- Liittynyt
- 18.4.2002
- Viestejä
- 1 779
Originally posted by trompp
En ole mikään voimailuguru, mutta matemaattisten aineiden ihmisenä voin kommentoida, että vilkaiskaapa vanhoista kemian koulukirjoista jotain sokereista.
Valkeaa sokeria, glugoosia on syytä vältellä, mutta hedelmäsokeria, maltoa ja dekstroosia sitten olisi syytä tankkailla.
Kannattaa vilkaista kemian kirjaa uudestaan: valkea sokeri eli pöytäsokeri eli sakkaroosi muodostuu glukoosista ja fruktoosista(hedelmäsokeri). Dekstroosi taas on glukoosia. Tavallisen sokerin syöminen ei tosiaan ole suositeltavaa mutta syy on sen sisältämän fruktoosi koska keho ei pysty käyttämään tätä kovinkaan paljon hyväksi. Ylimääräinen fruktoosi taas nostaa tehokkaasti veren rasva-arvoja ja siis muun muuassa kolesteroliarvoja.
Toimivuus
