Lähteekö läski,jos...

Tiedän monia hoikkia ihmisiä jotka varmasti ahtavat yli kulutuksen mutta aerobisen takia eivät liho ( se nostaa aineenvaihdunnan niin korkeaksi)

Kuten dippi tossa tarkoitti, niin mä sanon selkeemmin: Varmasti eivät ahda yli kulutuksen, koska eivät liho. Liikkuvat siis niin paljon, että kulutus nousee kalorinsaannin tasolle.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kuten dippi tossa tarkoitti, niin mä sanon selkeemmin: Varmasti eivät ahda yli kulutuksen, koska eivät liho. Liikkuvat siis niin paljon, että kulutus nousee kalorinsaannin tasolle.
Mitä tässä nyt tarkoitetaan lihomisella? reenailija: Painoa tulee lisää? migelangelo: Vai painoa tulee, mutta läskiä ei juurikaan? Sounds like a big "G-Flux" to me... :D (sattui juuri sopivaan väliin uusi artikkeli, vaikka onhan G-Fluxista ollut joskus juttua...)

G-Flux: Tehdään iso kulutus (pääasiassa ylimääräisellä liikunnalla) + paljon kaloreita sisään (enemmän kuin kulutetaan) = aineenvaihdunta sun muut tehostuvat, massaa tulee, mutta paremmalla lihas/läski suhteella... Toimii myös toisinpäin, eli painoa pudotettaessa suuri kulutus päälle (em. keinoin), ja voi syödä enemmän. Lähtee enemmän läskiä, jää enemmän lihasta...
 
Jep jep, kun liikkuu tarpeeksi niin voi olla plussakaloreilla eikä liho ja Bodaaja on lihonut miinuskaloreilla. Näin meillä täällä pakkiksella.
 
hmm
Itse olen sitä mieltä, että ne lihakset ei pala jos pitää treenin tarpeeksi rankkana, mikäli on rasvaa mitä polttaa ja tarpeeksi proteiinia korjaamaan lihaksissa syntyneet vauriot ja kasvattamaan mikäli tarvetta, kovalla treenillä elimistöllä ei ole pahemmin "varaa" alkaa energioita lihaksista ottamaan, mikäli on rasvaa mitä polttaa.

Ei elimistö sentään niin tyhmä ole, että jos joutuu "hengissäpysyäkseen" vetää äärisuorituksia (voimakestävyys, hiit), niin lihaksia rasvan sijasta energiaksi käyttämää, koska se heikentäisi elossapysymismahdollisuuksia seuraavalla kerralla kun joutuu taas lihaksiston pistämään äärimmilleen (ja mielellään kokoelimistön). (ei se elimistö tiedä että sä vaan huvikseks treenaat, vaan pitää sitä tosipaikkana)
Elimistö käyttää proteiinia suhteellisen vähän energiaksi, hyvin vähän, ja lihaksiston proteiinin käyttöä tapahtuu lähes ainoastaan kun
1. elimistössä on turhaa lihasta kuluttamassa arvokasta energiaa (anorektikot, kehomies joka alkaakin maratoonariks)
2. kreatiini ja vapaat hiilarit on loppu ja rasvoista ei saada revittyä tarpeeksi energiaa.

tuon takia Lihaksiston kasvattaminen miinuskaloreilla on mahdollista. hitaanpaa se on, mutta täysin mahdollista, mutta treenin pitää olla rankkaa, pitää saada riittävästi proteiinia korjaamaan elimistön ja lihkasiston vauriot, ihon alla rasvaa jota polttaa, ja mielellään vielä senverta syötynä hiilaria, jotta elimistö ja päänuppi toimii niin treenissä, kun treenin ulkopuolella riittävän virkeästi, jotta ylipäätään pystyy vetää kovia treenejä miinuskaloreilla.
ja siinä treenatessa on hyvä juoda jotain hiilihydraattipitosta juomaa, jotta elimistö ei heitä lukkoon antaessaan lihaksistolle rasvoista saatavat energiat. (senverta monet kerrat kokemusta siitäkun yli tunnin kestäneet voimakestävyystreeni loppuu ennenaikasesti siihen kun lihaksia ja energian tuotanto ja kuljetuselimiä lukuunottamatta koko muu elimistö on on saanu kohtauksen kun ei ole saanu hyväänaikaan tarvitsemaansa energiaa, kun käytännössä kaikki rasvasta tulevatkin on menny hengissäpysymiseen, (treeniin), mutta kuten sanoin se energiajuoma helpottaa)

En todellakaan suosittele moista jos ei oo henkisesti vahva. sopivia rentoutumis-/ylikunnonehkäisy-lomia palautumispäivien lisäksi on hyvä antaa sillon tällön ettei pää ja elimistö hajoa.
 
Joku tuossa fredon postissa ei toimi... Vai enkö vain ymmärrä? Eikö perusajatus ole se että vaikka ollaan miinuskaloreilla, vararavinto, ts. rasvat voidaan käytää lihasten anaboliaan huolimatta kokonaistilanteesta, eli energiavajeesta. Tuo on jotain termodynamiikan ensimmäistä pääsääntöä vastaan. :D Vai onko? Energiaahan ei häviä, kokonaistilanteessa paino kuitenkin putoaa... Mutta lihasta kyllä syntyy aika vitun minimaalinen määrä jos syntyy ollenkaan.

Tämä menee jo aika HC-mutuksi. Vaikka on tietysti väärin ajatella kehoa tynnyrinä (tämä on joku Berardin vertaus) johon voidaan laittaa energiaa, tai ottaa sitä pois. Tasapaino on positiivinen tai negatiivinen. Tai onhan se kokonaisuudessaan, mutta tynnyrin sisällä onkin aika jännä järjestelmä? Tietenkin keho priorisoi lihaskudoksen palautumisen, jos sitä kovasti käytetään, mutta että rasvojen palamisesta tuleva energia laittaisi lihaskudoksen kokonaistilanteessa (nyt kahden treenin välisenä ajanjaksona) kasvamaan? :jahas: Entäs yöllä & aika ennen seuraavaa treeniä? Jos lihaskudos on jo palautunut miksi se ei ilman ärsykettä (edellisesta kulunut jo aikaa) menisi kataboliaan kun kokonaiskalorit ovat miinuksella? Tässähän periaatteessa tapahtuisi se kaikkien toimiva läskit-lihaksi tapahtuma. En kuitenkaan usko että tätä tapahtuu, sillä joku olisi varmasti keksinyt tämän aiemmin ja tästä olisi enemmän juttua (ehkä tyhmä peruste hylätä teoriasi, mutta teen sen silti).

:lol2: Muutama aamuinen (ja hukkanen) ajatus tuossa... :david:
 
No ohhoh...

Onpa porukalla mielipiteitä. Pitää vaan muistaa perusteluissaan huomata, että puhutaanko esim aloittelevasta vai ei. Sillä aloittelevallahan tuo lihaksen kasvaminen on mahdollista miinuksilla. Ja jos se on jotenkin mahdollista muutenkin miinuksilla niin kannattaa miettiä kuinka optimaalisesta kehityksestä silloin voidaan puhua.

Näin aamulla ennen ekaa kahvia ei pysty enempää tänne laittamaan... Haen siis sen kahvin :hyper:
 
ainiin jäi hieman puutteelliseksi tuo mun selitys. eli Ei tuo diettitreeni kehoille ja kehonrakentajille oikein sovi, koska heillä se katabolia on senverta suurta, mutta taistelulajien treenaajille, etenkin ottelemiseen tähtääville se toimii paljon paremmin. Koska ongelmana on lihasmassan lisäämisen kannalta siinä, että painoluokassa pitää pysyä ja mielellään vielä maksimaalisella lihasmassalla maksimi painolla. Eli jos kasvattaa plus kaloreilla, niin samalla kertyy väkisinkin rasvaa, taas jos kunnolla vetää dietin päälle, niin lihakset kärsii. Eli heille paras vaihtoehto on periaatteessa "rasvat lihaksi" vaikka se ei ole optimaalista lihaskasvua nähnytkään, mutta tällöin kumminkin lihaksiin tulee voimaa ja voimakestävyyttä ja pikkuhiljaa massaa samalla kun rasvat vähenee. Treenin pitää olla sekaisin raskasta unairobista ja raskasta airobista.

esim oma treeni on pitkälti seuraavanlainen Venyttely
lämmittelyä, jalkatyötä, shadowboxingia, kevyttä säkillä
3-4 erää voimakestävyys tyyppistä säkin mättämistä
Haukkareita ja hartia lihaksia
Selkäprässiä
Jalkaprässiä
2-3 erää vk. Säkkiä. tai mindboxingia tai tekniikkaa tai kaikkea vähän sekaisin
Penkkipunnerrusta lyhyellä tai perusvälillä
säären ojentajaa
reiden koukistajaa
1-3 erää vk säkkiä (tai pidempi kevyempää treenaamista tai mindboxingia)
Haukkareita ja hartialihaksia
Vatsoja
pohjelihas prässiä
+ muuta tai lisää sarjoja jo tehtyihin senmukaan miten jaksaa
1-2 erää säkkiä jotta saa viimeset mehut itsestä irti
 
Aamuaerobista on ainakin Patrik Borg (UKK-instituutin ravitsemustutkija) joskus kritisoinut siksi, että vaikka rasva todella palaa aamuaerobisessa (siis ilman aamupalaa) tehokkaammin, kroppa tasoittaa tämän epäsuhdan myöhemmin saman vuorokauden aikana. Eli myöhemmin päivällä säästetäänkin rasvaa hiilareiden (tai lihaksen) kustannuksella.

Samassa yhteydessä tutkija totesi, että maha tyhjänä ihminen ei todennäköisesti jaksa liikkua yhtä tehokkaasti kuin jaksaisi normaalisti ruokailleena, joten kokonaiskulutus (ja sitä kautta myös rasvanpoltto) jää tyhjän mahan lenkeissä itse asiassa pienemmäksi kuin ruokailleena.

Eli jos tämä todella pitää paikkansa (en todellakaan muista, kuinka laajoja tutkimuksia tämän takana oli), aamuaerobiselle ennen aamupalaa ei ole mitään perusteita rasvanpolttoa ajatellen.

Joka tapauksessa rasvaa palaa, jos energiatase on negatiivinen. Näin maalaisjärjellä ajateltuna ei ole siis mitään väliä, polttaako lenkin aikana hiilareita vai rasvaa, koska jossain vaiheessa hiilareistakin otettu energia joudutaan korvaamaan sillä energialla, mitä ihmisellä on rasvasoluissaan (olettaen, että ravinnosta ei saada tarpeeksi energiaa paikkaamaan tätä vajetta). Eli ainoa tärkeä seikka tällöin olisi huolehtia siitä, että elimistölle ei missään vaiheessa (edes lenkin aikana) tule tarvetta polttaa lihasta rasvan tai hiilareiden sijasta.

Tämä nyt oli osittain mutuilua, mutta noiden Borgin esittämien asioiden takana on ainakin melko uutta tutkimustietoa. En vain onnistunut pikaisesti googlettamalla löytämään linkkejä tutkimuksiin.

EDIT: en tiedä, onko nämä väitteet ehditty jo täällä kumoamaan, joten viisaammat korjatkoon, jos päättelyketjussani on jonkinnäköisiä aukkoja.
 
aikamoista vääntelyä... http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=8583962&query_hl=3&itool=pubmed_docsum

Tossa nyt jotain pohjaa siihen että aamuaerobinen polttaisi sitä rasvaa. Ja kannattaa toki ihmiset muistaa että ns. "resistanssireeni" eli bodytreeni eli punttailu on sitä treeniä mikä nopeuttaa aineenvaihduntaa. suurempi lihasmassa kuluttaa lepotilassa enemmän. Itse olen kyllä täysin ruokavaliomanipuloinnin kanalla.. En lähtisi repimään aerobisia vaikka maksettaisiin.
 
En tiedä, onko nämä väitteet ehditty jo täällä kumoamaan, joten viisaammat korjatkoon, jos päättelyketjussani on jonkinnäköisiä aukkoja.

Eipä tässä ole viime aikoina näkynyt muunlaisia kuin tyhjällä mahalla tehdyn aamuaerobisen vaikutuksia kiistäviä tutkimuksia. Mielestäni ainoa asia mikä aamuaerobista tukee, on voimakas fiilispohjainen kannatus bodaajien keskuudessa. Yleinen kommentti on tyyliä: "uskokaa te vaan jotain kynäniskatiedemiehiä, mä luotan isojen karjujen hyväksi havaittuihin metodeihin."

Luulisin, että aamuaerobinen on edelleen kuvioissa, koska siitä ei oikein uskalleta luopuakkaan. Tietenkin on myös mahdollista, että aamuaerobinen vaikuttaa jollain vielä tuntemattomalla mekanismilla, eikä kannata väheksyä psykologista merkitystä: jos on valmis juoksemaan joka aamu pakkasessa tyhjällä mahalla kilometritolkulla, niin ei varmaankaan tee mieli pistää päivemmällä kapuloita dieetin rattaisiin.

Tuossa ylempänä linkatussa tutkimuksessa muuten puhutaan useiden tuntien syömättömyydestä tyhjällä mahalla tehdyn aerobisen jälkeen sekä erityisen vähärasvaisesta ruokavaliosta. Sopiikohan tuollainen yhdistelmä perinteiseen aamuaerobiseen?
 
hmm hmmm, joku aktiivinen aamu Hiittien tekijä verensokerimittarin omaava henkilö, jolla on InBody käytössä vaan mittailemaan verensokereita ja InBodylla tulokset lukemaan kerran viikossa, niin saadaan ainenkin jonkummoiset suuntaa antavat tulokset

itsekkään en kyllä kannata aamuairobista lenkkinä tehtynä, koska se saattaa tykätä syödä lihaksia (tai ehkä ei), mutta lyhytkestoista hiitti tyyppistä aamuairobista jokseenkin kannatan (jota itse vedän joskun, tosin hyvin harvoin), mutta voi ihan olla, että hiit, kuten jotkut tietää pistää paikat etenkin aamuairobisena tehtynä varsin rasittuneen tilaan, jolloin muiden treenien teko loppupäivänä on hakoteillä, jolloin lopputulos ei ole optimaalinen, joten kannatan enemmän oman treenin muuttamista hiitmuotoon tai juoksuhiitin lisäämistä treeniin ja antaa elimistön herätä normaalisti. Aamu airobinen/hiit voi vetästä elinistön kalorit turhanpahasti miinukselle, jolloin tulee muuten nälkä ja kirjaimellisesti tehoton olo pitemmälle päivään. vaikea sanoa, koska asia on kumminkin niin yksilöllinen, jotkut jaksaa jotkut ei.
 
Tulipa e-mailiin taas "weekly dose of testosterone". Siinä on seuraava miniartikkeli:

Mini-Article: Do Cardio, But Not Much
by Chris Shugart

It's often written that pure strength athletes should avoid energy systems work. (Which is a less-wimpy way of saying cardio.) You'll also read about how pro-bodybuilders avoid cardio during the off-season when they're bulking. Now, ask yourself this:

Am I a professional strength athlete or an elite level competitive bodybuilder?

Probably not. So why are you training like one, chunky?

Cardio has its place, even during mass diets or "bulking" phases. Since cardio can increase glucose and amino acid uptake in muscle and liver cells, then it can be anabolic from a nutrient partitioning viewpoint. Cardio also leads to increased muscular uptake of nutrients for hours after exercise.

Try this to minimize fat gain during a bulking phase: perform some type of interval cardio work two to three times per week, for 15 to 20 minutes only, preferably on non-weight-training days. Do not do this in the morning on an empty stomach!

Here are two ideas:

1) Go to your local high school's track. On every straightaway, sprint for 50 yards. Then, walk the curves and catch your breath. Stop after 15 minutes.

2) Hop on a stationary bike at your gym. Peddle moderately for three minutes, then sprint for one minute (a 3:1 ratio.) Repeat for 20 minutes. Too easy? Try a 2:1 ratio or even a 1:1 ratio of moderate peddling and sprinting. Too hard? Sprint for only 30 seconds.

Whatever you do, don't lay off the cardio entirely.


semisti :offtopic: :/
 
Eihän se periaatteessa ole mahdollista, mutta mulla kävi vuonna 2005 vähän samansuuntaista. Oli ollut just kolme kuukautta taukoa salilta kun oli aika paha tulehduskierre lonkassa ja polvessa. Oon kuitenkin treenannut vuodesta 2000 muuten säännöllisesti ja paljon. sen 3kk sitten uin useesti viikossa ja söin kaikenlaista moskaa. No, kun jalka parani niin alotin puntin ja aamulenkit tammikuussa puhtaalla ruokavaliolla ja reilulla plussalla (3000+ kaloria) koska olin lähdössä syksyllä kisaamaan. Kroppa ihan silmissä kiristyi ja koveni koska lihakset palas takaisin "korkojen kanssa" eli nopeesti sain aiemmat massat takasin ja lisääkin. Paino ei pudonnut mutta kroppa tiivistyi (päkki alkoi näkymään ja lihakset erottua selvästi). Jos oot ihan alottelija niin voihan sitä tiivistymistä silmämääräisesti tapahtua, mutta turha niitä fysiikan lakeja vastaan on ruveta taistelemaan;)
 
Joku puhui tässä ketjussa siitä, että pari kertaa päivässä 10 min intervalli treeni polttais hyvin rasvaa verrattuna yhteen pidempään lenkkiin, niin tossa on siitä asiaa http://kutri.net/aerobinen.html

Ja asiaa myös tyhjällä vatsalla lenkkeilystä
 

Suositut

Back
Ylös Bottom