Kyvyttömyys saada lihasmassaa

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Okeeei täällä on tullut hyviä vastauksia liittyen treenaamiseen, joten kiitos niistä! Monissa kommenteissa lukeekin, että pitäisi lisätä lepoa ja vähentää treeniä. Olisiko järkevämpi esimerkiksi alkaa tekemään yläkroppa/alakroppa-jaolla treeniä? 1-jakoista treeniä koitin alkuun, mutta tuntui, että en pysty keskittymään tarpeeksi tarkasti lihaksiin. Sen takia olenkin miettinyt 2-jakoisen ohjelman aloittamista
 
Ja ihan tavallista kotiruokaa naamariin ihan reippaita määriä, niin että paino nousee hiljaksiin.

Juuri FB:ssä kiertää ravintoterapeutin tai vastaavan video yleisistä harhaluuloista ja tämä taisi olla numero 1. Ei, ei normaali kotiruoka riitä vaan kyllä sitä joutuu funtsimaan. Se tietty jos "normaali kotiruoka" on laadukasta ja macroja edes hiukan mietitty niin sitten riittää, mutta tosiaan... Perus uunimakkara ja ranskalaiset tai valmislihapullilla höystetty kastike ja peruna ei todellakaan ole se optimaalisin juttu nuorelle jolla on selkeät tavoitteet kasvattaa lihasmassaa. Mutta näistä kannattaa kysellä ja lueskella enemmän ravinto osiosta.

Summa summarum. Syömällä oikein ei tarvitse lipitellä litroittain jauheita, mutta monesti "tavallinen kotiruoka" voi tarvita hiukan lisää proteiinia kaveriksi, macrot tutuksi ja asettaa ne tavoitteitaan ja omaa kroppaa tukeviksi ja syömään!
 
Juuri FB:ssä kiertää ravintoterapeutin tai vastaavan video yleisistä harhaluuloista ja tämä taisi olla numero 1. Ei, ei normaali kotiruoka riitä vaan kyllä sitä joutuu funtsimaan. Se tietty jos "normaali kotiruoka" on laadukasta ja macroja edes hiukan mietitty niin sitten riittää, mutta tosiaan... Perus uunimakkara ja ranskalaiset tai valmislihapullilla höystetty kastike ja peruna

Kotiruoka on vähän lavea määritelmä, mutta ei siihen nuo eineksit kuulu imho, kotiruoka tehdään kotona eikä lämmitetä teollista tuotetta. Mulle noista luettelemistasi vain peruna on kotiruokaa.
 
No kieltämättä huonoja esimerkkejä mutta esim makaronilaatikossa keskimäärin 7-10g prodea / 100g. Sama esim hernekeitossa yms. Jos lähdetään hakemaan jotain maltillista 150g prodea päivässä ja unohdetaan ne 300g rykäisyt heti alkuun, niin on se silti päälle kilon satsi syötävä. Ja jo siinä kilossa onkin sitten jo hirmuiset määrät rasvaa ja hiilaria.

Kuten sanoin että syömällä nämä saa kyllä tehtyä mutta se kuvitelma että ne ihan vahingossa täyttyisi voileipiä mussuttamalla on vain itsensä huijaamista. Etenkin kun kaverilla on selkeä haave ja tavoite niin jos lepo laitetaan kuntoon, kannattaa myös ruokavalioonkin kiinnittää enemmän huomiota kuin "syöt ihan normaalisti" joka olisi hyvä ohje tavalliselle 1 kerta viikossa sählyä kavereiden kanssa läpällä -miehelle.

Tietysti jos "tavallinen kotiruoka" on jo lähtökohtaisesti vähärasvaista kanaa, rahkaa, raejuustoa, ehkä maitoa, ehkä kananmunia yms niin ei esim lisäravinteisiin ole tarvetta, pahimmillaan päivittäinen energian saanti menee turhan paljon plussalle.

EDIT

Ja minä miellän "kotiruuan" ruokana mitä arkisesti syödään Suomalaisissa perheissä. Hienoa jos kasvattaa itse kanansa ja kokkaa ruokansa mutta uskoisin että aika usein arkeen lipsahtaa myös näitä "puolivalmisteita", ei tietysti HCBB mutta heitä en laske "kotiruuan" termistöön muutenkaan =)
 
Viimeksi muokattu:
Meillä sitten vissiin syödään (perhe 4 henkeä) ihaan hyvää kotiruokaa :) Normiviikon ruuat on tyyliin:
1. Broiskufileitä + riisiä ja salaatti
2. Uunilohi + perunat/riisi ja salaatti
3. Jauhelihapihvejä (siis vain jauheliha+mausteet) + peruna/riisi ja salaatti
4. Broiskua (pihvit tai suikaleet) + riisi
5. Kokolihaa (yleensä nautaa) + perunaa +salaatti
6. Lohikeitto/Jauhelihakeitto (jossa paljon kalaa/lihaa)
7. Keiton jämät

Lihaa/kalaa/broiskua on aina ns. vähintäänkin riittävästi / ruokailija.

Lounaaksi (pääosin etätöitä) edellisen päivän jämät ja vaimo ottaa evääksi duuniin loput.

Sit aamupalalalla syön Turkkilaista jugurttia + siivun ruisleipää tuplakinkulla ja juustolla + appelsiiniin ja kahvia. Muu perhe lähinnä kaurapuuroa + marjoja näyttää vetelevän.

Viikonloppuisin aina joku hyvä smoothie välipalaksi (mustikaa, puolukkaa, banaania, avokadoa, cashewpähkinöitä, appelsiinia, vadelmia, omenaa..)
Ja aika paljon menee munia (munakkaana, paistettuna, keitettynä...) ,tonnikalaa ja raejuustoa. Ja kourallinen pähkinöitä silloin tällöin.

Ja tää on siis mun mielestä normikotiruokaa. Eineksia syödään/syön ehkä pari kertaa kuussa (sekin melkein aina Saarioisten maksalaatikkoa, kun se on niin hyvää :))

Mitään ihme tavoitteita mulla ei ole, mutta kai tollaisella nyt luulis normivoimailija pärjäävän?
 
Meillä sitten vissiin syödään (perhe 4 henkeä) ihaan hyvää kotiruokaa :) Normiviikon ruuat on tyyliin:
1. Broiskufileitä + riisiä ja salaatti
2. Uunilohi + perunat/riisi ja salaatti
3. Jauhelihapihvejä (siis vain jauheliha+mausteet) + peruna/riisi ja salaatti
4. Broiskua (pihvit tai suikaleet) + riisi
5. Kokolihaa (yleensä nautaa) + perunaa +salaatti
6. Lohikeitto/Jauhelihakeitto (jossa paljon kalaa/lihaa)
7. Keiton jämät

.....kai tollaisella nyt luulis normivoimailija pärjäävän?

Ten POints !

Taatusti pärjää !
Mitä muuta sitä edes kuvittelisi tarvitsevansa.....????
lisäravinnehömppääkö?




-So its goes - (Those three famous words from Slaughterhouse-Five, by Kurt Vonnegut)
 
Ten POints !

Taatusti pärjää !
Mitä muuta sitä edes kuvittelisi tarvitsevansa.....????
lisäravinnehömppääkö?

Pelkällä laadukkaalla kotiruualla kyllä pärjää, mutta joutuu melkein pakostakin tekemään kompromissejä treenien aikana ja välittömässä läheisyydessä.
 
Ite syöny varmaan 2 vuotta putkeen makaroonia ja jauhelihaa. Välillä laiskottaa ja haen saarioisten tehtaanmyymälästä makaroonilaatikkoa 33snt/400g. Kuvitellaan, että syöt sitä 1,2kg päivässä. 57,6g rasvaa, 192g hiilihydraattia ja 84g proteiinia, yhteensä 1680 kcal. Kuulostaa varsin hyvältä rungolta esim. Kasvavassa iässä olevalle aloittelijalle. Lisäksi olen joskus ollut vääntämässä kyseistä tuotetta. Valion maitoa/kermaa,kananmunaa, myllynparas makaroonia ja liha jauhetaan tehtaalla teurastamolta tulleesta 23% naudan lajitelmasta(lihasta). Makaronilaatikkoon tulee suurinpiirtein samat tuoteet kuin kotona, sillä erolla, että maidossa, lihassa ja kermassa on enemmän rasvaa. Ne voi kotona laittaa rasvattomana. Välillä vähän turhaan dissataan eineksiä. Maku ero tulee siitä, että ne menee tehtaalla suoraan uunista jäähdyttimeen, missä ne pakastuu, jotta säilyy asiakkaille asti. Ennen jäähdytintä saman makuista kuin kotona ottaisi uunista.

Kun puhutaan optimaalisesta(=parhaasta mahdollisesta) tavasta kasvattaa lihasta olen aika varma, että suurempi määrä rasvaa ja hiilaria ainoastaan auttaa. Eri asia jos haluaa pitää kropan pienissä rasvoissa samalla.
Oli pakko vähän viisastella...Hyökkäys lempiruokaani kohtaan aiheutti tämän avautumisen.

EDIT: Toki olisi parempi ottaa hiilarit riisistä/perunasta, proteiini kanasta ja rasvat parhaan laatuisena pullosta.
 
Lisäksi olen joskus ollut vääntämässä kyseistä tuotetta. Valion maitoa/kermaa,kananmunaa, myllynparas makaroonia ja liha jauhetaan tehtaalla teurastamolta tulleesta 23% naudan lajitelmasta(lihasta).

OFFTOPIC : Ei voi olla totta! Väkisin sulla tai jollain oli se 10litran ämpäri erilaisia E -koodeja joita kaatelette sinne joukkoon! /ironia-vitsi

Mulla menee ihan kiireiden mukaan ruuan valmistus, yksin tässä likan kanssa työt, treenit, harrastukset yms likan kuskailut niin ihan aina ei laiskuuttaan jaksa sotkea koko keittiötä, mutta joskus tosiaan lähinnä huvittaa se millä hysterialla puolivalmisteita kohtaan suhtaudutaan, mutta kun itse lämmittää uunissa sen kanan joka on muuten käynnyt täysin saman prosessin läpi tehtailla kuin 99% eineksien kanasta, niin se on jotenkin omituista ylpeilyä, mutta toki, jos on aikaa tai intohimoa kokkailla niin se on enemmän kuin suotavaa. Nyt kun en ole macroja hetkeen merkkaillut niin uskon että huidellaan kaukana "optimaaleista" mutta mulla ei olekkaan nyt muita tavoitteita kuin pysyä elossa ja ravittuna. Ketjun aloittajalla oli ihan muita murheita.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Itsellä on monesti ongelma saada paino nousemaan syömällä tavallista kotiruokaa. Omasta mielestäni syön isojakin annoksia, mutta paino ei oikein nouse. Helpommin saa nousuun kun kerran/pari viikossa lataa kunnon mätön jossain ravintolassa.

Pitäisi oikeasti varmaan laskea joskus kalorit että meneekö sitä ruokaa 2500 vai 3500 kaloria. "Iso" annos kun voi olla oikeasti pienikin. Toisaalta kun tavoitteena ei ole maksimaalinen lihaskasvu, vaan enemmänkin voimien kasvattaminen ja omaksi iloksi treenaaminen, niin onko tuolla edes väliä. Kunhan ei pääse kovin lihomaan ja tulokset kasvaa pilkuhiljaa, niin kaikki on hyvin (y)
 
Itsellä on monesti ongelma saada paino nousemaan syömällä tavallista kotiruokaa. Omasta mielestäni syön isojakin annoksia, mutta paino ei oikein nouse. Helpommin saa nousuun kun kerran/pari viikossa lataa kunnon mätön jossain ravintolassa.

Pitäisi oikeasti varmaan laskea joskus kalorit että meneekö sitä ruokaa 2500 vai 3500 kaloria. "Iso" annos kun voi olla oikeasti pienikin. Toisaalta kun tavoitteena ei ole maksimaalinen lihaskasvu, vaan enemmänkin voimien kasvattaminen ja omaksi iloksi treenaaminen, niin onko tuolla edes väliä. Kunhan ei pääse kovin lihomaan ja tulokset kasvaa pilkuhiljaa, niin kaikki on hyvin (y)

No todellakin pitää seurata paljonko syö, ellei syö ns. varman päälle jolloin paino todellakin nousee. Mielipiteellä ei oo oikein sijaa kun on mitattavaa faktaa saatavilla.
 
makaronilaatikossa keskimäärin 7-10g prodea / 100g.
Esim. Myllyn Paras -makaronissa joka on aika normisettiä, on proteiinia 13 g/100g.

https://www.myllynparas.fi/tuotteet/makaroni-400-g

Aika jännä että kun tuon makaronin sekaan lisätään jauhelihaa, proteiinipitoisuus siis laskee, jopa puoleen siitä mitä pelkässä makaronissa. Voitko selittää miten se on mahdollista?
 
Esim. Myllyn Paras -makaronissa joka on aika normisettiä, on proteiinia 13 g/100g.

https://www.myllynparas.fi/tuotteet/makaroni-400-g

Aika jännä että kun tuon makaronin sekaan lisätään jauhelihaa, proteiinipitoisuus siis laskee, jopa puoleen siitä mitä pelkässä makaronissa. Voitko selittää miten se on mahdollista?

Laatikon painosta iso osa on vettä...
 
Noh eihän sitä nyt voi tietää, jos ei ole vielä itse makaronia keittänyt :)
Tiedoksi että se makaronilaatikko paistetaan uunissa, mitähän sille vedelle siellä tapahtuu? :ROFLMAO:
 
Varmaan se vesi haihtuu ja niistä tulee jälleen keittämättömiä ja ne voi kaapia sieltä suoraan takaisin pussiin.
 
Proteiinipitoisuus on suhteellinen osuus koko sisällöstä ja kun käytetään halvempaa rasvaista lihaa missä rasvaa on enemmän kuin proteiinia niin sekin laskee proteiiniosuutta.
Itse tehty laatikko on makrojakaumassa proteiini/rasva suhteen osalta ihan eri luokkaa kuin kaupan eines kun käyttää 10% jauhelihaa.
 
Minä ymmärtäisin proteiinipitoisuuden absoluuttisena proteiinin määränä (proteiini g / 100 g ruoka-ainesta), jos ei erikseen mainita suhteellista proteiinipitoisuutta (verrattuna muihin makroihin). Absoluuttisia määriähän ne pakkausten kyljessäkin käyttää. Näin ajateltuna eroa sika-naudan ja naudan paistijauhelihan välillä on hulppeat 3 g / 100 g. Toisaalta kyllä minäkin paistijauhelihaa käytän, mutta lähinnä tuon (tyydyttyneen) rasvan takia.

Ei toi suhteellinen osuus oikeen kerro mitään, jos ruokavaliota suunnitellaan. Se että tiedät syöväsi makaronilaatikkoa, jossa 30 % makroista on protskua ei anna mitään käsitystä syödystä proteiinin määrästä.
 
Minä ymmärtäisin proteiinipitoisuuden absoluuttisena proteiinin määränä (proteiini g / 100 g ruoka-ainesta), jos ei erikseen mainita suhteellista proteiinipitoisuutta (verrattuna muihin makroihin). Absoluuttisia määriähän ne pakkausten kyljessäkin käyttää. Näin ajateltuna eroa sika-naudan ja naudan paistijauhelihan välillä on hulppeat 3 g / 100 g. Toisaalta kyllä minäkin paistijauhelihaa käytän, mutta lähinnä tuon (tyydyttyneen) rasvan takia.

Ei toi suhteellinen osuus oikeen kerro mitään, jos ruokavaliota suunnitellaan. Se että tiedät syöväsi makaronilaatikkoa, jossa 30 % makroista on protskua ei anna mitään käsitystä syödystä proteiinin määrästä.
Voihan sika-nauta olla myös 7% rasvassa jolloin on sama prode kuin naudan paistijauhelihassa mutta jos otetaan 23% rasvalla oleva j-liha niin ei siinä ole mitenkään samassa suhteessa prodea?

Se että uunissa makaronista lähtee vesi on kyllä mielenkiintoinen väite, tiiliskiveä joutunut jossain järsimään?
Makaronia kun keittää 50g niin vaa´alla sen paino on itsellä 120-130g joten silloin siinä on vettä 70-80g ja kun tuosta määrästä lasketaan proteiini niin onhan se pienentynyt ihan pirusti veden takia.
 
Back
Ylös Bottom