OMPA OUTO Kuvia pakkiksen Mikestä? Q&A

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Että on koko vuosi kivaa.
Lähinnä onko mitään tavoitteita kuin pitää kunto hyvänä? Ts. eikö tuu kiusaus jossain vaiheessa alkaa kuitenkin vähän massaa ja lihasta ottaa hieman ja sit taas pudotella rasvat alas kun nyt tiedät miten sun kroppa dieetillä toimii?
 
Lähinnä onko mitään tavoitteita kuin pitää kunto hyvänä? Ts. eikö tuu kiusaus jossain vaiheessa alkaa kuitenkin vähän massaa ja lihasta ottaa hieman ja sit taas pudotella rasvat alas kun nyt tiedät miten sun kroppa dieetillä toimii?
Aa, tolta osin on joo tavoitteet niin että kesäksi revitään kova kunto ja pidetään se sm-kisaan asti. Nyt oon nostanut painoa ja höllännyt pakosta treenejä kun paikat alkaa sattumaan. Just pidin 4 päivää lepoa.

En kyllä yhtään tykkää tästä 97-99kg painosta, ei ole hyvä olla. Kunto ei mikään paska kuitenkaan ole.

Olkapäät kuulemma ei ole kasvanut vaan rasva palanut, kovasti ne silti edelleen näyttää kasvaneen vaikka rasvaa ja vettä enemmän.

IMG_7630.jpeg
 
Aa, tolta osin on joo tavoitteet niin että kesäksi revitään kova kunto ja pidetään se sm-kisaan asti. Nyt oon nostanut painoa ja höllännyt pakosta treenejä kun paikat alkaa sattumaan. Just pidin 4 päivää lepoa.

En kyllä yhtään tykkää tästä 97-99kg painosta, ei ole hyvä olla. Kunto ei mikään paska kuitenkaan ole.

Olkapäät kuulemma ei ole kasvanut vaan rasva palanut, kovasti ne silti edelleen näyttää kasvaneen vaikka rasvaa ja vettä enemmän.

katso liitettä 261479
Ohan toi nyt saatanan kova kunto :LOL: Hienoa omistautumista! Onko mielipiteesi muuten kropan rasvan setpointista muuttunut mitenkään kun oot testaillut tuota dieettiä? Ootko sitä mieltä, että sen voi laskea ajan kanssa rauhassa alas ja pysyä siinä niin, että energiat pysyy hyvänä ja jaksaa touhuta? Vertaan siis vaan kun Utti oli sitä mieltä teidän podcastissa, että ei olis väliä vaikka miten rauhassa lasket setpointtia niin sitä on hankala muuttaa ainakaan vanhemmalla iällä.

Sit vielä mielenkiinnosta kyssäri, että millä tavalla voit "paskasti" tuossa muutaman kilon "ylipainossa"? Oot selkeesti kyllä löytänyt varmasti oman setpointtisi. Tähän pitäs pyrkiä mun mielestä monenkin...auttaa asioita. Lähtee ns. turha rasva ja elimistö voi paremmin.
 
Ohan toi nyt saatanan kova kunto :LOL: Hienoa omistautumista! Onko mielipiteesi muuten kropan rasvan setpointista muuttunut mitenkään kun oot testaillut tuota dieettiä? Ootko sitä mieltä, että sen voi laskea ajan kanssa rauhassa alas ja pysyä siinä niin, että energiat pysyy hyvänä ja jaksaa touhuta? Vertaan siis vaan kun Utti oli sitä mieltä teidän podcastissa, että ei olis väliä vaikka miten rauhassa lasket setpointtia niin sitä on hankala muuttaa ainakaan vanhemmalla iällä.

Sit vielä mielenkiinnosta kyssäri, että millä tavalla voit "paskasti" tuossa muutaman kilon "ylipainossa"? Oot selkeesti kyllä löytänyt varmasti oman setpointtisi. Tähän pitäs pyrkiä mun mielestä monenkin...auttaa asioita. Lähtee ns. turha rasva ja elimistö voi paremmin.
Mun mielestä Utti tai pikemminkin tutkimukset on todella väärässä tossa, ettei setpoint muka laskisi, kyllä se nouseekin ja keho palaa nopeaan takaisin korkeaan lihavaan painoon kun taas normaalipainoisella vaatii todella pitkään ylisyömistä että onnistuu keräämään merkittävän määrän rasvaa.

Mä oon syönyt reilusti yli eikä sitä rasvaa tule ollenkaan sitä vauhtia mitä olettaisi, ei laisinkaan. Mutta tää nyt vain vain mun kroppa, se jotenkin muuttui siinä crash-dieetissä edullisempaan suuntaan mitä tulee kalorien käyttöön.

Paskalla ololla meinaan lievää verenpaineen nousua ja raskaampaa yleistä oloa. Treenit kyllä menee ihan normaalisti.
 
Mun mielestä Utti tai pikemminkin tutkimukset on todella väärässä tossa, ettei setpoint muka laskisi, kyllä se nouseekin ja keho palaa nopeaan takaisin korkeaan lihavaan painoon kun taas normaalipainoisella vaatii todella pitkään ylisyömistä että onnistuu keräämään merkittävän määrän rasvaa.

Mä oon syönyt reilusti yli eikä sitä rasvaa tule ollenkaan sitä vauhtia mitä olettaisi, ei laisinkaan. Mutta tää nyt vain vain mun kroppa, se jotenkin muuttui siinä crash-dieetissä edullisempaan suuntaan mitä tulee kalorien käyttöön.

Paskalla ololla meinaan lievää verenpaineen nousua ja raskaampaa yleistä oloa. Treenit kyllä menee ihan normaalisti.
Joo ymmärrän. Itse kanssa uskon tuohon jätkän teoriaan setpointista. Mun kroppa voi paremmin tietyissä rasvoissa kans lopulta. Itse laskin setpointtia tarkoituksella (tai yritin ainakin) puolisen vuotta. Jostain 20% rasvoista johonkin 12% rasvoihin. Huomasin, että siitä alaspäin meneminen oli vähän semmoista "selviytymistä" päivästä toiseen ja mietti koko ajan ruokaa.

Nostin hieman ruokamäärä ja olo on nyt just vitun hyvä ollut jo monta kuukautta. Tässä pystyn pitämään eikä tule mitänä mielitekoja...tosin en muutenkaan oo ollut koskaan herkkujen ystävä. Aikoinaan tuli siinä kokeiltua jotain hiilaritankkausta överinä, koska kaikki muutkin ja kääretortun söin putkeen, niin eikun oksentamaan kun niin saatanan pahaolo tuli.
Menee siis itellä överiksi tuokin syöminen jos siihen alkaa....ongelmaa ei ole olla ilman, mutta jos otat palan fazerin sinisestä niin menee koko levy. Voi tulla paha olo jo vähän ennen levyn loppua, mutta silti pitää syödä loppuun. :sneaky:
 
Eikö se setpoint, ainakin mitä itse sillä ymmärrän, tarkoita vuosien aikana luotua tilaa, jossa kroppa yrittää todella kovaan pysyä? Ja käsittääkseni tästä se Utti ainakin puhui.

Sunkin kohdalla puhutaan (sori jos olen väärässä) selvästi lyhyemmästä ajasta, niin jos siellä joku adaptaatio on taustalla, on se on joku muu kuin bodyfat setpoint.
 
Mun mielestä Utti tai pikemminkin tutkimukset on todella väärässä tossa, ettei setpoint muka laskisi, kyllä se nouseekin ja keho palaa nopeaan takaisin korkeaan lihavaan painoon kun taas normaalipainoisella vaatii todella pitkään ylisyömistä että onnistuu keräämään merkittävän määrän rasvaa.

Mä oon syönyt reilusti yli eikä sitä rasvaa tule ollenkaan sitä vauhtia mitä olettaisi, ei laisinkaan. Mutta tää nyt vain vain mun kroppa, se jotenkin muuttui siinä crash-dieetissä edullisempaan suuntaan mitä tulee kalorien käyttöön.

Paskalla ololla meinaan lievää verenpaineen nousua ja raskaampaa yleistä oloa. Treenit kyllä menee ihan normaalisti.
Ehkä sitä rasvaa ei tuu sen takia, että nyt kun oot dieetannu jonkun aikaa, niin leptiinitasot on laskenu ja aineenvaihdunta hidastunu, mutta sit kun oot lisänny kaloreita koneeseen, niin rasvaa on tullu vähän lisää, mikä puolestaan on kasvattanu leptiinitasoja, mikä taas on kiihdyttäny aineenvaihduntaa, minkä seurauksena kroppa toisaalta myös polttaa rasvaa tehokkaasti, jollon sitä ei tartu kovinkaan paljon.

Eli enemmän rasvaa -> kohonneet leptiinitasot -> kiihtyny aineenvaihdunta -> vähemmän rasvaa
 
Joo ymmärrän. Itse kanssa uskon tuohon jätkän teoriaan setpointista. Mun kroppa voi paremmin tietyissä rasvoissa kans lopulta. Itse laskin setpointtia tarkoituksella (tai yritin ainakin) puolisen vuotta. Jostain 20% rasvoista johonkin 12% rasvoihin. Huomasin, että siitä alaspäin meneminen oli vähän semmoista "selviytymistä" päivästä toiseen ja mietti koko ajan ruokaa.

Nostin hieman ruokamäärä ja olo on nyt just vitun hyvä ollut jo monta kuukautta. Tässä pystyn pitämään eikä tule mitänä mielitekoja...tosin en muutenkaan oo ollut koskaan herkkujen ystävä. Aikoinaan tuli siinä kokeiltua jotain hiilaritankkausta överinä, koska kaikki muutkin ja kääretortun söin putkeen, niin eikun oksentamaan kun niin saatanan pahaolo tuli.
Menee siis itellä överiksi tuokin syöminen jos siihen alkaa....ongelmaa ei ole olla ilman, mutta jos otat palan fazerin sinisestä niin menee koko levy. Voi tulla paha olo jo vähän ennen levyn loppua, mutta silti pitää syödä loppuun. :sneaky:
Se setpoin ei ole mikään tarkka yksi rasvaprosentti jossa keho tykkää olla vaan isompi alue jossa kropan on hyvä olla ja kaikki toimii.

Tässä on sitten vaihtelua että millä kohdalla se vaihtelu väli on.
Jollain luonnostaan todella hoikilla se voi olla vaikka välillä 6-12%, tuon suhteen hieman heikko lahjaisemmalla esim välillä 10-16%, sinulla todennäköisesti tuossa 12-20% välillä joka lienee keskimäärin hyvin yleinen alue, jollain lapsesta asti todella lihavalla se väli voi olla jossain 40%-50% välillä.

Tuon oman vaihtelu välin alarajan löytää sillä että diettaa ja niin kauan kun tuolla vaihtelu välillä pysytään dietti sujuu ilman suurta tuskaa, tottakai läsnä on nälkä jne. Mutta kaikki jotka on alle oman alarajansa menneet (lähinnä kisa diettaajat) tietää että siinä kohtaa homma muuttuu selvästi haastavammaksi ja yleis vointi huonommaksi.

Sama homma ylöspäin mennessä, siihen omaan ylärajaan pääsee syömällä +kaloreita, pientä väkisin syömistä voi joutua tekemään kun yläraja alkaa lähestyä.
Mutta siinä kohtaa kun yrittää mennä sen ylärajan yli alkaakin syömisestä tulla todella tuskaista kulutus nousee selvästi ja vaadittu ruokamäärä alkaa olla niin iso että sitä on todella vaikea puhtaasta ruuasta syödä.


Itse uskon että omaa setpoin aluetta voi muuttaa, mutta ainakin alaspäin muuttaminen vaatii todella paljon aikaa ja olemista siellä oman alueen ihan alarajoilla ja aina välillä käymistä alempana jonka jälkeen taas ylläpitoa hieman alempana jne.


Ylöspäin taas päästään paskaruualla ja lihavana pysymisellä.
 
Se setpoin ei ole mikään tarkka yksi rasvaprosentti jossa keho tykkää olla vaan isompi alue jossa kropan on hyvä olla ja kaikki toimii.

Tässä on sitten vaihtelua että millä kohdalla se vaihtelu väli on.
Jollain luonnostaan todella hoikilla se voi olla vaikka välillä 6-12%, tuon suhteen hieman heikko lahjaisemmalla esim välillä 10-16%, sinulla todennäköisesti tuossa 12-20% välillä joka lienee keskimäärin hyvin yleinen alue, jollain lapsesta asti todella lihavalla se väli voi olla jossain 40%-50% välillä.

Tuon oman vaihtelu välin alarajan löytää sillä että diettaa ja niin kauan kun tuolla vaihtelu välillä pysytään dietti sujuu ilman suurta tuskaa, tottakai läsnä on nälkä jne. Mutta kaikki jotka on alle oman alarajansa menneet (lähinnä kisa diettaajat) tietää että siinä kohtaa homma muuttuu selvästi haastavammaksi ja yleis vointi huonommaksi.

Sama homma ylöspäin mennessä, siihen omaan ylärajaan pääsee syömällä +kaloreita, pientä väkisin syömistä voi joutua tekemään kun yläraja alkaa lähestyä.
Mutta siinä kohtaa kun yrittää mennä sen ylärajan yli alkaakin syömisestä tulla todella tuskaista kulutus nousee selvästi ja vaadittu ruokamäärä alkaa olla niin iso että sitä on todella vaikea puhtaasta ruuasta syödä.


Itse uskon että omaa setpoin aluetta voi muuttaa, mutta ainakin alaspäin muuttaminen vaatii todella paljon aikaa ja olemista siellä oman alueen ihan alarajoilla ja aina välillä käymistä alempana jonka jälkeen taas ylläpitoa hieman alempana jne.


Ylöspäin taas päästään paskaruualla ja lihavana pysymisellä.
Tarkoitatko että syntyy taipumuksella 40-50% rasvoihin, vai ylisyötetään paskojen vanhempien toimesta tosi pienenä korkeaan lukemaan ja se jämähtää?
 
Tarkoitatko että syntyy taipumuksella 40-50% rasvoihin, vai ylisyötetään paskojen vanhempien toimesta tosi pienenä korkeaan lukemaan ja se jämähtää?

En usko että kukaan syntyjään on taipuvainen lähellekkään noin korkeisiin rasvoihin, lapsuuden ja nuoruuden ravinnolla valtava merkitys.

Mitä nuorempi ihminen kyseessä sitä herkempi se on esimerkissä rasvasolujen Hyperplasiaan eli niiden lisääntymiseen.

Harmittaa monesti kun näkee todella lihavaksi syötettyjä pikkulapsia kun tietää että kun nämä lapset ovat aikuisia heidän on todella vaikeata päästä eroon tuosta jo lapsena kerätystä läskistä.
 
Back
Ylös Bottom