Levee vai kapee ote?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
15.9.2002
Viestejä
747
Ikä
43
Oon kautta aikojen tehny samalla otteella penkissä ja huomasin kun kattelin noita huippupenkkipunnertajia että niillä ote on
aina levein mahdollinen. onko siitä jotain hyötyä????
saisko sillä isompia rautoja ylös????
onko joku testaillu otteita????
 
Kapeampi ote vaatii vahvempia ojentajia kuin leveämpi. Leveässä otteessa nostettava matka lyhenee, se mahdollistaa suuremmat painot.
 
Kannattaa kuitenkin aina vaihdella otteen leveyksiä, kapealla saat enemmän lisäpotkua ojentajiin, joka tietysti myös edesauttaa et nostat enemmän myös leveämmällä otteella.
 
Itse nostin joskus suhteellisen kapealla otteella, ja kun älysin siirtyä hieman leveämpään otteeseen tuli penkkimaksimiin heti kehitystä. Johtuu varmaan tuosta nostomatkan lyhenemisestä ja muutenkin minusta leveämmällä otteella on tukevampi nostaa, kapealla otteella lähtee tanko helpommin kallistumaan.
 
Useat Westside tyypit tekee suht kapealla otteella ja kädet 45 asteen kulmassa vartaloon. Toisin kuin monesti penkkiä opetetaan.

Olen huomannut, että mullakin toimii suht kapea ote paremmin. Siis ei mikään kapea, mut ei myöskään levein mahdollinen. Ja se kyynärpäitten levittäminen 90 asteen kulmaan on aivan perseestä....hajoo paikat olkapäistä.
 
Leveellä otteella ranteet hajoo jos on paljon romuu tangossa:mad:

Oppijeni mukaan: mitä leveämpi, sitä enemmän ottaa rintaan. Mitä kapeampi, sitä enemmän ottaa ojentajiin.:rolleyes:
 
Pitää myös muistaa,että monet WSB-nostajat treenaavat penkkipaitaa varten (tai siis nostoa,jossa käytetään paitaa avuksi),jolloin ojentajien rasitus korostuu nostossa.
 
Monet huippunostajat sanovat, että harjoittele sillä heikoimmalla oteleveydellä (joka on usein kapea) niin parannat enkkaasi normaaliotteella.
 
Kuten niin moneen muuhunkin kysymykseen, tähänkin on yksinkertainen ratkaisu: molempi parempi, vaihtelu vielä parempi.

Myös WSB-ideologian ajatus heikon lenkin vahvistamisesta pätee. Eli jos on aina reenannu suht leveellä otteella penaa, niin kannattaisi joksikin aikaa (esim. alkuun vaikka 6kk) tehdä enimmäkseen kapeella otteella. Ojentajat on tod.näk. jääneet vähemmälle huomiolle leveellä otteella ja kapee ote vahvistaa just niitä.

Eli vaihdelkaa otetta, ei ehkä joka reenissä eri levyisellä otteella, mutta hyvä sitä on välillä vaihtaa.
 
Originally posted by tommih
mitä leveämpi, sitä enemmän ottaa rintaan
ei välttämättä. usein kehonrakentajat puhuvat, kuinka useat tekevät penkkiä voimanoston oteleveyksillä ja kuinka se ei ole hyvä kehonrakennuksessa. luulisin, että jos haluaa tehdä penkin (melkein) puhtaasti rintaliikkeenä, tulisi oteleveyden olla sellainen, että rintalihakset saavat hyvän venytyksen alhaalla. muita mielipiteitä?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ylileveä ote ei kehonrakentajalle ole todellakaan optimaalinen.
Olkapäät rasittuu useimmilla aivan törkeästi jos nostaa max-leveydellä. Omat mittasuhteet toki määrittää sen "oikean leveyden", joka on siis se, missä liikerata on suhteellisen pitkä ja rasitus tuntuu mahdollisimman paljon - ja on mahdollisimman hyvin kohdistettavissa - rintalihaksiin.

Tommih:n kommentti oli liian yksinkertaistettu. Tiettyyn pisteeseen saakka siinä on perää, mutta ei yksioikoisesti. Lisäksi, kapeankin penkin saa muunnettua pitkälti rintalihasliikkeeksi, jos tietää mitä tekee.
 
eikös kehopenkissä ole tärkeää myös, minne sen tangon laskee. voimanostopenkkiä harrastavana lasken tangon aika alas, vatsalihasten yläosaan. koetan myös vääntää aina vitunmoisen kaaren, jota ei minun käsittääkseni kehopenkissä ole kovin järkevää tehdä:confused:
 
Voimanostossa penkin oteleveyden määrää pitkälti nostajan fysiikka ja käytettävä penkkipaita. Yleistäen voisi sanoa, että mitä lyhyemmät kädet sitä kapeampi ote. Myös tietyt penkkipaidat soveltuvat tämän tyyppisille nostajille paremmin.

Nostajat jotka nostavat paidalla keskittyvät enemmän treenaamaan ojentajia eli kapeammalla otteella. Toisaalta jos treenin lähtökohdaksi ottaa vahvat rintalihakset ja perustaa siihen alusta alkaen, leveämpi ote on parempi.

Kuitenkin oikealla tekniikalla voi myös kapealla otteella saada hyvän tuntuman rintalihaksiin, kun vaan keskittyy työntämään sitä tankoa rinnalla.

Niin ja kyllä tota WSB-systeemiä voi soveltaa, vaikka ei penkkipaitaa käytäkkään!
 
Originally posted by beginner
koetan myös vääntää aina vitunmoisen kaaren, jota ei minun käsittääkseni kehopenkissä ole kovin järkevää tehdä:confused:

Ei munkaan mielestä missään tapauksessa, jos penkkiä haluaa tehdä rintaliikkeenä, ei kaarta kannata olla lainkaan. Mieluummin jalat penkillä/ylhäällä hitaita toistoja itselle sopivalla oteleveydellä.
 
Optimaalinen oteleveys riippuu myös noston heikosta kohdasta, jos rinnaltalähtö on heikko, niin otteen kaventaminen voi auttaa. Muulloin levein mahdollinen on yleensä paras. Leveä ote lisää rasitusta olkapäille joten se ei ole olkapää vaivaiselle paras mahdolinen oteleveys.
 
joo tattista vaan:D
täytyy ottaa toi kapee käyttöön:kippis1:
 
Mikäs avuksi kun kapea penkki on melkein samoissa tuloksissa kuin leveä (normaali) penkki? Kapealla nostan siten, että peukalot ovat aivan karhennuksen reunassa? Eroa kapean ja tavan penkin välillä on joku 10 kiloa...

Kaverilla sama, nostaa täysin saman sekä leveällä, että kapealla...

Ps. Ei käytetä penkkipaitaa.
 
Originally posted by meitsi
Ei munkaan mielestä missään tapauksessa, jos penkkiä haluaa tehdä rintaliikkeenä, ei kaarta kannata olla lainkaan. Mieluummin jalat penkillä/ylhäällä hitaita toistoja itselle sopivalla oteleveydellä.

Toi ei kyllä pidä täysin paikkaansa. Täytyy siihen edes snadi kaari saada, että kohdistuu juuri niihin rintalihaksiin eikä olkapäihin. Ja voihan sitä penkkiä hitaastikin tehä mutta ei sillä tavalla pääse ikinä käsiksi suuriin rautoihin tai lihaksiin.
 
Originally posted by Mad Mike
Mikäs avuksi kun kapea penkki on melkein samoissa tuloksissa kuin leveä (normaali) penkki?

No, jos viitsisit lukea mitä yllä on kirjoitettu..

Treenaa ojentajia jos haluat kapean penkin kulkemaan ja rintaa jos leveän...
 
Back
Ylös Bottom