Meditaatio

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Orava
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Originally posted by Juha1
Mikä *lalallalaaa* Kyseinen asia on?

sellainen asia joka ainakin kiinnostaa suunnattomasti tällaisia hipinretaleita niinkun allekirjoittanut.
 
Siis, anteeksi nyt, Kirjoitin viestin alle sekunnissa kun oli kiire salin puolelle..

tarkoitin että onko Meditaatiolla oikeasti Todettu mitään terveys vaikutuksia?
 
Mä luulen että kannattais kokeilla eka salillakäymistä. Ei jos ne lihakset ei treenillä kasva ni sitte voit kokeilla meditaatiota.
 
No voi helvetti on se niin vaikeeta tajuta taas.
vaikka eka posti oli :david: Kertaa 3 niin voi siihen vastata kysymykseen joka kuuluu Onko meditaatiolla todistettavia vaikutuksia? esimerkiksi stressin lieventämisessä jne.:wall:

























:thumbs:
 
No luin just eilen just uusimmasta FitnessRX-lehdestä amerikkalaisesta tutkimuksesta. Olivat tutkineet lähinnä joogan vaikutusta fysiikkaan ja psyykeen ja juups kyllä saaneet tulokseksi, että todistettavasti vähentää stressihormoneita ja mitä kaikkea lie. Erityisen hyvää myös raskaana oleville :D

Luenpa artikkelin kotona uudestaan ja jos siinä oli jotain muutakin niin palajan asiaan huomenissa...
 
Auttaa itsellä ainakin esim. unen saantiin/rentoutumiseen, siinä todistettavia vaikutuksia, tuskin sillä mitään syöpää kuitenkaan poistaa..
Joskus oli vaikeuksia saada unta/nukkua hyvin jos seuraavana päivänä oli aikainen herätys, lento tai jotain mitä odotti paljon.
Intiassa oleillessani menin jostain kumman syystä
'joogakouluun' ja innostuin asiasta hieman.
 
Okei tarkistin jutun nyt ja se meni näin, että Thomas Jefferson Universityssä tehdyssä tutkimuksessa olivat saaneet tulokseksi, että jo yksi joogasessio vähentää kehon kortisolitasoja huomattavasti. Jenkeissä pelkästään on jo 12 miljoonaa joogaharrastajaa, joten tuskin se ihan perseestä siis on...

Wisconsinin yliopistossa puolestaan oli saatu tuloksia meditoinnin vaikutuksista. 8 viikon meditoinnin jälkeen (10 min/vrk) ihmisten immuunisysteemi oli huomattavasti vahvistunut ja heidän henkinen tasapainonsa oli parantunut. Meditaation harrastajilla näytti olevan myös enemmän toimintaa vasemmassa aivolohkossa, joka puolestaan selittää nuo hyvänolontuntemukset. Neuvovatkin sitten tutkimuksen lopussa, että päivittäinen 10 minuutin rauhoittumis/rentoutumishetki ois suositeltava ja riittävä määrä.
 
Joensuun alueella jaettavassa "Karjalainen" lehdessä oli seuraava mielipidekirjoitus joogasta:

Valoisampi vaihtoehto joogalle

Reilusti palstatilaa 29.10. lehdessänne saaneen joogajutun tekijä unohti mainita, että joogan henkiset lähteet ovat hindulaisuudessa. Meille länsimaalaisille tätä antikristillistä oppia markkinoidaan eräänlaisena urheilu- ja voimistelumuotona.
Joogan harjoittaja joutuu kuitenkin sen okkultistisen luonteen takia, usein huomaamattaan, yhä enemmän pimeyden voimien vaikutuksien alaiseksi.
Joogan ja kristinuskon päämäärät ovat täysin toistensa vastakohdat. Meillä Suomalaisilla on mahdollisuus löytää Raamatun ilmoittama tie. Totuus ja elämä ja siirtyä palvelemaan epäjumalien sijasta Jumalan poikaa.
Hän pyytää vielä tänäänkin: "Tulkaa minun luokseni kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon." (Matteuksen evankeliumi 11:28)
Lisää löytyy mm. M.B.Schlinkin teoksista Kristityt ja Jooga sekä eksyneiden verkosta.


Lähde: Sanomalehti Karjalainen 5.11.2003


Varokaa nyt ihmeessä ainakin joogaa ettei tarvitse kutsua manaajaa kotiinsa. Rentoutumisen hyväksyn pitkin hampain.
 
Joogan tarkoitus on lakkauttaa mielen liikehdintä, jolloin koetaan perimmäinen, ei-dualistinen todellisuus ilman aikaa, paikkaa, subjektia tai objektia. Tätä kutsutaan valaistumiseksi. Kaikki uskonnolliset kokemukset kumpuavat tästä samasta lähteestä. Välillä sitä kutsutaan kosmiseksi ykseydeksi tai itseoivallukseksi tai yhteydeksi Jumalaan.

Tämä on siis joogan "kova ydin", joka esiintyy maallistuneemmissa muodoissa vähän joka puolella.
Minun ajatukseni aiheesta ovat lähellä intialaista advaita vedanta -filosofiaa. Tiivistyksenä voisin todeta, että ilman joogaa en olisi mitään, joogan ansiosta olen ei-mitään. :D :evil: :haart: :kuola: ;)
 
Reilusti palstatilaa 29.10. lehdessänne saaneen joogajutun tekijä unohti mainita, että joogan henkiset lähteet ovat hindulaisuudessa. Meille länsimaalaisille tätä antikristillistä oppia markkinoidaan eräänlaisena urheilu- ja voimistelumuotona.

Lähde: Sanomalehti Karjalainen 5.11.2003

Intiassa, ei hindulaisuudessa. Juuri tätä on maallistuminen - asian ydin hukkuu vähäpätöisten ulkoisten seikkojen alle.
 
Kauanko tuon saavuttamiseen meni pihvipoju? :) Aikahan tosin on merkityksetön sinulle mutta jos jonkun luvun heittäisit. ;)
Erotetaan meditaatio joogasta vaikka joogaa ei kenties voikaan erottaa meditaatiosta (En ole koskaan joogannut). Meditaatiota harrastavat myös muut kuin joogit. Jos ei mennä ihan valaistumiseen vaan pysytään vähän maallisemmalla ja aloittelevamman ihmisen tasolla niin meditoiminen on ainakin parantanut keskittymiskykyäni, ruumiinhallintaa tai pikemminkin sen tuntemusta ja kuuntelemista sekä hengitystäni. Se edustaa keskittymistä ja rauhoittumista. Lihaksia sillä tuskin kasvattaa, stressiä se poistaa varmasti.
Jos maltat uhrata vaikka 15 minuuttia aikaasi niin voithan itsekin kokeilla. Etsi jokin hiljainen paikka missä saat olla rauhassa ja asetu mukavaan asentoon, mieluiten istu lattialle, maaten nukahtaa helposti. Ota mukava asento ja poista kiristävät vaatekappaleet, pitkän aikaa paikoillaan ollessa ne rupeavat häiritsemään ainakin niin paljon että vievät huomiosi. Voit pitää silmät avoinna tai kiinni, suljettuina kuitenkin häviävät näköärsykkeet ja keskittyminen on varsinkin aluksi helpompaa. Valitse jokin kohta itsestäsi ja yritä keskittyä siihen ja vain siihen 15 minuutin ajan. Kannattaa valita kohta johon ei liity paljoa tunteita, tuntemuksia tai mielikuvia; nenän ja ylähuulen välinen alue esim. kelpaa mainiosti. Tarkoitus ei ole ajatella kohtaa sanana tai liittää siihen muita mielleyhtymiä, vain tuntea ja keskittyä siihen.
Tämä on huomattavasti vaikeampaa kuin miltä kuulostaa. Jos ensimmäisen 15 minuuttisi aikana pystyt saavuttamaan 5 sekunnin yhtäjaksoisen keskittymisen, jonka aikana et tunne esim. kutisevaa kohtaa kropassasi, ajatus ei harhaile mihinkään muuhun ruumiinosaan, et saa mitään mielleyhtymää vaikkapa nenäliinaan tai muuta vastaavaa niin nostan hattua.
Monimutkaisempana meditaatiossa voi alkaa sitten keskittymään vaikkapa hengitykseen, sykkeeseensä, käden liikkeeseen, yhteen ajatukseen tai kuten pihvipoju, olemaan yhtä kaiken eli ei-minkään kanssa :) Hyvin yksinkertaista eikä mitenkään mystistä, mutta hyvin haastavaa.
Itselleni vaikkapa ammunta on meditaatiota. Yksinkertaisia osasuorituksia, jotka vaativat täydellisen keskittymisen. Helppoja selittää ja näyttää mutta uskomattoman vaikeita hio kokonaisuudeksi. Parhaimillaan radalla kaikki muu häviää. Minä, ase, luoti ja taulu olemme yhtä :D ;)
 
Originally posted by Willie
Kauanko tuon saavuttamiseen meni pihvipoju? :) Aikahan tosin on merkityksetön sinulle mutta jos jonkun luvun heittäisit. ;)
Erotetaan meditaatio joogasta vaikka joogaa ei kenties voikaan erottaa meditaatiosta (En ole koskaan joogannut). Meditaatiota harrastavat myös muut kuin joogit. Jos ei mennä ihan valaistumiseen vaan pysytään vähän maallisemmalla ja aloittelevamman ihmisen tasolla niin meditoiminen on ainakin parantanut keskittymiskykyäni, ruumiinhallintaa tai pikemminkin sen tuntemusta ja kuuntelemista sekä hengitystäni.

En ole suinkaan valaistunut! Kaukana siitä... vaikka postauksestani saattoi päätellä muuta. En itse asiassa tiedä, onko Suomessa yhtään gnania, tila on sen verran harvinainen. Tähän mennessä olen saanut meditaatiosta samanlaisia etuja kuin sinä. Olen niin aloittelija, että ajatukseni ovat vielä aivan sekaisin, mitä tulee tekniikkaan, enkä uskalla sanoa siitä mitään. Jos taas kiinnostut joskus joogan uskonnollisesta/filosofisesta puolesta, voin suositella Nisargadatta Maharajn uskomatonta kirjaa I Am That.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom