Dodii, taas tulee mun aivoihin uutta asiaa ravinnosta, mikä on hyvä asia
Kysymyksiä:
1. Jos fruktoosi on nyt huonoa hiilaria niin minkä takia lääkärit, ravintoterapeutit ynnä muut suosittelee hedelmien syömistä päivittäin?
2. Pauliina Talus sanoo näin kirjassaan: "Hiilihydraatit voidaan jakaa rakenteensa mukaan kolmeen eri ryhmään. Näitä ovat monosakkaridit, joihin kuuluvat glukoosi, fruktoosi ja galaktoosi. Disakkaridit koostuvat kahdesta monosakkaridista ja niihin kuuluvat sakkaroosi eli tavallinen pöytäsokeri, laktoosi ja maltoosi. Kolmantena polysakkaridit, joita ovat mm. tärkkelys, kuidut ja glykokeeni."
Elikkäs, jos fruktoosi, sakkaroosi ja glukoosi ovat huonoja hiilareita, niin mikä sitten on nuista monista vaihtoehdoista hyvää? Jos kaikki hiilarit muuttuvat elimistössä yksinkertaisiksi sokereiksi ennen imeytymistään, niin mitä väliä sillä on mitä syö, kunhan suosii hitaasti imeytyviä ( joita elimistö sulattaa rajoitetusti ja jotka nostavat veren glukoosipitoisuutta vain vähän ), mutta välttää hedelmäsokeria, koska maksa joutuu aluksi muuttamaan sen glukoosiksi ennen kuin se pääsee verenkiertoon ?
3. Mitkä ovat Belmondon ja Critterin mielestä hyviä hiilihydraatti lähteitä? ( Kysyn, koska varsinkin Critterin ravintojutut ovat olleet niin erikoisia, mutta mielenkiintoista luettavaa )
Kiitos, jos jaksatte vastata! Kysymykset voivat olla typeriä, mutta kun pääkoppaa niin vaivaa nuo asiat..