Maahanmuuttajakamppailijat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja AndyS
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Kuinka paljon näette yhteiskunnan vaikuttavan kamppailijoihin? Pohjoismaat on kuohittuja feminismimaita missä maskuliinisuutta ei enää arvosteta ja vastaavasti monet Lähi-idän, ex-neukkulan maat ja Itä-Euroopan maat ovat vahvasti maskuliinisia maita
6JO3W7N.gifef-security
 
Ei toi meidän voiton nälkä nyt ihan niin huono ole mitä tässä annetaan ymmärtää. Suomi on väkilukuun suhteutettuna jääkiekon suurmaa, aikoinaan mäkihypyn, moottoriurheilusta on tullut monia suuria nimiä ja lumilautailussa ollaan aivan maailman kärkeä.

Juniori työstä kaikki lähtee. Se pitää olla kondiksessa niin lajiin tulee paljon lahjakasta porukkaa joka on treenannutkin tarpeeksi pitkään jo nuorena.
 
Ottamatta kantaa muihin lajeihin, niin suomessa tuskin vaaditaan nuorilta tarpeeksi junnuiässä vielä. Mamukulttuuri eroa siinä asiassa joksenki suomalaisesta. Nuoret tottuu usein siihen, että niiltä vaaditaan jo erittäin pienestä iästä lähtien. Suomessa vaatiminen lähtee erittäin usein urheilijasta itsestään.
 
Ottamatta kantaa muihin lajeihin, niin suomessa tuskin vaaditaan nuorilta tarpeeksi junnuiässä vielä. Mamukulttuuri eroa siinä asiassa joksenki suomalaisesta. Nuoret tottuu usein siihen, että niiltä vaaditaan jo erittäin pienestä iästä lähtien. Suomessa vaatiminen lähtee erittäin usein urheilijasta itsestään.

Juuri näin. En tunne kamppailulajien juniori työtä mutta ainakin kestävyysurheilu puolella juniorit treenaa Suomessa järjestään liian vähän ja löysästi. Kuitenkin teini-iässä pitäisi olla menossa jo täysillä kovan pohjan rakentaminen mutta Suomessa sitä vieroksutaan (kestävyysurheilussa).
 
Kyllähän sillä on varmasti iso merkitys, että esimerkiksi lähi-idän kulttuurissa on yleisesti hyväksyttyä ja lähes kaikkien tavoittelema asia olla "kova jätkä". Ei se tietenkään Suomessakaan mikään tabu ole, mutta meillä selkeästi suurempi osa miespuolisesta väestöstä ei ole kiinnostunut kamppailusta, voimailusta ja muusta "miehekkäästä" toiminnasta.

Käsittääkseni myös keholajien puolella on nyt tullut se ilmiö esiin, että maahanmuuttajat alkavat menestyä kilpailuissa. Ainakin tuossa shortsisarjassa, joka ei vaadi niin pitkää treenitaustaa kuin kehonrakennus, mihin ilmiö tulee varmaan viiveellä.

Tässä on muuten myös se puoli, että Suomihan pärjää sitten maan kokoon nähden aivan erinomaisesti naisten kamppailu-urheilussa. Ja nimenomaan kantasuomalaisten voimin. Tämä johtuu tietysti siitä, että Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista yhteiskunnista ja naisten kamppailu-urheilu on täällä poikeuksellisen hyväksyttyä. Jossain tiukemman islamin maissahan tulisi varmaan poliisi keskeyttämään painitreenit, joissa on naisia mukana.
 
Mielenkiintonen ketju. Menee ehkä aiheen vierestä, mut mites semmonen ryhmä kuin mustalaiset? Ihan vaikka Suomessa aina asuneet. Onko AndyS tai muut törmännyt kamppailupiireissä tähän porukkaan valmentajana tai ylipäätään? Voima / nopeus ominaisuuksia vois löytyä, mut onko kurinalaisuutta ja sitoutumista?
 
Suomessa tahtoo puuttua voittamisen kulttuuri - ellet pelaa jaakiekkoa. Tosiaan jos joku uskaltaa sanoa tavoitteita aaneen niin usein palaute ei ole kannustavaa.

Ei Suomessa ole voittamisen kulttuuria edes jääkiekossa, vaan Suomi on suurin jäätyjä tiukoissa paikoissa jos verrataan muihin jääkiekon suurmaihin. Suomella on jääkiekon arvokisoista 2 kultaa, 10 hopeaa ja 7 pronssia. Ja tähän päälle vielä useammat kisat, joissa on kisojen parhaimmistoon kuuluvalla materiaalilla pudottu pois jatkosta ennen mitalipelejä.

Joo, USA ei turhaan ole suurmaa melkein lajissa kuin lajissa.

Kannattaa muistaa, että USA:ssa on myös 60 kertaa enemmän ihmisiä kuin Suomessa ja väkiluvultaan se on maailman kolmanneksi suurin valtio. Lisäksi verrattuna muihin maailman väkirikkaihin maihin, USA panostaa urheiluun ylivoimaisesti eniten ja sillä on fasiliteetit kunnossa isompien massojen urheilun harrastamiseen/kilpailemiseen.. Tuosta löytyy se pääsyy USA:n menestykseen useammassa lajissa.

Lisäksi jos tutkitaan pienempien valtioiden menestystä eri lajeissa, niin suurin selittävä tekijä on useimmiten että lajilla on pitkä historia ja syvät juuret kyseisessä maassa. Ja tämän myötä lajilla on hyvä valmennus ja paljon harrastajia kyseisessä maassa. Suuresta harrastajien poolista sitten useimmiten nousee muutamia helmiä maailman huipuille.. Erilaiset luonteen piirteet ovat ihan äärimmäisen minimaalinen selittävä tekijä eri maiden menestyksessä eri lajissa.

Otetaan esimerkkinä vaikkapa Liettua, joka on maailman parhaimpia koripallomaita. Heidän menestyksensä salaisuus on yksinkertaisesti suurissa harrastajamäärissä ja osaavassa valmennuksessa/valmennussysteemeissä. Ei heidän menestystään selitä koripallossa selitä mikään erityinen luonteen piirre.

Lisäksi on todella hölmöä selittää Suomen huonoa menestystä kamppailulajeissa jollain feminismillä. Kyllä suurin syy löytyy siitä, että harrastajamäärät ovat ihan minimaaliset ja tässä maassa ei ole minkäänlaista kamppailulajien harrastamiskultturia. Mitä nyt vähän käydään jossain peruskursseilla heilumassa, mutta lähes kaikilla homma jää siihen. Muut lajit vievät harrastajat mukanaan.. Luonteen piirteet tietysti selittävät eroja ykslöiden välillä, mutta eivät ne selitä juuri yhtään eroja miksi joku maa on hyvä lajissa X ja toinen maa ei ole.
 
Ei se nyt tietenkään sillä tarkkuudella toimi, että liettulalaisilla olisi joku tietty luonteenpiirre, joka auttaa pärjäämään juuri koripallossa. Ja muutenkin puhuisin mieluummin kulttuuriin liittyvistä tavoista ja arvoista kuin luonteenpiirteistä.

Eli jos jossain maissa on yleisesti arvostettua se että miehet ovat vahvoja ja maskuliinisia, niin se varmaan heijastuu siihen millaisia urheilulajeja he suosivat, eli usein kamppailu- ja voimailulajeja. Tämä näkyy myös sillä tavalla, että sen maan päättäjät helpommin myöntävät resursseja ko. urheilulajien kehittämiseen. Se taas johtaa harrastajamäärän kasvuun ja harjoitusolosuhteiden paranemiseen, mikä lopulta parantaa menestystä.

En ole lätkämiehiä, mutta olen siinä käsityksessä, että Suomen yleisongelma on nimenomaan se, ettei löydy niitä hieman itsekkäitäkin supertähtiä, jotka tekisivät maalin sen sijaan että syöttävät kaverille. Uhrutuvia puolustajia ja näkymättömiä työmyyriä on sitten taas joukkueissa ylenmäärin. Olen myös siinä uskossa, että tämä nimenomaan johtuu joukkuepelaamista korostavasta junioriurheilumallista.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kun puhutaan ammattiurheilijoista niin täytyy nimenomaan ottaa myös huomioon taloudelliset tekijät. Joku USA on sellainen markkina että siellä jo paikallistasolla pystyy olemaan ammattimaisia urheilijoita. Kyllä yksi Suomen ongelma on raha. Toki luonteella, voittamisen kulttuurilla ja vaikka millä on merkitystä hienosäädön verran mutta kyllä se pohja tehdään hyvän juniori työn päälle ammattimaisella treenaamisella maailman huippu tason tiimeissä. Suomessa ei esim kamppailu urheilussa taida olla montaakaan täyspäiväistä ammattilaista joka treenaa huippuluokan tallissa.
 
Onko Suomessa kovia koutseja näihin lajeihin?
 
Eli jos jossain maissa on yleisesti arvostettua se että miehet ovat vahvoja ja maskuliinisia, niin se varmaan heijastuu siihen millaisia urheilulajeja he suosivat, eli usein kamppailu- ja voimailulajeja. Tämä näkyy myös sillä tavalla, että sen maan päättäjät helpommin myöntävät resursseja ko. urheilulajien kehittämiseen. Se taas johtaa harrastajamäärän kasvuun ja harjoitusolosuhteiden paranemiseen, mikä lopulta parantaa menestystä.

Kuitenkin maailmasta löytyy paljon maita, joissa arvostetaan maskuliinisia ja vahvoja miehiä (ja naiset ovat suunnilleen koiran asemassa), mutta silti näissä maissa valtaosa miehistä haluaa pelata jalkapalloa ja valitsee sen lajikseen.. Eli siis käytännössä lajivalintaan ei vaikuta yhtään se, että arvostetaanko maassa vahvaa ja maskuliinista miestä.

Ehkä kaikkein tärkein tekijä lajin X suosioon määrätyssä maassa on lajin perinteet, esikuvat ja aikaisempi menestys. Nuo tekijät saavat harrastajamäärät suuriksi ja usein tuosta aikaisemmasta menestyksesta johtuen valmennusosaamista löytyy.. Jos voisi arvata, niin Irlannissa on tällä hetkellä jokainen mma-kurssi täynnä innokkaita nuoria aloittelijoita. Tällainen positiiivinen kierre usein tuokin paljon lisää menestystä tulevaisuudessa. Mutta kukaan ei tietenkään osaa arvata kuinka pysyvää kyseisen lajin suosio maassa tulee olemaan. Jossain tapauksissa laji jää pysyvästi kansalliseksi kulttuuriksi kuten jalkapallo Brasiliassa. Mutta lajin suosio/menestys/harrastajamäärät voivat tippua nopeastikin kuten Suomessa on käynyt hiihdolle ja mäkihypylle.
 
Jalkapallo epäilemättä on suositumpi laji kuin kaikki kamppailulajit yhteensä melkein maassa kuin maassa, ehkä joku Thaimaa poikkeuksena. Mutta tässä pitää minusta katsoa vähän laajemmalla perspektiivillä, eli sitä mihin valtio kokonaisuudessa panostaa ja mitä siellä arvostetaan. Onko se urheilu ylipäätään vai joku muu kulttuurin ala?

Ehkä kaikkein tärkein tekijä lajin X suosioon määrätyssä maassa on lajin perinteet, esikuvat ja aikaisempi menestys.

Tästä olemme samaa mieltä, mutta minä ajattelisin asiaa siltä kannalta, että miksi jossain maassa on niitä perinteitä, esikuvia ja aikaisempaa menestystä?

Irlanti onkin hyvä esimerkki. Se ei ole koskaan ollut suuri sotilasmahti, mutta kaikenlaiset itsenäisyys- yms. taistelijat ja nimenomaan yksittäiset taistelijat ovat irkkukulttuurissa tosi iso juttu. "Fighting Irish" on ihan käsite ja sillä nimellä on tehty ainakin kaksi elokuvaa. Ei olekaan mikään ihme, että Irlanti on erittäin kova nyrkkeilymaa, mikä on johtanut menestykseen myös mm. vapaaottelussa. (Potkunyrkkeilyssäkin ovat hyviä, olen ollut siellä MM-kisoissa huoltajana.)

Ero esimerkiksi sellaisiin pieniin Euroopan maihin kuin Itävalta, Slovakia, Portugali tai Kreikka on mielestäni selkeä.
 
Suomessa on vain kourallinen kamppailu-urheilijoita, jotka saavat minkäänlaista elantoa kovasta työstään. Yhdelläkään se leipä ei ole erityisen leveä ja tuottava aika on lyhyt. Kyvykkään kantasuomalaisen kannattaa ehdottomasti panostaa pelimerkkinsä jollekin toiselle uralle elinkeinon näkökulmasta. Maahanmuuttajien, joilla ei välttämättä aina ole kovin helppo päästä pitkälle työuralla, panostuksen treenaamiseen ovat monesti paremmin perusteltua. Jääkiekossa Suomesta on lähtenyt paljonkin huippuja, jotka elättävät itsensä pelaamalla vähintäänkin kohtuullisesti.

Mitä tulee kansojen kyvykkyyteen taistella, niin eurooppalaiset ovat ihan selkeästi sitä porukkaa, jonka komennossa tänä päivänä mennään.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom