Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Originally posted by sintti
Juurikin näin, ruvetaan kaikki vaan tekemään osakekauppoja netin välityksellä, kenenkään ei enää tarvitse tehdä töitä ja maailma pelastuu!
Originally posted by saarnamies
Ja mikä tekee perinteisestä ansiotyöstä (lääkärit,suutarit,opettajat,kaivostyöläiset) parempia kuin meklarit?
Olen pahoillani huonoista sanakäänteistä. Mutta en vain voi mitenkään käsittää tämän tyyppistä ajattelua.
Originally posted by saarnamies
Miksi osakekauppojen tekeminen ei ole työntekoa? Maailma on pullollaan meklareita, mutta he eivät ilmeisesti tee töitä?
Ja mikä tekee perinteisestä ansiotyöstä (lääkärit,suutarit,opettajat,kaivostyöläiset) parempia kuin meklarit?
Originally posted by JuhazOne
Myös tuotantotalous ja tietotekniikka ovat mahdollisia koulutusohjelmia, koska näillä aloilla on hyvä palkka.
Originally posted by Hulkki
Itse opiskelen tuotantotaloutta Otaniemessä, ja pientä yritystä on päästä nyt sisään kauppakorkeaan lukemaan kaksoistutkinto.
Originally posted by saarnamies
Suomen koulujärjestelmä on niin vanhanaikainen, että siellä oppii liian vähän arvokasta tietoa. Hanki mieluummin työkokemusta, käy maksullisia kursseja alalta, joka kiinnostaa ja osta tuoreimmat kirjat ja lehdet.
Kahdessa vuodessa opit paljon enemmän kuin 5 vuotta yliopistossa antaa parhaimmillaan + saat työkokemusta ja pääset etenemään uralla.
Yleensä ihmiset opiskelevat, koska haluavat rahaa. Raha tulee työpaikan avulla. Mutta kannattaa muistaa, että rahaa saa paljon järkevämmilläkin keinoilla, kuin perinteinen ansiotyö.
Ts. jos haluat turvallisen työpaikan käy joku koulu joka ei tunnu tuskalliselta.
Jos haluat vain elättää itsesi ja perheesi, opettele keinot joilla raha työskentelee sinulle, niin että sinun ei tarvitse työskennellä rahan hankkimiseksi. -> loppupeleissä huomattavasti parempi.
Opiskelu -> Perinteinen ansiotyö :1:
Rahantekotaitojen opettelu -> Raha tekee töitä sinulle :5:
Vaikka opiskelin koneosastolla niin peruskurssien (matikka+fyssa+kemia) jälkeen en ole laskenut muita kuin helppoja yhteen-vähennys-kerto-jako laskuja. Eli se siitä matemaattisesta haastavuudesta.Originally posted by skeema
Tuo "helppous" on yleisesti ottaen vaikea määriteltävä käsite tässä yhteydessä. Tyypillisesti tekniikan opiskelijoiden keskuudessa kurssia pidetään helppona, jos siinä on vähän matemaattista esitystä. Itse määrittelen kurssin haasteelliseksi, jos siinä tulee uusia käsitteitä, joita on tarvittaessa osattava soveltaa käytännössä.
Originally posted by JuhazOne
Minun olisi tarkoitus mennä TKK:lle opiskelemaan teknillistä fysiikkaa. Myös tuotantotalous ja tietotekniikka ovat mahdollisia koulutusohjelmia, koska näillä aloilla on hyvä palkka. Teknillinen fysiikka kiinnostaisi ehkä kuitenkin enemmän siksi, että siinä saisi opiskella laajan määrän matematiikkaa ja fysiikkaa.
Eri koulutusohjelmien diplomi-insinöörien palkkoja voi tutkia osoitteessa http://www.tek.fi/tek/edut/tietoa/valmkys_tulokset.html .
Mikä estää valitsemasta uudelleen?Originally posted by msj81
Jos saisin valita uudelleen lähtisin lukemaan metsäekonomiaa ja markkinointia (helsingin yliopisto), lennonjohtamista, biotekniikkaa tai sitten hakisin kkkouluun.
Originally posted by msj81
Todellisuudessa DI:n alkupalkka on noin 2000-2200e ja työllistymisprosentti valmistumisen jälkeen 60-70%. Joissain tilastoissa mainostaavat vuonna 1970-75 valmistuneiden palkkatasoksi 5000-6000e/kk, mutta on syytä muistaa että tuolloin DI:jä ei valmistunut useita tuhansia vuodessa ja silloin valmistuneet DI:t ovat nyt johtavissa tehtävissä. Siinä vaiheessa kun minullakin on 10 vuoden työkokemus, on työmarkkinoilla tuhansia saman kokemuksen ja koulutuksen omaavia ihmisiä, joten kilpailu työpaikoista on kovaa.
Originally posted by Dopey
Molemmat tutkinnot riittävät jo todella pitkälle, tsekatkaa vaikka Nokian johtokunnan oppiarvoja.
Originally posted by miisa
TEK:in alkupalkkasuositukset ovat käsittämättömän korkeat. Harva työnantaja suostuu niitä maksamaan jos työkokemus alalta on vain pakollinen harjoittelu.
Mikä estää valitsemasta uudelleen?
Originally posted by skeema
Lukusi eivät kuulosta uskottavilta (tuo 70-80-luvun ilmiö tuntuisi pitävän paikkansa). Kuvio menee siten, että kukaan ei kanna kenellekään (paitsi ehkä valtio) kottikärryillä palkkaa vain sen takia, että takataskussa on jokin tutkintotodistus. Oikea koulutus vain takaa sen, että pitäisi saada tietty alkupalkkataso ilman muita mainittavia näyttöjä (alle 2500e alkupalkalle ei pitäisi eikä kokemukseni perusteella tarvitse suostua). Sitten siellä työssä, kun näyttää osaamisensa ja hankkii kannuksensa lähtee liksa koiliseen.