• Käy heittämässä ääni Pakkotoistolle vuoden Podcast äänestyksessä.KIITOS!
  • Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

PAKKOTOISTO Kuvia pakkiksen Mikestä? Q&A

Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
1 403
Se mikä mielestäni Hokkasessa on arvostettavaa, on työnmoraali eli vuosikausien systemaattinen ja tinkimätön harjoittelu kohti päämäärää. Siinä on se malli, mistä jokainen voi ottaa mallia. Ei ne voimat vaan "tartu jostakin", vaan ne on tehtävä kovalla työllä. Hokkasella on toki lahjoja, jollakin toisella vähemmän, mutta ei ne geenit itsekseen niitä rautoja nosta, vaan tekemällä selviää kuinka pitkälle kukin pääsee.
 

Mike

Ompa outo!
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
82 503
Kaupunki
Helsinki
Onko G-Shock:lla mitään varsinaista älykelloa mallistossaan? Askelmittaria löytyy mutta onko sykettä mittaavaa yms.
Toi on ihan hieno perusmalli https://gshock.perkko.fi/tuote/gba-800-9aer/
Casiolla varmaan on, mutta ei G-Shock mallistossa. Veikkaan että älykelloista ei saada niin kestäviä mihä G-Shockin kellot on ja siksi eivät ole tehneet.
 

Tsebe

VIP
Liittynyt
17.5.2010
Viestejä
140
Millaisethan mahtaa olla tietokoneitten speksit esim. 10 vuoden paasta. Nythan AMD on juuri julkaisemassa 64 ytimen Threadripper prosessoria. Kaipa koneissa on vakiona sitten muutama tera muistia ja 1000+ ydinta prossuissa, ellei sitten keksita jotain uutta teknologiaa nopeuttaa prossuja, esim. jotain kvanttiviritelmia. Ei taida tosin tapahtua ihan lahitulevaisuudessa kun noita harveleita pitaa jaahdyttaa niin helvetisti. Gigahertseissa on tainnut katto tulla vastaan jo kauan aikaa sitten, ehka suurimmat parannukset saadaan nopeuttamalla vaylia ja poistamalla pullonkauloja.
Kyllä se kehitys lähinnä pysähtynyt kuluttaja puolella jäähdytys ongelmien takia, kun ei normaali kuluttajalla ole aikaa, rahaa, tietoa tai kiinnostusta perehtyä noiden jäähdytykseen.

Näyttöjen resoluutiot myös kasvanut viimevuosina, mikä esim pelikäytössä vähentää prosessorin nopeuden merkitystä.
Työkäytössä tietenkin asia erikseen.

Tuo jäähdytyksen vaativuus sen sijaan on tuonut vähän kilpailua markkinoille amd vs intel, mikä on hyvä juttu kuluttajalle hintojen kannalta.
 
Liittynyt
16.6.2015
Viestejä
459
Millaisethan mahtaa olla tietokoneitten speksit esim. 10 vuoden paasta. Nythan AMD on juuri julkaisemassa 64 ytimen Threadripper prosessoria.
Eikös teknologian kehitys prosessointitehon yms. suhteen ole hidastunut merkittävästi ja hidastuu jatkuvasti lisää. Samanlaista hyppäystä mitä nyt kulunut kymmenen vuotta on ollut ei varmaankaan koskaan tulla näkemään. Toki silti 10 vuoden päästä 64 ytiminen on vähintään perusprossu, joka jokaiselta pitäis löytyä.
 
Liittynyt
13.1.2017
Viestejä
442
Kvanttimekaniikan lait rajottaa jo pii transistorien pienentämistä, mikä on tähän asti ollut pääasiallinen suorituskykyä ja hyötysuhdetta parantava tekijä, kun transistoreja on saatu ahdettua enemmän samaan tilaan. Teoreettisesti pienin pii transistori voi olla kooltaan 1-2nm, ja nykyprosessoreissa mennään jo 7nm kokoluokassa. Esim. TSMC on R&D käynnissä 2nm prosessia, mikä näkee aikataulun mukaan päivänvalon tämän vuosikymmenen puolivälin hujakoilla jos osoittautuu edes mahdolliseksi. Eli vielä riittää muutaman sukupolven verran puristettavaa suorituskykyä piipohjaisista prosessoreista, mutta sen jälkeen tahti alkaa hidastua. Ymmärtääkseni jo nyt 7nm prosessissa kvanttimekaniikka rajoittaa mm. kellotaajuuksia. Sitten kun transistorien kokoa ei voi enää pienentää, niin ainoa merkittävä kehityssuunta on ytimien lisääminen arkkitehtuurin hienosäätöjen lisäksi, tai kokonaan eri materiaaleihin ja prosessorityyppeihin siirtyminen, mitkä on vielä aika kalliita vaihtoehtoja.
 
Liittynyt
18.8.2003
Viestejä
5 027
Onhan se hidastunut kehitys merkittävästi. Ne amd:n 64 core prossut koostuu 8:sta erillisestä cpu piiristä + yhdestä io piiristä.

chipleteillä ja paljon kasvaneella virrankulutuksella on saatu suorituskyvyn kehittymistä jatkettua. Intel yrittää vielä tehdä monoliitteja, kilpailuetu taitaa olla aika vahvasti amd:n puolella.
 
Ylös