Kuinka moni haki teknillisiin yliopistoihin ?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja eero
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
23.2.2003
Viestejä
12
Kiinnostaapa huvikseen tietää, että kuinkas moni palstalaisista haki Teknillisiin yliopistoihin/teknilliseen korkeakouluun tänä vuonna? Ja olettekos soittaneet ja kyselleet jo tuloksista (ilmeisesti kaikki koepisteet sai jo tänään tietää..) Ja mitenkäs niitä pisteitä tuli? :)

Mitenhän noitten pisterajojen kanssa käy tänävuonna? Omasta mielestäni kokeet kyl tuntu aika helpolta, eli vois vaik odottaa että pisterajat nousee tänävuonna ? :(
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mä hain TKK:lle otaniemeen konelinjalle. Rahkeita ois ehkä riittäny johonki "paremmalle" linjalle mut mitäs vittua sitä sellaselle menee joka ei kiinnosta yhtään. Tekniikka on aina ollu lähellä sydäntä ja koneet kiinnostaa...eiköhän oikea suunta sieltä koneelta siin paris vuodes löydy.

Pääsin paperivalinnalla jo sisälle joten ei tarttenu stressaa kokeilla itteensä.

Sit vaa Hulkkia ahdisteleen joskus tulevaisuudessa:thumbs:
 
vähän ohi aiheen.. mutta tietääkö kukaan sitä tyyppiä joka kirjoitti tänä vuonna fysiikasta täydet pisteet? reaalista siis.
ei juma, että se on ollu äijä.. kokeiliko kukaan fysiikkaa?

itse hain muuten oulun yliopistoon kirjallisuutta lukemaan. mutta se koe meni niin perseelleen että... voi perse.. :evil:


kesän jatkot :)
 
Originally posted by PyrtZi
Mimmoset paperit pitää olla, että pääsee niillä suoraan sisään?

Toi riippuu ihan yliopistosta ja linjasta. Joihinki on suht helppo päästä papereilla eikä niitä älliä niin tarvi mut esim. tuta on sellanen et melkein pitää olla ällät joka aineessa kirjotuksista ja 10 todistuksessa kemiassa ja fyssassa...

Hittooko sitä sen mukaan mihkää hakeen et missä on korkeimmat pisterajat. Kannattaa unohtaa muitten mielipiteet näissä asioissa. Tää siis mm. Boltsille. Koneella ja muillakin suunnilla voi lukee ties mitä kaikkee mielenkiintosta. Huomasin tos iteki et oisin voinu vaik koneelle hakee...vaik mua ei kyl henkilökohtasesti koneenosaopit yms innosta :rolleyes:

Onnee vaan hakeneille tuloksia ootellessa! Ite täs valmistelen jo meiän killan tuleville fukseille materiaalia, joka lähetetään kohta postissa ;)
 
Pari vinkkiä:

-Ekat päivät on melkosta myllerrystä jossa saattaa tilapäisessä mielenhäiriössä tehdä typeryyksiä. Ota iisisti äläkä tee mitään mikä ei ole pakko. Tämä ei koske alkavia kursseja.

-Eli skippaat teeillat, laulukerhot sekä jätät vapaaehtoiset maksut, laulukirjat ja haalareiden hankinnat väliin, heität fuksipisteviholla vesilintua. Ylihintaisella tupsulakillakaan ei tutkintoa saada.

-Sen sijaan keskityt olennaiseen, eli että opit käyttämään tietoteknisiä systeemejä, löydät tarvittavat paikat ja hommaat heti tarvittavat oppimateriaalit. Oppimateraaleissakin tietysti pelisilmää eli ei mitään ylimääräistä ja liian uutta jos vanhaa ja halpaa on saatavilla, kannattaa jo ennen koulun alkua tutustua newseihin jne.

-Ei siis kannata lähteä asenteella "otetaan nyt alku lunkisti eikä stressata liikoja". Tämä kostautuu kun jäät heti alkuun muiden kyydistä kursseilla. Laskarit kannattaa tehdä ja luonnoillakin joskus käydä, ainakin ekoilla luennoilla. Mieluummin alussa täysiä ja sitten höllää kun löytää itselle sopivan tavan.

-Fuksijengistä kannattaa kuitenkin ottaa numbat (myös niiltä friikeiltä) ylös niin opintojen alku menee hienommin kun yhdessä pähkäillään asioiden kulkua. Muutenkin kannattaa ottaa niistä vanhoistakin puolitutuista heti opiskelukavereita, pienikin yhteistyö helpottaa niin yleistä toimintaa kuin kurssien läpäisyäkin.

-Kaikki kurssien arvosteluun vaikuttavat ilmaiset pisteet kannattaa kerätä keinolla millä hyvänsä. Tottakai tärkeintä että itse oppii mutta turha alkaa moralisoimaan prujaamisesta tms, muut tekevät sitä kuitenkin ja arvostelu on sen mukainen.

-Vapaa-ajan opiskelijaelämään ehtii sitten tutustua myöhemminkin jos sen omakseen tuntee.

-Kokeet ja laskarit saattavat olla vuodesta toiseen samantyyppisiä tai aivan samojakin joten sieltä vaan penkomaan killan kokoelmista ja tutuilta ja tutun tutuilta.


Näin itse toimisin jos nyt uudestaan aloittaisin.
 
Originally posted by katiska

http://www.kameli.net/antiteekkarit/ :thumbs:

Olipa kavereilla ankeaa. Huh huh.

Kukaan ei pakota mihinkään, voit tehdä tutkintosi vaikka kotona opiskellen, poislukien jotkut läsnäoloa vaativat jutut kuten labratyöt. Tosi introvertit sukkuloivat näistäkin läpi sanomalla alle 10 sanaa työparilleen. On olemassa kultainen keskitiekin: sopivasti bileitä ja itseä kiinnostavia aktiviteettejä ja opiskelua, ilman että tarvii heittää tuonne Phatin kuvailemaan laitaan skaalaa, tai toisaalta alkaa killan bile-eläimeksi.

Ei kannata kaikkea tyrmätä etukäteen, joskin jotkut teekkariyhteisön piirteet (kuten äijämäinen yhteiskulttuuri) ovat minustakin aikansa eläneet eivätkä jaksa kiinnostaa. Toisaalta, opistolla ne verkostot luodaan, ja tarpeeksi eristymällä jää sitten myöhemmin työ-elämässäkin siksi kaveriksi jota ei palkata kun sillä ei ole sosiaalisia taitoja. Joskus kannattaa pitää hauskaa vaikka väkisin..
 
Tuo fuksiparkojen pakko"hauskuutus" on kyllä typerää touhua, en tajua tuota fuksipisteiden keräilemisen ideaa. Luulisi, että teekkaritapahtumiin löytyisi osanottoa ilman pistesysteemiäkin, jos nämä tapahtumat olisivat oikeasti hauskoja.

No, vaihdoinkin tiedekuntaa luonnontieteellisen puolelle tänä keväänä. :)
 
En tarkoittanutkaan että kieltää kaiken opintojen ulkopuolisen toiminnan itseltään, mutta niihin ehtii mukaan myöhemminkin. Tietty tukiverkosto on erittäin hyvä luoda mutta ei heistä mitään vapaa-ajan frendejä tarvitse tehdä. Eli priorisoi alussa asiat tärkeysjärjestykseen kohtuu jyrkästi, asennetta ehtii sitten höllätä kun itse opiskelu vaan alkaa rullata.
 
skaalattuja pisteitä 26,11. sähkölle otaniemeen tarvi viimevuonna 17,7 pinnaa muistaakseni, eli 12 pinnaa pitäis pisterajan nousta että en pääsisi ykköstoiveeseni.
 
Ihme natinaa! Itellä oli fuxivuosi elämäni parasta aikaa: oli mieletöntä biletystä, opiskelua ja sitten taas biletystä. Kavereita sai kunnon kasan, vaikka en kaupunkiin tullessa tuntenut ketään. Opiskelukin jostain omituisesta syystä sujui paremmin kuin nykyään, vaikka en enää ravaa jokaisessa kissanristiäisessä. Helkkari sekaan vaan, vaikkei seisoiskaan! :thumbs:
 
Ihan sama, mitä opiskelette, paljonko pilestätte ja laitatte harrastuksiin aikaa (esim. punttireeniin), niin VALMISTUKAA OPINTOTUELLA!!!! Tuota en voi liikaa painottaa.

On äärimmäisen pirullista kärvistellä ylioppilaana/ikiopiskelijana, yrittää välillä töissä käydä, välillä opiskella (eli koko ajan on rahaa vähän, koska koettaa palkoistaa säästää, jotta voisi opiskella) ja pahimmillaan opiskella ja työskennellä samaan aikaan. Ainakin kavereillani on teekkarina ollut suht näppärä se vähintään 30ov/lukuvuosi tekasta, vaikka ovat pilestäneet ja harrastaneet aktiivisesti. Tuo siis täysaikaisena opiskelijana. Tunnen vain kaksi teekkaria (ja ovat suunnilleen ainoat muidenkaan opiskelijoiden joukossa), jotka ovat kyenneet osa-aikatyöläisenä samalla tekemään esim. noin 30ov/lukuvuosi. Muuhun heillä ei sitten aikaa riittänytkään. Useimmilla jää opiskelut kokonaan tai melkein kokonaan telakalle, kun saavat töitä.

Mitä pitemmälle opiskelut venyy (jos venyy), sitä vähemmän ne motivoi, koska senkin ajan voisi tienata kunnolla töissä, JOS olisi valmistunut.

nimim. Katkera Ikiopiskelija, vain itteeni voin takavuosien laiskuudestani syyttää.

ps. Oooh, tulipas kirjotettua hyvää v**tuilumateriaalia imitointithreadiin! :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom