LCHF kasvisruoka

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kvesti
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
11.2.2005
Viestejä
7
Ikä
49
Tarkoitus ei ole lopettaa lihansyöntiä. Tarkoitus on välillä syödä kasvisruokaa. Ei lihaa, kanaa, kalaa tai kananmunia, mutta riittävästä rasvaa ja proteiinia. Rajoitetusti hiilareita. Mennäänkö proteiinit raejuustosta ja rasvat oliiviöljystä -linjalle? Mitä vaihtoehtoja on?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tofua (soijaa), yleensä ottaen soijaa monessa muodossa ollaan siitä mitä tahansa mieltä. Erilaisia papuja (valkopapuja, mustapapuja, kikherneitä) ja linssejä, pähkinöitä. Varaudu kaasutuontannon lisääntymiseen jos et ole aiemmin syönyt paljoa papuja :D
Edit: ja suosittelen myös kookosöljyä.
 
Kokeile reformin soijasuikaleita tai -pyöryköitä. Löytyy peruskaupoista jauhohyllystä. Hyvät ravintoarvot; 100grammas 280kcal, 64g prot, n 2 hiilaria ja 1g rasvaa. N. 30g on aika jees annoskoko, ohjeen mukaan kun keittää niin vastaa ehkä esim 150g kanaa. Käytä korvaamaan esim kanaa :)
 
Tarkoitus ei ole lopettaa lihansyöntiä. Tarkoitus on välillä syödä kasvisruokaa. Ei lihaa, kanaa, kalaa tai kananmunia, mutta riittävästä rasvaa ja proteiinia. Rajoitetusti hiilareita. Mennäänkö proteiinit raejuustosta ja rasvat oliiviöljystä -linjalle? Mitä vaihtoehtoja on?

Quorn: http://www.quorn.fi/

"Tosi hyvää tää kana" sanoivat lapset noista kuutioista.
 
Suosittelen opettelemaan seitanin valmistuksen. Tuntuu alussa vähän säätämiseltä ja valmistus pitää osata että tulee hyvää. Suosittelen vahvaa, etikkaista marinadia ja rapeaksi paistamista :P Proteiinia pitäisi löytyä aika hyvin, toki riippuu millaisella reseptillä tuon valmistaa. Kuitenkin gluteenijauhossa on 75 g proteiinia/100 g (SeitanFix).
http://chocochili.net/2010/02/seitanin-valmistaminen/

Hernerouhe on myös yksi vaihtoehto, tuota en ole itse testaillut.
http://www.fit.fi/proteiinia-hernerouheesta/proteiinia-hernerouheesta/2556
 
Quornin pihviä tuli ostettua. Perjantaina ajattelin kokeilla miten toimii. Saako seitania Helsingistä valmiina? Nimen perustaalla pakko kokeilla. Itse tekemistä en taida yrittää.
 
Seitania on kyllä helppo valmistaa ite kuhan on noi kunnon jauhot valmiina. Pari kertaa tuli tehtyä tosta vehnäjauhosta suoraan niin siihen saa kyllä aikaa varata eikä ollu vaivan arvoista vaikka hyvin onnistuki =)
 
Saako seitania Helsingistä valmiina? Nimen perustaalla pakko kokeilla. Itse tekemistä en taida yrittää.

Käsittääkseni saa ainakin ekokaupoista (tyyliin Ruohonjuuri), mutta itse en ole kokeillut niin en tiedä onko yhtä hyvää kuin itsetehty. Eipä se tekeminenkään ole muutakuin sekoittaminen, keittäminen ja mahdollinen paistaminen.
 
Aika kamalia nuo Hälsan Kokin nakit. Kyllähän ne menee, mutta en näe mitään järkeä maksaa oikeasti hyvän nakin kilohintaa kehnosta jäljitelmästä.
Saman firman pihvit ovat ihan "ok".
 
Ihan off topick, mutta pisti naurattamaan Hälsans Kökin seesaminugettien ainesosalista:

Vehnäproteiini (vedellä turvotettu, 42%), soijaproteiini (vedellä turvotettu, 32%), kasviöljy, kananmunan valkuaisjauhe, suola (1,8%), rypälesokeri, maltodekstriini, sipulijauhe, tärkkelys, hiiva, mausteet, valkosipulijauhe, proteiinihydrolysaatti (soija), stabilointiaineet (karragenaani, guarkumi, ksantaanikumi), aromit, väri (rautaoksidi). Saattaa sisältää hivenen seesamia.

En ole maistanut joten makua en tyrmää, mutta voisiko noita kutsua joksikin muuksi kuin seesaminugeteiksi...
 
Tarkoitus ei ole lopettaa lihansyöntiä. Tarkoitus on välillä syödä kasvisruokaa. Ei lihaa, kanaa, kalaa tai kananmunia, mutta riittävästä rasvaa ja proteiinia. Rajoitetusti hiilareita. Mennäänkö proteiinit raejuustosta ja rasvat oliiviöljystä -linjalle? Mitä vaihtoehtoja on?

Itse olen pyrkinyt hiukan tuohon suuntaan ruokavaliossani. Olen tilaillut Vega proteiinia, jossa on mukana useampaa kasvisperäistä proteiininlähdettä. http://vegasport.com/en/recover/performance-protein

Aika kallistahan tuo on, mutta mielestäni tuo on ensimmäinen vegaaninen proteiinijauhe, joka maistuu oikeasti aika hyvältä. Lisäilen tuota aamulla puuroon ja illalla Alpron jugurttiin.

Proteiinipatukoina olen käyttänyt noita clif barin builders patukoita: http://www.clifbar.com/food/products_builders/

Aterioilla sitten monipuolisesti tofu, linssi, hamppu ja pähkinä pitoisia ruokia. Lisäkkeenä sitten esimerkiksi kvinoaa. Kannattaa tutustua myös makea lupiini tuotteisiin. Ainakin joistakin "eko" kaupoista saa saksalaisen Albertsin "pihvejä" http://www.alles-vegetarisch.de/-Alberts_LUPINEN-FILET.._200g_,art-77
 

Suositut

Back
Ylös Bottom