lisäkaloreita enemmän syömällä vai hyvillä rasvoilla?

Liittynyt
11.12.2007
Viestejä
12
ajattelin kysellä että kummalla tavalla kannattais niit kaloreita lisää hommata. kun ei vittis syödä vatsasta sellasta palloa että laukku venyy ja kun laskurin mukaan kalorit iha vähä alle tavoitteen niin oisko paha ottaa pari ruokalusikallista rypsäriä rahkan seuraks vai mielummi vaa syödä kunno ruokaa enemmä?

tavoita olis ettei rasvaa kerry kauheesti ylimääräistä ja että vatsa pysyy sisässä eikä siitä tule sellasta venynyttä palloa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kannattaa laittaa tämänhetkinen ruokailu näkyviin makroravinnejakaumineen suoraan näihin ruokakyselyihin. Niin voi antaa jotain tapauskohtaista neuvoa. Tähän kun ei käy tämä "yleispätevä" vastaus että "Tee tolla arskan kultasella kuusikolla" ;)

Rasvojen ottaminen pullosta on melkeen aina hyvä ratkasu. Mutta jos tulee liikuttua päivän aikana paljon, kannattaisi kyllä lisätä hiilareidenkin syöntiä.
 
Kertokaapa joitakin hyviä "hyvien rasvojen" lähteitä, siis oliiviöljyt,rypsiöljyt,pellavansiemenoljyt sun muut tiedän, mutta jotain hyviä rasvaisia vihanneksia tms? Niin ja jos joku tietää mistä saa ostettua soijaa, josta ei ole rasvoja tiristetty pois niin sekin olis kiva? :)
 
Kertokaapa joitakin hyviä "hyvien rasvojen" lähteitä, siis oliiviöljyt,rypsiöljyt,pellavansiemenoljyt sun muut tiedän, mutta jotain hyviä rasvaisia vihanneksia tms? Niin ja jos joku tietää mistä saa ostettua soijaa, josta ei ole rasvoja tiristetty pois niin sekin olis kiva? :)

Yleisesti pähkinät on pullollaan hyviä rasvoja, mutta niin on kyllä kaikkea muutakin. Rasvaiset kalat on myös hyviä. Tästäkin aiheesta löytynee ketjuja mielin määrin.
 
Avokado on hyvä. Tosin se on omasta mielestäni aivan sairaan kuvottavaa. Rasvainen hedelmä? Yök. Mutta joo, siinähän sitä olis.
 
Mummo pakkosyötti miulle avokadoa just muutama viikko sitten, enkä oo ikinä mitään niin hirveetä maistanu.
 
En tiedä onko itsellä joku pähkinäallergia mutta jo pelkästään pähkinöiden näkemisestä tulee laatta kurkkuun. Erehdyin kerran jurrissa syömään muutaman pähkinän ja vatsa oli sen jälkeen niin sekasin että tavaraa tuli ulos molemmista päistä:rock:
 
Näin köyhänä opiskelijana tuo jatkuva kalan mussutus ei ainakaan onnistu, mutta oon kuitenki sen verran uhrannut varojani, että kalanmaksaöljy-pullon ostin. Pähkinät ei onnistu, vatsa sanoo ei :( niin hyviä kun ne onkin, mantelit vielä menee joten kuten. Avokadokin menee oksennus kurkussa :rolleyes:

Mutta sitä oon ihmetellyt, että kun aasialaisten ruokavaliossa on paljon hyviä kasvirasvoja niin mistä ne niitä rasvoja sitten saa?? varmaan jotain erikoisempia vihanneksia/hedelmiä tai jtn. joista ei täällä päin oo kuultukaan..
 
Mutta sitä oon ihmetellyt, että kun aasialaisten ruokavaliossa on paljon hyviä kasvirasvoja niin mistä ne niitä rasvoja sitten saa?? varmaan jotain erikoisempia vihanneksia/hedelmiä tai jtn. joista ei täällä päin oo kuultukaan..
Siellä käytetään rypsäriä aika paljon ja yleensäkkin esimerkiksi wokkaillessa käytetään reilummin rasvaa kuin täällä. Samoja vihanneksia ne siellä syö kuin mekin.
 
Hae apteekista MCT-öljyä. Se on reseptivapaata, eikä se varastoidu elimisöön rasvana. Se antaa lisäenergiaa yhtä nopeasti kuin sokeri. On täysin mautonta. Jos syöminen ei maita, niin tuo on eritäin hyvä lisä. Sitten apteekista saa myös ilman reseptiä beolvex nimisiä b-12 vitamiinitabletteja, lisäävät ruokahalua valtavasti.
 
Suosittelen vilpittömästi ylimääräisten kaloreiden metsästämistä kunnollisen ruokavalion kautta. Nimittäin kroppa ei ole kuin auto, joka toimii pelkällä öljylläkin optimaalisesti.
Ihmiskeho tarvitsee hyvinvointiin ja kasvuun lukemattomia ravintoaineita. Jos siis haluat tukea kasvua ja terveyttäsi, niin ota ne kalorit mieluummin terveellisestä ruoasta kuin pelkkää öljyä kittaamalla. Energiansaannissa ja sen tehokkaassa hyväksikäytössä on kyse niin monesta muustakin tekijästä kuin pelkästä kalorimäärästä.
 
Suosittelen vilpittömästi ylimääräisten kaloreiden metsästämistä kunnollisen ruokavalion kautta. Nimittäin kroppa ei ole kuin auto, joka toimii pelkällä öljylläkin optimaalisesti.
Ihmiskeho tarvitsee hyvinvointiin ja kasvuun lukemattomia ravintoaineita. Jos siis haluat tukea kasvua ja terveyttäsi, niin ota ne kalorit mieluummin terveellisestä ruoasta kuin pelkkää öljyä kittaamalla. Energiansaannissa ja sen tehokkaassa hyväksikäytössä on kyse niin monesta muustakin tekijästä kuin pelkästä kalorimäärästä.

Tässä keskustelussa käydään läpi sitä, että syödään jo todella runsaasti, mutta napa ei vedä enää enempää ts. lisäkaloreita öljystä tms.

Itsellänikin tuottaa välillä ongelmia vetää rankkana aerobisena päivänä vajaat 4000kcal kun olen kuitenkin nykyään mallia kukkakeppi. Pötsiin kun ei mahdu tavallista ruokaa sellaisenaan tuommoisia määriä, ellei vedä sikanaudasta tehtyä jauhelihapullia (20% rasvaa, suurin osa tyydyttynyttä) joten on "pakko" ja helpompi ottaa päivässä joku 300-400kcal rypsäristä. Saa samalla tärkeitä rasvoja :)
 
Ymmärrän kyllä sen, että joillekin on vaikeaa saada tavoittelemiaan kaloreita kasaan syömällä. Mutta rypsäriä parempi keino olisi minusta hakea sellaisia kunnollisia ruoka-aineita, joista voidaan suuria kalorimääriä saada terveellisesti ja vähällä vaivalla.

Kuten vaikkapa jo mainostettu maapähkinä.
Yksi desi (50g) suolaamattomia pähkinöitä sisältää lähes 300kcal ja on kaikinpuolin terveellinen eines rasvoineen päivineen. Tuollainen naurettavan pieni määrä menee lähes huomaamatta päivän mittaan muutaman pähkinän tuntivauhdilla tai yhden tv-ohjelman aikana snäksinä.
 
Suosittelen vilpittömästi ylimääräisten kaloreiden metsästämistä kunnollisen ruokavalion kautta. Nimittäin kroppa ei ole kuin auto, joka toimii pelkällä öljylläkin optimaalisesti.
Ihmiskeho tarvitsee hyvinvointiin ja kasvuun lukemattomia ravintoaineita. Jos siis haluat tukea kasvua ja terveyttäsi, niin ota ne kalorit mieluummin terveellisestä ruoasta kuin pelkkää öljyä kittaamalla. Energiansaannissa ja sen tehokkaassa hyväksikäytössä on kyse niin monesta muustakin tekijästä kuin pelkästä kalorimäärästä.
Tuo alotuspostin tilanne, että on miinuksilla ja ei haluta syödä enempää kiinteänä vihjaa siihen, että hiilareiden ja proden osuus on liian suuri ja rasvaa ei tule tarpeeksi siinä muun ruuan ohella - joten tuossa tapauksessa on mun mielestä perusteltua vetää rasvaa rasvana lisäksi. (Sinänsä tuosta mitä sanoit oon samaa mieltä.)

Saattaa olla alottajalla annoskootkin liian suuret, aika paljon saa syödä venyttämättä vatsaa palloksi, jos ruokailukertoja on 5 tai enemmän.
 
Ymmärrän kyllä sen, että joillekin on vaikeaa saada tavoittelemiaan kaloreita kasaan syömällä. Mutta rypsäriä parempi keino olisi minusta hakea sellaisia kunnollisia ruoka-aineita, joista voidaan suuria kalorimääriä saada terveellisesti ja vähällä vaivalla.

Kuten vaikkapa jo mainostettu maapähkinä.
Yksi desi (50g) suolaamattomia pähkinöitä sisältää lähes 300kcal ja on kaikinpuolin terveellinen eines rasvoineen päivineen. Tuollainen naurettavan pieni määrä menee lähes huomaamatta päivän mittaan muutaman pähkinän tuntivauhdilla tai yhden tv-ohjelman aikana snäksinä.

IMO maapähkinä ei kovin hyvä kun siinä paljon o6:sta.
 
IMO maapähkinä ei kovin hyvä kun siinä paljon o6:sta.

Maapähkinöissä on eniten (noin puolet) kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka alentavat huonoa kolesterolia ja ne ovat yhtä tehokas antioksidantti kuin marjat.
Kaikenkaikkiaan vaikuttaisi siltä, että maapähkinöillä on positiivinen vaikutus verenkiertoelimistöön ja kolesteroliin vähentäen sydäntautiriskiä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom