Matkakertomus: Keikalla Kiinassa: syksy Hangzhoussa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja IVa
  • Aloitettu Aloitettu
No ei se lumi ihan heti sulanutkaan, tänään aamulla -8.5 pakkasta. Ainakin osa kouluista on suljettu.

Kämpässä on helkkarin kylmä kun kaikista ovista ja ikkunoista vetää. Pitää varmaan vetäistä jeesusteipit kaikkien rakojen tukkeeksi.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ni hao, tilannepäivitystä. Joulu tuli ja meni. Täällä juhlittiin muovikuusen katveessa.

241220102460.jpg

Saatiin järjestettyä suunnilleen kaikki "normiin" menevät jouluruuatkin pöytään. Oli graavilohta, porkkanalaatikkoa, rosollia, kinkku (eräästä holiday innistä paistettuna, kolleegalle kiitokset järjestelystä) mutta lanttulaatikko puuttui, ei varmaan koko helkkarin kiinassa ole lanttuja. Sokerijuurikkaasta olisi varmaan saanut sellaisen imelän version. Joulupukkikin kävi, sattumoisin just silloin kun iskä oli viemässä roskia ulos. Muistelen että meidänkin isäntä lähti aina pannuhuoneeseen jotain säätämään just ennenkuin pukki tuli käymään.

Noh nyt ollaan (olen) taas vaihteeksi Suzhoussa käymässä, perhe jäi kämpille. Puikkasin tänne Shanghain kautta taasen junalla. Tällä kertaa tuli kahvitarjoilukin heti Hangzhoun päässä ja siinä sitten ryystin mustaa mokkaa rakennustyömaita ja kalankasvatuslammikoita katsellen.

291220102486.jpg

Ei muuten tarvi pelätä että täysi muki kahvia läikkyisi käsille, erittäin tasaista kyytiä (vrt. VR ja routivat kiskojen pohjat suomen olosuhteissa).

Shanghain Hongqiaon rautatieasema on muuten pikkuisen eri kokoluokan pytinki kuin Oulun rautatieaseman puutalo vuodelta kuokka ja kirves. Laitureitakin on pyöreät 30 kappaletta.

291220102503.jpg

Täällä on muuten "hairy crab season" menossa, eli nämä pyöreäkilpiset kasvattiravut on loppusyksystä täydessä mitassaan ja ravintoloissa tarjolla. Kuva on edelliseltä työkeikalta, jossa asiakas kestitti tuomalla rapuja ja muuta eksoottista evästä pöytään. Melkoista rouskutusta ja ryystämistä noiden syönti on, mutta nou hätä, kiinalaiset tykkää just ryystää sillä kaikenlainen maiskuttaminen ja muu "ääneen syöminen" on osoitus siitä että ruoka on hyvää. Välillä isommassa paikassa syödessä mässytyksen äänet on oikeasti kuin sikalasta.

091220102383.jpg

Tänään söin myös ensimmäistä kertaa kalmaria. Siis niitä pitkulaisia elukoita jolla on toisessa päässä lonkeroita. Lonkerot oli tosi hyvän makuisia, mutta se itse body oli hieman nahkeaa pureskeltavaa.

Pari viikkoa sitten käytiin "Song Dynastyssa", paikassa jossa järjestetään nimen mukaisen aikakauden teatteriesityksiä ja ympärille on rakennettu ilmeisesti aikakaudesta jotain kertova kylä. Harmillisesti teatteri oli siirtynyt talviaikaan ja aamunäytöstä ei ollutkaan kyseisenä sunnuntaina. Alueella käytiin kuitenkin kiertämässä. Kiinalaiset olivat myös rakentaneet tuollaisen temppuradan köysistä. Täällä tosin aikuiset miehet ja naiset pelleilivät siellä radalla ja lapsia oli melko vähän.

191220102454.jpg

Song dynastian ajan Iloisia veljeksiä:

191220102450.jpg

Pojat oli jemmanneet myös vanhoja mestausvälineitä tuonne teemakylään yhteen temppelisaliin. Seinillä oli myös jotain paikalllisten pirujen kuvia.

191220102457.jpg

191220102455.jpg

Harmikseni menin tutkimaan liian läheltä ja totesin kaiken rekvisiitan olevan muovia. Pohjassakin varmaan luki made in china.
 
Ni hao.
Huippuhyvää matkatietoa Kiinasta. Vähän semmosta, mitä ei joka paikasta kuule ja kuvat kertoo todellakin enemmän kuin tuhat sanaa.
Juuri palattiin kahden viikon tripiltä Beijingistä avovaimon kanssa. Oli kyllä kokemus. Tätä matkapäiväkirjaa oli hyvä lukea ennen matkaa, sai vähän tuntumaa =)
Jatka samaan malliin.
Millanen palkkataso länsimaisilla on sielläpäin? China Dailysta tuli lukastua, että Beijingin alueen parhaimmatkaan palkat ei liiku kovasti 15tuhannen rembulan yläpuolella. Pahimmat oli sit jotain 400rmb luokkaa :whip:
 
Huutelen tästä välistä kun Shangain ja lähiympäristön palkkatason tiedän aika tarkkaan. En tiedä missä hommissa palkka voisi olla 400-500 rmb:tä, summat sinänsä oikein mutta valuutta väärä. Kiinalaisen ystävän mukaan kaikki tuolla "ei-maaseudulla" vähintään tienaa 5000 rmb:tä. Eli 500 usd:tä.

Esimerkkinä vaatekaupan myyjä kiinalaisessa tukkuvaateputiikissa (ei siis mikään Nanjing -roadin länskä kauppa) tienaa 10000-13000 rmb:tä myynnin mukaan. En tiedä Pekingistä mutta Shanghain ja lähiympäristön alueella ei tarvitse olla kovinkaan ihmeellinen uraohjus kun palkat ovat pitkästi päälle 15000 rmb:tä (eli siis 1500 taalaa).

Maaseudulle nuo palkkatasot voisivat pitää paikkaansa mutten mitenkään usko että esim Pekingin palkkataso on tuota. Ei kiinassakaan 500 rmb:tä ole oikeasti raha eikä mikään vaikka kuinka vaatimattomaan kuukauden elämiseen.

edit: tuli vielä mieleen että kiinalaisen tuttavan sisko on sairaanhoitaja jossain hevon tuutissa Kiinassa jonne matkustaa monta kertaa pitempään kuin Suomeen, pienessä kaupungissa ja noin viisi vuotta sitten muistan kun palkoista oli puhe niin hän tienasi 800 rmb:tä...
 
Pekingissä ei kyllä tienaa lähellekään noita Jamin lukuja. Esim siivoojalleni maksoin 500rmb/kk (duunia n. 8h/vko), joten ihan maksimissaan hän olisi voinut tienata 2500-3000rmb/kk, jos olisi ollut hyvää keikkaa nonstop. Täyspäiväisen siivoojan/lastenhoitajan/ruoanlaittajan saa kotiinsa parilla tonnilla.
Jostain maalta kun tuonne tulee nuorta porukkaa esim tarjoilijan hommiin, niin palkka voi ihan hyvin olla vaikkapa 1000rmb. Ne liikenteenohjaajat ja kadunlakaisijat, joita on about joka kulmassa, tienaavat 500rmb/kk. Normaali eläke on 300rmb/kk.
Koulutusta vaativissa hommissa sitten reilusti kovemmat palkat. Esim eräs nimeltä mainitsematon suomalainen puhelinvalmistaja voisi maksaa vastavalmistuneelle tutkijalle jotain 11000-12000rmb/kk (hyvästä koulusta, ylempi tutkinto). Tuosta sitten uran edetessä palkat nousee aika lailla rivakammin kuin Suomessa.
Länsimaisesta porukasta suurin osa on firmojen lähettämää porukka, ja palkat sen mukaan. Vaikea sanoa mitään tarkkaa, mutta noin karkeasti ottaen siellä tienaa vähän enemmän kuin vastaavassa hommassa Suomessa.
 
Joo, nyt menee hyvä matkapäiväkirja ihan muussiks näillä keskusteluilla. Lukemani artikkeli koski huonosti palkattuja opettajia, joista moni Beijingissä joutui tyytymään "apulaisopettajan" tjsp hommaan (ei virka) ja näille maksettiin tuota 400-500rembulaa kuussa. Ei siis dollaria tai euroa. Lopetan omalta osaltani palkkakeskustelun tähän. Tarkoitus oli kysellä mitä länsimaalaiset siellä tienaa, ei mitä paikalliset tienaa. Jos vaikka IVa voisi kokemuksesta meille sen kertoa.
 
Jep, myönnetään että tietoni on nuorilta edes jonkun verran kouluttautuneilta (englannin) kielitaidon osaavilta ihmisiltä sekä tiettyjen teollisten firmojen tilinpäätöksistä. Epäilemättä maalta tullut raksamies/kadunlakaisija/kodinhoitaja/siivoaja ei paljoa tienaa...

Mutta IVa jatkakoon...
 
Ni hao.
Huippuhyvää matkatietoa Kiinasta. Vähän semmosta, mitä ei joka paikasta kuule ja kuvat kertoo todellakin enemmän kuin tuhat sanaa.
Juuri palattiin kahden viikon tripiltä Beijingistä avovaimon kanssa. Oli kyllä kokemus. Tätä matkapäiväkirjaa oli hyvä lukea ennen matkaa, sai vähän tuntumaa =)
Jatka samaan malliin.
Millanen palkkataso länsimaisilla on sielläpäin? China Dailysta tuli lukastua, että Beijingin alueen parhaimmatkaan palkat ei liiku kovasti 15tuhannen rembulan yläpuolella. Pahimmat oli sit jotain 400rmb luokkaa :whip:

Ni hao! Kiitokset palautteesta ja pahoitteluni että päivityksiä en ehdi aina laittamaan reaaliajassa. Tässä tosiaan tulee kuvattua vähän karumpaa/arkisempaa puolta kiinalasta, sellaista jota ei matkaoppaista ehkä löydä. Oon muuten vaimolle hieman vihjaillut että joskus voisi lähteä lomalle Pekingiin, kun tämän reissun jälkeen kynnys tulla uudestaan Kiinaan on aika matala.

Tuo varsinainen kysymys yleisestä länsimaisten tulotasosta täällä on kyllä täys kysymysmerkki. Kyllähän Suomesta tänne tulevat on teknologiapuolella specialisteja ja se kompensoidaan hyvin mutta enemmän en osaa yleistää.

Paikallisten teknoinssien liksat on rivimiehillä varmasti suurin osa 10 000 - 15 000 RMB hujakoilla. Kyllähän tuo 500 RMB tulotaso vähänkin säädyllisessä duunarin työssä ja "normaalisti eläen" tarkoittaisi monipuolisia etuja esim. asunnon ja ruokailun sekä työmatkojen suhteen.

Toki hanttihommissa joidenkin satojen RMB palkka on realismia täällä, mutta se tarkoittaa myös käytännössä slummissa/kadulla/vanhojen kämppien raunioissa/pahvihökötyksissä asumista todennäköisesti ilman sähköä, lämmitystä ja vettä. Lähinnä matala palkka täällä tarkoittaa asumisolojen merkittävää huononemista. Muuten hintataso on senverran matala että kyllä alle 1000RMB:llä ruuan kuukaudeksi saa.

Tämä asia on vaikea käsiteltäväksi, sillä kuilu matalimpien ja keskiluokan palkkojen välillä on aivan valtava. Lisäksi yhdestä työstä ei ole yhtä oikeaa palkkaa vaan erot alueiden välillä samasta tehdystä työstä ovat isoja.
 
Viime viikonloppuna käytiin pitkästä aikaa West Laken rannalla. Meillä on ollut vieraita käymässä kuukauden verran putkeen ja muutamia siistejä paikkoja on käyty koluamassa. Tällä kertaa mentiin järven läntiselle rannalle ja alkoipa suorastaan harmittamaan ettei oltu sinne aiemmin eksytty.

Järven halkaisee lähellä länsipuolen rantaa reilun kilometrin pituinen tie joka on tehty kapean pengerryksen päälle, vettä molemmin puolin:

080120112572.jpg

Käytössä olevia, hylättyjä ja uponneita veneitä siellä täällä:

080120112563.jpg

080120112564.jpg

Ilma oli utuinen kuten aina. Maisema on monin paikoin hienolla tavalla hämyinen. Toisaalta, hienoa päästä suomeen hengittämään raikasta ilmaa kun tietää että tämä sumu täällä on pääosin paskaa ja savua.

080120112556.jpg

Ranta-alue on aivan upea, ei liian puunattu mutta sopivasti siistitty. Hieman puskaa siellä täällä ja monenlaisia rakennuksia. Alimpana jokin ravintola, joka ei aamulla ollut vielä auki. Raflan pihalla oli nätti terassi, jossa kesällä varmasti viihtyisi pinta pizio kourassa.

080120112558.jpg

080120112561.jpg

080120112555.jpg
 
Ni hao!

Tässä on vierähtänyt hyvä tovi edellisestä päivityksestä. Status on nyt Hagzhoun osalta finito eli IVa perheineen on matkalla kohti KotiSuomea.

Tässä välillä on koettu Hong Kong ja Shenzhen, luottokortin hukkaan meneminen, hienoja hetkiä kiinalaisten ja suomalaisten ystävien kanssa, ankan kielen syömistä ym... ja tällä hetkellä punkataan viikonloppu ihan lomailumeiningeissä Shanghaissa. Maanantaina olisi edessä lento Suomeen, sitä ennen vielä kiertelyä Shanghain ytimessä. Käytän nyt ajan tehokkaasti kaupunkilomaillen ja kotopuolesta uppailen pakkisten iloksi kuvia matkan varrelta ynnä kokemuksia kiinasta.

Senverran tilannetietoa tähän väliin vielä; Hangzhoussa oli vain tietyissä hyvinvarustelluissa marketeissa myytävänä länsimaisia viinaksia, kioskeissa ja pikkukaupoissa pelkkää "maukkaa". Täällä Shanghaissa bongasin heti hotellin (Panorama, Huang Pu rd.) vierestä pikkukioskista kaikki tutut brändit, Smirnoffia tarttui mukaan ja ihan aitoa tavaraa tuntuu olevan (tässä kimmoke kirjoittamiseen näin iltasella ;-).

Tästä tähän, ensi viikolla pukkaa stooria isommalla kädellä
 
Aika lailla samaan aikaan ollaan oltu Shanghaissa. Itse tulin takas Shanghaihin maaseudulta pe 29.1 ja lensin Suomeen sunnuntaina....
 
Ni Hao!

Kiinassa asumisesta palautuminen otti yllättävän koville, siis sillä tavalla henkisesti, että en oikein jaksanut päivittää tätä stooria edemmäksi. Status on nyt sellainen, että olemme perheineni "suomalaistuneet" tässä reilun neljän kuukauden ajan, ja yllättävintä olivat vaimon kommentit siitä, miten hän lähes joka päivä on miettinyt Kiinaa ja siellä oloa, ja kai jotenkin kierolla tavalla kaipaa takaisinkin. Kiinassa ollessa varsinkin ensimmäisen kuukauden aikana saatujen kokemusten perusteella en olisi ikinä tuollaista uskonut.

Itse taasen olen orientoitunut töihin ja harrastuksiin kotomaassa siten ettei koko Hangzhouta ole tullut juuri mietittyä. Toki valokuvia on tullut selattua välillä ja seinälle ja hyllyn päälle on laitettu muutamat Hangzhousta harkiten hankityt puukoristeet. Nyt aika olisi kypsä kirjoitella "offline"-juttua tuolta, ja lisäksi hieman näkökulmaa muista lähialueen kaupungeista. Eihän siinä loppujen lopuksi mennyt kuin kolme kuukautta kotiin paluusta kun seuraava työmatka oli Shanghai-Suzhou -akselille tehtynä. Tätä stooria kirjoittelen Suzhousta, takana on arkiviikko Wuhanissa keskisemmässä kiinassa ja huomenna olisi taas meno Shanghaihin. Kyseessä on siis jo toinen kiinan-reissu kotiutumisen jälkeen. Perhe toki kotosalla kun näiden matkojen kesto on vain reilun viikon per reissu.

Tilanne on kiinassa melko märkä, siis sillä tavalla kokonaisvaltaisen märkä että tulvauutiset näytetään Suomen tv:ssäkin. Myös sadonkorjuu monilla alueilla on mahdotonta ja hävikki taitaa muodostua hyvin suureksi. Eilinen matka Wuhanista Suzhouhun oli aika pitkä, kun moottoritiet lainehtivat Wuhanissa lentokentälle mennessä. Kerran ajettiin niin syvään veteen että vauhti hiljeni aivan tössähtämällä ja vesi huuhtoi konepellin ja koko auton yli edestäpäin. Myös lento oli myöhässä, ensin syynä oli koneen myöhäinen tulo Wuhaniin ja sen jälkeen odoteltiin vielä kelin paranemista Shanghain Honqiaon lentokentällä. Matka meni kuitenkin ilman suurempia kommelluksia odottelusta huolimatta.

Shanghai-Suzhou välillä autoillessa sai taas ihmetellä kiinalaisten ajokäyttäytymistä. Takasumuvaloja autoissa ei taida täällä juurikaan olla (vaikka keli monesti juuri edellyttäisi). Niinpä kovan sateen iskiessä laitetaan hätävilkut päälle. Nopeuttahan ei tietenkään hiljennetä. Samalla kaistapujottelukin jatkuu ihan samanlaisena sillä erotuksella, että kukaan ei enää voi näyttää suuntavilkkua kun hätävilkut ovat päällä. Tilanne valitettavasti meinasi ihan naurattaa kun näppäilin kännykkään näitä asioita muistin virkistämiseksi matkablogia varten. Ei mennyt varmaan kuin 10 minuuttia sateen alkamisesta matkalla Suzhouhun ja olin juuri tehnyt em. havainnon kun edessä olikin jo tukko, kolme autoa oli kolaroinut siten että yksi oli kääntynyt kylki tulosuuntaan päin ja kaksi autoa yrittänyt tulla tämän matkustajan puolen kyljestä sisään. Paikan päällä ei henkilävahinkoja ilmeisesti ollut onneksi. Wuhanissa sen sijaan oli kottikärryllä omenoita työntänyt mummo jäänyt pakettiauton yli ajamaksi, ja näky oli paha, tultiin justiinsa paikalle, ja ihmiset vain seisoivat ympärillä eikä kukaan näyttänyt auttavan kun loukkaantunut tärisi ja jotenkin kouristeli siinä maassa, verta oli hyvin paljon. Kottikärryt oli auton alla ja omenoita pitkin tietä. Kaikkien näiden reissujen perusteella väitän että kiinassa ei tarvitse edelleenkään pelätä mitään muuta kuin liikennettä.

Viimemmäksi kiinan hallitus on tehnyt toimenpiteitä tupakoinnin vähentämiseksi. Tällä reissulla asia konkretisoitui aivan erityisesti, kun huomasin ettei hotelleissa enää ole ollut sellaista käryä kuin aiemmin, ja samaten kauppojen ja kauppakeskusten ilma on puhtaampaa. Toisaalta, kiinalaisen kolleegan kertomana tupakointia ei haluta kitkeä liikaa, mikä on ymmärrettävää, sillä täälläkin tupakan hinnassa on merkittävä osuus veroa joka on siis tuloa valtiolle. Tupakasta taasen saadaan aasinsilta kätevästi toiseen nautintoaineeseen, eli alkoholiin. Tällä reissulla olen saanut kiinalaisten avustamana kokeilla aitoa Moutai "valkoviiniä", joksi täällä juomaa kutsuvat. Juomassa on tosin yleensä reilut 40% alkoholia eli ihan viinaahan se on. Aiemmin jotain halpisviinaa maistaneena olen kiroillut ettei täällä osata viinaa tehdä, mutta kuten Jami tai joku tässäkin blogissa mainitsi, hyvä Baiju on hyvää. Niin se tosiaan on. Lisäksi juoma maistuu suussa hieman eri tavalla kuin vodka, sillä sitä usein nautitaan pienistä, noin 1.5 cl kokoisista laseista ja juoma ei hulahda kurkkuun niin voimakkaasti. Maku on voimakas koko suussa ja tuntuu kielessä ja ikenissä. Taisinpa räpsäistä kuvankin tarjoillusta pullosta, jonka voisin laittaa tännekin näkysälle. Saapa nähdä kuinka joutuisaan kuvat saa upattua tällä hotellin yhteydellä.

morot!
 
Tässä edellä mainittu paikallinen herkku:

140620113150.jpg

Hintaa pullolle kertyy kuulemma reilut 100€. Tässä tuliaissuositus kaikille kiinaan matkaaville!
 
Nonii, hieman lisävalaistusta tämänkertaisesta reissusta. Alunperin oli suunnitelmissa hypätä tässä viikonloppuna junaan ja hurauttaa Hangzhouhun morjenstamaan paikallisia kavereita. Keli kuitenkin äityi niin surkeaksi ja päälle nakkasi vielä lievän mahataudin, joten tällä kertaa oli parempi jäädä hotellille huilaamaan. Terveiset Antille jos tätä luet, seuraavalla reissulla lähetään sitten radalle.

Yleensä täällä ollessa olen saanut olla terveenä, eikä monen moisista ruokailukokemuksista huolimatta kovin vaikeita vatsatauteja ole ollut. Tavallisesti tänne matkustavia varoitetaan tuoreista vihanneksista, joiden huuhteluvesi saattaa olla likaista ja aiheuttaa taudin. Toisaalta kuulleena erilaiset ruokaöljyt ovat riski, saattaen sisältää jäteöljypohjaisia komponentteja. Myös maito on pahasta, sillä vaikka ostaisit UHT tai mitä hyvänsä käsiteltyä maitoa, se on yleensä aina härskiintynyttä ja juomakelvotonta. Luulenkin selvittäneeni sekaisin menneen mahan arvoituksen, sillä lentokoneessa Wuhanista Shanghaihin tarjoiltiin ainoastaan maitokahvia, ja kun se kerran oli minulle kaadettu kuppiin, en enää viitsinyt tyrkätä mukia takaisin lentoemännälle. Kahvin seassahan maidon pilaantumista ei välttämättä maista ollenkaan. Ainoa paikka jossa vapaaehtoisesti olen maitokahvia juonut ovat Starbucks-ketjun kahvilat.

Kiinan sisäisten lentojen hinnat ovat muuten varsin kohtuullisia, noin 1500 km edestakainen Shanghai-Wuhan väli maksoi matkatoimiston kautta ~80€, ja paikalliset toki ostavat lippunsa itse niin että hintaa tulee halvimmillaan vajaa 50€. Myös paljon hehkutettu Shanghai-Peking -junayhteys avataan ihan näillä näppäimillä. Shanghai Dailyn lehtijutussa olikin jo julkistettu hinnasto, joka mukaan 1318 km mittainen siivu menee halvimmillaan 555 RMB hintaan, junalla jonka huiput on 300 km/h ja matka-aika 4h 48min. Vieläkin halvemmalla, 410 RMB, pääsee junalla joka menee 250 km/h mutta matka-aikaa kaikkine pysähdyksineen kuluu 7h 56min. Tuossapa mainio tapa matkustaa katsomaan toista cityä jos sattuu reissulla olemaan muutama päivä vapaata aikaa.
 
Hieman lisää ruokailupuolesta. Yleensä kannattaa maistaa kaikkea mitä tarjotaan, sillä ruuan ulkoasu ei välttämättä ensikatsomalta länsimaista silmää houkuttele, mutta makujen maailma on ihan muuta kuin perunamuusi ja lihapullat. Jos mahdollista, kannattaa lyöttäytyä paikallisten seuraan ja mennä mukaan päivälliselle. Tavallisesti kun päivällinen ravintolassa nautitaan hieman pitemmän kaavan kautta, siinä on aikaa makustella monenlaisia ruokia. Wuhanissa isäntäväkemme piti päivällispöytää meille aivan väsymykseen asti. Kun päivä normaalisti alkoi tehtaalla 8-9 aikaan, päivälliselle siirryttiin klo 17 ja pöydän ääressä vierähtikin loppupäivä, klo 22 asti. Eipä siinä enää ollut paljon muuta tehtävissä kuin hotellille päästyä oikaista yöunille. Viimeisen päivän iltana pyysimmekin kohteliaasti, josko otettaisiin päivällinen hieman joutuisammin, niin ehditään hieman kaupunkia katsomaan.

Muutamia otoksia tuli napattua ruokailun lomassa, kävimme mm. seafood-ravintolassa jossa kaikki tajoiltavat ainekset valittiin elävistä otuksista.

Hummerilla oli painoa 2,4 kg ja hintaa sille näytti tulevan 150 €. Kyllä kiinassakin voi syödä kalliisti kun sattuu valikoimaan sopivat ainekset. Evästä tästä saatiin 300-400g edestä. Maku oli hyvin kalaisa, en ollut ennen maistanut hummeria.

150620113196.jpg

150620113200.jpg

Nämä keltaiset vehkeen näköiset etanat saivat jäädä altaaseen:

150620113197.jpg

Näitä taasen otettiin melkoinen määrä ihan pöytään asti:

150620113199.jpg

Valitan huonoa kuvanlaatua, pitäis olla jokin pätevämpi kuvausväline kuin E71. Tai sitten en vain osaa.
 
yllättävintä olivat vaimon kommentit siitä, miten hän lähes joka päivä on miettinyt Kiinaa ja siellä oloa, ja kai jotenkin kierolla tavalla kaipaa takaisinkin.
Son se vastakulttuurishokki. Hieman ennen omaa suomeen paluuta aloin olemaan suht kypsä joihinkin asioihin Kiinassa. Nyt kuitenkin noin vuosi paluun jälkeen huomaan miettiväni päivittäin sinne palaamista taas pitemmäksi aikaa. Saa nähdä millä mielin olen muutaman viikon päästä, kun palaan Shanghain lomareissulta.
Kaipa se vastaus on jo aika selvä, kun valitsen duunipaikkanikin sen perusteella kuinka paljon siitä olisi hyötyä ulkomaiden työmarkkinoilla.

Hyvä että toit tuon Moutain esille. Pitää laittaa se korvan taakse, koska haluaisin todella maistaa jotain hyvää baijiouta. Juomaan tutustuminen on tyssännyt niihin 3€/4,5 litran teollisuusalkoholilta maistuviin paskoihin.
 
Päivää taas. Lähes kaksi vuotta ehti vierähtää tässä välissä, ja nyt pönötän Holiday Innissä Hangzhoussa.

Tuli työkeikka ja olen nyt kaksi päivää täällä alihankkijan vieraana pyörähtämässä. Täytyypä sanoa että oli hauska taas päästä näille kulmille vaikkakin harmittavan lyhyeksi aikaa! Lento laskeutui tuttuun tapaan vartin yli 7 tänä aamuna Shanghain Pudongin lentokentälle. Olen oppinut nukkumaan lentokoneessa jokseenkin hyvin, joten aikaero ei ole nykyisin kovin paha rasti. Pidin kuitenkin hieman lyhkäisemmän työpäivän jotta pääsi ajoissa päivälliselle ja hotellille rauhoittumaan. Kävin kävelemässä West Laken rannalla, ja onhan se upea maisema. Utuinen ilma (savukaasuja, joo) ja järven takana hämyisenä näkyvät bambumetsäiset vuoret...

Kaupungin keskusta oli ennallaan, siis jopa niin ennallaan, että kaksi vuotta sitten remontissa ollut Yan'an Lu oli edelleen revittynä auki :)

Huomenna ajattelin suunnata Binjiangin puolelle, eli kaupunkia itä-länsisuunnassa halkovan joen eteläpuolelle. Siellähän sitä tuli aiemmin punkattua ja töitä tehtyä. Pitää käydä tsekkaamassa onko meidän talon vieressä ollut rakennustyömaa tullut valmiiksi. Sovittiin kans tärskyt täällä majailevan työkaverin kanssa huomiseksi, mennään päivällistämään yhteen loistavan hyvään kantapaikkaan, Splash! -ravintolaan Donxing da daolla. Kuviakin on tullut räpsäistyä, hieman sellaista turistikamaa, ei mitään roughimpaa toistaiseksi.

Holiday Inn ei ole ainakaan palvelun puolesta kovin laadukas täällä. Mut huomenna lisää stooria ja pitää kait muutama kuvakin uppailla.Saapa nähdä millaista aamupalaa on tarjolla. Siitäkin myöhemmin sitten.

PS. minua on huijattu! :) laskeskelin kotoa lähtiessä edellisreissuilta taskun pohjalle jääneitä rahoja ja löysin feikki 1 RMB kolikon. Siinä oli lyöty molemmille puolille mikki hiiren kuva :D pitääpä siitäkin räpsäistä sitten kuva kotipuolessa muidenkin nähtäväksi. Tiedä vaikka olisi keräilyarvoa :rolleyes:
 
Pyyhkäisin justiinsa junalla Suzhouhun. Ihmiset on tässä kahden vuoden kuluessa oppineet käyttämään noita luotijunia. Silloin kun ensimmäisiä vuoroja 2010 vuonna ajettiin, oli asemilla ja junissa aika väljää. Nyt oli ainakin Hangzhoun asema tupaten täynnä samoin kuin juna. Asemasta oli tullut hieman sellainen läävä kun ihmisille ei ole riittävästi odotustilaa niin sitä porukkaa notkuu ja loikoilee lattioilla joka paikassa.

Lisäksi kerjäläisiä oli tullut asemalle varsin paljon. Jos olisi pokkaa ottaa kuvia ihmisistä, niin saisi kyllä melko karua materiaalia. Kerjäläiset saa aikaan kyllä melkoisen friikkisirkuksen, nytkin oli pahasti jaloistaan ja käsistään ja päästään epämuodostuneita raukkoja tuolla. Jos satut täällä syntymään vammaisena, niin se on varma kerjäläisen kohtalo.

Angry birds on kyllä helvetin iso juttu täällä kiinalassa. Suzhoussa on paikallisbussien kylkiinkin maalattu vihaisia lintuja.
 
Olisi kuvatuksia tarjolla, vastatkaapa joku tähän näkyykö ao. kuva normaalisti vai ei? Täällä on näitä estoja päällä, esim. Google toimii nyt mutta Google Maps taasen ei. Mulle tämä linkkaamani kuva näy. Vai johtuuko se nyt minun kädettömyydestä tässä kuvan liittämisessä.

0090510781971
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom