McDonald's

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Voi voi. Sellaista ruokaa ei olekaan missä ei olisi jotakin jäämiä tai jota ei olisi käsitelty. Ammoniakki on sentään suhteellisen harmitonta etenkin jäämämäärissä, kun keho jopa tuottaa sitä itse vähäisissä määrin. Tai ennemmin ammoniakilla puhdistettua lihaa kuin salmonella-coli-hepatiitti-jne-bakteereita. Tuo lihanjalostustekniikka on oikeastaan varsin nerokas tapa hyödyntää muutoin hukkaan menevät lihajämät elintarvikekäyttöön. Proteiinia se on yhtä kaikki. :)
 
Suomessahan McDonalds mainostaa käyttävänsä pihveissään ainoastaan käsinleikattuja etuneljännes- ja kylkipaloja, joten tuo "pinkki lima"-juttu ei kosketa Suomen mäkkäreitä ainakaan naudanlihan osalta.
Nugeteissa sellaista käsiteltyä lihaa edelleen saatetaan käyttää Suomessakin.

Tuo lihanjalostustekniikka on oikeastaan varsin nerokas tapa hyödyntää muutoin hukkaan menevät lihajämät elintarvikekäyttöön. Proteiinia se on yhtä kaikki. :)

Joo, ei siinä lihassa ole mitään vikaa. Yhtä syömäkelpoista kuin fileepalatkin.
Teuraan kaikkien osien hyötykäyttö on ekologista ja toisekseen niin sitä on ennenvanhaakin toimittu. Ei teurastetusta eläimestä ole syömäkelpoisia osia heitetty pois vaan vähemmän houkuttelevia paloja on esimerkiksi jauhettu makkaran täytteeksi. Nykyajan hienohelmat (kuten minä) eivät söisi esimerkiksi useimpia sisäelimiä, joita on ennenmuinoin pidetty herkkuna.
 
Voi voi. Sellaista ruokaa ei olekaan missä ei olisi jotakin jäämiä tai jota ei olisi käsitelty.

Kyllä ite lihatiskilta ostan ihan kunnon lihaa tai kalaa enkä mitään suolen roikaleita.

Meikän mielestä tuo jätebiiteistä tehty pinkki lima on paskaa. Niin kauan kun on varaa niin ostan mieluummin laadukkaampaa lihaa.
 
Kaikki saa vapaasti uskotella itselleen mitä haluaa lihan laadusta. Siinä on syynsä miksi joku juustohampurilainen maksaa euron vaikka siellä on "täyslihapihvi" välissä.
 
Juuston pihvi näyttää mun mielestä ihan riililtä diililtä, ja kuten zuici sanoi, ravintoarvojen ollessa se mitä sanotaan, menevät juustot vastaisuudessakin hyvällä mielellä ja maulla. Minua eivät teolliset tai synteettiset aineet ole koskaan haitanneet, mutta selvitän kyllä yleensä varsin tarkkaan niiden terveysvaikutukset. Markkinoille ei tänä päivänä enää onneksi päästetä läheskään kaikkea kuraa ja valvontaseula on suomessa maailman huippuluokkaa, ja kiellettyjen ja haitallisten aineiden lista (EU, Suomi) on jo melko mukavan pitkä.

Minua on kiinnostanut jo vähän aikaa, mahtaako paikallinen teurastamo lisätä jauhelihaansa nitriittejä tai väriaineita, sillä liha on lähes ihanteellisen mehevän punaista, ei yhtään liian vaaleaa tai tummaa, vaan juuri sellaista, niin kuin lihalta voisi odottaa. Samasta hyllystä löytyy vastaavia lihoja, jotka ovat paljon haaleampia. Kyse on siis naudan paistijauhelihasta. Pakkauksessa ei ole mainittu mitään lisä- tai säilöntäaineista, joten lähden oletuksesta, että ei ole, ja onhan kokonainen sisäpaistikönttikin melkoisen punaista, mutta mietin vain.. Itse en lihojani ala jauhamaan, lihamyllyn esilleotto, virittäminen, käyttö, putsaaminen jne. veisivät jo ihan liikaa aikaa, kun ruoan parissa kuluu nykyäänkin jo aivan älyttömästi aikaa kaikkine laskemisineen ja mittaamisineen.. :D
 
Olennaista on myös kuinka usein ja kuinka paljon sitä ruokaa syö. Spurlock söi tossa dokumentissa muistaakseni kolme kertaa päivässä, vain Mäkkiruokaa ja reilusti yli kulutuksen (tais lihota joku reilu kymmenen kiloa kuukauden aikana). Se on vähän eri asia jos syö esim. kerran kuussa yhden aterian. Paskaa ravintoa se silti on, sitä en kiistä.

Siinä ohjelmassa saattoi olla vähän filunkia mukana... Kalorit ei mätsää siihen lihomisen määrään leffassa annetuilla spekseillä eikä spurlock:lta ole onnistuttu saamaan tarkkoja syötyjä ruokia ulos kun kaloriepäsuhdasta on kyselty.

Kantsii tsekata leffa nimeltä fat head mikä tuo vähän toisenlaisen perspektiivin pikaruuan ja lihomisen suhteeseen http://www.imdb.com/title/tt1333994/
 
Joo, ei siinä lihassa ole mitään vikaa. Yhtä syömäkelpoista kuin fileepalatkin.
Teuraan kaikkien osien hyötykäyttö on ekologista ja toisekseen niin sitä on ennenvanhaakin toimittu. Ei teurastetusta eläimestä ole syömäkelpoisia osia heitetty pois vaan vähemmän houkuttelevia paloja on esimerkiksi jauhettu makkaran täytteeksi. Nykyajan hienohelmat (kuten minä) eivät söisi esimerkiksi useimpia sisäelimiä, joita on ennenmuinoin pidetty herkkuna.

Nykyään on turhaa hienostelua, että ei kelpaa kuin paistijauheliha. Pahimmat ronkelit eivät suostu syömään edes pihviä. Sisäelimet on halpoja, herkullisia ja hyviä, jos niitä tottuu syömään ja niitä pitäisi syöttää ihmisille. Intissä pitäisi totuttaa miehet syömään raakaa lihaa ja sisäelinruokia. Suurinta jumalten ruokaa mykyrokkaa ei suostu suurin osa ihmisistä edes maistamaan.
 
Nykyään on turhaa hienostelua, että ei kelpaa kuin paistijauheliha. Pahimmat ronkelit eivät suostu syömään edes pihviä. Sisäelimet on halpoja, herkullisia ja hyviä, jos niitä tottuu syömään ja niitä pitäisi syöttää ihmisille. Intissä pitäisi totuttaa miehet syömään raakaa lihaa ja sisäelinruokia. Suurinta jumalten ruokaa mykyrokkaa ei suostu suurin osa ihmisistä edes maistamaan.

Se on perseestä, että myydään tuotetta imagolla X sisältäen kuitenkin Y. Esim. MCRib on ehkä yks kovimmista kusetuksista koskaan.
 
Minua on kiinnostanut jo vähän aikaa, mahtaako paikallinen teurastamo lisätä jauhelihaansa nitriittejä tai väriaineita, sillä liha on lähes ihanteellisen mehevän punaista, ei yhtään liian vaaleaa tai tummaa, vaan juuri sellaista, niin kuin lihalta voisi odottaa.

Voisikohan johtua pakkauskaasuista? Sehän ei taida olla suoranaisesti lisäaine itse tuotteeseen.

Tosin olen myös itse pannut merkille, että luomuliha on usein ruskeaa verrattuna normijauhelihaan, joten voihan siinä olla jokin lisäaine taustalla.
 
Täytyykin tsekata seuraavan kerran kun menee kauppaan - samalta pajalta on nimittäin identtisissä pakkauksissa LUOMUnaudanpaistijauhelihaa. Ei sekään tosin tarkoita etteikö lihaan olisi lisätty jotakin jos on ollakseen - tai edes sitä että liha olisi peräisin mistään muualta kuin samalta linjalta, etiketin ollessa ainoa erottava tekijä. :D

Kerran pakkauksista oli jäänyt suojakaasut pois - virheellinen erä - ja ihmettelin kotona seuraavana päivänä, miksi mun jauhelihavuoret alkavat muuttua ensin harmaanruskeiksi, ja sitten vihreiksi. :D Vein ne takaisin kauppaan ja sanoivat että joo, näitä on kannettu tänne viimeiset kaksi päivää kaksin käsin, mennyt joku pakkauskaasu sekaisin. Mulla on jossain kuvakin noista lihoista, aika karun näköistä kamaa.
 
Jos et bulkkaa, et oo haippi.

Joskus ku piti se maaginen satanen ottaa penasta, niin en jättänyt mitään sattuman varaan vaan menin tottakai mäkkärin kautta salille :D Kyllä se viis juustoo teki tehtävänsä ja satanen tuli ylös!
 
Saliharjoittelulle saattaa tehä ihan hyvää kun ei ainakaan syö liian vähän. Terveydelle kyllä tekee paskaa. Ja ennen pitkää se paska terveys vaikuttaa saliharjoitteluun.

Kerran viikossa yks Big Mac tekee hallaa terveydelle? Tietty se ehkä voi vähän vaikuttaa, mutta on ihmisillä nyt vähän pahempiakin tapoja, kun jotkut käy 3 kertaa päivässä Big Macilla, toiset polttaa melkein kartsan päivässä röökiä ja vetelee tornin nuuskaa samalla, joillekin tuodaan tankkerillinen viinaa ja sitten on näitä kaikkein pahimpia, jotka tekevät istumatyötä ja ajavat autolla seisomisen ja kävelemisen sijaan. C'mon, jos viikossa nyt syödään joku 42 ateriaa ja niistä yksi on hampurilainen niin ei se maailmaa kaada...

Täällä päin ainakin tiedän yhden voiman_ostajan, joka tosiaan penkkaa n.200kg ja kyykkää kevyttä sarjaa 190kilolla, eikä kaveri oo tähän mennessä pahemmin katellu syömisiään. Kuulemma oli tapana ottaa salin jälkeen palauttava kebab ja taitaa saunakaljaakin juoda. Ei ole pahemmin vaikuttanut treeneihin... Ja joku Mr. Davidumkin vetelee pussillisen Pågeneja päivittäin ja silti gainseja tulee kuin muille jakaa. Eli ei se oo mikään peri synti vetää yhtä - kutsuttakoon sitä nyt tässä tapauksessa - cheat mealia viikossa, jos muutoin ruokavalio on suht puhdas.
 
Kerran viikossa yks Big Mac tekee hallaa terveydelle? Tietty se ehkä voi vähän vaikuttaa, mutta on ihmisillä nyt vähän pahempiakin tapoja, kun jotkut käy 3 kertaa päivässä Big Macilla, toiset polttaa melkein kartsan päivässä röökiä ja vetelee tornin nuuskaa samalla, joillekin tuodaan tankkerillinen viinaa ja sitten on näitä kaikkein pahimpia, jotka tekevät istumatyötä ja ajavat autolla seisomisen ja kävelemisen sijaan. C'mon, jos viikossa nyt syödään joku 42 ateriaa ja niistä yksi on hampurilainen niin ei se maailmaa kaada...

Täällä päin ainakin tiedän yhden voiman_ostajan, joka tosiaan penkkaa n.200kg ja kyykkää kevyttä sarjaa 190kilolla, eikä kaveri oo tähän mennessä pahemmin katellu syömisiään. Kuulemma oli tapana ottaa salin jälkeen palauttava kebab ja taitaa saunakaljaakin juoda. Ei ole pahemmin vaikuttanut treeneihin... Ja joku Mr. Davidumkin vetelee pussillisen Pågeneja päivittäin ja silti gainseja tulee kuin muille jakaa. Eli ei se oo mikään peri synti vetää yhtä - kutsuttakoon sitä nyt tässä tapauksessa - cheat mealia viikossa, jos muutoin ruokavalio on suht puhdas.

Kaveri kysyy että onko paha jos syö Bic Macin viikossa ja pitäisi vastata, että anna mennä vaan? Totta kai se on parempi jos pärjää ilman sitä. Ja totta turiset kyllä että pahempiakin tapoja on ja sinäänsä ihan ok syödä kerran viikossa tuollainen, mutta kyllä se teoriassa on haitaksi terveydelle, vaikka onkin hyvin marginaalisesti.
 
Kerran viikossa yks Big Mac tekee hallaa terveydelle? Tietty se ehkä voi vähän vaikuttaa, mutta on ihmisillä nyt vähän pahempiakin tapoja, kun jotkut käy 3 kertaa päivässä Big Macilla, toiset polttaa melkein kartsan päivässä röökiä ja vetelee tornin nuuskaa samalla, joillekin tuodaan tankkerillinen viinaa ja sitten on näitä kaikkein pahimpia, jotka tekevät istumatyötä ja ajavat autolla seisomisen ja kävelemisen sijaan. C'mon, jos viikossa nyt syödään joku 42 ateriaa ja niistä yksi on hampurilainen niin ei se maailmaa kaada...

Täällä päin ainakin tiedän yhden voiman_ostajan, joka tosiaan penkkaa n.200kg ja kyykkää kevyttä sarjaa 190kilolla, eikä kaveri oo tähän mennessä pahemmin katellu syömisiään. Kuulemma oli tapana ottaa salin jälkeen palauttava kebab ja taitaa saunakaljaakin juoda. Ei ole pahemmin vaikuttanut treeneihin... Ja joku Mr. Davidumkin vetelee pussillisen Pågeneja päivittäin ja silti gainseja tulee kuin muille jakaa. Eli ei se oo mikään peri synti vetää yhtä - kutsuttakoon sitä nyt tässä tapauksessa - cheat mealia viikossa, jos muutoin ruokavalio on suht puhdas.

Totta!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom