neutraali sanoi:
Siis missä on sellainen tutkimus jossa sanotaan että kun syöt proteeini pitoista ruokaa PALJON eli ylimääräisä kaloreita niin ei lihoisi. Vai mitä meinasit tällä, jos jossain asiasta jotain mainitaa niin kopioi se tänne, siis se pelkkä kohta missä niin mainitaan. Sellaista ei ole olemassakaan.
Siis vähä hiilarisissahan on kyse siitä, että kalorit voi unohtaa. Perustuu ihan ei teorioihin. Eli kun syöt vähä hiilarista (rasva, porteiiini, hitaita hiilareita), niin vaikka kaloreita tuliskin paljon, niin et lihoa. Eli kun normaalisti syömällä lihoat, se ei johdu kaloreista, vaan nopsista hiilareita ja sokereita, jotka heilauttelee verensokeria ja niin edelleen. Pitäs plärätä jostain ne täsmät selitykset / väitteet.
Eli noissa tutkimuksissa todetaan, että vähä hiilarinen ryhmä syö niin paljon, että saa yhtä paljon kaloreita, kuin norm. syövä ryhmä, jotteivät kaloriteoriaa uskovat voi väittää, että ero johtuu siitä, että vähän hiilareita syövät saavat vähemmän kaloreita.
"Insuliini – lihottava hormoni
Heljä Suuronen-Gleibin kirjassa referoidaan mm. professori Cordainin, ravintoantropologien Eaton sekä tuhansia diabetespotilaita hoitaneiden lääkäreiden Michael ja Mary Dan Eadesin näkemyksiä insuliiniresistenssin historiallisista taustoista.
Hiilihydraatit vaikuttavat verensokeriin ja siten myös haiman insuliinituotantoon. Puhdistetut hiilihydraatit, kuten sokeri ja valkoiset jauhot mutta myös oluen sokeri, maltoosi, vaikuttavat verensokeriin dramaattisesti.
Teolliseen ruokaan siirtyminen onkin suurin ja nopein mullistus, mitä ihmiskunnan ravitsemuksen historiassa on koskaan tapahtunut. Elimistömme ei ole sopeutunut käsittelemään niitä hiilihydraattimääriä joita nykyisin ahdamme sisäämme.
Insuliinin vaikutuksesta keho valmistaa ylimääräisestä energiasta rasvaa, ja estää samalla kehoa käyttämästä varastorasvaa polttoaineena. Verensokerin heilahtelut aiheuttavat jatkuvasti kohonneen insuliinituotannon, minkä vuoksi keho ei lopulta enää reagoi insuliiniin. "