Kylmäsavulohi?

Olen alkanut pistää kauppakassiin kylmäsavulohta aina sellaset 300g, jonka sitten popsin kolme päivän aikana, vaikka tekisi mieli vetää kerralla. Aivan törkeän hyvää! Tuollainen satsi maksaa sen 6e, jonka ennen sijoitti siihen roiskeläppään eli pizzaan.

Tietääkö joku onko tuolla kylmäsavustuksella mitään negatiivisia vaikutuksia lohen ravintoarvoille? Yleensähän sanotaan, että lohi on terveellistä, vaikka rasvaista dieettiruoaksi onkin.

Jotenkin vaan tuntuu liian hyvälle ollakseen totta...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Originally posted by Franco Begbie

Jotenkin vaan tuntuu liian hyvälle ollakseen totta...

20 euron kilohinta ruualle ei emun mielestä tunnu liian hyvälle...kyllähän se herkkuna menee mutta proteiininlähteeksi sopii ehkä ökypetteri ökyjussilalle :david:
 
Suolaahan tossa on aika runsaasti...
 
Originally posted by Franco Begbie
Yleensähän sanotaan, että lohi on terveellistä, vaikka rasvaista dieettiruoaksi onkin.

ei kait lohi ole niin hirveän rasvaista..? ja eiks sitä dietiillä pidä sitä rasvaa saadakkin normaalia enemmän?..ja ilmeisesti lohen/kalan rasva on hyvälaatuista..:rolleyes:
 
Kyllähän se maistuis, jos ei ois niin kallista.

Kyllä mä söisin kylmäsavulohta vaikka puolikiloa joka päivä, jos voittaisin lotossa. Mut tällaiselle tyhjätaskulle taitaa jäädä pelkäksi satunnaiseksi herkuksi.
 
Savustaminen tuottaa aina jonkinverran karsinogeenejä, mutta tuskin nyt sen takia syöpään kuolet. Kylmäsavustus on ainakin proteiinien kannalta hyvä tapa valmistaa lihaa tai kalaa. Lämmittäminen, varsinkin suurissa lämpötiloissa tuhoaa aina jonkin verran proteiinejä. Kylmäsavu poro on silti herkuista paras, mielestäni. On tosin kylmäsavulohikin todella hyvää. Ovat vaan tolkuttoman kalliita.
 
Lohihan on niitä parhaimpia kaloista. Kalliinpuoleista, joo. Mie taasen olen ihastunut lämminsavulohikuutioihin. Ravintoasiantuntijamme Sakkeus (missähän luurailee) sanoi kerran, että on oiva iltapala raejuuston kera. Sisältää rutkasti proteiinia ja hyvää rasvaa. Sama pätee varmaankin kylmäsavuloheen.

Oma reumahoitajani oikein suositteli miulle lohta. Sen rasva on oivallista nivelten "voiteluainetta". Maistuu myös loimutettuna. Myös muut lohikalat (muikku, siika, harjus) ovat herkullisia savukaloja.
 
5-8 eurolla saat kilon tuoretta lohta. Se se vasta on hyvää.
 
Kylmäsavulohi on huipputuote jos on sitä itseään. Merisuola on hyvä suola, se säilöö tärkeät ravinteet hellävaraisesti ja lohi itsessään tosi jees. Mielestäni yksi parhaimpia ruokia alkuperäisellä reseptillä ja oikealla tulella tehtynä.

Mutta, ikävän usein savustetut tuotteet nykyisin ovat aromisavustettuja, eli kemikaaleilla savustettuja. Eivät liekkiä tai savua näheetkään. Tämä kannattaa varmistaa, ennen kuin kuukausi tolkulla syö suuria määriä hotain kemikaalia, eivät ole ihan hifikamaa.

Toinen seikka on tietysti kasvatetun lohen laatu, tai laadun puute. Ovat melko skeidaa ylipäätään. Eli ei kannata liikoja odotella.

Mutta ei siitä sen enempää, oli kyseessä vain savustus ja sen vaikutukset.
 
Mielestäni yksi parhaimpia ruokia alkuperäisellä reseptillä ja oikealla tulella tehtynä.

Tulella on hieman huono sana kuvaamaan kylmäsavustusta, siinähän lohi pidetään kylmässä, esimerkiksi vanhassa jääkaapissa jossa on "savugeneraattori" eli purua kytemässä ja tuottamassa savua hiljakseen.

Mutta on suurta herkkua ja on joskus tullut itsekkin tehtyä, kun saa oikean suolan kalaan ja juuri sopivan savun säädettyä, niin tuolla voisi elää pelkästään. Ruisleivän päälle kun tempasee keitetyn kananmunan ja paksut viipaleet kylmäsavua, ehkä tilliä vielä väriksi, niin jo on hyvää!
 
Kylmäsavulohi on huipputuote jos on sitä itseään. Merisuola on hyvä suola, se säilöö tärkeät ravinteet hellävaraisesti ja lohi itsessään tosi jees. Mielestäni yksi parhaimpia ruokia alkuperäisellä reseptillä ja oikealla tulella tehtynä.

Mutta, ikävän usein savustetut tuotteet nykyisin ovat aromisavustettuja, eli kemikaaleilla savustettuja. Eivät liekkiä tai savua näheetkään. Tämä kannattaa varmistaa, ennen kuin kuukausi tolkulla syö suuria määriä hotain kemikaalia, eivät ole ihan hifikamaa.

Toinen seikka on tietysti kasvatetun lohen laatu, tai laadun puute. Ovat melko skeidaa ylipäätään. Eli ei kannata liikoja odotella.

Mutta ei siitä sen enempää, oli kyseessä vain savustus ja sen vaikutukset.

Viime kesänä sain perholla reilu 3kg siian, siitä olisi tullut mahtavaa kylmäsavua.

Tenolta ja Norjan puoleta tenovuonosta olisi saanut naaraspuolista kyttyrälohta kassikaupalla. Siinä on hieno punainen väri ja varmaan melko hyvää tavaraa kylmäsavustukseen.

Onhan kotimaiset kirjolohet ihan kelvollisia myös. Norjan kassilohi hirveän rasvaista ja muutenkin hieman epäilyttävää kun niitä lääkitään melko rajusti.
 
Kylmäsavulohi on huipputuote jos on sitä itseään. Merisuola on hyvä suola, se säilöö tärkeät ravinteet hellävaraisesti ja lohi itsessään tosi jees. Mielestäni yksi parhaimpia ruokia alkuperäisellä reseptillä ja oikealla tulella tehtynä.

Mutta, ikävän usein savustetut tuotteet nykyisin ovat aromisavustettuja, eli kemikaaleilla savustettuja. Eivät liekkiä tai savua näheetkään. Tämä kannattaa varmistaa, ennen kuin kuukausi tolkulla syö suuria määriä hotain kemikaalia, eivät ole ihan hifikamaa.

Toinen seikka on tietysti kasvatetun lohen laatu, tai laadun puute. Ovat melko skeidaa ylipäätään. Eli ei kannata liikoja odotella.

Mutta ei siitä sen enempää, oli kyseessä vain savustus ja sen vaikutukset.
Meinaaf että savusta ruokaan tarttuvat ksrsinogeenit ym on 6/5
 
Tulella on hieman huono sana kuvaamaan kylmäsavustusta, siinähän lohi pidetään kylmässä, esimerkiksi vanhassa jääkaapissa jossa on "savugeneraattori" eli purua kytemässä ja tuottamassa savua hiljakseen.

Mutta on suurta herkkua ja on joskus tullut itsekkin tehtyä, kun saa oikean suolan kalaan ja juuri sopivan savun säädettyä, niin tuolla voisi elää pelkästään. Ruisleivän päälle kun tempasee keitetyn kananmunan ja paksut viipaleet kylmäsavua, ehkä tilliä vielä väriksi, niin jo on hyvää!
Joo, kuvailin savustusta turhan romanttisesti. Mutta tuolla kuvailemallasi tavalla tehtynä ihan super hyvää.
 
Viime kesänä sain perholla reilu 3kg siian, siitä olisi tullut mahtavaa kylmäsavua.

Tenolta ja Norjan puoleta tenovuonosta olisi saanut naaraspuolista kyttyrälohta kassikaupalla. Siinä on hieno punainen väri ja varmaan melko hyvää tavaraa kylmäsavustukseen.

Onhan kotimaiset kirjolohet ihan kelvollisia myös. Norjan kassilohi hirveän rasvaista ja muutenkin hieman epäilyttävää kun niitä lääkitään melko rajusti.
Joo, villit kalat on mielestäni ihan tosi hyvää. Vaikka vesistöistämme oltaisiin mitä mieltä tahansa, niin kyllä ne viljellyn kalan pesee mennen tullen.

Kalan rasva on tosi terveellistä, ainut huono puoli että juuri se rasva sitoo itseensä myös kaiken ei toivotun. Siksi laatu ratkaisee tässäkin.

Lääkintä on huono asia tarhakaloilla, ja niin on myös niiden syömä rehu, joka huonontaa oleellisesti siitä saatavan ravinnon laatua.
 
Nykyään on harmillisen vaikea löytää laadukasta lohta. On jotenki vaikea ymmärtää et lähes kaikille kasvatetuille käsittääkseni syötetään haitallisia aineita. Pääasia ilmeisesti että haitallisia aineita on kuitenkin alle sallitun rajan.

Tulee tästä syystä syötyä harvemmin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom