Lihaa suoraan tukusta tai teurastamolta?

Liittynyt
8.1.2012
Viestejä
1 690
Mietinpä tuossa törkeitä lihan hintoja syljeskellen, että kuinkakohan paljon halvemmalla voisi saada paistijauhelihaa yms. jos sitä hakisi suoraan niin läheltä tuotantoporrasta kuin mahdollista, eli suoraan teurastamolle vaan ja pyytää vaikka 100 kiloa omaan pakkaukseen. Kukaan ikinä lähtenyt toteuttamaan asiaa?

Aivan älytöntä, että kaikki tällaiset tavarat pakataan johonkin 250 gramman pikkupakkauksiin ja sitten niistä revitään 13 euroa kilolta. Törkeimmät vielä valittavat, kuinka tavaraa ei saa tarpeeksi pienissä pakkauksissa ja se maksaa ihan liikaa. Nykypäivän keskivertokuluttaja hakee kaupasta tasan sen mitä juuri sillä hetkellä tarvitsee ja ulkoistaa säilytyksen kaupalle, joka kyllä osaa veloittaa sen sitten hinnoissa. :curs:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Googlella löytyi heti muutama lihatukkuri, kun kirjoitti vaan hakukenttään ''lihatukku''. Lueskelin muutamaa noista ja kaikki tuntuvat kyllä myyvän suoraan kuluttajalle. Hinnoista en osaa sanoa mutta kyllä se varmasti halvemmaksi tulee, kun ei käydä näitä kaikkia reittejä läpi, mitä se naudanpaisti normaalisti käy kaupan hyllylle.
 
Ite tullu haettua täällä Kuopiosta päin niin atrian myymälästä suoraan. Halvemat hinnat ja välillä myydään ihan pilkkahintaan tavaraa. Mm Muutama viikko sitten tuli ostettua 3kg kalkkunan suikaleita huimaan 4€ hintaan :)
 
Itte käyny KESPRO:n tukusta kattelemassa ja ei tule yhtään halvemmaksi. Ainoastaan saatat löytää jotai, joskus tarjouksesta, mutta sekään ei yleensä ole se mitä haluat. Mutta tälläisissä teurastamo tukuissa säästää muutaman pennin, mutta täytyy kyllä olla sitten valmis pakastelemaan niitä.
 
Ajattelin ihan irtotavarana sillä tavalle, että jos teurastamo normaalisti tilaa ja käsittelee lihaa erässä vaikka tonnin, niin tilaisi sen parisataa kiloa siitä lisää ja ostaisi sen raakajauhelihana suoraan omaan laariin. Nuo kuluttaja"tukut" ovat vain tyhmille "osta säästöpakkaus ja maksa enemmän" - ihmisille, jossa välistävetäjä on sama kuin nylkytavaraliikkeissä.
 
Joulukuussa hain puolikkaan porsaan (n. 50kg) lähipalvaamolta, 4,2€/kg, olivat leikanneet parin kilon paloiksi.

Melko rasvaistahan tuo pääosin on, mutta ei muutenkaan ole opiskelijana varaa ostaa alle 10% lihoja. Tulee silti sentään puolet halvemmaksi kuin kaupasta. Ite piti pussittaa ja laittaa pakkaseen.

- 15 kg jauhelihaa (15%)
- 5 kg kastikelihaa (pekoni)
- muutama kg kasleria
- ulkofilettä n. 3kg
- sisäfile
- kinkku +12 kg
- lapaa yms.

Jäljellä on enään sisäfile, ja uusi setti tuleekin kaiketi ensi viikolla.
 
Mietinpä tuossa törkeitä lihan hintoja syljeskellen, että kuinkakohan paljon halvemmalla voisi saada paistijauhelihaa yms. jos sitä hakisi suoraan niin läheltä tuotantoporrasta kuin mahdollista, eli suoraan teurastamolle vaan ja pyytää vaikka 100 kiloa omaan pakkaukseen. Kukaan ikinä lähtenyt toteuttamaan asiaa?

Aivan älytöntä, että kaikki tällaiset tavarat pakataan johonkin 250 gramman pikkupakkauksiin ja sitten niistä revitään 13 euroa kilolta. Törkeimmät vielä valittavat, kuinka tavaraa ei saa tarpeeksi pienissä pakkauksissa ja se maksaa ihan liikaa. Nykypäivän keskivertokuluttaja hakee kaupasta tasan sen mitä juuri sillä hetkellä tarvitsee ja ulkoistaa säilytyksen kaupalle, joka kyllä osaa veloittaa sen sitten hinnoissa. :curs:

Eihän tuota ole toteutettu Pakkisella kuin vasta allaolevasta keskustelusta päätellen 8 kertaa.

http://www.pakkotoisto.com/mayor-s-gym/110711-luomulihan-kimppatilaus-vol-8-a/

Se on muuten selvästi kalliimpaa kuin suurin osa markettien valmispakatuista (ei luomu) lihoista. En tiedä olisiko ei-luomukin kalliimpaa näin tilattuna.

Tietty voisi kokeilla hakea naudan kokoista liha-annosta vain itselleen jostain ei-luomu tuottajalta, joka vielä leikkaisi sen sinua varten valmiiksi. Kokeilkaa joku tai selvittäkää edes teoriassa.
 
Toi Hårreguudin nylkemö vaikuttaa jo sivuston ulkoasunkin perusteella sellaiselta rantaruåttalaiselta nylkytavaraliikkeeltä ja hinnat puhuvat vain puolestaan.

Jos isot kaupat pystyvät myymään kilon naudanlihapaketteja 7.30/kilo ja toimitushaitarissa eniten ilmaa on juuri tuossa välissä, niin hankintahinta tuottajalta ei voi olla parin euron kilohintaa kovempi.

Saatana pitää vissiin perustaa oma navetta. :jahas:
 
Kattelin yks päivä kaupassa karhunlihaa säilykkeenä 200g 19,90€ kilohinnaksi melkei sata euroa. Tuoteselosteessa n. puolet paljastui sianlihaksi. Tästä tein nopealla matikalla laskutoimituksen, että kaatamalla Bläkärin kanssa 300kg painavan karhun ja perustamalla oman lihanleikkaamon alkaa kissan päivät.
http://www.lihaexpertit.fi/ tuolla on ehkä pikkasen halvempaa tai sit toinen missä oon käyny nii chef wotkins tukkutorilla sörkässä, mut se ei oo köyhien paikka ainakaan.
 
^^Jos Hultgårdiin viittaa tolla, niin se liha on luomua ja tuoretta, ei sitä voi verrata mitenkään markettien lihoihin, esim. sonnin jauhelihasta ei irtoa paistettaessa mitään ylimääräisiä nesteitä. Lisäksi mä otan noi lihat kotiinkuljetettuna ja olen valmis maksamaan siitäkin extraa.
 
^^Jos Hultgårdiin viittaa tolla, niin se liha on luomua ja tuoretta, ei sitä voi verrata mitenkään markettien lihoihin, esim. sonnin jauhelihasta ei irtoa paistettaessa mitään ylimääräisiä nesteitä. Lisäksi mä otan noi lihat kotiinkuljetettuna ja olen valmis maksamaan siitäkin extraa.

Komppaan! Kotiin tuodusta 5-7% luomujauhelihasta ei todellakaan paha hinta! Ja ei todellakaan voi verrata marketista saatavaan!
 
Jos isot kaupat pystyvät myymään kilon naudanlihapaketteja 7.30/kilo ja toimitushaitarissa eniten ilmaa on juuri tuossa välissä, niin hankintahinta tuottajalta ei voi olla parin euron kilohintaa kovempi.

Pystyynkuollut mansikki josta jauhetaan mössöksi kaikki paitsi ääni vs. oikea lihakarjan luomuliha lähitilalta... Ei nyt ehkä ihan yksi yhteen verrattavissa, kuten täällä jo onkin näemmä ehditty huomauttamaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom