hemmmo sanoi:
Ok. Mutta mitä sitten pelkissä hampurilaisissa on vikaa? Niissähän tulee rasva majoneesista pääosin ja sitä ei ole kuumennettu. Mutta edelleen mua kiinnostaisi miten paljon nuo rasvat muuttuu huonommiksi kuumennettaessa. Minun käsitys on että kasvirasva on kuumennuksen jälkeenkin huomattavasti parempaa kuin eläinrasva, vaikka toki huonontuu kuumennusprosessissa.
Käsitykseni on se, että huonotkaan rasvat ei haittaa jos hyviä tulee tarpeeksi ja kun kalorimäärät on korkealla myös hyviä tulee nautittua paljon, joten en löydä oikein perusteita miksi ei mäkkisafkaa voisi syödä useinkin.
Ne rasvat muuttuu helvetin paljon paskemmiksi kuumennettaessa. Tuossa aikaisemmin annoin jotain referenssiä siitä, minkälaisia ne ovat jo verrattuna tyydyttyneisiin rasvahappoihin, mutta sanotaan vielä kerran: Ne transrasvat ovat paskimpia rasvahappoja mitä maa päällään kantaa. Niistä rasvoista ei ole yhtään mitään riemua.
Pelkkä hampurilainen ei nyt ihan täyttä paskaa ole. Hiilarit pääasiassa nopeita, kuituja ei käytännössä juuri ollenkaan. Rasvoista puolet melkosta paskaa nekin. Ravintoarvot suhteellisen ok jakaumaltaan, mutta kun hiilarit ja rasvat ovat suurimmaksi osaksi silkkaa paskaa, niin ei tuokaan mikään urheilijan ykkösvalinta ole.
Jotenkin tuntuu, että etsit väkisin jotain hyvää noista safkoista eikä mikään vastaus kelpaa. Tiivistetääs:
Rasvat noissa = Paskaa
Hiilarit noissa = Paskaa
Ravintojakauma noissa = Paskaa
Mitä haittaa näiden safkojen usein syömisestä voi olla? = Liikalihavuus, kohonnut kolesteroli, insuliiniresistenssi, kohonnut mahdollisuus saada 2-tyypin diabetes, kohonnut sydän- ja verenkiertosairauksien riski. Mitä sen nyt pitäisi olla? Jotain konkreettisempaa? Noista joku kun iskee kohdalle, niin kyllä sen sitten uskoo. En tiedä mitä meinaat tolla usein mäkkärillä syömisellä, mutta oletetaan vaikka, että 2x viikossa, jolloin niitä rasvamääriä saa ihan tosissaan tasoitella parempilaatuisilla rasvoilla. Tällöin kalorimäärät / rasvan kokonaissaanti nousevat jo sille tasolle, ettei sekään oikein terveellistä ole.
Mitä sä oikein nyt haet? Keksitkö yhtäkkiä mitään paskempaa ruokavaihtoehtoa? Et kai ihan tosissasi pidä noita safkoja terveellisinä?
-edit.
No niin, otetaanpa levy suklaata. Siinä on paljon nopeaa hiilaria, joka aiheuttaa insuliinipiikin, jumalauta, insuliini on ANABOLINEN hormoni! Ja siinä on myös paljon rasvaa, jota tarvitaan testosteronin tuotantoon. Jumalauta, TESTOSTERONIA! Jos näillä ei kasva niin ei millään! Sitten juon pullon viinaa, joka poistaa nesteitä kehosta. Jumalauta, POISTAA PÖHÖÄ! Nyt alko homma toimimaan.