Makeutusjauheen maltodekstriini

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Naaras
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
14.6.2007
Viestejä
16
Isoissa purkeissa myytävissä makeutusjauheissa (Hermesetas, Canderel, niiden halpisversiot) on maltodekstriiniä suurin osa varsinaisen makeuttajan lisäksi. Käsittääkseni malto on nopeasti imeytyvä hiilihydraatti, jota on monissa palautusjuomissakin.

Siis kuuluuko tällainen makeutusjauhe kiellettyjen listalle sokerin ja pullan kanssa? Onko makeutusjauheella näin ollen sokeriin verrattuna muuta etua kuin että saman makeuden saa vähemmillä kaloreilla?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Siis eihän se makeutusjauheen seos ole käytännössä sen vähäkalorisempaa kuin sokerikaan, 3% aspartaamia siinä ei tilannetta juuri hetkauta.

Mutta aspartaamin takia sitä tarvitsee murto-osan verrattuna normaaliin sokeriin. Itse käytän tällä hetkellä moista jauhetta puuron makeuttamiseen (Malesialainen kaurapuuro on vähän, no, kitkerän makuista).

Mutta jos hysteerisesti koittaa kaikkia nopeita vältellä niin eiköhän tuokin kuulu listalle. Tietysti parempihan on, jos sitä koittaa opetella pitämään (luonnon/keino)makeuttamattomista keitoksista. Mutta tässä nyt ei nuo kalorit ole se oleellinen juttu.

Vai meinasitko kauhalla pistellä menemään? :D
 
makeutusjauheesta

Cander-makeutusjauheen sekaan on tugettu ties mitä. Osta pirkka tai hermesetas jauhetta. Niissä on energiaa saman verran kun normi sokerissa/ 100g mutta saman makeuden, jonka saat yhdellä t-lusikalla makeutusjauhetta saat 10 t-lusikalla sokeria.
 
Kyse rahasta

Ne saavat pussin isomman näkoiseksi, kun tunkevat sinne maltoa joukkoon. Se on halvempaa, kuin makeutusaine. Luulen kyseen olevan puhtaasta rahastuksesta. Hermesestasissa en ole tuohon törmännyt. Canderel on kallis, ja lisäksi sitä tarvitsee paljon enemmän saman makeuden saamiseksi, kuin pirkkaa, rainbowta tai hermesetasta.
 
Pussi näyttää isommalta, sekä annostelu pysyy samana kuin tavallisella sokerilla, tota jossain pussin kyljessä mainostetaankin.
 
Jos puhutaan kaloreja per GRAMMA, on tulos aika sama - eroa on 0,3 kilokaloria. Kuten tuossa jo ilmaisinkin, makeutusainetta tarvitaan paljon vähemmän jotta saadaan sama makeutustaso, jolloin kalorien määräkin jää alhaisemmaksi.

Rautalanka: 1rkl makeutusjauhetta == 1rkl sokeria, kun puhutaan kilokaloreista. 1rkl makeutusjauhetta vastaa n (10?) rkl sokeria makeuttamisasteeltaan.
 
Vinkkinä makeutusaineiden käyttöön voi sanoa, että IMO hyvän lopputuloksen maun puolesa saa, kun pistää vähän jotain aspartamia sisältävää makeutusjauhetta ja vähän hermesetasta. Tällöin sivumaut eivät pompaa niin pahasti, kun ne kumoavat toisensa.
 
Rautalanka: 1rkl makeutusjauhetta == 1rkl sokeria, kun puhutaan kilokaloreista. 1rkl makeutusjauhetta vastaa n (10?) rkl sokeria makeuttamisasteeltaan.

Ainakin Pirkka-jauheessa jujuna on se, että malto mahdollistaa sokerin kanssa vastaavan annostelun, mutta malto on 10 kertaa kevyempää, joten lopputulos: 1rkl makeutusjauhetta vastaa MAKEUDELTAAN 1rkl sokeria mutta kaloreita on 10 kertaa vähemmän.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom