Liivate

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bronx87
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
10.3.2011
Viestejä
50
Katsoin tuossa netissä elintarvikkeita mitkä sisältää paljon proteiinia ja silmään osui liivate. Liivate sisältää 85,6g proteiinia sadasta grammasta. Tietääkö joku tuosta aineesta enemmän mihin käytetään ja pystyykö syömään sellaisenaan pieniä annoksia? Vai onko tuossa aineessa jotain haitta vaikutuksia ynm.

Toinen kysymys samaan syssyyn. Onko soijaproteiini hyvää proteiinia, kun joskus kuullut että siinä olisi jotain haittaa myös.. Itsellä vielä ravinto asiat hiukan hakusessa, kiitos vastauksista.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tuskin mitään laadukasta...
Liivate eli gelatiini on proteiinista koostuva ruoka-aine, jota valmistetaan yleensä sian nahasta tai sian tai naudan luista, suolista ja jänteistä pitkään keittämällä.
 
Ilman mitään tieteellistä perustelu linkkiä tai muutakaan paskaa niin tuo soijaproteiini on nimensämukaisesti soijasta tehty ja soija jota me syödään on kasvikunnassa naispuolinen kasvi eli sisältää kasvikunnan estrogeeniä.

Sen takia sitä suositellaan mm. vaihdevuosista kärsiville akoille.

Estrogeeni liiallisina määrinä haittaa miehen kehon omaa testosteroni tuotantoa.
 
liivate on yleensä niitä muovisia läiskiä, jotka liotetaan veteen ja sitten sekoitetaan kiisseliin tms. Liivate tekee siitä jälkiruoasta tms. kiinteämpää, hyytelömäistä. Ei niitä kannata kyllä lähteä järsimään, Arska jo tuossa siteerasikin valmistustapoja.
 
Heh, tee liivatteesta vesihyytelöö ja heitä huiviin =D Paljonkohan sitä pitäis vedellä et sais päivän energiatarpeen täyteen? =D
 
Kokeile heittää vaikka 100g tota sheikkeriin ja lämmintä vettä sitten täyteen. Reipasta ravistelua hetken aikaa, ja sit eikun vaan ääntä kohti. :kippis1:

Voit myös kokeilla duunata palautusjuoman tuosta lisäämällä tohon reseptiin esim. 1:1 suhteessa liivatteeseen maltoa tai ihan vaan sokeria. Kerro meille muillekkin sit miltä maistuu. :D
 
Soija on kasvikunnan paras kokonainen proteiini. Lisäksi se on paljon edullisempaa kuin eläinperäinen proteiini. Kannattaa käyttää ainakin sillointällöin. Itse lisään soijarouhetta jauhelihan sekaan, jossa sitä ei edes pienissä erissä huomaa ruoan maussa proteiinipitoisuuden kasvaessa.

Liivatetta saa kaupoista läpikuultavina ohuina levyinä, jotka muuttuvat limaksi vedessä. Aika fakiiri saa olla, jos niitä popsii sellaisenaan.
 
Joo. Toi jauhelihan "jatkaminen" soijarouheella on oikeesti ihan toimiva konsti. Tulee vielä aika edulliseksi, tuo tumma soijarouhe on ainakin ihan jees, eikä todellakaan maksa paljon mitään.
 
Eiku hamppu on vissiin paras.

Olisi mielenkiintoista kuulla miksi. En ainakaan löytänyt esimerkiksi hamppuproteiinin biological value -arvoa mistään, jolla yleensä arvioidaan proteiinin käyttökelpoisuutta. Soijalla se vastaa melko lähelle lihaa ja maitoproteiinia.
 
Mike Mahler prodejauhoista:
Protein powders can be a tasty and nutritious addition to someone’s nutrition plan. Rice protein, hemp protein and pea protein are great options. You may want to try focusing on non-soy protein powders since we tend to get plenty of soy from other foods.

Mahler soijasta:
I won't rehash my litany against soy, you'll have to read about it's many ill effects on my website (Soy the Poison Seed), at www.westonaprice.org, and www.soyonlineservice.co.nz. In both men and women high estrogen creates infertility. That's why estrogen is used in birth control pills

EDIT: Oi perkele ku löyty mielenkiintosta satsia prodesta ylipäätään, ja prodelähteistä:

Mark Sissonin blogista:
The BV is one way to measure a protein’s “usability.” The higher the BV, the greater the proportion of available protein that can be synthesized by the body’s cells. Higher BVs also indicate a greater amount of essential amino acids – those amino acids that the body cannot synthesize or convert on its own and must instead obtain from the diet. Whey protein concentrate, for example, has a biological value of 104, while isolate has a BV of 100 [:wtf:] Milk itself? 91. Beef? 80. You want a high biological value in your powders especially, since their only reason for existing is to provide a quick, easy influx of dietary protein. Interestingly, BV goes down with greater protein intake. Whey’s BV of 104 is at intakes of 0.2g/kg; it drops to around 70 at 0.5g/kg.

Paras BV "muista" prodeista oli kananmunalla (100) ja riisillä (83)

Hampun plussat oli että maistuu paremmalle ja sekoittuu ja parempi koostumus kuin muilla jauhoilla, mutta alhainen "imeytyminen"(BV??) trumppaa. Ite käyttäisin kasviprodeista en mitään hähä.
 
Olisi mielenkiintoista kuulla miksi. En ainakaan löytänyt esimerkiksi hamppuproteiinin biological value -arvoa mistään, jolla yleensä arvioidaan proteiinin käyttökelpoisuutta. Soijalla se vastaa melko lähelle lihaa ja maitoproteiinia.
Kyse on varmaankin hampun siemenestä. Lainattu wikipediasta:
Hampunsiemenet sisältävät helposti imeytyvää proteiinia noin 25 prosenttia ja monityydyttämätöntä rasvaa noin 33 prosenttia. Siemenet ja niistä puristettu öljy ovat gluteenittomia ja kolesterolittomia. Kumpikaan valmiste ei sisällä kannabinoideja.
Aiemmin soijapavun luultiin olevan kasvikunnan eniten aminohappoja sisältävä jäsen, sillä se sisältää jopa 18 aminohappoa kahdestakymmenestä proteiinisynteesissä tarvittavasta aminohaposta. Kuitenkin uudempien tutkimusten mukaan hampunsiemenet sisältävät kaikki ihmisen terveydelle välttämättömät 20 aminohappoa.
 
Minusta tuota soijan hormoonijuttua on paisuteltu ja vääristelty. Jotkut ravintoasioista kiinnostuneet ovat lukeneet soijalla olevan jotain yhteyttä estrogeeniin ja sitten vetäneet oman johtopäätöksen, että soijasta suurinpiirtein kasvaa miehelle tissit ja testosteronituontato lakkaa.

"Clinical studies show no effects of soy protein or isoflavones on reproductive hormones in men: results of a meta-analysis

Objective
To determine whether isoflavones exert estrogen-like effects in men by lowering bioavailable T through evaluation of the effects of soy protein or isoflavone intake on T, sex hormone–binding globulin (SHBG), free T, and free androgen index (FAI) in men.

Result(s)
No significant effects of soy protein or isoflavone intake on T, SHBG, free T, or FAI were detected regardless of statistical model."

http://www.fertstert.org/article/S0015-0282(09)00966-2/abstract
 
Vaihtelua tarjoava idea heittää liivatetta palautusjuomaan:). Soossit vaan valmiiksi ennen salille lähtöä ja jääkaapiin. Sit salin jälkeen vois syödä lusikalla palautusHYYTELÖN:).
 
Olisi mielenkiintoista kuulla miksi. En ainakaan löytänyt esimerkiksi hamppuproteiinin biological value -arvoa mistään, jolla yleensä arvioidaan proteiinin käyttökelpoisuutta. Soijalla se vastaa melko lähelle lihaa ja maitoproteiinia.

Siksi että hampunsiemen sisältää 20 aminohappoa ja täten on kokonaisempi proteiini kuin soija. Lisäksi hampunsiemenissä on paljon omega3 rasvahappoja, joita tarvitaan mm. testosteronin tuotantoon.

Imeytymisarvoa en tiedä, mutta olettaisin aika tehokkaaksi - onhan hamppu ihmiskunnan vanhin viljelyskasvi. Hampunsiementen proteiini koostuu 65%edestiinistä ja 35%albumiinista (wiki). Elikkä aika helkkarin hyvin imeytyvää siis.
 
Liivatteesta viel sen verran, et ei siinä ole noita aminohappoja juuri ollenkaan eli ei oikeen toimi lihaksen kasvatukseen ainakaan :D
 
Oon iteasiassa rehellisesti miettiny tuota liivatetta, että kun siitä kiisseliä valmistetaan jne, ja jos siinä kerta on sitä prodea jne, ja kun en ole koskaan ikinä koskaan ajatellut paljonko sitä loppupeleissä on, ja oisko lopputuloksessa järkeä vai ei, niin olen nyt punt-

nyt hippi saatana.

Eli kannattaisko tehdä prodekiisseliä? Steviaa + liivatetta + jotain minttusuklaaheraa (jälkikäteen).
 
Ei. ne liivatteen aminohapot ei ole ihmiskeholle kelvollisia. Tämä siis ulkomuistista, googlella varmaan löytynee lisää.

edit: paskaa taidan olla aikoinan lukenut ainakin osittain::

"
It contains no tryptophan and is deficient in isoleucine, threonine, and methionine. The approximate amino acid composition of gelatin is: glycine 21%, proline 12%, hydroxyproline 12%, glutamic acid 10%, alanine 9%, arginine 8%, aspartic acid 6%, lysine 4%, serine 4%, leucine 3%, valine 2%, phenylalanine 2%, threonine 2%, isoleucine 1%, hydroxylysine 1%, methionine and histidine <1% and tyrosine <0.5%.
"
"
Gelatin is one of the few foods that cause a net loss of protein if eaten exclusively. In the 1970s, several people died of malnutrition while on popular liquid protein diets
"

(nopeasti katsottuna, jos muuta prodea vetäisi samalla niin gelatiinia voisi käyttää joukossa.)
 
Ei. ne liivatteen aminohapot ei ole ihmiskeholle kelvollisia. Tämä siis ulkomuistista, googlella varmaan löytynee lisää.

Kiitos ripeästä vastauksesta. :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom