Mikä siinä rahkassa oikein viehättää??

Liittynyt
14.4.2006
Viestejä
75
Niin olen vähän ihmetellyt että miksi aktiiviset salilläkävijät suosivat rahkaa ruokavaliossaan?

Katsoin äsken kaupassa sitä ravintosisältöselostetta niin eihän siinä ole kuin 11g protskua per 100g. Ja tonnikalapurkissa on 25g per 100g eli yhteensä 35g protskua ja maksaa vaan vähän päälle 1e.Ja rahkapurkki maksaa reilu 2e.

Ja muutenkin tonnikalaa ei tarvii alkaa mitenkään maustamaan että ei maistuis pahalle.
Ja on vissiin muuten raejuustopurkissakin enemmän protskuja kuin rahkapurkissa.

Eli siis: Mitä järkeä ostaa rahkaa kun saatte halvemalla enemmän proteiineja sisältäviä tuotteita??
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ehrman maksaa 55snt. Rahkassa vähemmän suolaa ja helpompi änkeä joka paikkaan ja hyvä protskulähde muutenkin. :D
 
ei oo rahka noin kallista ellei osta jotain kallsita ja paskan makusta valiota. Milbona on 0.99e/500gr ja ehrami 55snt/250gr. Rahkan viehättävyys perustuu makujen muunneltavuuteen, vaikea kyllästyä.
 
En tiiä mistä ostat safkas mutta meikä maksaa rahkasta 50centtiä ja tonnarista 50centtiä... syön rahkaa aamulla ja duunin jälkeen ja illalla sitten tonnaria. rahkaa siks aamulla että ei oikeen uppoo joku paskan makunen tonnari ja rahkasta saa suorastaan IHANAA sekoittamalla siihen hieman mehutiivistettä :P
 
Unohtamattakaan kaikkia raskasmetalleja tunassa!
 
En tiiä mistä ostat safkas mutta meikä maksaa rahkasta 50centtiä ja tonnarista 50centtiä... syön rahkaa aamulla ja duunin jälkeen ja illalla sitten tonnaria. rahkaa siks aamulla että ei oikeen uppoo joku paskan makunen tonnari ja rahkasta saa suorastaan IHANAA sekoittamalla siihen hieman mehutiivistettä :P

No mistäs ite sitten ostat?? Mä en oo ainakaan vielä törmänny noin halpaan tonnikalaan.

EDIT: puhutteko nyt jostain Lidlin tuotteista?? Koska ihan kummallisia nuo hinnat.
 
Tonnari on niin järkyttävän pahaa ettei sitä viitti vetää. Ehram taas on ehanaa, halpaa ja hyvänmakuista kun heittää sekaan vaikka mehukeittoa, mehua tai ananasta. Tai mansikoita. :kuola:
 
Ja rahkapurkki maksaa reilu 2e.

Mistä ihmeestä sä oikein näin kallista rahkaa olet edes löytänyt? :eek: EDIT: Vai tarkoitatko nyt 500 gramman purkkeja? Tosin 500g Milbonaa maksaa Lidlissä noin euron...

Ja muutenkin tonnikalaa ei tarvii alkaa mitenkään maustamaan että ei maistuis pahalle.

No ei niitä halvimpia hiutaletonnareita kyllä erkkikään syö maustamatta niitä ensin jotenkin, ja kalliimmat tonnarit sitten eivät taas enää pärjää hinnassa rahkalle.

Ja on vissiin muuten raejuustopurkissakin enemmän protskuja kuin rahkapurkissa.

Njooh, jonkin verran enemmän kyllä. Mutta raejuustoon pätee sama, kuin halpistonnariin: pitää maustaa jotenkin.

Eli siis: Mitä järkeä ostaa rahkaa kun saatte halvemalla enemmän proteiineja sisältäviä tuotteita??

Koska rahka on em. kolmikosta ainut, jonka voi lapioida kitaansa suoraan purkista ilman mitään ylimääräisiä säätöjä.
 
Mistä ihmeestä sä oikein näin kallista rahkaa olet edes löytänyt? :eek: EDIT: Vai tarkoitatko nyt 500 gramman purkkeja? Tosin 500g Milbonaa maksaa Lidlissä noin euron...



No ei niitä halvimpia hiutaletonnareita kyllä erkkikään syö maustamatta niitä ensin jotenkin, ja kalliimmat tonnarit sitten eivät taas enää pärjää hinnassa rahkalle.



Njooh, jonkin verran enemmän kyllä. Mutta raejuustoon pätee sama, kuin halpistonnariin: pitää maustaa jotenkin.



Koska rahka on em. kolmikosta ainut, jonka voi lapioida kitaansa suoraan purkista ilman mitään ylimääräisiä säätöjä.


itseasiassa 19st hiutalepaskatonnari ja 69st raejuusto sekotettuna keskenään ilman tonnarin vettä on ihan namia tavaraa.

toi yli 2€ rahka on varmaan sellasta maustettua namirahkaa mitä minäkin pystyn syömään oksentamatta :love:
 
Mistä ihmeestä sä oikein näin kallista rahkaa olet edes löytänyt? :eek: EDIT: Vai tarkoitatko nyt 500 gramman purkkeja? Tosin 500g Milbonaa maksaa Lidlissä noin euron...



No ei niitä halvimpia hiutaletonnareita kyllä erkkikään syö maustamatta niitä ensin jotenkin, ja kalliimmat tonnarit sitten eivät taas enää pärjää hinnassa rahkalle.



Njooh, jonkin verran enemmän kyllä. Mutta raejuustoon pätee sama, kuin halpistonnariin: pitää maustaa jotenkin.



Koska rahka on em. kolmikosta ainut, jonka voi lapioida kitaansa suoraan purkista ilman mitään ylimääräisiä säätöjä.

Siis se mun ostama rahka on 500g purkki ja makso sen 2e.Mut silti pääsee halvemmalla ku ostaa tonnikalaa.
Ja ei todellakaan tarvitse tonnikalaa maustaa.

Ai että rahka on ainut kolmikosta jotai ei tarvii maustaa :DD okei.. se taitaa olla juurii toistepäin.


Mutta siis sanokaa nyt puhutte jostain lidlin tuotteista?? Täällä ei ainakaan semmosta ole muutaku tossa 20 km päässä. Ja tossa s-marketissa en oo törmänny mihkään 50 sentin tonnareihin ja rahkoihin.
 
Rahkahan on ihanaa, sitä voi käyttää vaikka mihin. Puuroon, lettuihin, pannariin, sellaisenaan, tulisuuden taittajana, liuku- ja hierontavoiteena, tahranpoistoon, hius- ja kasvonaamiona, krapulalääkkeenä, kukkien lannoitteeksi, säärimeikkinä, ja jos sitä tarpeeksi kauan seisottaa pöydällä se lähtee liikkeelle ja vaihtaa lamput, pesee pyykit ja petaa sängyt, motivoiden näin sinuakin parempaa elämää kohti.

Haa haa.
 
Rahkahan on ihanaa, sitä voi käyttää vaikka mihin. Puuroon, lettuihin, pannariin, sellaisenaan, tulisuuden taittajana, liuku- ja hierontavoiteena, tahranpoistoon, hius- ja kasvonaamiona, krapulalääkkeenä, kukkien lannoitteeksi, säärimeikkinä, ja jos sitä tarpeeksi kauan seisottaa pöydällä se lähtee liikkeelle ja vaihtaa lamput, pesee pyykit ja petaa sängyt, motivoiden näin sinuakin parempaa elämää kohti.

Ahhahaa! Olipas ihana ylistyslaulu rahkalle, saisinko Elsa käyttää tätä signaturenani?
 
Siis se mun ostama rahka on 500g purkki ja makso sen 2e.Mut silti pääsee halvemmalla ku ostaa tonnikalaa.
Ja ei todellakaan tarvitse tonnikalaa maustaa.
Ai että rahka on ainut kolmikosta jotai ei tarvii maustaa :DD okei.. se taitaa olla juurii toistepäin.
Palataan asiaan vuoden päästä kun olet lappanut sitä tonaria lähemmäs tuhannen purkkia naamaan. Tonnikala on pahaa (varsinkin halvemmat), hitaasti syötävää, haisevaa ja perhana tuo haju tuntuu syömisen jälkeen myös hiessä ja virtsassa.:urjo:
Nimimerkillä, aikoinaan tunalla painoa pudotellut.
 
Ai että rahka on ainut kolmikosta jotai ei tarvii maustaa :D okei.. se taitaa olla juurii toistepäin.


Mutta siis sanokaa nyt puhutte jostain lidlin tuotteista?? Täällä ei ainakaan semmosta ole muutaku tossa 20 km päässä. Ja tossa s-marketissa en oo törmänny mihkään 50 sentin tonnareihin ja rahkoihin.
Jep, rahka menee mullakin alas tosta vaan ilman mitään maustamisia, tonnari ja raejuustokin kyl, mutta tökkivät paljon pahemmin, kuin rahka. Nää on makuasioita, joista on ihan turha kinata.

Yksi rahkaa ja raejuustoa puoltava pointti on kotimaisuus (ainakin useampien tuotteiden kohdalla, jopa Lidlin rahkat ja raejuustot ovat tietääkseni Suomessa tehtyjä). Tiedän, ettei suurinta osaa kehoilijoista ja voimailijoista voisi vähempää kiinnostaa kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys, mutta joutaisi kiinnostaa. No ok, moni halpisrahka ja raejuusto (Euroshopper raejuusto ja Ehrman ainakin) ovat ulkomaista tuontikamaa, mutta ainakin Valion ja Ingmanin tuotteet täysin kotimaisia.

Tonnarin hehkuttaminen juontuu lähinnä jenkkiläisistä kehoilulehdistä. Siellä päin mualimaa kun ei ehkä monessakaan osavaltiossa saada kaupoista muuta kalaa, kuin tonnaria (nojoo, jotain paneroituja pakastejuttuja ehkä), niin mitäpä he tietäisivät silakkapihvien, paistetun muikun, uunilohen jne. herkkujen ihanuuksista. :kuola:

Onhan tonnarissa semmoinen kätevyys, ettei avamaaton tonnaripurkki tarvitse kylmäsäilytystä ja kestää pätkyäkin aika hyvin, siksipä tonnari, jälkiuuniruisleipä ja kova vihreä omena on niin älyttömän hyvä matkaeväskombo. Huomasin tämän viimeksi tämän kesän Tuska festivaalilla, taas kerran.

Kalsium on kans yksi rahkaa (ja raejuustoa) puoltava tekijä, erityisesti naisille, muttei se pahitteeksi ole miehillekään.

Hyvä pointti Sepsikseltä, melkein unohdin. Eli yksi pointti on vaihtelu. Ruokakaupoissa kun ei liikaa proteiinipitoisia elintarvikkeita ole myytävänä, niin en näe järkeä rajoittaa itseäni yhdenkään vaihtoehdon suhteen. Vaihtelu virkistää, sano.
 
Rahkan makua vaan yksinkertaisesti on niin helppo muunnella, kuten edellä on jo mainittu.

Itse syön rahkani iltapalaksi ennen nukkumaanmenoa ja luotan sokeasti siihen että rahkapurkissa majaileva kaseiini pitää sängyn alta yöllä hiipivän katabolia-peikon aisoissa.
 
Jostain syystä tonnari aiheuttaa ainakin minulla suurissa määrin syötynä närästystä. Pari purkkia tunapaloja päivässä useamman päivän ajan ja johan polttelee ikävästi. Siksi olen siirtynyt yhä enemmän raejuuston ystäväksi - ja kuten setae totesi, sehän syödään tietenkin paljaaltaan.

Ehrmann on myös hyvää sellaisenaan, mutta jotenkin pidän raejuustosta nykyään enemmän.
 
Ahhahaa! Olipas ihana ylistyslaulu rahkalle, saisinko Elsa käyttää tätä signaturenani?

Hän on hyvä vain. Signenä se varmaan iskostuu kaikkien mieliin vielä paremmin kuin vain yksittäisenä postina :D Rahkailemisiin!
 

Suositut

Back
Ylös Bottom