Maltodextriini

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Svetlana
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 🔥 MALTODEXTRIINI – NOPEA HIILARI TEHOKEINO 🔥

Meta description: Treeniä tukeva nopeasti imeytyvä hiilihydraatti, joka lisää energiaa ja palautumista.


Yritin tilata tuotteita Hulkin mainitsemasta paikasta!!!!!!!!!!!!!!!!! Eivät kuulemma hyväksy kansainvälisiä luottokortteja!!! Vittu et jenkit voi olla taas tyhmiä......

Kaveri on yrittänyt saada nettikaupasta digikameraa! Tulos sama 0.
 
Näköjään tuo Supplement Direct vaatii non-US ensitilaajilta maksun US money orderilla. Vasta siitä eteenpäin kelpaavat luottokortit.

Aika deivid toimintaa noilta, kun esim. Bulk Nutrition hyväksyy heti luottokortit,
joko suoraan tai PayPal:in kautta.
 
venus sanoi:
Yritin tilata tuotteita Hulkin mainitsemasta paikasta!!!!!!!!!!!!!!!!! Eivät kuulemma hyväksy kansainvälisiä luottokortteja!!! Vittu et jenkit voi olla taas tyhmiä......

Kaveri on yrittänyt saada nettikaupasta digikameraa! Tulos sama 0.
Ei välttämättä tyhmiä, mutta pihejä. Kansainvälisestä kortista liike joutuu maksamaan isommat rojaltit luottokorttiyhtiölle.
 
puuppa sanoi:
Ei välttämättä tyhmiä, mutta pihejä. Kansainvälisestä kortista liike joutuu maksamaan isommat rojaltit luottokorttiyhtiölle.

Taas hyvä esimerkki järkevästä säästämisestä. Vitut mä ainakaan hommaisi mitään tiettyä luottokorttia jonkun firman takia. Ei muutakun ostamaan muualta vaan. :curs:
 
Please see our store policy section for international orders. You will need
to send a US Money order for your first order to establish a business
relationship.

Tossa oli vastaus ensimmäiseen yritykseen. Sitten tiedustelin miten on mahdollista tehdä US money order.

US Money order must be retrieved at a US bank or one that sells US Money
Orders otherwise they can not be cashed in the US. We do not accept
International Credit Card for reasons of fraud.

Sitten kysyin mailissa, että kumpi täsmää:

US Money order for your first order to establish a business
relationship

vai

We do not accept
International Credit Card for reasons of fraud (petos).

Sanoin vielä lopettavani tilaukset, jos en voi ensimmäinen money orderin jälkeen tilata luottokortilla. Lopputulos oli, että ne otti nerneet nenään eikä vastausta tullut!!!

Mä en viitsi mennä pankissa maksamaan yhtään mitään. Jos ei netistä pysty hoitamaan, niin voivat pitää paskansa.
 
Finfood.fi:stä

Mikä on biologinen arvo?
Proteiinien biologisella arvolla tarkoitetaan sitä, kuinka suuri osuus kulloinkin syötävän tuotteen proteiineista saadaan hyötykäyttöön. Tämä osuus määräytyy välttämättömien aminohappojen perusteella minimiperiaatteella: se välttämätön aminohappo, jota elintarvikkeessa on vähiten, määrää, kuinka paljon muita aminohappoja käytetään. Elimistö ottaa aminohappoja käyttöönsä aina tietyssä määräsuhteessa toisiin aminohappoihin.

Ruoka-aineiden biologinen arvo vaihtelee aminohappokoostumuksen mukaan. Täydellisen biologisen arvon suhdeluvuksi annetaan yleensä 100. Äidinmaidon aminohappokoostumusta pidetään täydellisenä. Kananmunan valkuaisen koostumus on kuitenkin niin lähellä sitä, että usein muita ruoka-aineita verrataankin kananmunan valkuaiseen.

Sitten itse pohdintaan; herassahan on lähes täydellinen BV (biological value), vissiin jotain 100:n paikkeilla. Miksi siis sitä ei kannattaisi syödä koko päivän ajan, siis korvata kaikki liha sillä? Ok, itse ounastelen jotain että "lihaskudosproteiini" sulaa hitaammin kun taas hera on niin nopeaa että se ei riitä pitämään kehoa anabolisessa (lihasta kasvattavassa) tilassa kun korkeintaan jonkun tunnin verran? Mutta sitten ENTÄS jos heraan lisätään vähän kaseiinia joka siis hidastaisi imeytymistä niin että se riittää pitämään anabolisen tilan riittävän pitkän ajan, eli siis seuraavaan ruokailuun saakka. Hmm?


Sitten hiilareihin.

MALTO6 on pitkäketjuinen hiilihydraattijauhe, joka soveltuu erityisesti hiilihydraatti- ja proteiinijuomiin. Yleisinmmin maltoa käytetään ennen harjoitusta tapahtuvaan tankkaukseen ja harjoituksen jälkeen palautusjuomana yhdessä heraproteiinin kanssa. MALTO6 jauheen DE-arvo on kuusi (6) eli se on suurimolekyylinen hiilihydraatti. Kun DE-arvo on näin alhainen, on juoman vaikutus verensokeriin ja energiaan tasaisempi kuin korkean DE-arvon omaavilla tuotteilla. Tämän tuntee pidempiaikaisena vaikutuksena urheilusuorituksessa. MALT06 on vatsaystävällinen, liukenee helposti nesteisiin ja maistuu neutraalilta. 100 % Maissimaltodekstriini.

Eli siis, mitä pienenpi DE-arvo sitä hitaammin ja tasaisemmin hiilihydraatti imeytyy. Näin ollen tulisi suosia pienen DE:n omaavia hiilareita ruokailussa. Tämähän on siis sen takia jotta insuliinitasot pysyisivät mahdollisiman alhaalla, eikö? Minkä takia siis syödä riisiä/perunaa/pastaa/kaurahiutaleita? Näissä kaikissahan on korkeempi DE kuin maltossa...

Okei, älkää nyt pitäkö mua ihan :david: :nä. Kai sitä nyt hulluksi tulisi jos vetelis pelkkiä jauhoja päivät pitkät, mutta näin ihan teoriassa ajatellen...
 
Jimbe sanoi:
Finfood.fi:stä

Eli siis, mitä pienenpi DE-arvo sitä hitaammin ja tasaisemmin hiilihydraatti imeytyy. Näin ollen tulisi suosia pienen DE:n omaavia hiilareita ruokailussa. Tämähän on siis sen takia jotta insuliinitasot pysyisivät mahdollisiman alhaalla, eikö? Minkä takia siis syödä riisiä/perunaa/pastaa/kaurahiutaleita? Näissä kaikissahan on korkeempi DE kuin maltossa...

Okei, älkää nyt pitäkö mua ihan :david: :nä. Kai sitä nyt hulluksi tulisi jos vetelis pelkkiä jauhoja päivät pitkät, mutta näin ihan teoriassa ajatellen...

DE korkeempi juu mutta GI pienempi.
Lisäksi niissä on mineraaleja,kuituja,hivenaineita, vitamiineja jne. Malto sen sijaan on puhdasta energiaa.
 
TheLORD sanoi:
DE korkeempi juu mutta GI pienempi.
Lisäksi niissä on mineraaleja,kuituja,hivenaineita, vitamiineja jne. Malto sen sijaan on puhdasta energiaa.

Hetkonen.. siis DE ja GI, sama asia?

mineraaleja,kuituja,hivenaineita, vitamiineja

Pillereistä samat aineet.
 
Jimbe sanoi:
Mutta sitten ENTÄS jos heraan lisätään vähän kaseiinia joka siis hidastaisi imeytymistä niin että se riittää pitämään anabolisen tilan riittävän pitkän ajan, eli siis seuraavaan ruokailuun saakka. Hmm?

Eli tuloksena on maito?

Jimbe sanoi:
Eli siis, mitä pienenpi DE-arvo sitä hitaammin ja tasaisemmin hiilihydraatti imeytyy. Näin ollen tulisi suosia pienen DE:n omaavia hiilareita ruokailussa. Tämähän on siis sen takia jotta insuliinitasot pysyisivät mahdollisiman alhaalla, eikö? Minkä takia siis syödä riisiä/perunaa/pastaa/kaurahiutaleita? Näissä kaikissahan on korkeempi DE kuin maltossa...

Ööööö, siis eikös tuo DE ole joku käsittelyaste sille maissitärkkelykselle?
Miksi insuliinitasot pitäisi pysyä mahdollisimman alhaalla ja mitä siis pyrit käytännössä saavuttamaan tällä?
 
Tuo olettamus glukoosiketjun pituuden vaikutuksesta imeytymiseen ja insuliinivasteeseen on aika vanhaa tietoa, jota esiintyy muinaisjäänteenä lähinnä mainoksissa. DE-luvulla ei ole käytännössä juuri mitään merkitystä, juuri mihinkään.
 
Jimbe sanoi:
Hetkonen.. siis DE ja GI, sama asia?



Pillereistä samat aineet.


DE = AINOASTAAN hiilihydraattiketjun pituutta kuvaava termi?
GI = kuinka paljon tietty määrä kyseistä ainetta nostaa verensokeria. (esim rasva,proteiini,kuitu laskee tätä termiä)

Eli jos kaadat maltot sekaan rypsiöljyä laskee GI mutta DE pysyy samana...luulisin.

Pillereistä samat....tai sitten ei. Nuissa voi olla sellaisiakin aineita mitä pillereissä ei ole. Älä korvaa monipuolista ruokaa pillereillä missää tapauksessa!
 
Tahvo Tohveli sanoi:
Miksi insuliinitasot pitäisi pysyä mahdollisimman alhaalla

Omskakas sanoi näin toisessa threadissa: "useat insuliini'piikit' pitkin päivää nostavat turhaan insuliiniresistanssia."

Ja itse olen ainakin ymmärtänyt, että muuten olisi hyvä suosia alhaisen glykeemisen indeksin sisältäviä ruokia, paitsi punttitreenin jälkeen on hyvä ottaa nopeasti imeytyvää hiilihydraattia, mikä nostaa insuliinitasot tappiin.
 
Jimbe sanoi:
Nojoo, tämäkin on vissiin totta, mutta ei oikeestaan tarpeellinen tieto. Eli pikaselitys: Kun verensokeri nousee, keho tuottaa vastineeksi insuliinia joka "avaa" lihas ja rasvasolut jotka sitten vastaanottavat sen ylimääräisen glukoosin jotta verensokeri palautuisi taas normaalitasoon. Long story short: Insuliini edesauttaa rasvan varastoitumista, eli tuut läskiks.
Mikähän pointti oli? Mun mielestä insuliiniressistenssi on melko tärkeä seikka, ellei halua insuliinin anabolian kohdistuvan ainoastaan rasvakudokseen.
Jimbe sanoi:
Joo, kukaan nyt ei ole vielä puuttunut itse pääkysymykseen eli ihan teoreettisesti ajatellen: Miksi oiketa ruokaa ei voisi korvata näillä lisäravinteilla? (plus vitsku/mineraalipillerit).
Tavallisessa ruossa, erityisesti mahdollisimman vähän jalostetussa, on lähes loputon määrä erilaisia yhdisteitä (flavonoidit, sterolit yms.,), ja muita hyödyllisiä aineita, joita ei edes tunneta, puhumattakaan niiden toimintamekanismeista ja vaikutuksista ihmiskehossa. Pitkällä tähtäimellä ei varmaan kovin terveellistä tuollainen koeputki-safka
 
Omskakas sanoi näin toisessa threadissa: "useat insuliini'piikit' pitkin päivää nostavat turhaan insuliiniresistanssia."

Nojoo, tämäkin on vissiin totta, mutta ei oikeestaan tarpeellinen tieto. Eli pikaselitys: Kun verensokeri nousee, keho tuottaa vastineeksi insuliinia joka "avaa" lihas ja rasvasolut jotka sitten vastaanottavat sen ylimääräisen glukoosin jotta verensokeri palautuisi taas normaalitasoon. Long story short: Insuliini edesauttaa rasvan varastoitumista, eli tuut läskiks.

Pillereistä samat....tai sitten ei. Nuissa voi olla sellaisiakin aineita mitä pillereissä ei ole. Älä korvaa monipuolista ruokaa pillereillä missää tapauksessa!

En ole korvaamassa mitään millään, kuten sanoin ekassa postissa "mutta näin ihan teoriassa ajatellen".

Eli tuloksena on maito?

Nojoo, mutta käsittääkseni maitoproteiinissa "suurin osa" on kaseiinia. Kaseiinissa on huonompi aminohappoprofiili kuin herassa.


Joo, kukaan nyt ei ole vielä puuttunut itse pääkysymykseen eli ihan teoreettisesti ajatellen: Miksi oiketa ruokaa ei voisi korvata näillä lisäravinteilla? (plus vitsku/mineraalipillerit).
 
Oikean ruuan voi korvata lisäravinteilla. Se vaan ei ole pidemmässä määrin kovin fiksua. Kaikesta huolimatta ja kuten aiemmin threadissa todettiin, nykytiede ei ole (ehkä) osannut löytää kaikkia terveyteen vaikuttavia yhdisteitä kaikista ruuista. Näin ollen vitamiinipillerit sun muut osataan valmistaa vain sen hetkisen tietotaidon mukaan - riski on olemassa, että tulevaisuudessa löydetään terveelliseksi todetuista ruuista lisää kriittisiä ainesosia ja/tai ainesosien yhteisvaikutuksia, josta kaikesta on jäänyt paitsi kun ei ole syönyt oikeaa ruokaa. Tämä pätee sekä pillereihin että jauhoihin. Miksi ottaa riski?

Tämän lisäksi on olemassa näyttöä siitä, että ihmiskeho käyttää ravinteet paremmin hyödykseen kun ne saadaan oikeasta ruuasta. Maalaisjärjellä ajateltuna tämä sopisi kuvioon tuon em. kanssa - kaikkien ravinteiden vaikutuksia kehon prosesseihin ei tunneta vielä, joten synteettiset valmisteet eivät ole niin tehokkaita. Keskustelua tästä ja muistakin jalostettuun ruokaan liittyvistä seikoista löytyy Lyle McDonaldin foorumilta.

Muista välittömistä vaikutuksista, oikea ja monipuolinen ruoka sulaa lähes aina hitaammin kuin vastaava nestemäisessä muodossa oleva mm. kuidun ja rasvan ansiosta, olipa se miten extrahypersuperslow-kaseiinia hyvänsä. Tämän lisäksi oikea ruoka maistuu, anteeksi subjektiivisuus, oikeasti paremmalle ja ruokailu on hyväksytty sosiaalisen kanssakäymisen muoto (mietis kun perhe kokoontuisi jouluaterialle shakerin ääreen).

Mutta tosiaan, pysyyhän sitä hengissä jauhoilla ja pillereillä...kai.
 
passenger sanoi:
Mikähän pointti oli? Mun mielestä insuliiniressistenssi on melko tärkeä seikka, ellei halua insuliinin anabolian kohdistuvan ainoastaan rasvakudokseen.

Mutta kuinka paljon tuohon ravinteiden osiointiin voidaan sitten näillä ruoka-ainevalinnoilla vaikuttaa (muuten kuin välttämällä rasvaprosentin nousua liian korkealle, joka on energiantasapainokysymys)? Oma käsitykseni on, että ei kovinkaan paljon, vaan kroppa tekee aika selkeästi niin, kuin se on "ohjelmoitu" tekemään. Geenit ja harjoittelu siihen vaikuttavat selkeästi, mutta ravinnon imeytymisnopeudet ja GI:t kaiketi aika vähän. Saatan toki myös olla rankasti väärässä...... :)
 
Tahvo Tohveli sanoi:
Mutta kuinka paljon tuohon ravinteiden osiointiin voidaan sitten näillä ruoka-ainevalinnoilla vaikuttaa (muuten kuin välttämällä rasvaprosentin nousua liian korkealle, joka on energiantasapainokysymys)? Oma käsitykseni on, että ei kovinkaan paljon, vaan kroppa tekee aika selkeästi niin, kuin se on "ohjelmoitu" tekemään. Geenit ja harjoittelu siihen vaikuttavat selkeästi, mutta ravinnon imeytymisnopeudet ja GI:t kaiketi aika vähän. Saatan toki myös olla rankasti väärässä...... :)
Niin, kai ne geenit on ensisijalla, mutta niitä kun ei kukaan pysty omalla kohdallaan muuttamaan niin kannattanee keskittyä siihen mihin on mahdollista vaikuttaa, eli ravintoon. Ehkä hiukan off-topic, mutta omaltaa kohdalta voin sanoa että kun tuli lapsena ja etenkin murrosikäisenä syötyä paljon namia (suunilleen joka päivä), niin vaikuttais siltä että on aiheuttanu ihan pysyviä haittoja. Pituutta kuuluis olla selvästi enemmän (insuliinin kasvuhormonin "vastavaikuttaja") ja kehonrakenne on muutenkin täysin erilainen kuin esim. veljelläni. Uskon että ravinnolla on melko merkittävä tekijä kehitykselle ja terveydelle noin yleensäkin.....voin tosin olla väärässä minäkin :)
 
Tahvo Tohveli sanoi:
Geenit ja harjoittelu siihen vaikuttavat selkeästi, mutta ravinnon imeytymisnopeudet ja GI:t kaiketi aika vähän.

Tuossa se olennainen tulikin jo. Insuliiniherkkyyden voisi mielestäni kyllä ottaa mukaan vielä tuohon listaan koska se on harjoittelun ohella ainoa asia mihin voi vaikuttaa itse. En usko että insuliinin hallitseminen on ihan turhaa hommaa. I want to believe :mulder: :)
 
Back
Ylös Bottom