Maltodextriini

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Svetlana
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 🔥 MALTODEXTRIINI – NOPEA HIILARI TEHOKEINO 🔥

Meta description: Treeniä tukeva nopeasti imeytyvä hiilihydraatti, joka lisää energiaa ja palautumista.


Mikään ei oo helpompaa kuin lisätä hiilareita ruokavalioon. Viljatuotteet, peruna, riisi, makaroni, leipä... Mun mielestä melko turhaa enää käyttää maltoa, mutta joillekin se kai on hyväksikin jos ei muuten saa massssaaa
 
Niin palautusjuomassa ei tuo Malto6 ole niinkään hyvä, käytän sitä kyllä itsekkin, mutta koska palautusjuomassa taas se hiilari pitäisi saada heti käyttöön ja juuri tuon kuuluisan "hitautensa" vuoksi malto6 ei oikeen ole hyvä palutusjuomassa. Olikohan näin että mitä lyhyempi DE-luku sitä kaummein kestää vai juuri toisin päin......mene ja tiedä.....:kippis1:
 
Mites on kannattaako ottaa maltoa treenin aikana?
Esim. reilu litra vettä ja siihen sit x määrä maltoa. Tuota sit siemailee pikkuhiljaa sarjojen välillä.
Itse olen tehnyt pari kertaa jalkatreenin aikana noin.
Miten vaikuttaa lihasten energian saantiin? Vai ehtiikö vaikuttaa mitenkään n. 1h15min-1h30min treenin aikana?
Vaikutus ATP:en?

:confused:
 
aivan turhaa. Vain siinä tapauksessa kannattaa näin tehdä, jos et ole syönyt kunnolla sinä päivänä ja energiavarantosi ovat tyhjät.

Parhaimman energiapiikin saa, kun jaksottaa syöntinsä oikein treeniin nähden. Ekat minuutit voi tuntua hieman tahmealta varsinkin ilman kunnollisia alkulämmittelyjä - mutta kun nor&adrenaliinien aikaansaama kehon glykogeenivarastojen purku veren glukoosiksi on alkanut, niin vireystaso nousee Korkeammalle ja Paljon Tasaisemmaksi ja Pidemmäksi aikaa kuin keinotekoisesti, suun kautta nautituilla hiilareilla.
 
meidän "salilla" yks jamppa laittaa päivän kreatiinit juomaveden sekaan. siis sen mitä se juo treenin aikana. onko siinä järjen hiventäkään?
 
Originally posted by strike
Vain siinä tapauksessa kannattaa näin tehdä, jos et ole syönyt kunnolla sinä päivänä ja energiavarantosi ovat tyhjät.
Jep, tänään oli sellainen päivä.
 
Olin tietämättömyyttäni käyttäny väärää sekotussuhdetta protskulle ja hiilarille. Ennen palautusjuomassa 75% protskua ja 25% maltoo, eikä ollut alavattassa turvottavaa oloo. Nyt kun sain asian korjattua ja oon nyt 3:na kertana sekoittanu 50% protskua ja 50% prossaa maltoo niin alavatta tuntuu olevan turvokksissa. Voiko se olla sen malton syy?? Sekoitan sen aina veteen.
 
Itse en ainakaan voi edes ajatella Maltoa,viimeksi kokeilin sitä Huhtikuussa 2001, ja voi herranen aika miten turvottava olo siitä tuli,ei saanut edes yhtä leipää nieltyä alas.
 
panimosokeri?
Onkos se sama ku dekstroosi?

:|
 
Kokeilkaapa korvata kaikki malto tuolla dekstroosilla palautusjuomassa, voi tulla aika makeaa litkua. Kerran koitin ja ei voi sanoa muuta ku :urjo:.
 
Voisikohan joku ystävällinen henkilö vähän valistaa minua? Olen nimittäin hiukan ymmälläni malton ja dextroosin eroista. Itse käytän maltoa aina ennen ja jälkeen treenien mutta olen huomannut että monet pakkotoistolaiset käyttävät molempia palautusjuomassa. Miksi?
Monet tuntuvat myöskin käyttävän nimenomaan Dextroosia krean kanssa.
Eli kertokaapa nyt että pitäisikö minunkin hankkia dextroosia vai onko malto parempaa?
 
malto palautusdrinksuun ja dextroosi kreatiinin kans et imeytyy paremmin, jos oikee haluaa räpläillä ni dextroosia voi hiuka palautusjuomaan laittaa. erot= malto imeytyy tasaisen hitaasti, dex nopeasti.
 
Itse laitan molempia saman verran palautusjuomaan.
 
Dextroosi, glukoosi on simple "lyhyt" hiilari ja Maltodextrin on complex "pidempi". Kummastakin saa kovin insuliinipiikin, koska GI arvot ovat kummassakin korkeat. Tuskin kannattaa murehtia kumpaa käyttää. Itse olen käyttänyt maltodextriiniä, koska dextroosi on mielestäni imelän makeaa palautusjuomassa verrattuna maltoon.

Kreatiinin kanssa käyttämisestäkin voi olla useampaa mieltä, tässä ohessa mielenkiintoinen tutkimus, josta päätellen ei varmaan ole sillä malto vs dextroosi lusikallisella mitään virkaa, tilastollisesti alta 50g dextroosia ei ollut juuri merkitystä:

J Appl Physiol 2000 Sep;89(3):1165-71 Related Articles, Links

Protein- and carbohydrate-induced augmentation of whole body creatine retention in humans.
Steenge GR, Simpson EJ, Greenhaff PL.


School of Biomedical Sciences, University Medical School, Queen's Medical Centre, Nottingham NG7 2UH, United Kingdom.
This study investigated the effect of creatine supplementation in conjunction with protein and/or carbohydrate (CHO) ingestion on plasma creatine and serum insulin concentrations and whole body creatine retention. Twelve men consumed 4 x 5 g of creatine on four occasions in combination with 1) 5 g of CHO, 2) 50 g of protein and 47 g of CHO, 3) 96 g of CHO, or 4) 50 g of CHO. The increase in serum insulin was no different when the protein-CHO and high-CHO treatments were compared, but both were greater than the response recorded for the low-CHO treatment (both P < 0.05). As a consequence, body creatine retention was augmented by approximately 25% for protein-CHO and high-CHO treatments compared with placebo treatment. The areas under creatine- and insulin-time curves were related during the first oral challenge (r = -0.920, P < 0.05) but not after the fourth (r = -0.342). It is concluded, first, that the ingestion of creatine in conjunction with approximately 50 g of protein and CHO is as effective at potentiating insulin release and creatine retention as ingesting creatine in combination with almost 100 g of CHO. Second, the stimulatory effect of insulin on creatine disposal was diminished within the initial 24 h of supplementation.

Koko tutkimus:
http://jap.physiology.org/cgi/content/full/89/3/1165
 
ihan sama mitä vetää noista insuliini nousee nopeesti kaikissa..........kattele uusia tutkimiúksia.....paree ehkä kaura hiutaleet/leseet..........
temppistä:kippis1:
 
Back
Ylös Bottom