McDonald's

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No emmää nyt tiiä. Tulee krapulamätöksi viikonloppuna melkein aina käytyä pari Big Mac -ateriaa ja hyvinhän tuo sixpäkki erottuu vieläkin. En näe haittaa.
 
oon sitä mieltä että tykkäät hymiöistä.

on topic: mä söin tänää mäkkiruokaa, hyvää oli ja uskoisin että penkki kulkee keskivertoa paremmin huomenna
 
Ainoastaan kun baarista kävelee kotiin niin on tapana nappaa Macista messiin ylisuuret pöperöt jotka kuvittelee jostain syystä pystyvänsä syömään. Kolmisen kertaa viikossa tulee siis käytyä näin dietillä.
 


Joo-o, aika karut on sisällöt, puhumattakaan siitä miten tuo liha on tuotettu... Aika helvetin vähän proteiinia noissa burgereissa on kun pihvi on lähtökohtaisestikin niin ohut ja lihapitoisuus on tyyliin 50-60% :-X


Big Macin tuoteseloste on myös aika E-pitoinen, en tiedä kuinka kovia myrkkyjä on kyseessä kun en ehdi googletella:



Raaka-aineet: Big Mac™

Big Mac ™ -sämpylä (valmistaja Baco Oy, Suomi)
Vehnäjauho, vesi, sokeri, rypsiöljy, hiiva, seesaminsiemen, ruokasuola (1,2 %), gluteeni, emulgointiaineet (E 472e, E 481), säilöntäaine (E 282).

Jauhettu naudanlihapihvi (valmistaja OSI Food Solutions, Puola)
Naudanlihapihvi sisältää ainoastaan jauhettua naudan lihaa. Valmistukseen käytetään käsin leikattuja, luuttomia ruhon etuneljännes- ja kylkipaloja. Pihvit paistetaan ravintolassa kahden kuuman levyn välissä ilman rasvaa. Pihvi maustetaan kevyesti ravintolassa juuri ennen tarjoilua mausteseoksella, joka sisältää suolaa ja mustapippuria.

Grillimausteseos (McCormick, Iso-Britannia)
Suola, mustapippuri, kasviöljy.

Bic Mac -kastike (valmistaja McCormick, Iso-Britannia)
Vesi, kasviöljy, maustekurkku, sokeri, viinietikka, muunnettu maissitärkkelys, kananmunanvalkuainen, sinapinsiemen, suola (1,6 %), etikkahappo, sinappijauhe, fruktoosisiirappi, stabilointiaine: ksantaanikumi, säilöntäaine: kaliumsorbaatti, luontainen aromi, valkosipuli, sipuli, väri: paprikauute.

Salaatti (toimittaja Salico Oy, Suomi)
Pesty ja leikattu jäävuorisalaatti. Alkuperämaa: Espanja, Saksa tai Suomi (satokauden mukaan).

Cheddar-sulatejuusto (Kerry Foods, Pohjois-Irlanti)
Cheddar-juusto (51 %), vesi, voi, juusto (9 %), herajauhe, maitoproteiini, sulatesuolat (E331, E330), luontainen juustoaromi, suola (2,5 %), säilöntäaine (E200), väriaineet (E160a, E160c), paakkuuntumisenestoaine (E322 auringonkukkalesitiini). Rasvapitoisuus 28 %.

Suolakurkku (McCormick Kütaş Turkki)
Käymisteitse valmistettu kurkku (68 %), vesi, väkiviinaetikka, suola (2,9 %), kiinteyttämisaine (E509), luontainen aromi, säilöntäaine (E202).

Kuivasipuli ( valmistaja Gilroy, USA)
Sipuli
 
Ehh, siis esim tuon E-282 mahdollisista sivuvaikutuksista:

Reactions can be anything from the usual range of food intolerance symptoms: migraine and headaches; gastro-intestinal symptoms including stomach aches, irritable bowel, diarrhoea, urinary urgency, bedwetting; eczema and other itchy skin rashes; nasal congestion (stuffy or runny nose); depression, unexplained tiredness, impairment of memory and concentration, speech delay; tachycardia (fast heart beat); growing pains, loud voice (no volume control); irritability, restlessness, inattention, difficulty settling to sleep, night waking and night terrors.

Lähde: http://www.additivesinfood.info/codes/282/

:wtf:
 
Äh, itse katselin eilen, et vielä pitäis noin 1500 Kcal vetästä, niin painelin mäkkiin ja tilasin 4*juustopumpurilaisen. Menin himaan ja nykäsin ne kera 1000 ml valion plus -mölöö ja AVOT: Kuin taikaiskusta kalorit pompsahti punaiselle PIM!
 
....kun pihvi on lähtökohtaisestikin niin ohut ja lihapitoisuus on tyyliin 50-60% :-X

Tuohon haluisin kyllä pitävän todisteen. Veikkaan että edes niin suuri yritys kun McDonalds ei lähtis tekemään Suomessa valheellista mainoskampanjaa joka ei tosiaan ole ihan pikkujuttu. Ei sillä että mäkkäriä puolustelisin, mutta veikkaanpa että kyseiseen väittämään sulla ei ole minkäänlaista faktaa.

Ite tulee myös käytyä lähinnä sillontällön sunnuntaisin, eipä ole mäkkäreitä kämpän lähettyvillä joten jos tulee isolla kylällä käytyä niin sillon useiten :P
 
Tuohon haluisin kyllä pitävän todisteen. Veikkaan että edes niin suuri yritys kun McDonalds ei lähtis tekemään Suomessa valheellista mainoskampanjaa joka ei tosiaan ole ihan pikkujuttu. Ei sillä että mäkkäriä puolustelisin, mutta veikkaanpa että kyseiseen väittämään sulla ei ole minkäänlaista faktaa.

Ite tulee myös käytyä lähinnä sillontällön sunnuntaisin, eipä ole mäkkäreitä kämpän lähettyvillä joten jos tulee isolla kylällä käytyä niin sillon useiten :P

http://www.urbaanioranki.com/2010/02/tarkastelussa-muchoburger.html

Katso tuolta linkistä. Kyse oli siis Hesburgering kanapihvistä, jonka tuoteseloste:

Maissikanapihvi 95g: Broilerin liha (58 %), vesi, 15 % cornflak (maissijauho, sokeri, suola, mallasuute soijalesitiini), vehnäjauho, kasviöljy, suola, stabilointiaineet: difosfaatti, trifosfaatti, polyfosfaatti, soija, muunneltu vehnätärkkelys, glukoosisiirappmausteita, dekstroosi, hiivauute, aromit, maltodekstriini, rosmariiniuute.


McDonald'sin naudanlihapihvithän ovat kaiketi 100% naudanlihaa, eli ainakin ne ovat lihapitoisempia kuin ylläkuvatut kanapihvit. Mutta Mäkkärin kanapihvi on vielä huonompi kuin Hesen:

Gourmet Crispy Chicken -kanapihvi (OSI Food Solutions, Saksa)
Kanan liha (52 %), leivitys [vehnäjauho, kasviöljy, suola, vehnägluteeni, muunnettu maissitärkkelys, herajauhe, nostatusaineet (E450, E500), pippuri, selleri, sipulijauhe, aromit, rosmariiniuute, hiiva, stabilointiaine (E466), väri (E160c)], vesi, perunatärkkelys, suola (0,9 %), sinappijauhe, aromi, pippuri, stabilointiaine (E331).

Kauheeta paskaa :D
 
Bulkilla tulee vedettyä cheeseburgereita. Euro per 300kcal on ihan ok suhde:

(per burger)
Energiasisältö 300 kcal
Proteiinia 16 g
Hiilihydraatteja 30 g
Rasvaa 13 g
Suolaa 1.7 g
Tyydyttyneitä rasvoja 6 g
Sokeria 7 g
Kuituja 2 g

Raaka-aineet: Juustohampurilainen

Hampurilaissämpylä (valmistaja Lantmännen Unibake, Suomi)
Vehnäjauho, vesi, sokeri, rypsiöljy, hiiva, suola (1,0 %), gluteeni, emulgointiaineet (E 471, E 472e, E 481), säilöntäaine (E 282).

Jauhettu naudanlihapihvi (valmistaja OSI Food Solutions, Puola)
Naudanlihapihvi sisältää ainoastaan jauhettua naudan lihaa. Valmistukseen käytetään käsin leikattuja, luuttomia ruhon etuneljännes- ja kylkipaloja. Pihvit paistetaan ravintolassa kahden kuuman levyn välissä ilman rasvaa. Pihvi maustetaan kevyesti ravintolassa juuri ennen tarjoilua mausteseoksella, joka sisältää suolaa ja mustapippuria.

Grillimausteseos (McCormick, Iso-Britannia)
Suola, mustapippuri, kasviöljy.

Cheddar-sulatejuusto (Kerry Foods, Pohjois-Irlanti)
Cheddar-juusto (51 %), vesi, voi, juusto (9 %), herajauhe, maitoproteiini, sulatesuolat (E331, E330), luontainen juustoaromi, suola (2,5 %), säilöntäaine (E200), väriaineet (E160a, E160c), paakkuuntumisenestoaine (E322 auringonkukkalesitiini). Rasvapitoisuus 28 %.

Ketsuppi (valmistaja Procordia, Ruotsi)
Vesi, tomaattisose (35 %), sokeri, etikka, suola (3,5 %), mausteet (sisältää soijaöljyä sekä sipuli-, valkosipuli-, neilikka-, ja kaneliuutetta).

Suolakurkku (McCormick Kütaş Turkki)
Käymisteitse valmistettu kurkku (68 %), vesi, väkiviinaetikka, suola (2,9 %), kiinteyttämisaine (E509), luontainen aromi, säilöntäaine (E202).

Kuivasipuli ( valmistaja Gilroy, USA)
Sipuli

Sinappi (valmistaja Develey GmbH, Saksa)
Etikka, vesi, sinappijauho (16 %), ruokasuola (3,0 %), mausteet (kurkuma, paprika).
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom