Lajin valinta

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Kesäkaudella on treenejä juhannukseen asti ja sitten alkaa heinäkuun loppuun kestävä tauko ohjatuista treeneistä. Siis jos nyt muistan oikein, viime kesänä meni muistaakseni noin. Riemukasta palvelusta armeijan harmaissa, kyllä sitten reservissäkin ehtii vielä kamppailemaan.

Sori vielä, mutta vielä putoo yks kysymys :D. Tää on sit varmasti se ihan viimeisin. Semmoista vielä kysyn ku unohtu tuolla aiemmin, niin mikä noista peruskursseista ois se paras käydä ja sit siirtyä siihen nyrkkeilyyn? Elikkä kun siellä GB:n kotisivuilla lukee, että "nyrkkeilyyn ei järjestetä erikseen peruskurssia, vaan perusteet opitaan vapaaottelun, muay thain tai potkunyrkkeilyn peruskurssilla", niin mitä noista suosittelisit? Sen peruskurssin jälkeen ois sit tarkoitus siirtyä sinne nyrkkeilyn puolelle.
 
Sori vielä, mutta vielä putoo yks kysymys :D. Tää on sit varmasti se ihan viimeisin. Semmoista vielä kysyn ku unohtu tuolla aiemmin, niin mikä noista peruskursseista ois se paras käydä ja sit siirtyä siihen nyrkkeilyyn? Elikkä kun siellä GB:n kotisivuilla lukee, että "nyrkkeilyyn ei järjestetä erikseen peruskurssia, vaan perusteet opitaan vapaaottelun, muay thain tai potkunyrkkeilyn peruskurssilla", niin mitä noista suosittelisit? Sen peruskurssin jälkeen ois sit tarkoitus siirtyä sinne nyrkkeilyn puolelle.

Potkunyrkkeilyssä lyönnit on suuremmassa arvossa/painotetaan enemmän kuin thainyrkkeilyssä, joten se on ainakin meikäläisen mielestä paras vaihtoehto, jos vain nyrkkeilyllä aikoo jatkaa. Myös otteluasento on lähempänä potkunyrkkeilyssä.
 
Juu elikkäs jos joku haluaa mahdollisimman yksinkertaista ja helppoa mutta silti tehokasta itsepuolustus lajia kokeilla nii kokeilkaa karaten Wado ryu tyyliä. Se on erittäin yksinkertainen ja tehokas pääasiassa lyönnit potkut ja torjunnat, mutta opetetaan myös lukkoja heittoja ja irroituksia (esim rinnuksista kiinni, miten irrotat?) myös sidontoja vähän painia, jonkin verran aseita. pääasiassa sellaisia mitä voi olla missä vaan Esim keppi. itse pidin karatesta ja jos siellä joku pisti täysin leikiksi niin kyllä sensei hakkasi sen ``jäähallin kokoisen egon`` nopeasti ulos. karatessa treenataan myös kestoa ja kivunsietokykyä, ennen karatea jokainen isku tuntui täydeltä tuskalta mutta kun kävi vähän aikaa niin ei tuntunut enään missään, se kehittää myös luonnetta, jos olet hirveä pelle etkä osaa rauhoittua niin siellä on sellainen kuri että rauhoitut. itse henkoht pidin karatesta

heh mä oon just sellanen ad/hd pelle ja karate kiinnostaa ja varsinki iskut ja potkut.alan harrastaa kunhan saan pasi asiaa hoidettua :)
 
Osaisko joku fiksu heittää eri paini lajeista judo, bjj, kreikkalaisroomalainen, sambo? yms. jonkulaisen tiivistelmän, että minkälaista on ja minkälainen pitää olla että pärjää? :) Kun nuilla netti sivuilla vaan kehutaan omaa lajia, eikä sanota minkälaista on todellisuudessa. Kuten taekwondon kohdalla kävi että hypetysten jälkeen paljastu ihan paskaksi. :D
 
Saavatko ihmiset, jotka aloittavat GB gymillä jonkun kamppailulajin harrastuksen, käyttää myös GB gymillä sijaitsevaa kuntosalia samaan hintaan. Tällä tarkoitan nyt sitä, että jos käyt vaikka thai-boxingin peruskurssin ja ostat sen jälkeen sen vuoden jäsenyyden eli 450 euroa, niin saako sillä samalla maksulla käyttää myös GB gymin sitä kuntosalipuolta?

Sen takia kysyin täällä, koska GB gymin kotisivuilta en löytänyt vastausta :/
 
Vai onko tuolla GB gymin kamppailusalilla myös jotain voimailuvehkeitä? Esim. levytankoja, käsipainoja, girya-kuulia, penkki, kyykky teline, leuanvetotanko? Ainakin sivujen mukaan tuo kamppailusali on jäsenten käytössä aina kun siellä ei ole ohjattuja harjoituksia, mutta löytyykö sieltä tuommoisia? Vai saako sitä alakerran kuntosalia käyttää?
 
Käykö nyrkkeily miten hyvin myös jalkoihin? Vai enimmäkseen pelkästään yläkroppaan? Tarkotan tällä nyt sitä, että ainakin itelläni tuntuu kaikki ruoka mitä syön niin pakkautuvan reisiin, eikä mulle tule semmoista omppu vatsaa :S. Niin lähteekö nyrkkeilyssä ne ylimääräiset kilot jaloista?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Paikallinen rasvanpoltto

On myytti ( ok sitä on, mutta vaikutus marginaalinen)

Eli on sama kulutatko lenkkeillessä 700 kaloria vai nyrkkeilytreeneissä 700 kaloria, laihdut yhtä paljon reisistä, kyljistä ja vatsasta.
 
Osaisko joku fiksu heittää eri paini lajeista judo, bjj, kreikkalaisroomalainen, sambo? yms. jonkulaisen tiivistelmän, että minkälaista on ja minkälainen pitää olla että pärjää? :)

Ihan ensin pitäisi määritellä mitä tarkoitat pärjäämisellä. Jos haluat pärjätä niin että voit uneksia vielä SM-mitaleista, niin judon ja kreikkalaisroomalaisen kohdalla vaatimus on aikalailla se, että sinun täytyy olla alle 12-vuotias. Muuten juna meni jo. Jossain raskaassa sarjassa voi taso olla joskus niin alhainen, että vanhemmalla iällä aloittanutkin pärjää. Maailmalla sitten ei ole mitään jakoja missään sarjassa. BJJ:ssä ja todennäköisesti sambossakin joskus 15-vuotiaana aloittanut voi saavuttaa jopa kansainvälistä menestystä.

Jos puolestaan pärjäämiseksi riittää se että sinusta tulee hyvä, niin vaatimus on kova harjoittelu. Pelkällä harrastelulla tuskin tulet koskaan hyväksi, oli laji mikä tahansa. Fyysiset vaatimukset on sitten aikalailla se ja sama, koska kaikki yllä mainitut ovat painoluokkaurheilua. Läskinä pärjäät kaikissa lajeissa huonosti, mutta harjoittelun voi kuitenkin aloittaa huonommassa kunnossa ja parantaa sitä puolta vähitellen. Eli tässäkin tärkeintä on se, että lähdet harjoittelemaan ja harjoittelet kunnolla.

Lajien erot onkin sitten hieman suuremmat. Kreikkalaisroomalaisessa painissa on se heikko puoli, että Suomessa ei oikein järjestelmä tue vanhemmalla iällä aloittamista. 20-vuotias olisi noissa seuroissa se ainoa vanhempi aloittelija ja ne 15-vuotiaat kunnolla treenanneet käyttäisi vain heittopussina. Sambossa puolestaan seuroja taitaa olla Suomessa yksi tai kaksi, joten jo pelkästään sellaisen lähistölle sattuminen on jo epätodennäköistä. Lisäksi sambossa ei taideta Suomessa järjestää koskaan kisoja, joten kilpailu siellä jäisi käytännössä olemattomaksi. Harva kuitenkaan lähtee ulkomaille asti kisaamaan, vaikka se miten siltä tuntuisi.

Eli jäljelle jää judo ja BJJ. Näistä BJJ:n tilanne on paljon selkeämpi, koska käytännössä kaikkien seurojen treenaajat taitavat olla pääasiassa nuoria ja kamppailuhaluisia persoonia. Eli harjoituksissa on reipas meininki ja sparraamista harjoitellaan paljon. Judossa sitten seurojen välillä on valtavia eroja. Toisessa seurassa kuntojudo nimellä voi mennä lapsien ja pappojen jumppapiiri, kun taas naapuriseurassa kuntojudossa tatamilla pyörii useampia viime vuosien SM-mitalisteja. Ja toisaalta samasta seurasta voi löytyä harjoitukset hurahtaneille papoille ja puolestaan kv-menestystä saaneen kilpailijan vetämät kilpailijoiden treenit.

Summa summarum. Katso minkä lajien harjoituksia löytyy fiksun matkan päästä sinusta. Tuskin jaksat kaukana kulkea, joten kymmenien kilometrien päästä ei kannata katsella. Jos olet n. 15-16-vuotias tai vanhempi, niin keskity katselemaan judo- ja BJJ-seuroja. Sitten mieti haluatko enemmän heittoja pystystä vai kiinnostaako mattopaini vähä niinku TUF:ssa. Jos nämä menee tasan, niin katsele harjoitusaikoja, myös peruskurssin jälkeisiä. Jos pekun jälkeen on tarjolla vain pari harjoitusta viikkoon, niin valitse se toinen seura. Sitten koita ottaa selvää minkä tasoista kyseisen seuran toiminta on ja lähde peruskurssille.

Ja vielä semmonen lisäys, että jos on kyse ihan mukuloista, niin siinä vaiheessa ratkaisu on paini tai judo. Niiden toiminta ihan pienten lasten kanssa on ihan omaa luokkaansa.
 
No olipa masentavaa tekstiä. :D Joo no oon 17 VANHA ja oon ajatellu just BJJ tai judo, mieluummin judo. Pakko yrittää kyllä mahdollisimman korkeella vaikka ei sinne taida olla mitää asiaa. Oon kuitenki aika urheilullinen, oon pelannu pesäpalloa, jalkapalloa ja yleisurheillu juossu mm. 100m 11,2 sekunttiin ja tietty taekwondoa harrastanu. Ja voima tasot ainaki tarpeeksi korkeat tässä iässä. Saa nyt nähä miten käy, kunhan en ois ihan paska niin seki ois hyvä. :D
 
No olipa masentavaa tekstiä. :D

Ehkä olin tarkoituksella hieman masentavampi. ;) Realismia on kuitenkin se, että nuo eilenkin SM-finaaleissa nähdyt judokat olivat aivan älyttömän hyviä ja he ovat harjoitelleet kunnolla nuoresta lähtien. Ja silti harvoilla heistä on mitään jakoa maailmalla. Kuitenkin 17-vuotiaana aloittavasta urheilullisesta nuoresta on mahdollista tulla niin hyvä, että omalta kotisalilta ei montaa kengittäjää löydy. Ja muista kuin SM-kisoista on ihan realistista hakea sarjavoittojakin. Kunnolla vain treeniä alle ja mieluusti hyvien valmentajien opastuksessa.
 
Joo onhan se aika varmaa ettei sinne sm-tasolle pääse, mutta voihan sitä yrittää. Minkä ikäisenä judokat sitten on aikuisissa huipulla? Nyt on paha valinta, että mitä lähtee vääntään kun pitäisi "tiet" olla mahdollisimman pitkälle auki. Ainakin itsellä loppuu motivaatio treenata jos tietää tulee olemaan huono vaikka kuinka treenaa.:D
 
Judo on kilpaurheilua, joka tähtää useimmiten nimenomaan tosissaan kilpailuun. Tän vuoksi SM-tasollakin kisaavat jannut omaa pitkän treeni- ja kisataustan ja ovat melko kovia tekijöitä.

Jos tavote on kisata ja menestyäkin, on BJJ parempi vaihtoehto kuin judo, sillä huomattavasti isompi osa treenaajista treenaa omaksi huvikseen tai kuntoilun vuoksi. Tämän lisäksi BJJ on suomessa vielä suht tuore ja pieni laji (tosin kasvanut valtavasti viime vuosina), joten jos meinaat täysillä panostaa, on SM-tasolla menestyminen muutaman vuoden päästä täysin mahdollista. Jos tavoitteena on kuntoilu ja omaksi huviksi treenaaminen, kokeile molempia ja valitse mieluisampi. Molempia lajeja treenanneena valitsisin itse ehkä ennemmin BJJ:n, vaikka kyllä se judokin mukavaa nujuamista on.
 
Täytyy täsmentää, että BJJ:ssä SM-kisoissa on sarjat vyö- ja painoluokittain, joten kyllä, muutaman vuoden treenillä "SM-tasolla menestyminen" on periaatteessa mahdollista. Käytännössä kuitenkin oikeat suomenmestarit löytyvät elite-luokasta, eli purppuravöisistä ylöspäin. Purppuran saa keskimäärin ehkä 4-5 vuoden aktiivisen treenin jälkeen. Eli samalla tavalla voi "SM-tasolla" menestyä muutamassa vuodessa, kuin judossakin voi pärjätä alempien vöiden SM-kisoissa. ;)

Mutta se on totta, että BJJ on pienempi ja heikkotasoisempi laji, ihan jo harrastajamäärienkin takia. Suurin osa nykyisistä huipuista Suomessa on aikuisiällä aloittaneita, mutta samalla koko ajan mukaan tulee nuorempia ja nuorempia harrastajia. Laji on kuitenkin helppo aloittaa aikuisiällä ja kohtuullinen kisamenestyskin on ihan realistinen tavoite.

Enemmän kuitenkin miettisin sitä, että kumpaa on mukavampi harrastaa ja kummassa on paremmat harjoitusmahdollisuudet ja valitsisin seuran sitten sen perusteella.
 
Taitaa olla Oulussa molempia hyvä harrastaa. Ainoastaan judon valitsisin siksi kun tykkään pystypainista paljon, mutta en niinkään lattialla pyörimisestä. Ainakin oon saanu semmosen kuvan, että brassissa vaan pyöritään lattialla.:)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom