Levyraati (arvostele ensin edellinen kappale, sitten uusi arvosteluun)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kanttan
  • Aloitettu Aloitettu
Behexen - My Soul For His Glory

Ai Saattana! Sain taannoin maisteltavakseni (täysin omitta toimitta ja pyytämättäni) saison-olutta, joka on bilsutyyppinä mukavuusalueeni ulkopuolella. Se oli erinomainen genressään. Myös Behexen ylsi vastaavaan! Monipuolinen, selkeä, hiven ihme luolastoissa kumistelevaa laulantaa, mikä kuitenkin antoi ymmärtää sopivansa kokonaisuuteen täysin rinnoin. Helposti alalajinsa parhautta! 2,666/5

Hiuksenhentoa maalailua:
Riverside - Discard Your Fear

 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Cross My Heart - Carcass jotenkin kaikki on sopusoinnussa, mikään ei ammu yli tai ärsytä. Täyteläistä hyvin kulkevaa Metallia 8/10


Gunnareilta This I Love live versio paljon parempi kuin levy version johtuen, että Slash on kitaran varressa sooloissa, ja myös Axel laulaa biisin livenä paremmin kuin levy versiossa koko äänialan repertuaari pääse esille. Tätä biisi ei kuitankaan voi kutsua slowariksi rakkaus lauluksi, siinä on tavallaan nousu ja lasku. Suurin osa Axel tekemistä biiseistä on kirjoitettu hajonneen parisuhteen jälkeen, eli eron tuska on sanailtu tähänkin biisiin.
Kohdasta 3:50 Slashin kitaroinnin ja Axelin laulun yhdistelmä, on huikeata itsellä tulee joka kertaa siinä kohtaa kylmät väreet.
 
Guns N' Roses - This I Love
Pyhä jysäys sentään. Vitosen biisi, mutta kun yksikään laulunuotti ei osunut kohdalleen, jää lopullinen arvosana alhaiseksi. Selkäpiissä kaikki karvat koko ajan pystyssä ja amalgaamit irtosivat. Ei näköjään korvamonitoritkaan aina auta hyvään lopputulokseen. Harmi hyvän stygen. 2/5

Jykevää zappamaista:
Deli Creeps - Can I Have A Ride

 
:offtopic:
Kyllä Live ja Levy on aina eri asia, levylle voidaan ottaa niin monta ottoa että saadaan se paras lopputulos raita auto-tune .jne. Rohkenisin väittää, että monikaan bändi ei kuulosta levyllä ja livenä samalta, no tietysti voi pistää livenä tilanteessa levyn audion soimaan kera Lip Sync johan kuulostaa samalta kuin levyllä :D
 
Guns N' Roses - This I Love
Uusi pyhä jysäys - vaatii uusia pisteitä! Vitosen biisi edelleen. Livessä oli hyvää se, että kiekuminen tuli suolesta asti, siinä oli härän kiimaa, tanteret jytisivät, ikitammet kaatuilivat! Siihen ei studiossa yllä, kun yleisö puuttuu. Erinomaisen herkkä ja samalla totaalisen dynaaminen styge. 4,5/5

Live on live ja levy on levy. Lähes kaikki ovat lähes aina livenä huonompia kuin studiossa, mikäli puhutaan oikein soittamisesta, oikein laulamisesta tai vaikkapa taimista. Livenä ei tarvitsekaan soittaa "oikein", mutta kyllä laulajan olisi sentään hyvä muutama nuotti saada kohdalleen (eikä niitä puutteita yleisössä niin selkeästi huomaakaan kuin jälkilähetyksessä pienellä volalla). Siinä Axl ei livessä onnistunut. Draivi auttoi kahteen pisteeseen, mikä sekin on noin huonosta suorituksesta pirun kova. Eikä tässä nyt kannata kinata turhasta asiasta. Sinä pidit sitä törkeän kovana (missä ei ole mitään väärää), mulle se ei vireen takia uponnut ollenkaan.

Jykevää zappamaista:
Deli Creeps - Can I Have A Ride

 
Deli Creeps - Can I Have A Ride
Mukavaa riffittelyä ja tyylikästä sooloiluakin, mutta biisiä hallitsevat turinoitiosiot jättävät kyllä kylmäksi. Esa Pakarinen hanskasi tämän tyylilajin paremmin. Ämpäripään tekemisiä hallitsee omituisuuden tavoittelu, joka ei oikein löydä perille. 2/5.

Mitä tulee tuohon Gunnareiden vetoon, niin ne on eri muusikot, jotka vetävät puhtaasti ja levyä paremmin livenä. Livenä Axl ja Slash kummatkin ovat vähän sinne päin, eikä heidän ja Izzyn lisäksi bändissä ole ollut ketään mainitsemisen arvoista soittajaa. Tuon bändin nerokkuus ei koskaan ole perustunut livesoitannon puhtauteen tai kemiaan.

Vaihtelun vuoksi puhdasta progea: Transatlantic - Is it really happening.

View: https://www.youtube.com/watch?v=5GnULQI7Kjk
 
Transatlantic - Is It Really Happening

Jumantsuigura, miten hieno veto! Kerrassaan velhomaisesti hanskatut tempon kasvattamiset. Lisäksi kaikki äänet kuuluvat, väärät äänet loistavat poissalolollaan! (Noh, yksi "väärä" nuotti skeballa sallitaan. :) )

@NHB kiteytti asian muotoon "ne on eri muusikot, jotka vetävät puhtaasti ja levyä paremmin livenä" ja Transatlantic lunastaa kiteytyksen. Ansaitsee syvän kumarruksen.

Rock = Kaikenlainen ryskääminen
Proge = Tieteellinen hiplaaminen

Soitantataustalla täydellisyys ja tiede nousevat omissa asteikoissa korkealla, mutta kyllä mulle vähäistä virheellisyyttä sisältävät ryskäyshommat ovat lopulta luonnollisemmat, ihanteellsimpana mikstuurana äkkijyrkkä hipeltävä nypläys.

Transatlanticin poikain suoritus on kuitenkin niin ymmärtämättömän kova, että pistää mulkeron polvilleen. 5-/5

Hiljennystä:
Opeth - Coil

 
2,5/5 Vähän jäi tylsä maku suuhun, ku olin ihan vähän aikaa sit kuullu Opethin Eternail rains will come, mikä teki monipuolisilla melodioillaan vaikutuksen tähän simppeliin tekeleeseen verrattuna. Tää kuulost ihan eri bändiltä melkeenpä. En tosin tiiä bändin tuotannost mitään, paitsi et niit bändejä, mihin pitäis ehk perehtyä, ja vois löytää jtn hienoa & uutta vaik vahingossa.

Helvetin simppeliä tääki, mut nii punkin vähän pitääki olla pääasias. D-beatti on kyl mahtava komppi(eli tää eteenpäin kaahaava komppi, mikä soi koko biisin ajan, jos ei sano mitään) johon ei kyllästy helpolla.
Lars Ulrich on muuten yks tän kompin suosioon tuojista metallissa. Lerssin D-beatit oli vaan aina vähän erikoisempia kyl ja sisäls tuplabasarii monesti. Kertoo jtn, ku yhestä simppelistä kompista on kokonainen punkin alalaji luotu(D-beat nimellä kulkee myös).
Tän bändin alkuperäsel laulajal on huvittava sukunimi. Kyle ''Toucher''.


Semmoset sieltä. Kuulosti melko paljon alkupään metallicalta laulajaa myöden. Ihan kelpo ralli...mutta jotenkin menee iteltä ohi tämä yhen soinnun hc-punkki, ehkä poppoolla on useammankin riffin biisejä. Semmonen 2 tai 2,5 kautta 5.

Speedy on sairaan nopee...ainakin se tuntuu fiittaavan nykyään melkein joka paikassa, kumma kun ei cheekinkin levyllä. Mutta tässä fiittaus onnistuu. Bändi on vissiin UK:sta, industiaalimettalliksi väittävät mutta aika kaukana tämä jostain Ministrystä on...sen välii, biisi on hyvä ja video aika karu, bändillä on vissiin missio. Alku on metka ...useampi melodia/riffiä soi päällekkäin, eka tulee yks, toinen päälle jne ja toimii.
Kohta ilmestyvält levyltä uusi video: Silent Descent - Vortex:

 
Viimeksi muokattu:
Semmoset sieltä. Kuulosti melko paljon alkupään metallicalta laulajaa myöden. Ihan kelpo ralli...mutta jotenkin menee iteltä ohi tämä yhen soinnun hc-punkki, ehkä poppoolla on useammankin riffin biisejä. Semmonen 2 tai 2,5 kautta 5.

Speedy on sairaan nopee...ainakin se tuntuu fiittaavan nykyään melkein joka paikassa, kumma kun ei cheekinkin levyllä. Mutta tässä fiittaus onnistuu. Bändi on vissiin UK:sta, industiaalimettalliksi väittävät mutta aika kaukana tämä jostain Ministrystä on...sen välii, biisi on hyvä ja video aika karu, bändillä on vissiin missio. Alku on metka ...useampi melodia/riffiä soi päällekkäin, eka tulee yks, toinen päälle jne ja toimii.
Kohta ilmestyvält levyltä uusi video: Silent Descent - Vortex:



Paikoitellen ihan toimivaa menoa, nuo konemusaelementit ihan jees. Jokin silti ärsytti ja liikaa kuulosti perus tusinametallilta mitä nykyään joka tuutista tulee. Annetaan kuitenkin neutraali 2,5/5.

En muista onko tää ollu täällä, laitetaas kuitenkin.

 
4,5/5. Deathmetal instrumentaaleja ei muuten oikeesti oo paljo paskaakaan(vaikka tää levy on aika progea jo lähinnä). Thrashista löytyyki sit jo aika paljo.
Sillon ku aloin deathia kuunteleen, ni tää oli lemppari levy. Nykyään kallistun Humanin, ITP;n & scream bloody goren puolelle snadisti. Vaan snadisti, koska jokainen deathin levy on lähes yhtä hyvä, tai vähintään kelpo yksilönään. Biisis ei liikoja tapahdu, eikä tarvii, koska se mitä tapahtuu on tarpeeks hienoa.

What's that dot on your head, do you USE IT TO SEE??!

Ja siit vielä legendaarinen äkänen liveveto biisistä, jonka suosittelen katsastamaan. 1:13 xD. Jollai videiol muistaakseni lyö mikilläki jtn riehujaa. Sargent D/march of the sod livevedolla vetää myös aika korkeen stagediven huimapäisesti. Jätkähän on reippaasti yli satakilonen, ni saattais nykypäivänä luita murtuu ja lakisyytteitä sadella.


Pieninä annoksinahan SOD toimii mainiosti. Pentuna näitä sodeja ja modeja tuli kuunneltua kyllä. Omassa kastissaan sellanen 3/5.

Seuraava tuli jokin aika sitten vastaan. Tämä on paljon hevimpää kamaa kuin mikään tässä ketjussa olleista koskaan, jopa Rajuilman Naidaan jää kakkoseksi.Melkein tulin uskoon. Jollakin saatanallisella tavalla tykkään tästä.

 
Viimeksi muokattu:
Gospel Power - Tänään Voi Olla Se Päivä
Erinomaista soitannallista leipomista, gruuvia, svengiä ja meininkiä! Kova! Harmi, että laulaja (Hela?) oli niin huono. 3/5

Pistetäänpäs instrumentaali.
Buckethead - Sootsayer



Edit:
Ihan paskahan tämä on verrattuna tuolle yllä olleelle instrumentaalille, joka erilaisuudessaan oli omissa pistekorteissani instrumetaalien parhaimmistoa kautta aikain.
 
Viimeksi muokattu:
Judas Priest - Beyond the Realms of Death

Parasta tässä on mun mielestä ehdottomasti intro ja A-osa, niiden melodisuus. Myöhemmin laulu menee paikoitellen liian kireäksi. 3,5/5

Kitaroinnista sen verran, että molemmat soolot ovat ns. "hyvää soittelua" (jos ilmaisu sallitaan, se ei ole arvostelua, mutta kumpikaan kepittäjistä ei vielä ole "valmis"), mikä ei vaadi huomattavaa teknistä osaamista (jos ymmärsin soolojen "vaikeuden" oikein - myöhemmässä tuotannossa on kovasti paljon vaikeampia juttuja). Soolot ovat linjassa biisiin ja melko mallikkaasti sopivat taustaan. Muutamat vajaat venytykset ikävästi raastavat korvaa.

Arion - Unforgivable

 
Terrorizer - Fear Of Napalm
Puolet virrestä oli introa ja kolmasosa outroa - mikä lopulta oli määrällisesti ihan kannatettavaa. :) Laulu oli - hmm - no oli joka tapauksessa, soittelu mukiinmenevää ja isoin osin mukavaa lukuunottamatta konekiväärivirveliä. En välttämättä (ihan heti) kuuntele uudestaan. :) 2/5

Vanhaa poikaa:
Dweezil Zappa - My Guitar Wants To Kill Your Mama

 
3.75/5 Ei mitää olennaista vikaa. Instrumentaalisesti tyylikästä, mut kertsin hoenta kävi vähän tylsäks.
Frankin ääni on ainaki parempi, ja liittyy olennaisesti näihin biiseihin. Coverit on toki aina covereit, mut tässä tapauksessa ei ylitetä alkuperästä.

Isukkia. Zapan musiikki on mulle vielki tosi uus tuttavuus, johon perehdyn aina pienin askelin. Nii paljo levyi yms, ni vaatii aikaa & motivaatiota syväluotaavaan kuunteluun.
Siisti, eksoottinen groove. 0:12 syntikka tai mikälie on suorastaan hypnoottinen :D.

Zappalle on aina joteskin toiminut 3/5
Sit nuoruusvuosien vetoista kamaa,mut turesta-->
 
Bändi, mikä uponnu kyl aikasemminki iha jees, mutten oo silleen liikoja tajunnu, kuin hienoo & omaa musaa nää teki aikoinaan.
Death n' roll & paahdin särö. Ajattelin aiemmin, et vokaalit kuulostaa liikaa uhoovalta teinipojalta, mut aika nopee totuin, & tavallaan aika omaperästä. Ekan kerran ku kuulin, ni oisin voinu vannoo, et 3:12 alkava hullun nauru on Twin Peaksista.[/MEDIA]

1,15/5
Tuosta mieleen jäi lähinnä kaiken mahdollisesti mielenkiintoisen alleen peittävä surina ja lyriikoiden hassuus. Soudit kuraa eikä soittokaan varsinaisesti pelastanut kokonaisuutta. Todella puuduttavan kuuloista settiä, josta ei onneksi jäänyt yhtään nuottia päähän soimaan.

Seuraavaksi talent-shown tuotos:

View: https://www.youtube.com/watch?v=U3RXf0E_Vuw
 
En meinannut uskaltaa avata, mutta onneksi avasin. Odotin jotain huumorimusiikkia, mutta eihän tämä sellaista ollutkaan. Hieno versio hienosta biisistä. En vaan ihan ymmärrä mikä tuon klovnin idea on, mutta ei kai sen väliä. 4/5

 
@Kiddo Pelle on itsenään esiintyvä taiteilija, ei liity videoon.

Rotten Christ - Ze Nigmar (Pyhä jyystö 1)

Jäin varsin ankarasti pohtimaan jyystön perimmäistä tarkoitusta. Työnnetään eteen, vedetään taa, toistetaan, toistetaan, toistetaan jo hyväksi toki todettua. Sitten poltetaan tupakat. Tässä kappaleessa on pyhäksi nimettyä jyystöä, itseään toistavaa liikettä, rataa ennaltamäärättättyä. Optimaalinen jyystö edellyttää elettä kasvoilla, se jäi uupumaan. 2/5

Tool - Right In Two (Pyhä jyystö 2)



Omasta persoonastani voin sanoa, että olen mitä parhain työntäjä ja vetäjä. Kulmakarvan nostamisessa on parantamisen varaa.
 
@Kiddo Pelle on itsenään esiintyvä taiteilija, ei liity videoon.

Rotten Christ - Ze Nigmar (Pyhä jyystö 1)

Jäin varsin ankarasti pohtimaan jyystön perimmäistä tarkoitusta. Työnnetään eteen, vedetään taa, toistetaan, toistetaan, toistetaan jo hyväksi toki todettua. Sitten poltetaan tupakat. Tässä kappaleessa on pyhäksi nimettyä jyystöä, itseään toistavaa liikettä, rataa ennaltamäärättättyä. Optimaalinen jyystö edellyttää elettä kasvoilla, se jäi uupumaan. 2/5

Tool - Right In Two (Pyhä jyystö 2)



Omasta persoonastani voin sanoa, että olen mitä parhain työntäjä ja vetäjä. Kulmakarvan nostamisessa on parantamisen varaa.

Toolilla on aina ,joitakin mainioita "koukkuja",jotka kiristävät suupieliä jäädessään kiinni 4/5
Sit jatketaan--->
 
Tässä oli monta hyvää juttua, biisi toimii hyvin ja tykkäsin riffeistä. Vokalistikin olisi hyvä, mutta häiritsee aivan liikaa kuinka tuo laulu on miksattu. Paremmin toimivat vokaalit olisi nostanut pisteitä paljonkin. 3-/5

Hyvää rokkia.

 
The Clash - I Fought The Law

Kappaletta voi varsin helposti tituleerata yksinkertaiseksi. Vain yhdessä kohdassa tästä poiketaan: puolenvälin triolirumpufillissä - siitä puoli pistettä ekstraa, koska se on kappaleen suola ja penteleellisen hieno. Sillä ei kyllä kuuhun mennä. Ei punkkia, ei myöskään poppia. Mitä siis? 2,5/5

Takakautta velaksi, siis diskohumppaa:
Anastacia - Left Outside Alone

 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom