko jollain tiedossa parempaa versiota kuin tämä, mikä ei ole suinkaan huono, mutta siis alkuperäisillä tuplausäänillä ja muilla äänillä

Nostalgiapelit - Pokeri

Tässä alkaen 0:58 tuplaus


toinen paska video jossa taustahälyätersaamo - kuvia: RAY:n muut vanhat automaatit
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
27.4.2012
Viestejä
6 504
Ikä
25
Kaupunki
Tampere
Eikös noita alkuperäisiä pokeriautomaatteja jossain vielä ole, vai onko kokonan kadonnut maisemista? Rehellisesti sanottuna en oo kiinnittänyt huomiota noihin, mutta muistaakseni vielä 2000-luvun aikana on vissii ollut ja se vanha pajatsokin oli kunnes vaihtu digimäisempään muotoon.
 
Liittynyt
22.1.2008
Viestejä
6 448
Eka digi pajatso tuli jo 80-luvulla ja viimeinen mikään pajatso tapettiin eilen. Oikeita pajatsoja näkyi aina silloin tällöin.

Nykyinen jokeripokerikin on aika kaukana "alkuperäisestä". Kuosikin on vaihtunut jossain vaiheessa.
 
Liittynyt
17.12.2010
Viestejä
3 156
Kysyntää vanhan liiton pokeriautomaateille ilmeisesti löytyy koska RAY:n sivuillakin niitä luvataan

https://www.ray.fi/videopokeri/


"Videopokeri on uusi versio RAY:n ensimmäisestä pokeripelistä. Pelissä on tarkoitus saada mahdollisimman hyvä pokerikäsi. Videopokerissa on mukana klassinen tuplaus. "

"

Retrohenkinen Pokeripeli
RAY:n ensimmäinen pokeripeli palaa automaateihin nimellä Videopokeri. Pelissä käytetään 52 kortin pakkaa. Pakkaan ilmestyy jokerikortti, jos pelaaja asettaa panokseksi 1€ tai enemmän. Samalla voittotaulukko muuttuu.

Pelaaja voi tuplata voittonsa mikäli voittosumma ei ylitä puolta pelin päävoiton arvosta. Tuplauksessa pelaaja arvaa, onko automaatin ruudulle arpoma kortti pienempi vai suurempi kuin seitsemän. Jos pelaaja onnistuu tuplaamaan tuplausrajaan asti, peli välkkyy violettina ja näytölle ilmestyy huudahduksia alkuperäisen Pokerin tapaan.
"

vp_screen04.jpg
 
Liittynyt
25.5.2006
Viestejä
5 857
Amiga 500, skimbaaminen ja tietty x-files. X-files oli niin ysäriä. Illalla hiirenhiljaa sika paukuissa ensin keittöön tekeen hirveet mässyt ja sitten telkkarin ääreen. Hiljaa siksi ettei porukat herää. Täytyy myöntää että välillä rupesi mielikuvitus liitään kun siellä pimeässä kökötin ihan tillin tallin :wtf:. Taisi olla torstai kun ne tuli, en oo saletti.
X-filesit tuli tiistaisin 22.35

Oli kyllä ala-asteikäisen pikkuindican lempisarja ja ne autot oli hienoja ja gillian anderson hottis.

Ysärillä oli paljon enemmän pikkukioskeja joista sai irtokarkkia 10 p/kpl ja erityisesti salmiakkijauhetta ja salmiakkijauhe-tikkareita, joita dipattiin siihen jauheeseen.

Serkkujen kanssa aina käytiin kesäisin kioskilla ostamassa.

Etelänmatkoilla Kanarialla käyntiin varten tarvi aina tehdä viikon läksyt etukäteen ja tuoda kouluun tuliaisia jotka opettaja jakoi.
Pihalla pelattiin siihen aikaan jalkapallolla ja sisällä supernintendolla mario 3:sta ja donkey kongia
Tietokoneella pelattiin leisure suit larry kolmosta ja duke nukem 3d:tä
Vieläkin muistan cheatit:)
Nettiä ei ollut ennenku joskus 1997 kotona, ja oli tosi hidas, yhden "kuvan" lataaminen kesti iäisyyden
Ala-asteella ajeltiin kaverin Pv:llä itse sain mopon vasta 13v
Sitä sitten ihan ysärin lopulla viriteltiin mopo-sportista tilatuilla kamoilla
Atk-tunneilla olisi pitänyt harjoitella 10-sormijärjestelmää, pojat katsoi japanilaisia naisia, tytöt kirjoitti. Vieläkään en osaa sitä:)
Ala-asteella joskus 90-luvun puolessa välissä oli 1 tietokone koulussa ja sillä piti pelata aina sellaista ihan älytöntä vasa-laivaopetuspeliä missä sai nostaa ja reivata purjeita.

Ei kyllä siitä johdu mun kiinnostus purjehtimiseen ja kilpapurjehduksen seuraaminen./ oli sen verran kämyinen "peli"

Vaatteina muotia oli mustat pilottitakit ja metrohousut ja teräskärkiset maiharit. Hankala oli luokkaretkellä päästä eduskuntaan kun piippasi portilla ja sitte joutu menee ilman kenkiä portista.

Pikkukioskeista sai 6-luokalta alkaen punaista l&m:ää pikkuaskeissa 10mk. Isoja askeja ei myyty lapsille.
Rennompaa silloin oli kuin nyt, vaikka aika paljon vähemmän elektroniikkaleluja. Tai sitten 4-14 vuotiaan lapsen elämä on rentoa aikakaudesta täysin riippumatta..
 
Liittynyt
11.3.2011
Viestejä
257
Ikä
34
Olisikohan se ollut kevättä -98 (6. luokka) kun tehtiin käsityötunnilla jotkut mollamaijat ja opettaja otti koko tyttöporukasta ryhmäkuvan kun oli niin hienot nuket kaikilla. Jokaisella meistä on siinä kuvassa nappiverkkarit jalassa :D
 
Liittynyt
25.5.2006
Viestejä
5 857
Muistaako joku semmosen ohjelman kuin "Suomen paras"? Siinä oli kaikkia Suomen parhaita, mm. jotain nudisteja ja puusta karhuja veistävä seppä ym... Ei ollut muistaakseni kauhean pitkäikäinen ohjelma :D
Hei Kouvolan lakritsi ottaa kaiken hyödyn siitä irti ja mainostaa suomen parhaan lakritsin diplomilla vielä tänäkin päivänä;)
 
Liittynyt
5.11.2006
Viestejä
721
Kouvolan rautatieaseman kiskalla myytiin nuuskaa. Muistan sen yhden omituisemman nuuskan, tosin ei huonoa ollut. Se oli musta pitkulainen rasia ja punainen kansi. Oli aika edullista vielä. Merkki ei tule mieleen. Meni monta lootaa... Ruotsin matkoilta ostettiin sitten erikoisempia merkkejä ja perinteisesti mustaa koffia. Se maistui palanneelle leivälle.

Rubin oli kovaa settiä illanvietossa. Ne kuutiotalot Hansassa. Se oli aina täynnä, kun rappuja taiteili ylöspäin.

Ysärin alkuvuosina oli Eskolanmäen yläaste vielä maineensa arvoinen. Meno oli välillä suorastaan älytöntä...
 
Liittynyt
29.4.2003
Viestejä
488
Ysärin lama-aikana muistan kun luokkia yhdisteltiin niin, että hyvä jos mahduttiin kaikki samaan luokkaan. Luokassa oli useampia vuosiluokkia samaan aikaan yhdellä opettajalla. Lähes kaikilla meni myös tasapuolisesti taloudellisesti huonosti, ainakin pääkaupungissa. Faijalla oli hyvä koulutus ja duunipaikka, mutta kun ero tuli ja oli kolmen lapsen yksinhuoltaja, niin kyllä se munkin säästötili tyhjennettiin kerran ruokaostoksia varten ja asuttiin ahtaasti pienessä vuokrakolmiossa. En osaa sanoa mistä tämä johtui (devalvaatio, korot?). Lama-ajan jälkeen ei ollut enää rahasta niin tiukkaa, vaikka samassa duunissa oli edelleen.

Kaikki urheiluvarusteet ostettiin divarista vaikka koot oli vähän sinnepäin ja jouluna sai toivelahjan vain silloin, kun varakas isotäti maksoi. Onneksi se lahja oli sitten se 8- bit Nintendo. C64:nenkin oli, joten siinähän ne ysärin tärkeimmät vehkeet oli. Commodore tietysti jo kasaria, mutta silloin en sitä saanut...

Aamu-tv alkoi ysärin alussa ja muistan Karhuvaaran ja Estonian-uppoamis- uutisen ennen kuin lähdin kouluun.

Heti 12- vuotiaana kun alkoi olemaan normaalissa alkoholinkäyttöiässä, niin juomat hommattiin spurguilta hakista vastaan tai kinkki-kioskin tai raflan takaoven kautta. Normaalissa ravintolaiässä 15-16- vuotiaana muistan, että kapakoissa oli aina tappeluita, yleensä vielä useita saman illan aikana. Nykyään en ole enää vuosiin nähnyt kunnon kapakkatappeluita, en tosin niin paljoa rafloissakaan käy. Kaduilla dokattiin ja aina sielläkin sai varautua ainakin näkemään tappeluita. Semmoinen mielikuva kuitenkin oli, että mustelmilla selvittiin yleensä, eikä poliisia ja sossuja näkynyt ikinä missään.

Ensimmäiset mamut alkoivat heti jengiytyä Helsingissä ja se teki esim. lepakon ja Planet- funfuniin menon huomattavasti jännittävämmäksi. Fun-funissa alaikäiset ryyppäsivät, tappelivat ja naivat valvotuissa olosuhteissa.

Jostain luin tutkimuksen, että lama-ajan lapset ovat nöyrempiä ja kiitollisempia kuin noususuhdanteessa lapsuutensa viettäneet. Se voi hyvinkin pitää paikkansa....

Mahtava ketju muuten!
 
Liittynyt
28.11.2006
Viestejä
1 259
90 luvulta tulee mieleen Planet- Funfun, mihin lähdettiin napapaidoissamme. Mulla oli yksi napapaita missä luki "If you kiss me, you will miss me". Napapaidan päällä piti tietty olla helvetin iso flanellipaita ja napitettu silleen että puolet mahasta + paidan tärkeä viesti näkyi.

90 luvulla hengailin paljon MbNetin chat (ehkä muistan kanavan nimen väärin) kanavalla isäni tunnuksilla ja sieltä bonasin helposti itselleni treffiseuraa vaikka ikvää mulla oli vielä niin vähän että lastenlipuilla pääsin treffeille :D
 
Liittynyt
19.3.2013
Viestejä
2 587
Heti 12- vuotiaana kun alkoi olemaan normaalissa alkoholinkäyttöiässä, niin juomat hommattiin spurguilta hakista vastaan tai kinkki-kioskin tai raflan takaoven kautta. Normaalissa ravintolaiässä 15-16- vuotiaana muistan, että kapakoissa oli aina tappeluita, yleensä vielä useita saman illan aikana. Nykyään en ole enää vuosiin nähnyt kunnon kapakkatappeluita, en tosin niin paljoa rafloissakaan käy. Kaduilla dokattiin ja aina sielläkin sai varautua ainakin näkemään tappeluita. Semmoinen mielikuva kuitenkin oli, että mustelmilla selvittiin yleensä, eikä poliisia ja sossuja näkynyt ikinä missään.

!
Oli muuten 90 luvulla ainakin allekirjoittaneen kotipaikkakunnalla aika löyhät noi ikärajat, 16v asti tuli rampattua joka vkl baarissa ja hyvin harvoin noi henkkareita kyseli tai jos kysyikin niin riitti kun näytti kamun opiskelija korttia tai vastaavaa. Omassa kaupungissa oli tunnetusti 1 kyläkauppa joka oli auki 24/7. Tuli varmaan 50 kertaa haettua vkl yönä sieltä kaljaa ja makkaraa baarikiekan jälkeen eikä tosiaan oltu ainoita..

edit: muistui mieleen hauska juttu kerran olin 16v terassilla juomassa bisseä kun entinen opettaja ilmiantoi minut, baarin pitäjä haki kaljan pois edestä ja nuhteli -> opettaja häipyi ja kyyppäri laski mulle samantien uuden bissen :rock:
 
Ylös