maltodextrin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja eagless
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Halvinta sokeria saa alle euron kilo lähikaupasta. Ja äärimmäisen kallista pöytäsokeriahan te juuri ostatte maltossa.
 
Eihän ne nyt sama asia ole.

Efektiltään se oikeastaan on.

Ominaisuuksiltaan tärkkelyksenä malto vastaa käytännössä glukoosia eli sokeria. Sitä syntyy elintarviketeollisuussa maissista ja vehnästä, joiden mm. makeutuksessa käytettävää sokeria se on.
Keksittiin sitten myydä tätä halpaa sokeria urheiluravinteena parikymmenkertaisella hinnalla, kun täysin saman efektin saa aikaiseksi vetämällä mitätahansa muutakin rutkasti halvempaa sokeria.

Malton ainoa etu muihin sokereihin on, että se on melko neutraalin makuista. Mutta kannattaako siitä maksaa moninkertaista hintaa, kun voisi yhtä hyvin vetää muita sokerituotteita täysin saman vaikutuksen aikaansaamiseksi.
 
Ns. pyötäsokerissa on 50% glukoosia 50% fruktoosia. Tosin fruktoosia on ihan ok vetää treenin jälkeen. Se on vaan niin että jos haluaa vaikka 100g hiilaria palkkarissa niin ei sitä pysty juomaan jos sen pyötäsokerista ottaa. Menee liian imeläksi. Tai pystyyhän sen juomaan, mutta on niin pahaa että maksan ite ainakin mieluummin maltosta. Eihän se nyt kallista ole.
 
Ns. pyötäsokerissa on 50% glukoosia 50% fruktoosia. Tosin fruktoosia on ihan ok vetää treenin jälkeen. Se on vaan niin että jos haluaa vaikka 100g hiilaria palkkarissa niin ei sitä pysty juomaan jos sen pyötäsokerista ottaa. Menee liian imeläksi.

Haluaisin nähdä sen tutkimuksen, joka ottaa kantaa glukoosin ja fruktoosin eroihin lihaskasvussa.

Minusta on hassua, että ihmiset ostavat keinomakeutusainein maustettua heraa tai lantraavat maustamaton heraa funlightiin ja samalla vetävät maltoa, joka on siis ihan puhdasta sokeria käytännössä. Aivan kuin se malton sokeri olisi jotain ihmeainetta, kun samalla vältellään muuta sokeria ja hiilareita kuin ruttoa.
Malto on kyllä yksi urheiluravinnebisneksen ylihinnoitelluimista ja yliarvostetuimmista vedätyksistä.
 
jos laitat maltoa jonka de luku esim 6 niin eikö siitä saa energiaa aika paljo pitempään ja tasaisemmin ku sokerista.
sokeristahan veren sokerit jysähtää tappiin jonka seurauksena insuliiniä tulee niin perkeleesti että kohta on veren sokerit alhaalla ja väsyttää taas.
itse olen välttänyt sokerin käyttöä mutta maltoa kyllä käytän tankkaukseen,palautus juomissa,välipaloissa ja aterian korvikkeena.
 
Malto on kyllä yksi urheiluravinnebisneksen ylihinnoitelluimista ja yliarvostetuimmista vedätyksistä.
Onhan tuo kovan hintaista tavaraa, onko peräti 21,50€/5kg tällä hetkellä eräästä suomalaisesta nettikaupasta. Jos treenaa kolmesti viikossa ja vetää tuota 30g palautusjuomassa treenin jälkeen, yksi pönttö kestää reilut 55vko...

Panimosokeria (dekstroosia) saa marketista vielä halvemmalla, mutta se makeuttaa palautusjuomaa. Pöytäsokeri tekee samaa, jonka lisäksi epäilen ettei se sekoitu kovin hyvin veteen. Tästä syystä ainakin itse olen päätynyt tuohon maltoon, ei se hintaero niin suuri ole ja treenin jälkeen nautitulla hiilihydraatilla on kuitenkin ihan todistettuja vaikutuksia palautumiseen joten en lähtisi sitä ihan kusetukseksikaan sanomaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom