- Liittynyt
- 28.2.2003
- Viestejä
- 1 870
Jospa kysyisit niiltä alan asiantuntijoilta, ja sitten kertoisit meillekkin?Vinyylipommi sanoi:Joudun tätä kuuntelemaan harva se päivä alan ammattilaisen suusta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Jospa kysyisit niiltä alan asiantuntijoilta, ja sitten kertoisit meillekkin?Vinyylipommi sanoi:Joudun tätä kuuntelemaan harva se päivä alan ammattilaisen suusta.
Kyseisen naisen mukaan kasvisrasvat ja transrasvat, eikä tyydyttyneet rasvat, aiheuttavat syöpää ja sydänsairauksia. Tätä nyt en ihan purematta niele... http://www.westonaprice.org/book_reviews/know_your.htmlVinyylipommi sanoi:Joo, pikaisen puhelinkeskustelun jälkeen todettakoon, että mm. Mary Enig Yhdysvalloissa on tutkinut asiaa paljonkin. Suomessa käsittääkseni Veikko Wallin (ilmeisesti tupla-weellä) on saman alan ihmisiä.
teemupii sanoi:Kyseisen naisen mukaan kasvisrasvat ja transrasvat, eikä tyydyttyneet rasvat, aiheuttavat syöpää ja sydänsairauksia. Tätä nyt en ihan purematta niele... Siis ei kai voi sanoa että kasv...akia. Se kai on tuttu juttu jo vuosien takaa?
Hyvä huomio. Jutussa puhuttiin vegetable oils eli siis öljyistä, eikä margariineistä. Siis oikea muoto on että kasvisöljyt ja transrasvat ovat haitallisempia kuin tyydyttynyt rasva.Vinyylipommi sanoi:Siis ei kai voi sanoa että kasvirasvat? Yleensä keskusteluissa on tapana sekoittaa kasvirasvat sinänsä ja kasviöljyt - jälkimmäisessä on kasvirasvoja enemmän tai vähemmän käsitellyssä muodossa ja se on käsittääkseni se ratkaiseva juttu.
Nehän palaa ja syntyy näitä PAH-yhdisteitä, mutta itse rasvaosassa ei ole mitään mikä estää paistamisen.Vinyylipommi sanoi:Eihän kevyttuotteilla saa esim. paistaa karsinogeenisten ominaisuuksien takia. Se kai on tuttu juttu jo vuosien takaa?
Margariineissa on transrasvoja 1%, joten pitää syödä aika kovasti ennen kuin tuolla on terveydelle mitään merkitystä. Hyvin muuten valittu tuo kookosrasva vertailuun. Osoittaa vaan että mihin suuntaan kirjoittaja on kallistunut. Nykyiset margariinit on pääsääntöisesti tehty rypsiöljystä.Vinyylipommi sanoi:Juu, mutta margariini tehdään juuri "vegetable oils" -tavarasta edelleen jalostamalla.
"Kovia rasvoja muodostavat C12-C16 pituiset tyydyttyneet rasvahapot ja kolesteroli. Teollisesti tuotetuissa elintarvikkeissa on hyvin usein trans-rasvahappoja, eli ne ovat epäterveellisiä, vaikka kyseessä olisi kasvisrasva. Kaikkein eniten tyydyttyneitä rasvahappoja on kasvikunnan tuotteessa, kookosrasvassa, peräti 85%. Maitorasvassa kovien rasvojen osuus on 65% ja naudanlihan rasvasta se on 40%."
- Minilääkis Tv-sarjan sivut -

Tinke-80 sanoi:Kuviokellunta ois varmaan mukavaa. Ponttoonit omasta takaa, mutta mitä mieltä olette. Onko tunti kävelyä päivässä 6 kertaa viikossa liikaa/liian vähän/kävely ei ole kuntoilua...? Eihän toi tunnin kävely nyt oikein minkäänlaista kunnon liikuntaa ole, mutta pakko lähteä pienin askelin.
Tinke-80 sanoi:Kunhan nyt jonkun verran tukee tuota kuntosali-treenausta. Kaiken takanahan mulla on läskin vähentäminen kehosta, ei lihaksien rakentaminen. Uinnin aloittaisin, mutta uimataito on aika olematon.
Tinke-80 sanoi:Joku fiksu voisi kertoa kannattaako kuntosali-treenien jälkeen vetää vielä puoli tuntia kuntopyörällä/soutu-laitteella? On tullut kaksinaisia mielipiteitä asiasta. Tarkoitus olisi lähinnä pudottaa painoa.
- Tinke-80