Lihasten jännittämisestä harjoittelun aikana

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Gradient
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Liittynyt
29.4.2003
Viestejä
400
Ikä
48
Suoraan asiaan: Pitäisikö tai kannattaako vastaavia lihaksia jännittää samalla kun tekee ko. lihaksiin kohdistuvaa harjoitetta, ja miksi (tai miksi ei)? Toisaalla kun neuvotaan jännittämään ja toisaalla taas ei..

Muutenkin kummastuttaa tämä lihasten staattinen so. isometrinen lihasten jännitys, onko siitä ylipäätään merkittävää hyötyä, vaiko peräti haittaa? Mitä lihaksissa tapahtuu isometrisen jännityksen aikana?

Ehkä tyhmiä kysymyksiä nämä, mutta kiitoksia asiantuntevista ja kärsivällisistä vastauksista jo etukäteen; en searchilla löytänyt vastaavaa threadia joten ajattelin luoda rohkeasti uuden..
 
mä ainakin jännitän ihan luonnostaan, ensit tiedä, koskaan tullu ajatelleeksi tollasta :)
 
Bodaaja voi huoletta jännittää vastalihaksella (esim. hauista kun tekee ojentajaa) jos se vaan edistää lihaskasvua. En tiedä onko näin, ainakin muuttuu homma raskaammaksi, eli hommassa olisi ideaa jos on vaikkapa treenaa puutteellisella varustuksella kesämökillä.

Jos haluaa hyvää suoritustasoa, niin sanoisin että on turhaa jännittää lihaksia isometrisesti... paitsi jos on joku räjähtävä lähtö jossa ei pääse "pompauttamaan".. siinä tapauksessa voi olla hyvä jännittää koko paketti alussa melko kovaa.

Tämä on vain mun näkökulma, ehkä ymmärsin kaiken ihan väärin. :) ei olisi ensimmäinen kerta
 
Originally posted by Gradient
Mitä lihaksissa tapahtuu isometrisen jännityksen aikana?

Lihas tuottaa voimaa, mutta ei lyhene eikä pitene. Lihaspumppu ei toimi, kuona-aineet kerääntyvät lihakseen.

"Normaalissa" lihastyössä lihas lyhenee ja tuottaa voimaa (konsentrinen lihastyö). Eksentrisessä tapauksessa lihas tuottaa voimaa, mutta samalla se pitenee, ts. vastavoima on niin suuri että lihas ei pysty voittamaan sitä vaan "jarruttaa" sen liikettä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom