Mikä mättää?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Timotus
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
20.6.2007
Viestejä
66
Onko jokin oikeasti vialla, jos syö 800kcal yli kulutuksen eikä ole tullut 2kk kuin 1,5kg lisää painoa? Sitten vielä haluaisin tietää, että kuinka nopeassa ajassa vanhat tulokset ja pumppi otetaan kiinni pienen tauon jälkeen?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
ei ole mitään vialla, lissäät ruokaa vaa enempi jos haluat turvota ku pullataikina:). Hyvällä aika tähtäimellä juuri tuollainen hitaammalaine bulkki on minusta järkevänpää, ei kerry fläsääkä nii paljoa. et ihan hyvin sul on hanskassa toi painonlisäys.. Kyllä vanhat tulokset ja pumppi takasi tulee toisilla muutamis viikois toisilla kuukausissa jne..
 
ei ole mitään vialla, lissäät ruokaa vaa enempi jos haluat turvota ku pullataikina:). Hyvällä aika tähtäimellä juuri tuollainen hitaammalaine bulkki on minusta järkevänpää, ei kerry fläsääkä nii paljoa. et ihan hyvin sul on hanskassa toi painonlisäys.. Kyllä vanhat tulokset ja pumppi takasi tulee toisilla muutamis viikois toisilla kuukausissa jne..

Nii onhan se hienoo olla tammikuussa 50kg kuten nyt ja joulukuussa hikee 60kg. :-)
 
Timotus sanoi:
Onko jokin oikeasti vialla, jos syö 800kcal yli kulutuksen eikä ole tullut 2kk kuin 1,5kg lisää painoa?
Jos oikeasti ollaan 800 kcal yli kulutuksen käsitääkseni paino nousisi paljon nopeammin kuin tuo väittäväsi 1,5 kg kahdessa kuukaudessa. Joten voidaan päätellä, että ET ole ollut joka päivä 800 kcal plussalla. Ei sen kumempaa.

Sitten vielä haluaisin tietää, että kuinka nopeassa ajassa vanhat tulokset ja pumppi otetaan kiinni pienen tauon jälkeen?
Riippuu millaisessa kondiksessa on ollut ennen treeni taukoa ja millaiset ovat olleet voimatasot. Myös treeni tauon pituus vaikuttaa oleellisesti tuohon. Mitä pitempi tauko sitä pitempää menee hankkia takaisin kadotettu lihas ja voimatasot. Tosin jo saavutetut voimatasot ja lihasmassa tulevat suhteelisen vähällä vaivalla takaisin, kun taas tuon rajan rikkominen ja uusien ennätysten saavuttaminen vaatii enemmän duunia.
 
En ole mikään ravintoalan asiantuntija, mutta heitänpä oman ajatukseni silti kehiin.

Luulen, että tuo syödyn kalorimäärän (arvio syödystä kalorimäärästä) ja ruuasta saadun kalorimäärän (imeytyminen tms.) ei ole välttämättä ihan suoraviivainen asia. Kun on miinuksella, painon pitäisi pudota. Monet tietävät, että kroppa yrittää pitää kiinni läskeistä pudottamalla aineenvaihduntaa. Tämä kai tulee helpoimmin esiin, jos on liikaa miinuksella. Paino kuitenkin yleensä tippuu jossakin vaiheessa, kun on miinuksella.

Sitten tuo plussalla olo... Voi olla, että kun vetää enemmän safkaa, niin aineenvaihdunta lisääntyy, kaikki ravintoaineet eivät imeydy täydellisesti jne.

Meinaan vaan, että jos laskee syövänsä +300 kaloria liikaa, niin se ei välttämättä tarkoita sitä, että kroppa ottaa 300 kaloria enemmän energiaa.
 
Veikkaan että olet jossain määrin laskenut väärin kulutuksesi.

Tässä paste toisesta ketjusta:
Pekkaniska sanoi:
Miehille:
(66 + (13.7 x paino kilogrammoissa) + (5 x pituus senteissä) - (6.8 x ikä vuosissa)) x aktiivisuustaso

Naisille:
(655 + (9.6 x paino kilogrammoissa) + (1.7 x pituus senteissä) - (4.7 x ikä vuosissa)) x aktiivisuustaso

Aktiivisuustasot:

1.0 - ei mitään tekemistä, makailua jne.
1.2 - todella kevyttä, istumatyö eikä mitään ylimääräistä
1.4 - kevyttä, istumatyö ja jotain liikkumista. Esim julkisten käyttö.
1.6 - keskinkertaista, istumatyö ja jotain liikkumista sekä treeni
1.8 - raskasta, joko rankka fyysinen työ ja treeni, tai kevyt työ ja kaksi treeniä päivässä.
2.0 - erittäin raskasta, lisää vielä edelliseen.

Muistetaan vielä että tämä antaa 'noin suunnilleen' arvon. Omaa kulutustaan on mahdoton laskea mitenkään. Tällä saadusta arvosta saa ajan kanssa viilattua helposti lukeman jolla paino pysyy vakiona. Nuorille kasvaville treenaajille suosittelen käyttämään vähintään tota 1.6 aktiivisuustasoa, ehkä jopa jotain 1.7 tai 1.8, vaikka ei oikeasti raskasta duunia päivittäin tekisikään.

Toisissa laskureissa lasketaan aluksi perusaineenvaihdunnan kulutus ja siihen päälle liikunnan aiheuttama kulutus. Siinä on se ongelma vaan että kun treenaa säännöllisesti niin se perusaineenvaihdunta on jo koholla, jolloin kulutus on oikeasti korkeampi. Ylempi kaava taas laskee (tai ainakin yrittää laskea) mukaan tämän muutoksen ja lisäksi ottaa huomioon myös muita muuttuja.
 
tai unohat ton laskurihönpän, fiilaat ravintos paperille joka aterian,välipalan merkkaat n. 2 viikon ajan paperille. katot painon tietysti ennen tuota ja sit sen jälkeen.. ja ku paino tossa todennäkösesti samana pysyy oletan näin sun kantilta.. nii sit rupeet syömään sillei että lisäät siihen paprulle joka päivään vaikka yhden bonus aterian, nii eiköhän se siitä:)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom