Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
hölkkääjä sanoi:ei ole. mikro vie kaikki ravinteet mitä vain on olemassa
Perustele.hölkkääjä sanoi:ei ole. mikro vie kaikki ravinteet mitä vain on olemassa
Mihin se ne vie? Takaovesta ulos? Katoaako ruoat kun ne lämmittää mikrossa?hölkkääjä sanoi:ei ole. mikro vie kaikki ravinteet mitä vain on olemassa
Ainakin porkkanan sisältämä a-vitamiinin esiaste beetakaroteeni imeytyy paremmin keitetystä porkkanasta kuin raa'asta.Caitlyn sanoi:Tuleepa mieleen nyt ainakin, että tomaatin lykopeeni on paremmin imeytyvässä muodossa kypsennetyssä tai säilötyssä tomaatissa. Lykopeenia on myös esim. verigreipissä ja vesimelonissa, niistä se irtoaa paremmin jos hedelmää muussaa tai mehustaa. Lisää lykopeenista: http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=523 . Tuskinpa tuo on ainoa tapus, jossa kypsentäminen parantaa imeytyvyyttä.
vanha mies sanoi:Syökää kananmunat raakana-jos pystytte. Kun vmunanvalkuaisen keittää, paistaa tms. tapahtuu valkuaisen koaguloituminen. Eli valkuainen jähmettyy sellaiseen muotoon, ettei solut pysty sitä kunnolla pilkkomaan.
Joo, tämänhän mä unohdin. Taisi olla vielä niin, että mitä pidempään tomaattia kypsensi, sitä "paremmaksi" se tuli, jopa niin, että pastasoossit ja ketsuppi sisälsi reilusti ilmeisesti tuota lykopeenia sitten.Caitlyn sanoi:Tuleepa mieleen nyt ainakin, että tomaatin lykopeeni on paremmin imeytyvässä muodossa kypsennetyssä ...
Höpö höpö. Koaguloituminen vain muuttaa proteiiniketjun avaruudellista rakennetta, vatsassa ja suolistossa proteiini kuitenkin pilkkoutuu peptideiksi ja vapaiksi aminohapoiksi.vanha mies sanoi:Syökää kananmunat raakana-jos pystytte. Kun vmunanvalkuaisen keittää, paistaa tms. tapahtuu valkuaisen koaguloituminen. Eli valkuainen jähmettyy sellaiseen muotoon, ettei solut pysty sitä kunnolla pilkkomaan.
Parhaiten vihannesten/kasvisten sisältämät vitamiinit ja hivenaineet säilyvät, jos syöt ne raakana. Höyrytys taitaa olla mikroa parempi ja ainakin uppovedessä keittämistä parempi vaihtoehto, jos haluaa nauttia "heinät" mielummin kypsennettynä. Ajallisesti höyrytys kestää ehkäpä hieman keittämistä pidempään, joten kiireiselle se ehkä ole se paras kypsennysmuoto.TheLORD sanoi:Eli mitkä asiat ovat vihannesten, kasvisten yms kypsennyksen puolesta ja mitkä asiat vastaan?
C-vitamiini ainakin katoaa kypsennettäessä. Mikrossa kypsennys lienee paras ravinteiden säilymisen kannalta?
TheLORD sanoi:Eli mitkä asiat ovat vihannesten, kasvisten yms kypsennyksen puolesta ja mitkä asiat vastaan?
C-vitamiini ainakin katoaa kypsennettäessä. Mikrossa kypsennys lienee paras ravinteiden säilymisen kannalta?
Nyt jumalauta perskules! Mihin se mikro muka vie yhtään mitään?! Mikron kummennus perustuu mikroaaltojen aiheuttamaan vesimolekyylien resonanssiin.miQ sanoi:Mikro vie ainakin kaikki vitamiinit että sitä en suosittelisi.
kas-vain sanoi:Nyt jumalauta perskules! Mihin se mikro muka vie yhtään mitään?! Mikron kummennus perustuu mikroaaltojen aiheuttamaan vesimolekyylien resonanssiin.
Höyrytyksen voi hoitaa samalla kun keittää jotain. Tämä nyt ei varsinaisesti aikaa säästä, mutta jos jotain keittää, niin samalla vaivalla höyryttääkin jotain. Tämä hc-treenari juuri eilen keitteli nakkeja ja höyrytti samalla vihanneksia ateriaksi.ShoGun1966 sanoi:Ajallisesti höyrytys kestää ehkäpä hieman keittämistä pidempään, joten kiireiselle se ehkä ole se paras kypsennysmuoto.