Miksi ei palkkariin maitoa?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Asseri sanoi:
Joku saa tarkentaa jos muistan väärin mutta muistaakseni maito tekee sellaisen kalvon mahalaukkuun joka hidastaa palkkarin imeytymistä.

[näsäviisastelua] Luojan kiitos mahalaukusta ei imeydy käytännössä mitään [/näsäviisastelua]
 
Pii sanoi:
Pastöroinnilla ei ole kaseiinin kanssa mitään tekemistä.
Kaseiini taasen on se proteiini joka mahahappojen vaikutuksesta reagoi maidon kalsiumin kanssa ja polymeroituu...siis proteiinit yhdistyvät pitkiksi ketjuiksi maidon kalsiumin kanssa.

Voit itse testata tätä ilmiötä.
Kuumennat maitoa johon on lisätty etikkahappoa...kun nyt vielä muistaisin maidon ja etikkahapon määrät :rolleyes:
Lämpötilan noustessa sopivaksi käynistyy polymeroitumisreaktio ja saat tuotokseksi astiaan valkoisen vähän muovimaisen oloisen jömpin.
Siis maito ei tee kalvoa mihinkään, vaan vetäytyy kasaan kiinteäksi aineeksi.

Karrikoiden sanoisin...maidon laittaminen palkkariin on sama kuin lihapullia sinne laittaisi. :D
Sanoinko jossakin, että sillä olisi tekemistä kaseiinin kanssa? Mitä tekemistä etikkahapolla on palautusjuoman imeytymisen kanssa?
 
Totenkopf sanoi:
Sanoinko jossakin, että sillä olisi tekemistä kaseiinin kanssa? Mitä tekemistä etikkahapolla on palautusjuoman imeytymisen kanssa?
Menikö jotenkin ohi syy seuraus suhde :rolleyes: ....etikkahappo....mahahappo......kaseiini...joko sytyttää ?
Pienenä vihjeenä, että kokeen voit suorittaa myös röyhtäsemällä mahahapot maidon sekaan...joskin etikkahappo saattaa olla demostraatiossa jotenkin mielyttävämpi vaihtohtoehto.

Itse asiassa mainitsit maidon, pastöroinnin ja kalvon.
Onko tästä vedettävä sitten johtopäätös, että kalvo onkin pastörointia... :rolleyes:
Ystävällisesti varmaan kerrot mistä aineesta kalvo muodostuu ja kuinka se liittyy pastörointiin ????
Se nyt sitten tiedämme että kaseiinia se ei ole...siis jotain muuta...kenties heraako ???
 
Hauska seurata tässä treahdissa "vellovaa" keskustelua maidon haitoista palautumisjuomasta. Ok, on varmaan ihan hyvä rajoittaa maitoa joissainpaikoin. Syödään rahkaa, raejuustoa, jogurttia, juodaan maitoa, käytetään maitoproteiinia jne, jne. Ja voisi jopa teoriatasolla ajatella, että se todella voi haitata jonkun hifitreenarin hifipalkkaria. Nyt, kun kuitenkin samassa yhteydessä porukka puhuu kaikenmaailman paskaheroista, joissa saattaa olla rasvaa yli 10 % (!!!), tuhkaa vaikka kuinka paljon jne, niin tokkopa tuo maito on se lopunperäinen kehityksen jarru. Käytännössä on helpompaa esim. sotkea se sheikkeri siellä salilla ja lisätä vasta tuolloin vesi - ei pelkoa että laukeaa reppuun (kerran on kännykkä menny itsellä pilalle :david: ), mutta on kait siinä muitakin syitä, jotka vaikuttaa palautumiseen. Itsellä ainakin joskus esim. "kovimpien" rintatreenien jälkeen paikat KIPEINÄ 3 - 4 päivää, eikä siihen vaikuta millään tavalla se, käyttääkö mitä Ionia vai maitoon sekoitettuja juttuja. Syödäkin saa, mutta paikat on kipeinä X määrää.

Ennenvanhaankin (reilu 10 vuotta sitten ja ennen sitä) oli JO kehonrakentajia ja voimailijoita. Tuolloin ei käyttetty mitään palutumisjuomia. Hifiä oli se, kun isot pojat vetäisi banaanin tai pilttiä pukkarissa.

Kuriositeetinä: Samaanaikaan, kun täällä manataan maitoa "palkkarissa" tai myöskin muissa protskujuomissa, porukka ostaa gainomaxia, all-staria, naturesbestiä, maximizea, jne, jne valmisjuomaa, jotka onkin kaskummaa tehty maitoo. Hyvin vetää suut herkkua niin isommilla, kuin pienilläkin pojilla.

Sinällään mulle on aivan sama, mihin kukakin sen sekoittaa. Varmasti sille, joka sen siihen maitoon sekoitta ja saa hyvänolontunteen mausta, lisää se kasvutekijöitä ainakin henkisesti siinä, missä naama ja perse väärällää jotain paskaa kiskovallakin.

Anteeksi :arvi:
 
jhulmi sanoi:
Reenin jälkeen on periaatteessa kiire palauttaa prot.synteesi-hajotus plussalle, mutta se onnistuu parhaiten tolla pre- ja mid-protskulla yhdistettynä palariin.

Eli protskudrinkki ennen reeniä, reenin aikana ja reenin jälkeen? Lompakko ohenee kyllä nopeasti tota menoa :arvi:
 
steven_seagal sanoi:
Eli protskudrinkki ennen reeniä, reenin aikana ja reenin jälkeen? Lompakko ohenee kyllä nopeasti tota menoa :arvi:

Ei tässä kukaan ole sanonut, että sitä otetaan tyyliin 50 grammaa per drinkki, vaan jaetaan osiin. Ottaa esim. 20-25 grammaa kerrallaan. Ja jauhojen protkugramma on yleensä halvempaa kun safkan, jos ei mihinkään hifituotteisiin mennä.
 
Ite käytin ennen palautumiseen maitopohjaisia palkkareita (tyyliin gainomax). Sitte ku aloin käyttää nuita jauhepussukoita, niin sekotin ne veteen. Voi johtua vaan päästä, mutta tuntuu, että sillä tavoin ne imeytys nopeemmin. Vaan eihän tuolla oo paskankaan väliä loppupeleissä. Meikäläinen ei oo ainakaan niin ammattilainen.

Sillon tulee kyllä paikat helpommin kipeeks jos ei ota mitään palautusjuomaa, vaan syö esim. parin tunnin päästä reenistä.
 
hc-audio sanoi:
Toisessa threadissa sain sellasen vastauksen ettei maitoa palautusjuomaan. Näin olen kumminkin toiminut ennen:Fast Malto 6 n. 1,3dl ja Hera 80 1 dl n. 4dl-5dl maitoa. Liittyykö se jotenkin imeytymiseen vai mikä on asian ydin. Maitohan sisältää itsessäänkin jo hyvin prodea että ei mahdu nyt vaan päähäni tämä.
Jos käyttää halpisheraa palautukseen niin sen voi sekoittaa mihin vain.
Mutta jos käyttää laadukasta ionivaihdettua/CFM -heraproteiinia niin en menisi sotkemaan hyvää aminohappokoostumusta maidolla.
 
Onko olemassa jotain faktaa, että sillä nopeiden hiilareiden aiheuttamalla insuliinipiikillä olisi käytännön vaikutusta proteenisynteesiin, tai ylipäätään mihinkään? Itse olen ymmärtänyt, että punttitreeneissä ei hiilareita edes kulu varastoista paljoakaan, ja että reenin jälkeen hitaammatkin hiilihydraatit rittäisivät aivan mainiosti...

Maidosta olen sitä mieltä, ettei todellakaan ole käytännössä mitään haittaa, vaikka sitä käyttäisikin palkkarissa.
 
Nyt on sitten kokeiltu veden kans, jos vaikka imeytys paremmin.. Joskus meinaa olla vähä ongelma, et ei meinaa imeytyä sitten mitenkään.. :(
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kemia hallussa, herra/rouva Pii ?

Pii sanoi:
Pastöroinnilla ei ole kaseiinin kanssa mitään tekemistä.
Kaseiini taasen on se proteiini joka mahahappojen vaikutuksesta reagoi maidon kalsiumin kanssa ja polymeroituu...siis proteiinit yhdistyvät pitkiksi ketjuiksi maidon kalsiumin kanssa.

Voit itse testata tätä ilmiötä.
Kuumennat maitoa johon on lisätty etikkahappoa...kun nyt vielä muistaisin maidon ja etikkahapon määrät :rolleyes:
Lämpötilan noustessa sopivaksi käynistyy polymeroitumisreaktio ja saat tuotokseksi astiaan valkoisen vähän muovimaisen oloisen jömpin.
Siis maito ei tee kalvoa mihinkään, vaan vetäytyy kasaan kiinteäksi aineeksi.

Karrikoiden sanoisin...maidon laittaminen palkkariin on sama kuin lihapullia sinne laittaisi. :D

Onkos tuo mössö sitten sitä raaka-ainetta mistä paineessa puristettiin ennenmuinoin vanhan ajan "muovia" eli pianonkoskettimia, ja sähkönappuloita tms. ? Kerro jos tiedät. Pitääpä testata tuota etikkajuttua.
 
Ton maidon lämpisyyden voi ratkasta sellatte, että laittaa palkkarin+maidon pakastimeen ainakin puoltuntia ennen treeniä. Treenin lopussa se on tosi kylmää, välillä oikein otsaa ja hampaita vihloo :D .
 
Tässä nyt jonkin verran tietoa 9-luokan biologian kirjasta:

Eli nyt kun tästä maidosta ja sen imeytymisestä puhutaan niin katsonpa tästä meidän bilsan kirjasta kun on ihmisbiologiaa ja sattumoisin ruoansulatusjärjestelmää. Aloitan vähän kiertäen.
Ravintoaineita on 6: hiilhydraatit, rasvat, valkuaisaineet/proteiinit, vitamiinit, kivennäisainee,vesi. Näistä energiaravintoaineita (energian tuotto ja energiavarasto) on hiilihydraatit, rasvat ja valkuaisaineet. Suojaravintoaineita (kudosten uusiutuminen ja suojaaminen) ovat valkuaisaineet, vitamiinit, kivennäisaineet ja vesi.

Ruoansulatuselimistö: 1.Suu: Amylaasi alkaa hajottaa hiilihydraatteja ei muita ravintoaineita. 2.Ruokatorvi: ohjaa ruoan mahalaukkuun, mikään ravintoaine ei hajoa. 3.Mahalaukku: Lämmittää, sulattaa ja varastoi ruokaa. Mahaneste sulattaa ruoan. Pepsiini hajoittaa ainoastaan proteiineja. MIKÄÄN EI OLEELLISESTI IMEYDY MAHALAUKUSTA. 4. Ohutsuoli:Alussa pohjukaissuoli johon avautuvat Sappitiehyt ja haimatiehyt. Maksan sappineste vähentää rasvojen pintajännitystä, jotta muut entsyymit (lipaasi, trypsiini, kymotrypsiini ja peptidaasi) voivat hajoittaa rasvaa. Nämä entsyymit hajoittavat myös muita ravintoaineita(Valkuaisaineet/proteiinit -> aminohapoiksi, Rasvat-> rasvahapoiksi ja glyseroliksi ja hillihydraatit -> sokereiksi). Ohutsuolessa tapahtuu lopullinen hajoaminen ja melkein kaikki imeytyy. 5.Paksusuoli:Imee nesteet takaisin kehoon ja valmistaa joitain vitamiineja. 6.Peräaukko: Jätteet ulos.

Eli minun mielestäni maidon ei pitäisi hirveästi vaikuttaa imeytymiseen.
PS. pahoittelen jos ja kun teksti on sekavaa
 
Höh. Tuo tekstihän nyt ei liittynyt mitenkään maidon imeytymiseen. Vai meinaatko, että kaikki proteiinit imeytyvät yhtä nopeasti? Tai hiilihydraatit?
 
Eli meinasin sitä että mahalaukkuun saa tulla millanen kalvo vaan mutta ohutsuolesta ne aineet imeytyy tai niin minä olen ymmärtänyt
 
Art2 sanoi:
Eli meinasin sitä että mahalaukkuun saa tulla millanen kalvo vaan mutta ohutsuolesta ne aineet imeytyy tai niin minä olen ymmärtänyt
Oikein ymmärretty!
Maidon kaseiini kuitenkin imeytyy hitaammin ohutsuolesta, kuin esim. hera.
Karkeastiottaen syy tähän lienee sama, kuin jos kiinteätä sokeritoppaa, tai hienoasokeria koittaisi liuottaa veteen.
Hienossa sokerissa kontaktipinta-ala veden kanssa on moninkerroin suurempi, kuin mitä se sokeritopalla on. Tästä johtuen myös liukeneminen on moninverroin nopeampaa.
 
Totenkopf sanoi:
Erohan syntyy siitä, kuinka nopeasti aineet läpäisevät mahalaukun, vaikka eivät sieltä imeytyisikään.

Aineet eivät läpäise mahalaukkua, kuin vähäisessä imeytymisessä. Ruokamössö mahasta lähtee mahaportista(aukeava) ohutsuoleen.
 
Art2 sanoi:
Aineet eivät läpäise mahalaukkua, kuin vähäisessä imeytymisessä. Ruokamössö mahasta lähtee mahaportista(aukeava) ohutsuoleen.

Ja juuri tuota ruokasulan siirtymistä ohutsuoleen varmaan tässä tuolla "mahan läpäisyllä" tarkoitettiinkin. Tuo aika ei kai voi nestemäisille aineille olla kovin paljoa, jos ollenkaan toisistaan eroava.

Toisekseen vaikka se maidon kaseiini imeytyykin ohutsuolessa heraa hitaammin, niin hidastaako se maidosta tullut kaseiini merkittävästi heran imeytymistä? Tuskimpa.
 
Pentele sanoi:
Toisekseen vaikka se maidon kaseiini imeytyykin ohutsuolessa heraa hitaammin, niin hidastaako se maidosta tullut kaseiini merkittävästi heran imeytymistä? Tuskimpa.

Jos oikein tuota alkaa pohtimaan, niin periaatteessa se maito voisi hidastaa heran imeytymistä, jos..

1. Hera ja kaseiini proteiinit hajoavat saman entsyymin toimesta
2. Kaseiinin affenitiitti kyseiseen entsyymiin on suurempi kuin heran

Toteutuuko nuo ehdot en tiedä. Kohta 1 voisi toteutuakkin, kohdasta 2 en tiedä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom