Lidl

Oot varmaan "vahingossa" ajautunut syömään terveellisemmin. Hieno juttu :)
Mutta eipä täällä suomessakaan olla mitenkään selkä seinää vasten pakotettuna syömään paskaa. Itellä nyt ei tulis mieleenkään ostaa jo ihan kilohinnankaan takia marinoituja lihoja. Mikro ja pakaste ateriat nyt on myös kalliita ja maistuu perseelle. Toki suomessa on tehty tosi helpoksi syödä päin persettä ja asiaan vihkiytymätön varmasti tekeekin näin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Noitten marinoimattomien ja tuoreiden lihojen, kalojen, ja vihannesten hinta on kyllä niin älytön, että helposti sortuu noihin höttöihin. Itse kun käy metsällä ja kalassa, niin jotenkin oppinut enemmän arvostamaan sitä, että tietää suunnilleen mistä ruokansa tekee. Tietysti pelkkä makuero oikeasti tuoreen ruuan ja kaupan logistiikkaketjun raiskaaman välillä on melko iso.
 
Oot varmaan "vahingossa" ajautunut syömään terveellisemmin. Hieno juttu :)
Mutta eipä täällä suomessakaan olla mitenkään selkä seinää vasten pakotettuna syömään paskaa. Itellä nyt ei tulis mieleenkään ostaa jo ihan kilohinnankaan takia marinoituja lihoja. Mikro ja pakaste ateriat nyt on myös kalliita ja maistuu perseelle. Toki suomessa on tehty tosi helpoksi syödä päin persettä ja asiaan vihkiytymätön varmasti tekeekin näin.

No joo, mä en oikeastaan tee ruokaa, syön tollaisissa lounasrafloissa (keitto ja lounas joku 3e). Lihoja ja tollasia paistelen sit himassa. Kalaa täältä on kyllä vaikea löytää, jotain karppia nää vaan vetää. :/
 
Häh? Mun rahkatasku oli pullollaan rahkaa!

:o
poolille sattunut sekundatasku. Mun syömissä on ollut rahkaa vähintään tarpeeksi. Mikäs lihapiirakoissa on ollut vikana?

Näitä oli vieläpä kaksi, toisen söi äiti ja hänen "tasku" yhtä ontto. Kehui kyllä, kai kohteliaisuuttaan sitä kuorta. En nyt sinänsä Lidlin lihiksiä moittinut, viittasinpa vain "lihapiirakka" myyntinimeen sen vuoksi että niissä yhtä vähän lihaa eli minimaalisesti kuin ostamassani Lidlin "rahkataskuissa" rahkaa :/
 
Lidlin jauhelihat :down: Säilyykö ne ikinä viimeiseen käyttöpäivään? Mitä ne niille tekee? Säilyttää liian lämpimässä vai päästää kylmäketjun katkeamaan? Ei ollut äsken ihan ensimmäinen kerta ja tuskin viimeiseksi jää, kun lidlin jauhelihassa on tänään päiväys ja kun sen heittää pannulle, niin keittiön täyttää ihan kamala puolimätä löyhkä. Roskiin meni sekin taas vaihteeksi, mutta onneksi pakkasessa oli pirkkaa, joten sen laitoin sulamaan. Sen kanssa ei muuten ole ikinä ollut samanlaisia ongelmia ja monesti on paisteltu päivän vanhaakin. Tuossa Lidlin versiossa on oikeasti joku vika. Näin moni sattuma ei mene enää sattuman piikkiin. Okei, ei näitä kertoja ole kuin kolme, mutta kun ottaa huomioon, että 90% jauhelihoista mitä ostan, on Pirkkaa ja 10% Lidliä, eikä toisessa ole ikinä ollut mitään vikaa, niin huonon lihan todennäköisyys on jo varsin kova. Taidan jättää sen kymmenen prosenttiakin tästedes ostamatta, se kun tulee halvemmasta hinnastaan huolimatta näköjään kalliimmaksi.
 
Pitääkin ostaa piitkästä aikaa tyhjiöpakattuja häränpihvejä, kun tulevat tarjolle. Paistan niitä nopeasti voissa. Lähemmäs puoliraakoina ne eivät tunnu tekevän ähkyä eivätkä paina mitenkään vatsassa. Olikse niin, että gluteenia on luonnossa vain punaisessa lihassa? Jengi täällä ei taida harrastaa Liidelin De-Luxe-tuotesarjaa? Joskus niistä saan vaihtelua syömisiini. Maateemoissa on usein jotain kiinnostavaa myös. Ranska-päivinä ei oikeastaan muu kuin pähkinämetvursti. Ranskan juustot ovat outoja poislukien (paye de basque)baskijuusto.
 
Lidlin jauhelihat :down: Säilyykö ne ikinä viimeiseen käyttöpäivään? Mitä ne niille tekee? Säilyttää liian lämpimässä vai päästää kylmäketjun katkeamaan? Ei ollut äsken ihan ensimmäinen kerta ja tuskin viimeiseksi jää, kun lidlin jauhelihassa on tänään päiväys ja kun sen heittää pannulle, niin keittiön täyttää ihan kamala puolimätä löyhkä. Roskiin meni sekin taas vaihteeksi, mutta onneksi pakkasessa oli pirkkaa, joten sen laitoin sulamaan. Sen kanssa ei muuten ole ikinä ollut samanlaisia ongelmia ja monesti on paisteltu päivän vanhaakin. Tuossa Lidlin versiossa on oikeasti joku vika. Näin moni sattuma ei mene enää sattuman piikkiin. Okei, ei näitä kertoja ole kuin kolme, mutta kun ottaa huomioon, että 90% jauhelihoista mitä ostan, on Pirkkaa ja 10% Lidliä, eikä toisessa ole ikinä ollut mitään vikaa, niin huonon lihan todennäköisyys on jo varsin kova. Taidan jättää sen kymmenen prosenttiakin tästedes ostamatta, se kun tulee halvemmasta hinnastaan huolimatta näköjään kalliimmaksi.

Eipä ole itsellä sattunut kertaakaan eteen. Aina joku paketti menee viimeselle käyttöpäivälle, kun tulee sen verran enemmän ostettua kerralla. Viikonloppuna söin päiväyksen yli menneenkin paketin, kun ei ollu paketti pullea tai haissu :D jos oot nuo huonot paketit ostanut aina samasta lidlistä, niin kannattaisi varmaan sinne ilmoitella, jos kylmäkaapin säädöt on perseellään?
 
Olikse niin, että gluteenia on luonnossa vain punaisessa lihassa? Jengi täällä ei taida harrastaa Liidelin De-Luxe-tuotesarjaa?

Gluteenia on näissä perusviljoissa (vehnä, kaura, ruis, ohra, ja näistäkin yhdessä ei ole mutta en muista missä), mutta ei käsittääkseni esim speltissä, hirssissä tai tattarissa. Oikeastaan missään muussa ei ole, ei esim lihassa.

Ehkä suurin syy Lidlin käyttämiseen on nimenomaan se, että sieltä saa normaalista poikkeavaa ruokaa, joten myös deluxe -sarjaa tulee syötyä.
 
Gluteenia on näissä perusviljoissa (vehnä, kaura, ruis, ohra, ja näistäkin yhdessä ei ole mutta en muista missä), mutta ei käsittääkseni esim speltissä, hirssissä tai tattarissa. Oikeastaan missään muussa ei ole, ei esim lihassa.
Kaurassa ei ole, mutta mulla on sellainen kutina, että Bodailijapoika tarkoitti glutamiinia. Tosin sekään ei taida olla totta, että sitä olisi vain punaisessa lihassa.
 
Noissa halppismerkkien tuotteissa kannattaa se sisällysluettolo lukea tarkasti. Vahingossa ostin extra pitsajuustoa (läski kun olen) ja pelkkä hajukin sai puklin suuhun. Luottelosta selvisi että pitsajuustossa oli juustoa ehkä 50% ja loput juustonkaltaisia valmisteita ja muuta paskaa. Anteeksi mutta mitä on juustonkaltainen valmiste? Mitä se on? - Never again XTRA-

"X-tra pizzaraaste on gouda ja juuston kaltainen kasvirasvavalmiste, jossa on 23 % rasvaa. X-tra pizzaraaste sopii pizzan lisäksi muuhunkin kuorruttamiseen. Kuten jokakodin ydinreaktoriin tai Biomoottoreihin polttoaineeksi."
 
Lidlin jauhelihat :down: Säilyykö ne ikinä viimeiseen käyttöpäivään? Mitä ne niille tekee? Säilyttää liian lämpimässä vai päästää kylmäketjun katkeamaan? Ei ollut äsken ihan ensimmäinen kerta ja tuskin viimeiseksi jää, kun lidlin jauhelihassa on tänään päiväys ja kun sen heittää pannulle, niin keittiön täyttää ihan kamala puolimätä löyhkä. Roskiin meni sekin taas vaihteeksi, mutta onneksi pakkasessa oli pirkkaa, joten sen laitoin sulamaan. Sen kanssa ei muuten ole ikinä ollut samanlaisia ongelmia ja monesti on paisteltu päivän vanhaakin. Tuossa Lidlin versiossa on oikeasti joku vika. Näin moni sattuma ei mene enää sattuman piikkiin. Okei, ei näitä kertoja ole kuin kolme, mutta kun ottaa huomioon, että 90% jauhelihoista mitä ostan, on Pirkkaa ja 10% Lidliä, eikä toisessa ole ikinä ollut mitään vikaa, niin huonon lihan todennäköisyys on jo varsin kova. Taidan jättää sen kymmenen prosenttiakin tästedes ostamatta, se kun tulee halvemmasta hinnastaan huolimatta näköjään kalliimmaksi.

Kyllä ne Lidlin jauhelihat ihan samalta linjalta tulee kuin muutkin. Raaka-aine on aivan samaa, kuin kotimaisessa "perus" jauhelihassa. Vain kalvo ja tarra on eri. Lisäksi Lidl on todella tarkka lämpötilojen suhteen.

Ainakin siis toimituksia syynätään tarkasti. Sitä miten kaupoissa lihat säilytetään en tiedä. Jauhelihat on todella herkkiä pilaantumaan. Kannaattakin heittää pakkaseen, jos ei heti meinaa käyttää.
 
Noissa halppismerkkien tuotteissa kannattaa se sisällysluettolo lukea tarkasti. Vahingossa ostin extra pitsajuustoa (läski kun olen) ja pelkkä hajukin sai puklin suuhun. Luottelosta selvisi että pitsajuustossa oli juustoa ehkä 50% ja loput juustonkaltaisia valmisteita ja muuta paskaa. Anteeksi mutta mitä on juustonkaltainen valmiste? Mitä se on? - Never again XTRA-

"X-tra pizzaraaste on gouda ja juuston kaltainen kasvirasvavalmiste, jossa on 23 % rasvaa. X-tra pizzaraaste sopii pizzan lisäksi muuhunkin kuorruttamiseen. Kuten jokakodin ydinreaktoriin tai Biomoottoreihin polttoaineeksi."

Juusto 98 % ja juustojauhe 2 % (maito, suola, hapate, mikrob. juoksute, säilöntäaine (E 251), väri (E 160a)).

Rainbow : X-tra Juustoraaste 500 g
 
Noissa halppismerkkien tuotteissa kannattaa se sisällysluettolo lukea tarkasti. Vahingossa ostin extra pitsajuustoa (läski kun olen) ja pelkkä hajukin sai puklin suuhun. Luottelosta selvisi että pitsajuustossa oli juustoa ehkä 50% ja loput juustonkaltaisia valmisteita ja muuta paskaa. Anteeksi mutta mitä on juustonkaltainen valmiste? Mitä se on? - Never again XTRA-

"X-tra pizzaraaste on gouda ja juuston kaltainen kasvirasvavalmiste, jossa on 23 % rasvaa. X-tra pizzaraaste sopii pizzan lisäksi muuhunkin kuorruttamiseen. Kuten jokakodin ydinreaktoriin tai Biomoottoreihin polttoaineeksi."

Tuo "juustoraaste" on ihan järkyttävää paskaa. Erehdyin kerran laittamaan pitsan päälle ja uuni piti pestä moneen kertaan että sen hajun sai pois. Tuo ei todellakaan ole ihmisravintoa.
 
Kyllä ne Lidlin jauhelihat ihan samalta linjalta tulee kuin muutkin. Raaka-aine on aivan samaa, kuin kotimaisessa "perus" jauhelihassa. Vain kalvo ja tarra on eri. Lisäksi Lidl on todella tarkka lämpötilojen suhteen.

Ainakin siis toimituksia syynätään tarkasti. Sitä miten kaupoissa lihat säilytetään en tiedä. Jauhelihat on todella herkkiä pilaantumaan. Kannaattakin heittää pakkaseen, jos ei heti meinaa käyttää.
Noita linjojakin on varmaan useita. Ei Pirkan ja Snellmanin ja Lidlin lihat vamaan samalta linjalta tule. Mun mielestä Lidlissä ja Pirkassa on pieni makuerokin. Mutta näin on päässyt käymään, että mulla on jokusen kerran Lidlin jauhelihat plaantuneet kaappiin ennen viimeistä käyttöpäivää ja muiden valmistajien lihat ei ikinä. Ei siinä paljoa auta todistella miten ne on samaa tavaraa ja miten tarkka lidl on lämpötiloista. Näin on käynyt, eikä vain kerran, joten jokin syy siihen on olemassa.
 
Jaa, eikös säilyvyyttä yleensä paranneta kaikenmaailman kaasuilla ja happamilla eineksillä (=estää bakteerien kasvua). Joskus maailmanaikaan ennen vaakkumipakkauksia, kun lihaakin sai tiskiltä, puhuttiin päivästä parista sen jauhiksen kanssa. Nykyään ne säilyy maailman tappiin.
 
Jaa, eikös säilyvyyttä yleensä paranneta kaikenmaailman kaasuilla ja happamilla eineksillä (=estää bakteerien kasvua). Joskus maailmanaikaan ennen vaakkumipakkauksia, kun lihaakin sai tiskiltä, puhuttiin päivästä parista sen jauhiksen kanssa. Nykyään ne säilyy maailman tappiin.

Suojakaasuun pakataan kaikki mitä nyt teollisuus kauppaan kuljettaa. Suojakaasu ? Wikipedia
 
Ostin tuollaisen Milbona edam juustomötikän ja ei herranjestas mitä paskaa se on? Siitä kun leikkaat siivun niin murenee koko paska ennen kun ehdit leivän päälle laittaa. Mitä juustoa se semmoinen on?
 
Suojakaasuun pakataan kaikki mitä nyt teollisuus kauppaan kuljettaa. Suojakaasu ? Wikipedia

Niih.. Kaikki kaupan edun vuoksi - parempi säilyvyys -> edullisempi logistiikka. Joskus kun tuolta metsästä päivällä napatun otuksen iltapäivällä kokkailee, sitä miettii mitä eroa on tuorella ja kaupan lihalla :D

Kala yksi karmaisevimpia esimerkkejä, etenkin S-ketjun keskitetyn hankinnan vuoksi -> tuoretta kalaa on mahdoton saada. K-ketjun kauppiaat joskus kai ostelevat paikallisilta tuottajilta. Minimanissa ainakin täällä on jopa ihan paikallista kalaa usein, mutta se ei muutoin ole ihan mukavimpia kauppoja. Lopputuloksena eipä ole kaupan ikivanhoja kaloja viitsinyt ostaa vuosiin, kun sen saa tuoreena itse hakemalla, joskin saalisvarmuus ei ole yhtä hyvä.
 
Noita linjojakin on varmaan useita. Ei Pirkan ja Snellmanin ja Lidlin lihat vamaan samalta linjalta tule. Mun mielestä Lidlissä ja Pirkassa on pieni makuerokin. Mutta näin on päässyt käymään, että mulla on jokusen kerran Lidlin jauhelihat plaantuneet kaappiin ennen viimeistä käyttöpäivää ja muiden valmistajien lihat ei ikinä. Ei siinä paljoa auta todistella miten ne on samaa tavaraa ja miten tarkka lidl on lämpötiloista. Näin on käynyt, eikä vain kerran, joten jokin syy siihen on olemassa.
Kesko (pirkka), S-kauppa (Rainbow) ja Lidl kilpailuttaa toimittajat jauhelihoille tietyin väliajoin. Voi olla, että esim. 2012 pirkka on tullut Atrialta ja 2013 HK:lta. Riippuu aivan kuka pystyy tavaran myymään halvimmalla. Ja kyllä se vain niin menee, että pakettiin laitetaan esim. ensin lihatalon omaa merkkiä. Kun tilaus on täynnä vaihdetaan pakkauskoneeseen kalvo jonka jälkeen jatketaan Lidlillä. Kun Lildlin tilaus on täynnä vaihdetaan kalvoksi pirkka/rainbow tms. ja jatketaan ajoa. Missään vaiheessa ei vaihdeta lihaa tai suojakaasuja...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom