- Liittynyt
- 19.6.2007
- Viestejä
- 8 667
- Ikä
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
View: https://www.youtube.com/watch?v=jyJqB95wgd4
Tossa muuten hyvä sarja kyykkytekniikasta.
Ite kun vuosituhannen vaihteessa aloittelin nostelemaan niin tuli luettua Westside Barbellin kaikki artikkelit ja pidettyä about jumalan sanana kun ei ollut muuta tietämystä. Siellä kehotettiin kyykkäämään selkä kaarella. Aina selkä kipeä ja jäykkä. Paska neuvo.
This video was made for the sole purpose of documenting Joe Sullivan and Jake Benson as they attempt to best the legendary Tom Platz squat record of 525lbs for 24 Reps. For me personally this was without a doubt the most insane thing i've ever seen attempted in the gym, the energy was unreal.
''Momentumi'' VS liikeradasta pihistely. Mene ja tiedä kumpi vaatii enemmän. Sanoisin et suurimmassa osassa liikkeistä jälkimmäinen on selkeesti iisimpää. Vaakaan kyykkääjä jos alkaa yhtäkkiä vetään perse lattiasta läpi, ni eiköhän se tuskaa tee, koska ei sinne pohjaan oo voinu mistään voimaa/kykyä tulla. Syvälle kyykkääjä kuitenki taas ohittaa sen vaakatasonki joka toistolla .Noi jampat pysäyttää kyykyt tohon tiettyyn syvyyteen. Plazi pompauttaa pohjasta.
Ok, ne on myös syvempiä mutta kun on selkeästi aina tehnyt silleen niin se jeesaa kyllä.
Yhtään siis mitään keneltäkään pois ottamatta. Uskomattoman kovia suorituksia kaikki kolme.
Ei liity just tähän aiheeseen, mutta oma käytännössä havaittu huomio on että atg-kyykyssä polvet ja lonkat sattuu paljon vähemmän, kuin jos pysäytän kisasyvyyteen ja jatkan siitä ylös. Ja tietysti molemmissa tapauksissa stoppi siinä vaiheessa kun suunta vaihtuu. On mahdollista että saan isommat raudat kyykkäämällä vain kisasyvyyteen, mutta se tekee kyllä tuskaa jalkoihin.''Momentumi'' VS liikeradasta pihistely. Mene ja tiedä kumpi vaatii enemmän. Sanoisin et suurimmassa osassa liikkeistä jälkimmäinen on selkeesti iisimpää. Vaakaan kyykkääjä jos alkaa yhtäkkiä vetään perse lattiasta läpi, ni eiköhän se tuskaa tee, koska ei sinne pohjaan oo voinu mistään voimaa/kykyä tulla. Syvälle kyykkääjä kuitenki taas ohittaa sen vaakatasonki joka toistolla .
Itse oon siinä uskossa että vaakakyykky on syöpää polville pidemmän päälle. Perustan tän ihan vaan omiin tuntemuksiin tuosta kulmasta, vaikkakin jotkut tutkimuksetki tukee tuota, väittäen että lumpion osa X on selkeesti kovimmillaan vaakatasossa. Mut sitä en kykene arvioimaan miltä toi kulma tuntuu ihmisen polvissa, jolla vaakatasoa alemmas ei pääse yhtikäs mitenkään. Syväkyykkääjänä vaakaan jättäminen tuntuu myös hyvin epäluonnolliselta. Jos syvälle mennessä suuri osa tekniikkaa tulee siitä et päästän polvet niin paljo eteen ku vaan sillä hetkellä liikkuvuus sallii, sekä annan lonkkien aueta samaten maksimaalisesti, ni vaan vaakatasoon mennessä nuo mekanismit ei tunnu ollenkaan niin toimivalta. Pitäis tyyliin kyykkää paljo lowbarimaisemmin, ja ehkä jopa rajottaa tietosesti polvien eteenmenemistä. Otin pari kuvaa selkeyden vuoksi.Ei liity just tähän aiheeseen, mutta oma käytännössä havaittu huomio on että atg-kyykyssä polvet ja lonkat sattuu paljon vähemmän, kuin jos pysäytän kisasyvyyteen ja jatkan siitä ylös. Ja tietysti molemmissa tapauksissa stoppi siinä vaiheessa kun suunta vaihtuu. On mahdollista että saan isommat raudat kyykkäämällä vain kisasyvyyteen, mutta se tekee kyllä tuskaa jalkoihin.
No nyt oli aika tyhjentävä vastaus sinulta. Samoilla linjoilla mennään omien polvien kanssa. Joku saattaa ehkä olla eri mieltä, mutta se ei vaikuta omiin tuntemuksiin.Itse oon siinä uskossa että vaakakyykky on syöpää polville pidemmän päälle. Perustan tän ihan vaan omiin tuntemuksiin tuosta kulmasta, vaikkakin jotkut tutkimuksetki tukee tuota, väittäen että lumpion osa X on selkeesti kovimmillaan vaakatasossa. Mut sitä en kykene arvioimaan miltä toi kulma tuntuu ihmisen polvissa, jolla vaakatasoa alemmas ei pääse yhtikäs mitenkään. Syväkyykkääjänä vaakaan jättäminen tuntuu myös hyvin epäluonnolliselta. Jos syvälle mennessä suuri osa tekniikkaa tulee siitä et päästän polvet niin paljo eteen ku vaan sillä hetkellä liikkuvuus sallii, sekä annan lonkkien aueta samaten maksimaalisesti, ni vaan vaakatasoon mennessä nuo mekanismit ei tunnu ollenkaan niin toimivalta. Pitäis tyyliin kyykkää paljo lowbarimaisemmin, ja ehkä jopa rajottaa tietosesti polvien eteenmenemistä. Otin pari kuvaa selkeyden vuoksi.
Eka kuva olevinaan miltä syväkyykky näyttää. Todellisuudessa tanko/paino jeesaa polvia vielä enemmän eteen yms. ku paikat aukee selkeesti tehdessä. Sinnepäin kuitenki.
Sivuhuomiona tajusin tässä kun paikat aika kiitettävästi vielä viime treenistä jumissa, että perse ja takareidetki vaikuttaa tohon liikerataan enemmän mitä ajattelee.
katso liitettä 241840
Tässä ku yritän kyykkää samalla mekaniikalla vaakatasoon. Varsin hankala ees tuntea tällä tavoin onko vaakana vai ei, ja vähän kyseenalanen kontrolli polvissa.
katso liitettä 241841
Ja tässä vaakakyykky etukenolla ja polvia rajottamalla. Omituisen tuntusta, mut jos vaakaan pitäis kyykätä ni tää tuntuis ehkä luonnollisemmalta. Mut vaan ehkä.
katso liitettä 241842
Mut moneen tottuu kyllä.
Voin sanoo et marjastaessa vituttais jos en tuohon asentoon pääsis, ja joutuis seisoon kokoajan . Ns. ''end-range'' liikemallit on mulle todella tärkeitä, ja 100% varmuudella suuri syy siihen miksen oo onnistunu hajottaan itteeni(yrityksestä ei oo todellakaan ollu puutetta) käytännössä ollenkaan mitään tehdessä. Noi on musta hyvin salainen, mut hyvin toimiva jippo, josta esim. internetin fitness skenessä ei aiemmin puhuttu juuri yhtään mitään. Ehkä jossain underground movement kulttuurissa, mut pääasiassa käskettiin välttää ku ruttoa. Nykyään tietyt ''gurut'' on pyrkiny tekee noita mainstreamimmaksi ihme kyllä. Oikeesti toi valakyykkyki on niin sairaan tehokas parannus moneen asiaan, et täytyy olla hullu jossei sitä tee . Tai mainittu korokkeelta veto. Oikeestaan mihin tahansa liikkeeseen voi hyödyntää tollasia melkeenpä.No nyt oli aika tyhjentävä vastaus sinulta. Samoilla linjoilla mennään omien polvien kanssa. Joku saattaa ehkä olla eri mieltä, mutta se ei vaikuta omiin tuntemuksiin.
Ylipäätään olen sitä mieltä että jokaisen ihmisen pitäisi pystyä vaivatta tekeään syväkyykkyä ja vieläpä valakyykkyä. Kuuluu aika perusliikkeisiin mihin ihminen on ajateltu kykenevän. Jos ei pysty, niin harjoittelemaan. Ai mihinkö se sitten vaikuttaa jos ei pääse syväkyykkyyn helpolla ja kivutomasti. No, se varmaan selviää jokaiselle kun ikää alkaa tulla Samaan kategoriaan menee leuanveto.
Koska kyseessä kyykky-only-viestiketju, niin pitäydyn nyt sinä, vaikka asiaa voisi rönsyillä paljonkin. Minulla ei ole kokemusta 450 kilon kyykkääjien treenauttamisesta maailmanmestariksi, mutta hieman vaatimattomampaa valmennusta on paljonkin. Samoin olen itse ollut valmennettavana muutamalla eri ammattilaisella. Kumpikin erittäin hyviä. Voin käsi sydämellä sanoa että liikkuus ja heikkojen kohtien minimointi on avainsana kaikkeen. Kerran pystyy räjäyttämään seinään reiän vaikka päällään mutta jos haluaa pitkää ja nousujohteista uraa luoda, on vähintään yhtä tärkeää keskittyä heikkouksien karsimieseen kuin vahvuuksien parantamiseen. Kyykky paranee kyykkäämällä, se ei ole myytti tai salaisuus vaan ihan fakta. Mutta pitkä ura ja toimiva elämä kehonsa kanssa vielä kisaamisen jälkeenkin luodaan erittäin monipuolisella harjoittelulla ja kehonhuollolla.Voin sanoo et marjastaessa vituttais jos en tuohon asentoon pääsis, ja joutuis seisoon kokoajan . Ns. ''end-range'' liikemallit on mulle todella tärkeitä, ja 100% varmuudella suuri syy siihen miksen oo onnistunu hajottaan itteeni(yrityksestä ei oo todellakaan ollu puutetta) käytännössä ollenkaan mitään tehdessä. Noi on musta hyvin salainen, mut hyvin toimiva jippo, josta esim. internetin fitness skenessä ei aiemmin puhuttu juuri yhtään mitään. Ehkä jossain underground movement kulttuurissa, mut pääasiassa käskettiin välttää ku ruttoa. Nykyään tietyt ''gurut'' on pyrkiny tekee noita mainstreamimmaksi ihme kyllä. Oikeesti toi valakyykkyki on niin sairaan tehokas parannus moneen asiaan, et täytyy olla hullu jossei sitä tee . Tai mainittu korokkeelta veto. Oikeestaan mihin tahansa liikkeeseen voi hyödyntää tollasia melkeenpä.