Maitorahkan happamuus ja haitallisuus hampaille

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja b&s
  • Aloitettu Aloitettu

b&s

Liittynyt
21.10.2007
Viestejä
13
Käytän tuota Lidlin Milbona maitorahkaa purkin (500g) päivässä ja se ottaa hampaisiin samalla tavalla kuin happamat ruuat, ainakin tunne hampaissa on samanlainen kuin jotain oikein hapanta syödessä. Eli onko maitorahka hampaille haitallista, eli haitallisen hapanta, vai tuntuuko vain siltä?

Laittakaapa vielä ideoita rahkan maustamiseksi. Olen käyttänyt ananasta(purkki/tuore), kiiwiä, banaania ja mustikkaa, mutta löytyykö jotain muuta joka antaisi makua? Mitään mehukeittoja ja funlightejä ym. lisäainesössöjä en halua käyttää, vaan perusraaka-aineita.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ellen ihan väärässä ole niin tuossa threadissa on paljon muitakin ohjeita kuin "keinotekoista jaskoja". Vai minkälaisia "mixejä" etsit oikein?
 
Ellen ihan väärässä ole niin tuossa threadissa on paljon muitakin ohjeita kuin "keinotekoista jaskoja".
No en mitään uutta löytänyt joka tuntuisi hyvältä lisukkeelta maitorahkan joukkoon. Jotain terveellistä ja hyvää joka peittäisi rahkan tympeän maun.

Ainoastaan raejuusto hakkaa rahkan maistuvuudessa, siihen ei tunnu auttavan mikään vaan on kuin oksennusta söisi. Rahka sentään menee jotenkin hedelmien ja marjonen kanssa.
 
Tuohon ongelmaan voi miettiä maalaisjärjelläkin ratkaisun: Mikä on sinun mielestäsi hyvää? Maistuisiko se rahkan kanssa/seassa? Voisiko sitä kokeilla ja maistaa? Jos hyvää niin muistiin. Jos huonoa, niin pois muistista. Näin niitä yleensä löytää hyviä yhdistelmiä. Veikkaan, että kukaan ei ole maistanut kaikki yhdistelmiä tuosta threadista niin rohkeasti vain kokeilemaan.;)
 
Jos ruuan happamuuden vaikutus hampaisiin arveluttaa, niin syö purukumi ruuan jälkeen. Itelläni on tällainen tapa. Uskon että se on hyväksi hampaille. Purkkaa ei vaan kannata jauhaa kovin kauaa. Rupeaa leuat lonksumaan/jumittamaan.
 
Laittakaapa vielä ideoita rahkan maustamiseksi. Olen käyttänyt ananasta(purkki/tuore), kiiwiä, banaania ja mustikkaa, mutta löytyykö jotain muuta joka antaisi makua? Mitään mehukeittoja ja funlightejä ym. lisäainesössöjä en halua käyttää, vaan perusraaka-aineita.

Laitan rahkan sekaan omatekoista mansikkahilloa. Ei voi muuta sanoa kun todella herkullista. :kuola:
Aluksi laitoin ananasta, mutta kyllä mansikka vei voiton. En sit tiedä onko noi kaupan hillot minkä makusia rahkan seassa ja niistä sit tulee
kaikkee muuta vielä mukana.
 
sheikkeriin +200g rahkaa, erinäinen määrä jotain haluamaansa jogurttia, ja maitoa niin paljon kuin mahtuu:hyvä:

näin tullut rahkat "syötyä" n.pari kk

edit: sekoittuu ihan hyvin jos maitoa on riittävästi, ja muistaa sen ritilän..
banaanijogurtti on parasta (lidlin)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom